Buiten is het 25 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.875 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
34reacties

foto John van LieropDe Grootste Optocht van het Zuiden trekt morgen zonder de categorie ‘wagens’ door Helmond. Dat maakte carnavalsvereniging Keiebijters zojuist bekend.
Die beslissing namen zij vanwege de voorspelde windstoten met windkracht 6 tot 10. Veiligheid staat voorop en om die reden dat besluit aldus de Keiebijters. Om te vervolgen met “Het is jammer dat we deze beslissing moesten nemen, maar we zijn ervan overtuigd dat we met deze maatregel toch een mooie optocht kunnen neerzetten in de Helmondse binnenstad.”
Om 13.30 uur begint deze optocht. De route is kruispunt President Rooseveltlaan/Wesselmanlaan, Steenweg, Kanaaldijk N.W., Havenbrug, Havenweg, Watermolenwal, Ameidewal en Noord Koninginnewal.

34 reacties:

Dan is het geen optocht maar een looptocht maar jha veiligheid boven alles

Beantwoorden

Verklede 1 daagse ????

Beantwoorden

Misschien wat minder indrukwekkend, maar morgen allemaal gewoon gaan kijken om de andere deelnemers aan te moedigen zodat niet al het werk voor niks is geweest.
#gewoongenieten????

Beantwoorden

Een goed besluit

Beantwoorden

Had ook verplaatst kunnen worden naar dinsdag.

Beantwoorden

Groot gelijk, je kan geen risico nemen. Maar wat zullen ze nat worden. Pfff.

Beantwoorden

Waarom niet verplaatsen naar maandag of dinsdag?

Beantwoorden

Begrijpelijk. Maar zonder prinsenwagens is de optocht toch minder. 🙁
Sterkte voor alle wagenbouwers!

Beantwoorden

Da wordt de saaiste optocht van het zuiden????????

Beantwoorden

Sneu voor de wagenbouwers, maar veiligheid voorop. Mss later inhalen?

Beantwoorden

Dat wordt een optocht met bolderkarren met bier

Beantwoorden

Beter een dag later kunnen doen!

Beantwoorden

Ja en de loopgroepen mogen wel door de stroomende regen lopen.????

Beantwoorden

Seund.. maar safety boven alles!

Beantwoorden

Dat is geen optocht
Beter op maandag kunnen doen

Beantwoorden

Grootste optocht???….????

Beantwoorden

Goeie actie. En gelijkheid aan het volk. Ook de Prins te voet!!!

En ik ben niet vsn het aangekondigde comité. Maar dat terzijde. We gaan er niet een mindere carnaval van vieren. Aláááffff … we hebben er zin in. Ook namens Boem La La. We oiten de kunst!!! Gene wagen, geen individu, geen paar, gene grote groep maar gewoon langs de kant. Kleine groep kunstemakers. Aláááf

De Prins op de Bavariakar … dat kan natuurlijk ook nog. Het zal toch niet …?

Beantwoorden

In Mierlo-Hout was het vandaag keigezellig. Alleen erg veel lawaai-wagens aan het eind. Alias skihutten. Die doen morgen dus ook niet mee. Geen gepis ook tegen de kerk en bierfonteinen van dronken jongeren die niet weten hoe carnaval te vieren. Gezellig.

Beantwoorden

Bericht aan de #Keiebijters,

Punt 1, Wagenbouwers zijn maanden bezig hun wagen op en top te maken, uit respect voor o.a de wagenbouwers blaas je alles af net zoals in andere steden/dorpen.

Punt 2, Morgen wordt het écht zo ontzettend slecht, dat de opkomst van publiek niet noemenswaardig zal zijn.

DÉ OPLOSSING!: Ik zou zeggen als organisatie, we verplaatsen de optocht naar dinsdag dan worden er nog maar weinig optochten verreden, op de maandag nog wel, dan gaan er ook verschillende deelnemers van de optocht Helmond naar Asten. Op deze manier hebben alle hardwerkende deelnemers hun mogelijkheid aan de optocht deel te nemen, dinsdag wordt het beter met het weer. Tevens is de dinsdag enkel gevuld met het Budskes kroegenreundje verder is er niets te doen in jet centrum, tevens is de optocht eenvoudig te combineren met het Butskes kroegenreundje.
Nogmaals ik begrijp de #keiebijters niet, dat ze de optie voor de dinsdag niet kiezen, ook nodig ik woordvoerders van de #keiebijters graag uit hier te reageren want er heerst veel onbegrip en onvrede.

Beantwoorden

Ik ga zeker. Maar jammer dat zo vies weer is???????? maken wat van

Beantwoorden

@Adrie Bijsterveld op zaterdag 22 februari 2020 om 23:00:

Helemaal mee eens!!!

Beantwoorden

@Adrie Bijsterveld op zaterdag 22 februari 2020 om 23:00:

Op zich heb je wel een goed punt, maar je komt er wel te elfder ure mee aan. Dat wordt lastig om nu nog te regelen.
Wie weet is het een haalbare kaart om een extra optocht te houden op dinsdag met iedereen die zondag meedeed en de carnavalswagens die niet meededen. Niet iedereen zal kunnen, maar ik denk dat er velen best een extra dagje vrij voor willen vragen.

Beantwoorden

@Mien op zaterdag 22 februari 2020 om 21:42:

Koen Kreemers maakte deze samenvatting van 4 minuten:

Beantwoorden

Gewoon naar de dinsdag verplaatsen

Beantwoorden

Gewoon naar dinsdag verplaatsen dan is het droog

Beantwoorden

Ik hoor van sommige lopersgroepen dat ze er ook al voor kiezen om niet te gaan, ik kies er zelf ook voor om met dit weer dan maar niet langs de kant te gaan staan. idd verzetten zou betere optie zijn

Beantwoorden

En er zijn carnavalsverenigingen die toegzegd hebben niet te komen

Beantwoorden

@Ellen op zondag 23 februari 2020 om 09:49:
@Bianca Kollee op zondag 23 februari 2020 om 10:15:

Jammer!!! Ben heel erg benieuwd wat de Keiebijters hier allemaal van vinden??? Als ik kijk op buienradar wordt iedereen flink nat!

Beantwoorden

Ze hadden het beter kunnen verplaatsen naar een andere dag, dit was ook niks echt zonde

Beantwoorden

De grootste optocht van het Zuiden was dit jaar de kleinste die er ooit in Helmond was. 🙁 Veel waren het er niet, maar groot respect voor de deelnemers en toeschouwers die er wel waren. Ik was er ook, maar stond dit jaar lekker lux in een skyboxwoning 😉 langs de route.

Beantwoorden

Het carnavalasgedoe, optocht e.d., zouden we gewoon moeten afschaffen. Het wordt zo langzamerhand een gewelddadig goedoe. Een legitief feest om mensen in elkaar te kunnen slaan.

Beantwoorden

Vergelijk het maar met de oudejaarsviering. Afschaffen het vuurwerk.

Beantwoorden

Genoten van de optocht. Ondanks slecht weer. Respect voor de deelnemers, de diehards en het aanwezige publiek. En ja, ook de Prins en zijn gevolg te voet. Mooi feesie. Kort en bondig. De individuen, paren en kleine groepen kwamen zo veel beter tot hun recht. En ‘Drie keer niks!’ Gewèèèldig! Terechte winnaar van de Oitskieter. Tot aan de prijsuitreiking in de rol blijven. Grote kunst.
Tja … en dan bij West-End na afloop optocht een paar kleine groepen die nu wel in vol ornaat aanwezig waren maar niet meededen. Te nat. Boehhhh. Keeping up appearance. Echt niet.
Lekker gegeten nog bij Loro Blonyo en gedanst bij Lokaal 42 en Muziekcafé. Samen met ‘t Vensterke voor mij de leukste lokaties om te vertoeven met carnaval. Alaaf!

Beantwoorden

Leuk filmpje van Koen. Met de nummer 1 uit de optocht voorop. De brandweer. Doet het altijd. Maar geen enkele groep in video die iets met het thema Schot in de roos deed. Jammer. Een hoop geluid maar ieder jaar hetzelfde. Bij de Geseldonk was het dan weer erg gezelluuugg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *