Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.207 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

Helmond

Het is niet alleen te lezen hier (maandag 4 juli) op de Weblog maar ook in de Traverse van woensdag 6 juli jl. las ik iets over het parkeerverbod rond het Elkerliek ziekenhuis.
Omdat ik er vaak met mijn 94 jarige moeder moet zijn voor allerlei controle’s weet ik daar alles van. Een bezoek aan dit ziekenhuis in Helmond is op zijn zachtst gezegd een ramp, zeker als je moet rondzeulen met een oude vrouw in een rolstoel. De parkeerplaatsen voor en achter de deur staan meestal vol en vaak moet je lang rondrijden voordat je eindelijk een plaatsje kunt bemachtigen. Ja, u leest het goed ‘bemachtigen’ want het is een heel gevecht met de andere bezoekers die ook radeloos op zoek zijn. Naar de parkeergarage is ook een optie maar ook een verrekte end lopen met een rolstoel, zeker ’s winters in de sneeuw of de regen. Dat gehobbel met je zieke vader of moeder in een rolstoel is voor degene die erachter loopt ook niet bepaald leuk te noemen. Ten einde raad ben ik dus ook vaak in een zijstraat gaan staan. Dan heb ik twee opties: Of ik zet het ouwe mensje eerst af bij de deur, dus moeders in de rolstoel planten, naar binnen rijden ergens in de hal zetten, vervolgens terug in de auto stappen en ergens in een zijstraat gaan staan. Daarbij het mensje achterlaten voor een minuut of 10. En optie twee is: Eérst in een zijstraat gaan staan, rolstoel uitladen, mams erin zetten in de regen of de sneeuw, auto afsluiten en het hele end dan maar duwen over de stoepklinkers, de drukke weg oversteken etc. om dan eindelijk met een verkleumde bejaarde het ziekenhuis in te kunnen rijden. Fijn ziekenhuis hebben we. Vooral ook voor de mensen die er heel vaak moeten zijn, dan lopen die parkeerkosten flink op.

Nee dan Deurne, daar is alles perfect, je kunt vlak voor de deur parkeren wat ook nog eens geheel GRATIS is. Ja, u leest het goed GRATIS. Als je daar binnenstapt kun je meteen linksaf een kopje koffie pakken, ook geheel gratis. Niet dat alles zomaar gratis hoeft te zijn maar ik vind de manier waarop Helmond met zijn zieken en ouderen omgaat beneden alle waardigheid. Mensen die ziek zijn gaan niet voor hun plezier naar een ziekenhuis en moeten na alle hindernissen die ik zojuist heb beschreven ook nog eens vet betalen voor dat uurtje op een parkeerplaats. Betalen dus voor de ellende die je hebt want ziek zijn is iets waar niemand iets aan kan doen. De nieuwe parkeerplaats is prachtig aangelegd met brede rijstroken en stoepen maar er is veel minder plaats dan vroeger op die oude vertrouwde parkeerplaats, ook al was die dan niet zo mooi. Daar heeft iemand die ziek is geen boodschap aan, die wil zo snel mogelijk naar binnen zonder al te veel poespas. En wat heeft men nu bedacht? Juist, een parkeerverbod in de omringende straten. Natuurlijk begrijp ik dat die bewoners er ziek van worden als ze niet voor hun eigen deur kunnen staan maar om het nu zo op te lossen. Met deze maatregelen van de gemeente zijn ze ook niet blij. Ik vind het heel erg HEBBERIG van de gemeente om zelfs zieke mensen op deze manier te dwingen om te betalen. Ik maak gewoon in de toekomst al mijn afspraken in Deurne, komop Helmonders doe dat voortaan ook en negeer het Helmonds Elkerliek. Want hier wordt, van al het gedoe, ELKER ZIEK.

Helga Vlaar

9 reacties:

Hallo Helga

Zover ik weet is er ook een optie om de portier te bellen ( EHBO ingang ).
Deze kan je dan ophalen met een golfwagentje.
Ik weet niet zeker of ze het nog steeds doen maar ze hebben het wel gedaan.
Veel suc6 🙂

Beantwoorden

In Deurne staan ook slagbomen te “wachten”. Ze worden (volgens mij) nu nog niet gebruikt, maar zouden elk moment ingezet kunnen worden. Ik denk dat het gratis parkeren daar binnenkort ook tot het verleden behoort.

Overigens wel raar dat je wel vanuit een zijstraat naar het ziekenhuis zou kunnen lopen, maar niet vanaf de parkeergarage. Voor zover ik weet zijn hebben alle ziekenhuizen in de regio (eindhoven, geldrop en veldhoven) al lange tijd betaald parkeren, dus heel vreemd is het niet.

Een andere optie zou misschien een taxi kunnen zijn. Je moet dan natuurlijk wel een paar uur vooraf bellen, maar die kunnen je voor de deur afzetten. Afgezet tegen de parkeerkosten zal het waarschijnlijk niet eens duurder zijn.

Het is misschien iets om te overwegen.

Beantwoorden

volgens mij kost het na 20min 60 cent per uur, een taxi voor ouderen zou idd ook rond die koers kunnen kosten. Volgens mij is de ophaalservice bij de parkeergarage nog steeds van kracht.
Als omwonende is niet alleen verveend dat je de auto niet kwijt kunt, nog vervelender is dat de meeste mensen geen rekening houden met het feit dat je maar 30km per uur mag rijden, er wonen namelijk wel degelijk veel kleinere kinderen tussn 0-8!

Beantwoorden

Alle parkeerbewegingen in de omliggende straten lijken mij ook geen pretje.
De genoemde ophaal/brengdienst met het golfkarretje is inderdaad een uitkomst voor de minder valide mens. Gebruik van maken, zou ik zeggen.
Verder vind ik de tarieven op zich wel meevallen. Zeker in tegenstelling tot het dieventarief dat de gemeente in het centrum hanteert.
Ik pleit wel voor een patienten-uitrijkaart. Ben je patient, dan gratis parkeren. Ben je bezoeker of een parkeertoerist voor het centrum dan betalen. Beetje een gulden middenweg dus.

Beantwoorden

Ik kan mij ook goed vinden in de suggestie voor een patienten -uitrijkaart .En dan even terug komen op de bezoekers Als je niet anders kunt als met de auto tikt dit toch aardig aan .Sprak gister toevallig iemand die was afgelopen maand bijna 40 euro aan parkeergeld kwijt Dit tikt toch ook aardig aan ????

Beantwoorden

Een Taxi bellen in Helmond?

Weet je wel hoe lang het vaak duurt alvorens er een taxi komt aanrijden? Soms van 15 min tot wel 60 min. Dan is de patient al overleden hoor. De politie bellen in dat geval lijkt me handiger. Wat een stad, wat een gemeente!!! Arme zieke mensen worden hier behandeld als vee, moeten in golfkarretjes naar het ziekenhuis las ik hier? Laat je eens nakijken zeg. Het is niet te geloven dat wij in deze gemeente, maar uberhaubt in Nederland gewoon alles blijven pikken, in dat wat de heren zelfgraaiers ons door de strot duwen. Wordt eens wakker met z’n allen en ga de straat op. De eigen bijdrage van het ziekenfonds is straks wellicht 300 euro. Parkeren rondom het ziekenhuis bij elk bezoek straks een tientje? En maar als makke schapen blijven betalen en gewoon alles blijven pikken, tot we helemaal leeggezogen zijn……..

Beantwoorden

In de parkeergarage achter het ziekenhuis is plek genoeg…. ok stukje lopen een achteringang zou prettig zijn zeker in de winter.

Voor de 94jarig invalide moeder, kunt u toch gewoon een invalidekaart aanvragen.

Misschien zou het ziekenhuis nog wat meer plekken moeten vrijmaken daarvoor…

Beantwoorden

Invalidekaart krijg je ook alleen als je half dood bent vind het zowieso triest dat je bij een ziekenhuis moet betalen ti’s geen pretpark

Beantwoorden

Beste Guido,

Een invalidekaart aanvragen gaat als volgt: Eerst een hele lijst papieren invullen met je hele hebben en houwe erop en vervolgens moet je dan wachten op een oproep om als 94 jarige een bezoek te brengen aan een keuringsarts. Die gaat dan beslissen of iemand van 94 nog de marathon van Eindhoven kan lopen, of wellicht de lichtere klus: De Kennedymars. En mocht ze dit echt niet meer aankunnen, dan wordt er gezegd komt u maar terug als u 100 wordt. Misschien komt u er dan wel voor in aanmerking.

Alle gekheid op een stokkie………Het is toch van de dolle dat iemand van 94 jaar met allerlei gebreken en kwalen, toch nog eerst gekeurt moet worden. Een blik in het doktersdossier zou toch voldoende moeten zijn. Maar nee, in deze hele burocratische rompslomp moet iedereen eerst weer beuren……… en wordt het ziekenfonds zoals te vaak gebeurd, op kosten gejaagd door allerlei onzinnge keuringen. Ik had het nu even over mijn schoonmoeder.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *