Buiten is het 23 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 112.580 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

78 reacties:

Ik heb me keigoed vermaakt. Ik stond bij ‘t Vensterke en Dadas. Was volle bak daar op straat en zoals altijd weer erg gemoedelijk, een paar oude bekenden gezien en er was genoeg bier. Wat mij betreft mag het geluid van de carnavalswagens volgend jaar wel een stuk zachter.

Beantwoorden

De Helmondse carnavalsoptocht is niet meer wat het geweest is. Er liepen een paar leuke groepen mee en twee of drie mooie wagens. Verder vooral prinsenwagens en wagens met gigantisch veel herrie en een hoop zatte jeugd er omheen. Dat heeft niks met carnaval te maken. En ik miste het motto voor volgend jaar op het eind, maar dat kan aan mij liggen.

Beantwoorden

Verschrikkelijke optocht . Pakceen vrachtwagen dpuit die hap gooi er heel veel buer op , zuipende mensen , zet wat takkeherrie aan en gooi bier over de toeschouwers ! Herhaal dit tig keer en tadaaa we hebben een optocht !
Schande dat dit door de stad mag trekken.

Beantwoorden

Ben het met de eerdere reacties volledig eens een verschrikkelijke optocht.Het tempo laag heel laag.
En dan die klere herrie op de vele jongere wagens.
Zij laten niets heel van wat carnaval is.
Wat duidelijk op de wagens te zien was wij willen alleen maar zuipen.
Keienbeiters laat geen alcohol toe in de optocht en hou ze aan dicibels die ook de wellwinde groepen en korpsen ten goede komt.

Beantwoorden

Niet normaal wat een herrie is dit carnaval.
Mensen met een peacenmaker konden meteen naar huis. Dit is niet Helmond waardig voor zo een optocht

Beantwoorden

Grappig, kreeg net dit geappt, daar stond ik dus ook. 🙂

https://www.instagram.com/p/Co2kkamLQY7/

Beantwoorden

#helmond #Carnaval optocht met mn zoontje, wat een herrie van sommige wagens. In ieder geval 1 wagen gediskwalificeerd wegens teveel herrie, maar het zouden er ook zo veel meer kunnen zijn. Veel bier
& jongeren in containers in optocht. Weinig leuks.

Beantwoorden

Het leek wel truckersday. Als je de lopende groepen in de opleggers had gezet hield je 1 thema over: file. Toch gezellig familiefeestje geweest. Veel kleine groepen waren erg leuk.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Ik heb me goed vermaakt, gelukkig niet al te koud en een paar leuke voorbij zien komen. Maar na een half uur zijn we de kroeg ingedoken want de meeste van de groep vonden de wagens maar maar niks. Niet als enige lees ik. Ik was er bij de vorige optocht drie jaar terug niet bij, maar toen waren ook er geen wagens wist er eentje. Of dat klopt weet ik niet.
Hoe dan ook, het was daarna ook gezellig en de kroegeigenaar vond het niks niet erg dat zijn kroeg eerder vol liep dan gedacht. Er was opvallend veel eigen drank meegebracht trouwens. Ik kreeg zelf ook een blikje. Alaaf.

Beantwoorden

Bar en bar slecht
Het is dat onze dochter achteraan mee deed dat we tot het einde gebleven zijn. Anders waren we al snel weg

Beantwoorden

Het was een kut optocht dit jaar
Veel teveel lege herrie wagens met veel te zatte mensen erachter die het leyk vonden om ipv bier te drinken te gaan schudden en dan de flesjes open te draaien waardoor iedereen nat wordt
De ( kleine) loopgroepen die ertussen geplaatst zijn vielen in het niet bij het vele geluid en groepsgrootte erg zonde want die mensen hebben er wel veel werk voor gedaan om mee te kunnen doen
Dit soort groepen zouden zich niet mogen inschrijven en mee mogen doen

Beantwoorden

Waarom al die herrie wagens mee laten doen.
Verschrikkelijk.
Je moest je oren erbij dichthouden.
Als dit de toekomst wordt van de Helmondse carnaval dan is het enthousiasme zo afgelopen.

Beantwoorden

@Wim

In de tijd dat ik nog meeliep stond er duidelijk in het reglement dat alcohol tijdens de optocht verboden was. Of die regel is niet meer, of er wordt niet op gecontroleerd/gehandhaaft. Een van de 2. Het was inderdaad veel zuipen zuipen zuipen. Jammer van die paar groepen die wel werk van hun act gemaakt hebben.

Beantwoorden

Complimenten aan de mensen die er zoveel tijd en energie in hebben gestoken en er echt een carnavals act van hebben weten te maken! Zaten echt leuke dingen tussen.
Al die herrie wagens en het ongekende gezuip erbij is zo jammer. Horen niet thuis in zo’n optocht!! Beelden niks uit en zijn alleen maar met zichzelf en hun drank bezig.
Hopelijk volgend jaar weet beter.

Beantwoorden

Wij vonden het leuk. Dat de jeugd anders carnaval viert dan wij mss gewend zijn, daar kan ik niet mee zitten. Er zaten erg leuke dingen in. En eindelijk vonden we het geluid bij het commentaar op TV een keertje goed.

Beantwoorden
Lenie Weijnen Stienen

Lenie,je mag het leuk vinden.Maar ik vind het raar dat al die herrie wagens uit de dorpen komen! En ik vanavond naar Meierij en Kempen Tv keek en daar
heel mooie optochten heb gezien.
Worden ze daar geweerd en bij ons niet?

Beantwoorden

Het bestuur die de carnavals optocht organiseren mag zich zelf achter de oren krabben of ze zo volgend jaar weer verder willen gaan. Verschrikkelijk zeg. Te grote vrachtwagens in te kleine smalle straatjes met zuipende mensen. Is een gevaarlijke combinatie. Oplossing is om het terug te brengen naar hoe het begon ,te voet in kleine groepjes of alleen. Ze maken beter contact met het publiek dan. En 1 vrachtwagen op het eind van de optocht met de Prins en zijn gevolg.

Beantwoorden

Ik kan wel iets zeggen over herrie en alcohol, maar denk dat ik dan in de herhaling val…..

Beantwoorden

Bij mij ging het licht uit toen ik een hakenkruis getekend zag op een wit overhemd van een jonge dronken deelnemer uit Venhorst die achter de betekenisloze wagen liep. Daaruit blijkt een gebrek aan ethisch kompas van de groep als geheel. Naast de apatische en dronken gezichten van de deelnemers uit de omliggende dorpen is dit een kenmerkend dieptepunt in de Helmondse optocht. Er is eem strategische aanpassing nodig vanuit de organisatie van de Keiebijters. Zoals het nu is, dooft de optocht uit.

Beantwoorden

Wij hebben genoten van een aantal prachtige wagens en kleinere groepjes die echt een leuke act neerzette.
Maar zoals andere ook aangeven, de nietszeggende vrachtwagens met dj booth achterop met veel te harde dancemuziek hebben niks met carnaval te maken. Belachelijk en onverantwoord dat deze vrachtwagens begeleidt worden door alcohol drinkende jongeren, die drukker zijn met zichzelf dan met de veiligheid. Ik begrijp dat zij een kei leuk feestje hadden maar ik vind dat je dit als organisatie niet meer moet willen. Dus @organisatie: pas je beleid aan en maak de optocht voor jong en oud leuk en bovenal veilig!

Beantwoorden

Wij stonden bij de start van de optocht. na 1,5 uur bij nummer +- 24 weggegaan en terug gewandeld naar Stiphout.
Dat er grotere wagens meedoen met jeugd, muziek en bier, prima.
Als je dan ziet dat er nog veel loopgroepen (met kinderen) staan te wachten in de kou, dan denk ik bij mezelf; had deze wat meer naar voren geplaatst en de grotere (vracht)wagens met jeugd meer naar achter geschoven.
Bij thuiskomst Helmond tv aangezet en eigenlijk weer verder gekeken waar we gestopt waren.
En zoals meer mensen hier aangeven; geef ze bij DIH aub betere camera’s. Want het is allemaal niet om te zien (al jaren niet).
Zelfs de jeugd op YouTube maakt betere kwaliteit filmpjes 😢

Beantwoorden

Verschrikkelijk alleen maar herrie wagens ,die ook nog volop bier gooien .het is niet meer de optocht zoals het ooit geweest is volgend jaar ga we niet meer kijken.wat heeft het voor meerwaarde die herrie ,jammer voor de paar paar wagens en groepen die wel hun best doen

Beantwoorden

Bah Bah volgend jaar mooi thuisblijven de bouwers hebben geen fantasie meer klere herrie en zuipen wanne floptocht.

Beantwoorden

Mooiste vond ik dat dansende echtpaar die moeite hadden om de broek op te houden. Hilarisch!

Beantwoorden

Optocht van niks .prachtig als ze flesje’s bier naar mensen tegen hun hoofd word gegooid .😡😡😡

Beantwoorden

Update 1:
Burgemeester Blanksma heeft ontzettend genoten van de optocht
“Carnaval is in volle gang in Helmond. Zo ontzettend genoten van de optocht. Wat een prachtige creaties kwamen er weer voorbij!” Dat schrijft burgemeester Blanksma vanochtend op zowel haar Facebook en Instagram.
We zijn aan het proberen contact te krijgen met een woordvoerder van de Keiebijters om hun visie op de carnavalsoptocht van gistermiddag te horen.

Beantwoorden

Nou, de teneur lijkt me duidelijk, kappen met die herrie wagens en dom boeren gezuip.
Zo niet dan bloedt ‘t snel dood.

Beantwoorden

De jeugd heeft de toekomst en het zijn er veel!
Misschien met een leuke gehuurde wagen en 4 decibel minder is het een optocht als vanouds.

Beantwoorden

De muziek was te hard op de wagens.
Je komt met je kinderen een carnavals optocht kijken geen hoor beschadiging oplopen.

Beantwoorden

Vroeger was alles beter

Beantwoorden

Een aanfluiting al die zuipwagens met verschrikkelijke herrie … heeft totaal niks met carnaval te maken 😫Zo jammer van de mooie groepen … voortijdig de optocht verlaten vanwege de verschrikkelijke herrie van de zuipwagens … als dit niet veranderd voor mij geen Helmondse optocht meer 😫

Beantwoorden

Publiek was zoals altijd weer kei gezellig, maar de optocht waardeloos! “Wanne herrie” was het thema? Ladderzatte jeugd achter rijdende gettoblasters aan laten zwalken en dan ook nog eens bierflesjes rond gaan gooien (waar kleine kinderen staan)… da’s niet normaal, asociaal gedrag. Jammer voor de groepen en de individuen die wel hun best hebben gedaan er iets moois en origineels van te maken.

Beantwoorden

Update 2:
Keiebijters: ‘de incidenten gistermiddag vinden we erg jammer’
Inmiddels spraken we Peter Adriaans, de voorzitter van Stichting Keiebijters. Hij had de reacties gelezen en belichtte genuanceerd de plussen en minnen van de carnavalsoptocht gistermiddag. Om zijn verhaal zo correct mogelijk weer te geven, vroegen hem om namens de Keiebijters een statement te mailen. Die kwam zojuist binnen en kun je hieronder 1 op 1 lezen.

Gisteren trok sinds 2019 eindelijk weer de optocht door het centrum van Helmond. We hebben gemerkt dat publiek en deelnemers er enorm veel zin in hadden. Niet iedereen viert het feestje (ook de optocht) op dezelfde manier. Helaas heeft dat tot een paar incidenten geleid, dat vinden we voor publiek en deelnemers erg jammer. Bij de prijsuitreiking op het mizunallenplein is op feestelijke wijze de optocht afgesloten met deelnemers en prijswinnaars. We bedanken publiek en deelnemers en zullen voor een volgende editie er alles aan doen om er weer een mooie en gezellige optocht van te maken.

Beantwoorden

Dat is dan weer een reactie van niks.

Beantwoorden

De Keiebijters hebben dit blijkbaar gewoon laten gebeuren. Het had wel voorkomen kunnen worden.
Bij de inschrijving voor de optocht moet je allerlei velden invullen op je formulier. Daar vang je de grootste zooi al mee af. Selectie aan de voordeur is denk ik niet gebeurd. Voordat de optocht vertrekt worden de deelnemers opnieuw bekeken. Dat is dan blijkbaar ook met een scheef oog gedaan. De herriebakken zijn gewoon vertrokken. Als laatste het toezicht tijdens de optocht: is het niet zo dat van een deelnemende groep of wagen er een verantwoordelijke is die nuchter moet blijven en in kan grijpen? Tot slot: in zo’n smalle pijp als de Steenweg moet het geluid ook wat minder. Was ook niet het geval.

Beantwoorden

Als individuele deelnemer is het niet meer te doen in de grootste chaos van de laatste 30 jaar dat ik mee doe, sorry een zuippartij en oordopjes kwamen goed van pas. Ik ga overwegen of het nog wel nut heeft om een act te maken voor 2024.

Beantwoorden

deze reactie van de Keiebijters valt enorm tegen…. als de keiebijters publiek waarderen en vast willen houden dan totaal geen zuipwagens meer… waar ook diverse jongeren onder de 18 behoorlijk dronken waren…. en de regels beter handhaven….

Beantwoorden

Ik dacht dat de truckrun vervroegd was dit jaar!

Beantwoorden

als het zo volgend jaar weer is, dan zie jij mij er niet meer. Waar waren de prachtige praalwagens van jaren terug? de mooie loopgroepen met thema’s. Ze hebben 2 jaar de tijd gehad om iets origineels te bedenken en dan krijg je een bij elkaar geraapt zooitje. Er waren 3 leuke groepen en voor de rest was het een zware aanfluiting. Het liep voor geen meter, zoals altijd te veel gaten er tussen en dan deze keer met wel hele grote afstanden, vroeger sloten alle groepen goed op elkaar aan en waren er kleine gaatjes omdat een groep iets wilde uitbeelden, maar nu was het 1 groot drama. Dan zoals iedereen hier al aangeeft, de zuiphutten met de jeugd, die totaal niks toevoegden aan de carnavalssfeer en veel te veel herrie maakten. De muziek langs de route tijdens het wachten, was ook 1 drama, draai dan gewoon carnavals hits die iedereen kent. Keiebijters het wordt tijd dat er een ommezwaai komt anders vrees ik dat velen niet meer op zondag richting centrum komen. Carnaval zou mensen dichterbij elkaar moeten brengen, maar op deze manier gaat dat niet lukken.

Beantwoorden

Was echt 3x niks. En dat is zacht uit gedrukt

Beantwoorden

“Niet iedereen viert het feestje op dezelfde manier” dat is wel heel makkelijk gezegd Keiebijters. Als oud Helmonder heb ik gisteren 2 uur gereisd, een half uur gelopen en 1 uur gewacht om de optocht te bekijken. Die viel enorm tegen, zoals in voorgaande reacties staat te lezen. Gelukkig waren er ook mooi en leuke groepen bij. Liever meer fanfares en harmonieorkesten dan discowagens. Succes volgend jaar

Beantwoorden

Schandalig, niks met carnaval te maken. Wie beslist er welke wagens er toegelaten worden? Meer dan de helft vrachtwagens met opleggers waar iets op gespoten is… Belachelijk, de slechtste optocht die ik ooit gezien heb (inclusief optochten in kleine dorpen in Limburg – hebben meer praalwagens en klasse). Zielloze vertoning. Organisatie mag zich achter de oren krabben, volgend jaar hopelijk veel beter.

Beantwoorden

Waardeloos op enkele wagens na
Het was echt nodig alcoholcontrole te houden “kinderen” van 14 15 jaar aan de alcohol slecht
Maar pok op tv waardeloos slecht beeld en geluid

Beantwoorden

Gelukkig weer nunne Opstoet. Terechte winnaar van d’n Oïtskieter, witwaspraktijk uut Asten over Hellemond. Skôn kleure, skôn wage, skôn spel, skôn in eenvoud. Perfect.
Kritiekpunten Groote Opstoet:
1) te veel herrie.
Ik zeg: breng live-muziek terug in d’n Opstoet door live-muziek verplicht te stellen.
2) te veel alcohol.
Ik zeg: verbied alcohol voor deelnemers aan de optocht.

Het is een eer om aan de opstoet mee te mogen doen. Respecteer dat. Je bent een entertainer, geen innemer!!!

Beantwoorden

Wat een waardeloos en laf statement van de Keijebijters. Waarom niet gewoon zeggen dat sommige zaken niet door de beugel kunnen en men het ook niet meer zal tolereren!! Hun eerste taak is een stuk cultuurbewaking van de Helmondse Carnaval! Zo zal ook deze traditie over een paar jaar verloren zijn gegaan. Ik begrijp dat we ‘Bij ons staat op de keukendeur’,Puntje erin, puntje eruit” en “Zak es lekker door’ achter ons hebben liggen. Maar wat ik hier allemaal lees heeft gin ene flikker te maken met Carnaval. Jan d’n Bok leupt toch nie veur niks mee? Meteen in laten grijpen en die gasten eruit plukken en meteen verwijderen uit d’n optocht. Bietje mi bier gooien naar het publiek, mafkezen!! Maar een paar jaar geleden zag ik onderstaande beelden uit Bakel al. Over een paar jaar zeggen we ‘mi z’n allen’ Dieje skonne Hellemondse optocht?, das war einmahl…Na Sinterklaas weer wat naar de klote. Nou de kerst nog…

Zo tijd om de Wallewap te gaan doen. Kende gai die?

Beantwoorden
Mien waar is m’n Feestneus

@Renate op maandag 20 februari 2023 om 00:51:

Mee eens Renate

En voor wat betreft de reactie van de Keiebijters op de Opstoet en de reactie van de burgemeester op de Opstoet.
Pro forma en goede reclame voor Helmond blijven maken, prima. Maar achter de schermen moet er toch echt wat veranderen, verbeteren.

Beantwoorden

Eens met Renate, zij schreef:

“Bij mij ging het licht uit toen ik een hakenkruis getekend zag op een wit overhemd van een jonge dronken deelnemer uit Venhorst die achter de betekenisloze wagen liep. Daaruit blijkt een gebrek aan ethisch kompas van de groep als geheel. Naast de apatische en dronken gezichten van de deelnemers uit de omliggende dorpen is dit een kenmerkend dieptepunt in de Helmondse optocht. Er is eem strategische aanpassing nodig vanuit de organisatie van de Keiebijters. Zoals het nu is, dooft de optocht uit.”

Beantwoorden

Het wordt echt tijd dat de commissie buitegebeuren nu eens gaat beraden om de optocht in 2024 veel beter te regelen met het selecteren van de diverse disco wagens de decibellen moet echt omlaag vele toeschouwers klagen van de harde pokke herrie en met de vele jeugd die alleen met veel drank er achter de oplegger lopen,of met bier gooien naar het publiek en waar blijven de mooie lopersgroepen die echt weten hoe het moet, waar is de gezellige optocht toch gebleven in Helmond-centrum, Keiebijters denk en luister nu eens echt na het publiek die langs de route staan

Beantwoorden

Nog een laatste punt over alcohol.
Ik lust hem zelf ook graag. Ben geen moraalridder.
Maarrr … in de Opstoet … geen alcohol.
Ook niet op de elf Prinsenwagens … alsjeblieft.
Drinken voor, na en naast de Opstoet, prima!
Maar niet in de Opstoet!!!!
Alaaf!!!

Beantwoorden

Ik heb het ongewild thuis mee gekregen , bonk bonk bonk.
Niet dat het mij stoorde maar ik dacht wel aan de toeschouwers op dat moment.
Dat moet wel errug hard klinken , zo dichtbij.
Mooi leermomentje voor degene die het organiseren.
Terug naar de basis , liever weinig deelnemers met kwaliteit dan veel en nietszeggend materiaal.
Kortom , werk aan de winkel en volgend jaar beter.
Allaaaaaf !

Beantwoorden

Zo jammer voor de mensen die wèl een positief steentje aan de optocht bijgedragen hebben. De herriewagens hebben zoveel kijkers weg gejaagd dat er op sommige plekken nauwelijks publiek over was. Hopelijk trekt de Commissie Buitengebeuren hier lessen uit. Volgend jaar beter.

Beantwoorden
Riejeanne Raijmakers

Laat de keiebijters maar in hun eigen sop gaar koken.Ze leren nooit van hun fouten.En maar raar vinden dat mensen geen carnaval meer vieren in Helmond .😡😡😡😡

Beantwoorden

Grootste optocht van het ZUIDEN ????? Ik heb het verkeerd begrepen ……… ZUIPEN !!!!!

Beantwoorden

Ik ben niet eens meer gaan kijken. Mijn hele huis stond te trillen van de herrie. Ongelofelijk dat het plezier van enkelen de middag voor velen moet verpesten. Wat heeft dit nog met carnaval te maken?

Beantwoorden

Helemaal uit Rotterdam gekomen voor de “mooiste optocht” van het zuiden….nou, dat was voor corona wel zo maar nu het leek wel de Danceparade. Alleen naar herrie, zuipen en biergooien, dat sloeg nergens op. Jammer van die paar groepen die zo hun best hebben gedaan om het thema uit de dragen👍
Keiebijters…….Gódewirmee……er is werk aan de winkel!!!

Beantwoorden

Blijkbaar beseffen we ons niet dat tijden veranderen…

Zijn we niet vergeten de jeugd te enthousiasmeren om iets te bouwen i.p.v. te zuipen (of te gamen) of komt het omdat er niemand meer ruimte heeft om iets te bouwen?
Hoe komt dat toch?

Overigens als je de zuipwagens weg neemt, dan heb je nog 15? prinsenwagens in een optocht of moeten we die ook als zuipwagen aanmerken?

Beantwoorden

Tip voor commissie Buitengebeuren en bestuur van de Keiebijters. Kijk eens even naar optocht Prinsenbeek. Vanmiddag naar hun optocht gekeken. De jeugd doet daar mee met grote wagens, zelf gemaakt!!! Geleerd vanuit de kinderoptocht. Hebben we die überhaupt in Helmond?

Beantwoorden

Ik heb al eerder een reactie gegeven, maar dit wil ik nog even kwijt, om drie uur hadden we al genoeg van de zuipende en misselijk makende herrie wagens ,toen we terug liepen kwamen we langs de groep van muziekkorps Phileutonia , misschien schrijf ik de naam niet goed maar deze stonden al zolang te wachten dat ze zowat bevroren waren dit is een Helmonds muziekkorps dat zeker vooraan in de optocht moet lopen en geen ladderzatte dorps bewoners uit de omtrek met de misselijkmakende herrie wagens. dit wilde ik even kwijt. groetjes Henk

Beantwoorden

Ik heb zelfs zo’n herrie wagen gezien met een kind in de kinderstoel erbij.

Beantwoorden

Vervolgens stonden 4 heren langs elkaar te kotsen tegen een garagedeur en wildplassers, die gewoon tegen ramen stonden te pissen.

Beantwoorden

Dit zijn de enige wagens die qua kosten nog haalbaar zijn. Kunnen buiten in een hoek, je kijkt ze een maand voor carnaval een keer aan, je huurt licht en geluid, regelt een hoop mensen, koopt bier en je kunt vooruit. Voor de mensen die echt willen bouwen en er tijd voor hebben, de loodsen zijn nergens te vinden, anders heel duur voor een vrienden groep. Materialen heel duur tegenwoordig. Gemeentes willen zelf ook niet mee werken voor een goede plek. Regels regels regels. De tijden veranderen, verenigingen en stichtingen worden steeds kleiner omdat er niemand meer een verplichting wil elke week.
En de keiebijters moeten eerst eens naar zichzelf kijken. Want die accepteren alles en klagen achteraf. En als die het niet eens zijn met het volume, dan trek je de sleutel uit de aggregaat. Dan zijn ze klaar. Maar dit is nou eenmaal de trend, tijden veranderen.

Beantwoorden

De enige mensen die hier juist reageren.

Tony Traa. 100% gelijk. Te veel herrie. Was vroeger wel anders bij de kluppels. 😉

Mark de Wild. Er zijn al 4 dagen volle treinen met Helmondse jeugd naar Eindhoven.
Daar wordt wel rekening gehouden met de jeugd.

Beantwoorden

Andre,Andre,Andre,ik zie nu al weken reacties van jou…over allerlei onderwerpen… je bent een trol. Iemand die thuis van alles online plaatst over van alles en nog wat. Je geniet er van als mensen reageren op jouw commentaar. Raar dat er zo’n mensen bestaan,moet je niet werken? Het gaat je iig goed,doe de groeten aan je moeder,ze weet wel waarom…

Beantwoorden

Waardeloos dit was geen optocht meer was een zooitje ongeregeld we zijn eerder naar huis gegaan miste echt de mooie grote wagens nu was het alleen maar zuip karren hopelijk volgend jaar beter geregeld

Beantwoorden

Beantwoorden

Ik dacht vanochtend vroeg eens even naar de reportage te gaan kijken van Dit is Helmond. Op tv kon ik de zender niet zo snel vinden, dus ik even naar de Facebookpagina van Dit is Helmond. Daar las ik deze post:

De #carnavalsoptocht in het centrum was er wel één die men niet zo gauw zal vergeten. Veel deelnemers, prachtige groepen, mensen en wagens. Al was er wel af en toe een beetje commentaar op de wagens zoals te harde muziek, veel jeugd en ook een beetje te veel drank. De bierflessen waren niet aan te slepen. Maar wat kleuren betreft was er niets op aan te merken. Het was één en al kleurenpracht.

Dus “af en toe een beetje commentaar” en “een beetje te veel drank” Serieus??? De burgemeester, de Helmondse staatszender (zoals Dit is Helmond op de socials wel eens genoemd wordt) én (vlak die in Helmond zeker niet uit!) de Keiebijters zijn het blijkbaar eens want haast eensluidend. Dat kan en mag natuurlijk, maar als dit Helmond is in 2023, dan zakt de moed mij in de schoenen.
Dit vind ik haast eng, Rusland-achtig eng. Het gaat nu gelukkig maar om een carnavalsoptocht die een keertje fout liep, dat kan gebeuren. Maar wat gebeurt er als er werkelijk iets groots in Helmond aan de hand is? Wordt ook dat dan zo veel mogelijk onder de pet gehouden? De vraag stellen, is het antwoord geven zegt mijn man wel eens. Hopelijk heeft hij dit keer ongelijk. Ik ben in ieder geval heel erg blij dat er in Helmond nog altijd een goed geïnformeerd krant is (en weblog ook natuurlijk).

Uiteindelijk kanaal 38 gevonden want dat is hun nieuwe kanaal en daar gekeken.
Nou nou nou, het is maar goed dat Dit is Helmond voor dit jaar veel extra subsidie van de gemeente kreeg, want die beelden zijn van een kwaliteit waar ze in het tv-gekke Rusland rond de eeuwwisseling nog van zouden bibberen. Dit is Helmond filmden de optocht vanaf een goede locatie voor de bibliotheek met meerdere camera’s en een goed geklede dame en heer hadden aardige commentaren.
Maar mensen van Dit is Helmond, dit soort beeldkwaliteit kan dus echt niet meer in deze tijd. Net wat iemand al zei, zowat elke telefoon maakt tegenwoordig bij daglicht betere beelden. Plaatsvervangende schaamte bij deze trotse Helmonder.

Tip aan Dit is Helmond: stop even met uitzenden en bestel heel snel goede apparatuur want anders is DIH DUH? voor mij.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 20 februari 2023 om 10:44:

Wanne meelijwekkende muts!! Dat Blanksma zondag haar gehoorapparaat uit had staan en geen bierdouche kreeg is fijn voor haar. Maar als je als burgemeester iets niet zelf meemaakte, kan het wel gebeurd zijn hoor.
Het was zogenaamd geweldig. NOT!!! Echt een verantwoordelijk mensen-mens hebben we als burgemeester. Bah bah, wanne domme druif!! Of is ze zich aan het inlikken bij de Keiebijters voor als ze met pensioen gaat?

@Keiebijters, wees wijs. Hopelijk gaan jullie er wat meer aan doen dan jullie nu mleden. Lijkt nu haast alsof het de Helmonders meer interesseert dan jullie…

Beantwoorden

Maandag in het ED (heb helaas geen premium artikel meer beschikbaar, dus een klein citaat).
Regels optocht Helmond strenger na incident met herrie- en zuipwagens: ‘Ze waren te dominant aanwezig’

HELMOND – Mopperend en met de vingers in de oren zijn er zondag mensen weggelopen bij de optocht in Helmond. Er waren te veel grote jeugdgroepen met herrie- en zuipwagens naar hun zin. De Keiebijters overwegen de regels aan te passen.

Ha, ha … de Keiebijters overwegen. Ech nie … ze vinden dat gemor van het gepeupel juist prachtig. Ze smullen ervan. Boehhh … roepen Waldorf en Statler en Animal is nog bozer!!!

Beantwoorden

Ik ben het zeker met iedereen eens, de optocht is niet meer wat het geweest is maar helaas kunnen de herriewagens daar niet altijd iets aan doen… Loodsen die gesloopt worden waarvoor geen nieuwe gebouwd worden, dus maar particulier moeten gaan huren en dus maar 2-3 maanden hebben om iets te bouwen.
was er maar een manier om de gemeente dit in te laten zien inplaats van steeds meer verbieden zonder goede alternatieven te zoeken.

Beantwoorden

@Gijs. Je kunt ook wat creatiever omgaan met zaken. Het gaat niet om grote wagens en ingewikkeld bouwen. Waarom niet kleiner inzetten. Hellemonders kunnen dat. Zeker weten. En de anseren ook.

Beantwoorden

Sorry maar optocht was slecht. Leuk dat er veel jeugd groepen meelopen met decibellen trucks. Zorg dat ze verplicht zijn iets leuks te maken met die truck en muziek mag veeeeeeeel zachter. De loopgroepen die er achterlopen komen totaal niet tot hun recht door de herrie

Beantwoorden

Sluit me volledig aan bij alles wat hierboven wordt beschreven!

Voor het eerst als deelnemer meegedaan. Het was vooraf strak geregeld, duidelijke instructies e.d. Ik had hoge verwachtingen. Echter vooraf totaal 3 uur (!) staan te wachten in de Warandelaan, totdat we mochten gaan, eindelijk om half 4 dus. Niet leuk meer. Al wachtend heb ik me ook enorm geërgerd aan de jongens en meiden (van de zuipwagens dus) die al katjelam waren voordat de optocht begon en zich arrogant gedroegen. Niemand van de optochtcommissie te zien. Ik ga in elk geval aan de Keiebijters laten weten hoe ik het heb ervaren. Ik vrees dat zuipwagens een trend zijn, zag het ook in Mierlo.
Ik heb wel erg genoten van het publiek, ze waren zo enthousiast. Heerlijk.

Beantwoorden

Geen herrie wagens mee
Geen alcohol

Wel weer mooie harmonieorkesten toe laten die echte muziek maken ! ( nu waren ze niet te horen door de herriewagens.
Weer individuen en paren en kleine groepen die iets uitbeelden, daardoor leuke interactie met publiek!
Zelf muziek regelen via boxen , zelf ook volume regelen!

Beantwoorden

@Huubke doe je volgend jaar me als deelnemer?

Beantwoorden

Beantwoorden

Het mag dan de grootste zijn van het zuiden maar ook de verschrikkelijkste om naar te kijken.

Beantwoorden

@Nicole op donderdag 23 februari 2023 om 22:29:

Grootste? Haha, 40 jaar geleden misschien.

Beantwoorden

Carnaval vierde mi zun alle!
Dus samen met ALLE Helmondse carnavalsverenigingen, inclusief Brouwhuis, Mierlo-hout, Stiphout etc. al dan niet met hun eigen prinsenwagens.
Dit in een mengelmoes met de klanken van diverse muziekgezelschappen, carnavaleske individuen, loopgroepen en praalwagens. Maar ook met het publiek langs de route, de tentenopleggers erc. al dan niet in bezit van eigen drank. Leven en laten leven!
Probeer vast te houden aan het thema, en reductie van het aantal decibellen. Ook langs de route.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *