29reacties

Blijf van Berkendonk af!

De weblog van Helmond heeft ruimte voor gastloggers. Per mail kregen we van Hanna onderstaande tekst met haar mening. Zij vond het een log waardig, wij ook.
_______________________________________________________________________________

Berkendonk HelmondHet provinciebestuur heeft de gemeente Helmond laten weten dat de natuurwaarden van het Helmondse recreatiegebied Berkendonk versterkt moeten worden.
En hoe is Helmond dit van plan te doen?
Nu de opbrengsten van de zandwinning zijn gestopt moeten er nieuwe opbrengsten komen, dus dan maar zo: door er 800 tot 1100 recreatiebungalows en een nieuw stadion voor Helmond Sport neer te zetten.

Het is te gek om los te lopen vind ik. Tegen de tijd dat het allemaal klaar is, zullen we ook nog wel een flinke entreeprijs moeten betalen om in onze eigen mooie natuur te mogen zwemmen. Waarom blijft het niet zoals het is? Waarom leveren ze de enige unieke voorziening voor de inwoners van Helmond in? Waar moeten de zeilers, surfers en zwemmers naartoe? Een alternatief is hier niet.

Het mooiste van het hele verhaal vind ik dat in de ‘side letter’ is afgesproken dat de Oostappen Groep zou meewerken aan een onderzoek van de Stichting Belangen Helmond Sport naar de verplaatsing van stadion De Braak, eventueel met trainingscomplex, naar Berkendonk. Daar zou het stadion dan ‘een integraal onderdeel worden van de leisure-ontwikkeling op Berkendonk’. Terwijl de gemeenteraadsleden van Helmond niets afweten van deze “side letter”.

Ik hoop dat de gemeenteraad niet toestaat dat het zo uit de hand gaat lopen bij Berkendonk. Laat ze er een eer in stellen om dit gebied te bewaren en niet op deze manier te exploiteren.
Het is toch prachtig dat we een stadsstrand hebben, blijf eraf !!
Wat vinden jullie nou van dit alles?

In de reacties hieronder staat een update van de weblog.