8reacties

Genuaanse praktijken aan de Lungendonk

Zo lang als wij hier aan de Lungendonk wonen (10 jaar) is er een tonnagebeperking voor de (oude) brug over het Eindhovens kanaal. Dit hield in dat alles wat een hogere asdruk had dan 1 ton NIET over de oude brug mocht en dus niet over de Lungendonk kwam.
De Lungendonk is een smalle klinkerweg die door de gemeente nauwelijks onderhouden wordt en totaal niet berekend is op het verkeer dat er nu al overheen gaat, laat staan dat hij berekend is op zeer zwaar vrachtverkeer. De staat van weg en wegmeubilair is erbarmelijk. Reflectorpaaltjes ontbreken, behalve degene die wij zelf maar geplaatst hebben. Lantaarnpalen staan schots en scheef en het wegdek heeft meer weg van de Zevenheuvelenweg!
Er is hierdoor echt een hele gevaarlijke situatie ontstaan waar wij als aanwonenden dagelijks mee geconfronteerd worden.

En wat doet de Gemeente Helmond? Nou die zegt het volgende:
Ze hebben de tonnagebeperking weggehaald omdat de Gemeente Eindhoven aan de hand van een constructieve beschouwing heeft aangetoond dat de brug aan de nieuwe normen voldoet!?
Met andere woorden ze hebben er een blik op geworpen en vonden ondanks dat de brug er nooit voor is gemaakt, niet is versterkt en het verkeer in de laatste jaren alleen maar toegenomen is en zwaarder is geworden, dat het wel kon………?
Hier zakt mij broek dus echt vanaf…….. Wat is de bedoeling hiervan? Niemand had last van die beperking!! En ondanks dat hij regelmatig werd overtreden heeft het ook veel zwaar verkeer tegen gehouden.
En nu maar hopen dat die oude brug het houdt…….. of misschien is het een oplossing dat ie het begeeft?
Dat de Lungendonk voornamelijk als sluiproute gebruikt wordt is de omwonenden al jaren een doorn in het oog. De gemeente Helmond blijkt Oostindisch doof voor onze klachten, vermoedelijk omdat er maar weinig aanwonenden zijn.
Wij hebben verschillende oplossingen in gedachten, gemeente Helmond DENK EENS EEN KEER MEE !!

Willeke Veeneman