Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.061 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Zo lang als wij hier aan de Lungendonk wonen (10 jaar) is er een tonnagebeperking voor de (oude) brug over het Eindhovens kanaal. Dit hield in dat alles wat een hogere asdruk had dan 1 ton NIET over de oude brug mocht en dus niet over de Lungendonk kwam.
De Lungendonk is een smalle klinkerweg die door de gemeente nauwelijks onderhouden wordt en totaal niet berekend is op het verkeer dat er nu al overheen gaat, laat staan dat hij berekend is op zeer zwaar vrachtverkeer. De staat van weg en wegmeubilair is erbarmelijk. Reflectorpaaltjes ontbreken, behalve degene die wij zelf maar geplaatst hebben. Lantaarnpalen staan schots en scheef en het wegdek heeft meer weg van de Zevenheuvelenweg!
Er is hierdoor echt een hele gevaarlijke situatie ontstaan waar wij als aanwonenden dagelijks mee geconfronteerd worden.
En wat doet de Gemeente Helmond? Nou die zegt het volgende:
Ze hebben de tonnagebeperking weggehaald omdat de Gemeente Eindhoven aan de hand van een constructieve beschouwing heeft aangetoond dat de brug aan de nieuwe normen voldoet!?
Met andere woorden ze hebben er een blik op geworpen en vonden ondanks dat de brug er nooit voor is gemaakt, niet is versterkt en het verkeer in de laatste jaren alleen maar toegenomen is en zwaarder is geworden, dat het wel kon………?
Hier zakt mij broek dus echt vanaf…….. Wat is de bedoeling hiervan? Niemand had last van die beperking!! En ondanks dat hij regelmatig werd overtreden heeft het ook veel zwaar verkeer tegen gehouden.
En nu maar hopen dat die oude brug het houdt…….. of misschien is het een oplossing dat ie het begeeft?
Dat de Lungendonk voornamelijk als sluiproute gebruikt wordt is de omwonenden al jaren een doorn in het oog. De gemeente Helmond blijkt Oostindisch doof voor onze klachten, vermoedelijk omdat er maar weinig aanwonenden zijn.
Wij hebben verschillende oplossingen in gedachten, gemeente Helmond DENK EENS EEN KEER MEE !!

Willeke Veeneman

8 reacties:

echt gemeente helmond

Beantwoorden

Je weet het, eerst dode of ongelukken, dan wordt er pas iets geregeld.

Beantwoorden

En los van die twijfelachtige brug wordt er zo hard gereden dat Max Verstappen en rode oortjes van zou krijgen.

Beantwoorden

Goed dat je dit hebt geschreven Willeke! Hopelijk helpt het en snapt de gemeente het nu ook.
Dat ze dat bord bij het bruggetje maar eens terugzetten en eens wat onderhoud gaan doen in die straat.

Beantwoorden

Goed nieuws over de brug Willeke en wat een service van de krant vanochtend die jouw verhaal snel heeft opgepikt!
(omdat dit achter een slotje zit ff de hele tekst geplakt:)

‘Risico op overbelasting brug Lungendonk Helmond is minimaal’
HELMOND/EINDHOVEN – De kans dat de brug over het Eindhovens Kanaal aan de Lungendonk in Helmond overbelast wordt, is minimaal. Dat zegt de gemeente Eindhoven, eigenaar van het kanaal en de bruggen, na vragen van deze krant.

Rob de Bruyn 29-08-18, 11:18 Laatste update: 11:21

Een tijd terug werden de verbodsborden voor zwaar verkeer weggehaald. Ze waren niet meer van toepassing omdat het oude bruggetje aan de Lungendonk jaren geleden al werd vervangen door een sterker exemplaar.
Volgens bewoners van de Lungendonk komt er sinds het weghalen van de borden meer zwaar (vracht)verkeer over de weg. Maar de huidige brug kan 45 ton (45.000 kilo) aan, aldus de gemeente Eindhoven. ‘Omdat er maar 1 voertuig per keer over de brug kan, is het risico op overbelasting minimaal’, schrijft de gemeente.
Overigens wordt de brug over de Lungendonk elke drie jaar geïnspecteerd. Net als de bruggen aan de Burgemeester Termeerstraat in Mierlo en de Urkhovenseweg op de grens van Geldrop en Eindhoven.

Beantwoorden

Ok even dingen scheiden hier. De toegestane tonnage gaat een gedegen onderzoek aan vooraf. Dat is niet “er naar kijken en het maar goed vinden”. Er zijn daar specialisten voor, niet amateurs. Dat is 1 deel.

Het tweede deel: dat de weg slecht tot niet onderhouden wordt is een ernstige zaak waar de gemeente toch wel een antwoord op zou moeten hebben, wanneer is er groot onderhoud gepland bijv?

En als derde zie ik nog iets over een sluiproute. Ik snap dat het een doorn in het oog is, maar zolang het een openbare weg zonder beperkingen betreft is het wat het is.

Beantwoorden

@ Willeke Veeneman:
Ik ben heel nieuwsgierig of je nog iets hebt weten te bereiken bij de gemeente voor de Lungendonk en de brug.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *