Buiten is het 26 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.874 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties


Als ik Eric Meijers hoor, maar vooral zie praten, heb ik altijd het gevoel dat hij eigenlijk heel erg moet poepen. Misschien ligt het aan zijn spleetogen, die ook nog eens versterkt worden door zijn brillenglazen van min 10. Ook toen hij wedstrijd na wedstrijd won viel me dat al op, dus aan het slechte spel van de laatste tijd ligt de vermeende persdrang niet. Hij begint een zin, waarvan je nooit weet hoe, en vooral niet wanneer, die gaat eindigen. Via allerlei bochten weet hij zijn clichéverhaal zo lang mogelijk te maken. Iets wat je niet doet als de nood erg hoog is lijkt me. Vanaf het begin tot het einde van zijn betoog weet hij deze “ik-moet-heel-erg-poepenspanning” op zijn gezicht te houden.

Het is goed dat Eric trainer is van Helmond Sport en niet van een eredivisieclub. Dan zou hij allang het doelwit zijn geweest van René van der Gijp en de rest van de comedytrain van RTL7. Na de val van Sepp Blatter, de wekelijkse blunder van Manolev, het eeuwige gegooi van het jasje van Hansie en de bamiehapjes van Voskamp, zouden we iedere week (soms twee keer per week) getrakteerd worden op “het poephoofd van Meijers”.
Wilfred Genee zou het wekelijkse item met zijn neplach, doordrenkt met een “Andre van Duin-humorsausje”, tot vervelens toe dijenkletsend aankondigen. “Het poephoofd van Eric” zou een succes worden. Sponsor Amstel zou door de goeroes van RTL verruild moeten worden door “Page toiletpapier” en Helmond zou weer op de voetbalkaart van Nederland staan. Iedere uitwedstrijd zou de dug-out van Helmond getrakteerd worden op een papierzee van tientallen wc rollen. Dat gun ik mijn cluppie, Eric en Page niet. Zeker niet in deze, voor een Helmond Sport-supporter, toch al moeilijke tijden.

Sommige mensen verwarren Eric Meijers met de Limburger Eric Meijer. Erik Meijer die nog voor PSV en zelfs nog één keer voor het Nederlands Elftal speelde. Deze Erik (met een K) zit, geloof ik, tegenwoordig in Duitsland aan het Weissbier (met een ringel S). Maar onze Meijers heeft een s meer, wat natuurlijk niet automatisch betekent dat hij twee keer zo goed is als de Limburgse Erik.

Nu het spel slecht is, neemt de kritiek op “onze poeperd” natuurlijk toe. Als er gemopperd kan worden staan wij Helmonders vaak vooraan. Het “ik kom nooit meer kieke, stelletje stumpers” klinkt alweer als ik, na de pas eerste nederlaag dit seizoen, de tribune verlaat. Ik ben een van de weinige die de hele wedstrijd gebleven is. De schreeuw om een trainer met meer uitstraling (met lenzen?) en vooral een meer volkse trainer (denk aan John de Wolf of Jan van Dijk) neemt toe. Maar ik denk dat we Eric voorlopig een kans moeten geven. Als je niet naar het spel, maar wel naar de plaats op de ranglijst (een gedeelde tweede plaats nog steeds) kijkt, heeft Eric “het nog niet zo slecht gedaan”. We hadden beter eerst een paar wedstrijden kunnen verliezen en gelijk spelen en daarna pas vijf keer achter elkaar moeten winnen. Dan was de sfeer een stuk beter geweest. De eerste periode zit erop met een resultaat waar Jolande Sap jaloers op zou zijn geweest. Eric hoeft wat mijn betreft niet te denken aan “aftreden”. Het is goed dat de Eagels pas 19 november op bezoek komen. Dan heeft Erik nog tijd om zijn ploeg op de rails te zetten en te bedenken hoe hij er Deventerkoek van gaat maken………….

Buurman

6 reacties:

@Buurman: Ik lig in een deuk en uit elk woord proef je dat je een echte HS-support bent. Maar aan Eric hebben we toch echt de juiste trainer. Niet alleen omdat op straat zetten veel geld kost.

Beantwoorden

Dank je Jan.

Klopt in goede en slechte tijden volg ik ze.

Hopelijk ziet Eric zelf er de humor ook van in.

Beantwoorden

Beetje makkelijk stuk en ook nog eens anoniem, ben je bang dat andere mensen je afzeiken?

Beantwoorden

ONDERBROEKKENLOL

Beantwoorden

Mark je hebt helemaal gelijk. Ik zal stoppen met deze puberale pies en plas humor en “gaan zitten en mijn bek houden.”

Beantwoorden

Of het door deze column van Buurman komt, zullen we nooit weten, maar feit is dat René van der Gijp, de Snor en Wilfred Genee het sindsdien regelmatig hebben over Eric ‘kutkrant’ Meijers. De voormalige trainer van Helmond Sport is daardoor een bekende Nederlander in het voetbal.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *