Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.557 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Zelfs virtueel durven mensen niet vooraan te gaan staan. Dat zag ik tijdens de chat die wethouder Bethlehem dinsdag van 19.30 tot 21.00 uur hield op www.virtueelhelmond.nl.De bezoekers stonden aan de kant en keken toe. Veel bezoekers waren daar trouwens niet. Nog geen 10 mensen waagden zich in de schijnbaar bestaande Helmondse binnenstad. Waarvan minsten 4 beroepsmatig.

Wethouder Kees Bethlehem ‘stond’ op het To Hölscherplein waar hij de aandacht trok met wat nog het meeste leek op een ronddraaiende Parijse kiosk. De bedoeling was dat hij daar vragen van Helmonders over zijn begroting ging beantwoorden.
Daar kwam het nauwelijks van omdat vrijwel niemand vragen stelde.
Misschien maar beter ook want, ongetwijfeld onbedoeld, was door de luidsprekers heel wat intern overleg van de organisatie zelf horen. Een paar citaten uit dat (mondelinge!) gesprek die ik hoorde:
“Ik heb er nog nooit mee gewerkt maar op zich gaat het vrij makkelijk…”
“Het is rustig.”
“Kunnen we in de logging bekijken of het bekenden zijn?”
“Staat de wethouder echt te chatten?”
En dat dan afgewisseld met veel storend gebrom en af en toe het geluid van een radio of televisie. De wel bij de virtuele binnenstad horende klok van de St. Jozefkerk is dan bijna een verademing.
Ook fijn zijn de voortdurend verschijnende ‘informatieve teksten’ van de soort “Info aan U: Als u op de Markt staat: klik op een terrasstoel en u ziet de marktkramen verschijnen. Klik op een kraam en u ziet de terrassen weer.” Nogal nuttig als we bij de Heistraat proberen met een echte wethouder te chatten.Nu blijkt dat niet zo een probleem, want zelfs de paar aanwezigen stelden dus nauwelijks een vraag. Dat is maar goed ook, want de wethouder blijkt niet erg snel te kunnen tijpen.
Drie ‘nieuwtjes’ leverde de chat in ieder geval voor mij op:

  • Er staat ons nog meer te wachten, namelijk virtuele veilige steden. Wat dat ook mogen zijn…
  • Vanaf 2010 zal de stad tussen de 10 en 20 miljoen euro moeten bezuinigen.
  • En zelfs virtuele hondjes mogen niet overal plassen, zoals bleek uit een deel van de chat van hondje Bauke.

De laatste 10 minuten tenslotte werden verpest door ongein maar daartoe schijnt het internet nu eenmaal uit te nodigen…
De vraag wat zo’n virtuele binnenstad in euro’s kost, werd helaas onder het klokgelui van 21 uur niet meer beantwoord. Met “het was het proberen waard.” beëindigde wethouder Bethlehem de sessie.
“Het is er allemaal…de tekst chat en de voicechat,” zoals Antonio schreef. Alleen de begrotings-chat niet. We kunnen dit experiment dus wel als mislukt beschouwen. Ik ben toch benieuwd wat zoiets nu kost.

Pierre van Rees

4 reacties:

De kosten zullen het niet zijn. http://www.virtueelhelmond.nl biedt legio mogelijkheden en dit is er een van.
Weer wat geleerd 😉

Beantwoorden

Nieuwe virtuele wereld wordt woensdag gelanceerd
Vliegen over Helmond in een luchtballon. Helmond bekijken in Google Streetview. Met realistische 3D-beelden zicht krijgen op de plannen van de toekomst. Het is mogelijk in het nieuwe Virtueel Helmond. De virtuele wereld van Helmond heeft een flinke doorontwikkeling ondergaan en wordt op woensdag 13 januari exclusief gelanceerd voor de pers.
Gemeente Helmond heeft in de afgelopen jaren veel waardering gekregen voor Virtueel Helmond, de virtuele 3D-wereld van Helmond. Het project is twee keer genomineerd voor de EU EGovernment Awards. Zowel nationaal als internationaal, en zelfs door prins Constantijn, werd waardering over het project uitgesproken. De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt aan een grootschalige doorontwikkeling van Virtueel Helmond.
De volgende nieuwe onderdelen worden gepresenteerd:
* Vliegen over Helmond in een luchtballon
* Aansluiting op Google Streetview
* Nieuwe 'avatars' (virtuele karakters)
* Projecten die worden aangegeven met gekleurde gebieden en zeppelins
Ook worden binnen de nieuwe Virtuele wereld drie toekomstige projecten in Helmond met realistische 3D-beelden gepresenteerd:
* Bedrijvencentrum Heistraat: de buitenkant en de werkruimtes binnen
* High Tech Automotive Campus
* Spooronderdoorgang bij het NS-station Helmond
Virtueel Helmond is een bijzonder project van de gemeente Helmond. De techniek is ontwikkeld door het bedrijf Cebra B.V. uit Eindhoven. Gemeente Helmond werkt bij dit project samen met de gemeenten Apeldoorn, Tilburg en Eindhoven en met de provincie Noord-Brabant. Op http://www.virtueelnl.nl zijn andere virtuele steden en projecten in Nederland te vinden.

Bron: gemeente Helmond

Beantwoorden

En wanneer gaan we dan beginnen met het echte Helmond ??????

Beantwoorden

@al
Virtueel zal wel goedkoper zijn (nou ja?), klinkt lekker modern en roept geen politieke discussie op…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *