8reacties

Helmond, investeer in jezelf!

We zien de winkel leegstand landelijk, dus ook in Helmond, verder toenemen en lokale bestedingen afnemen. Het najaar komt eraan, de Corona is nog niet onder controle, al met al samen met internet, flinke bedreigingen voor de sociale gemeenschap van Helmond.
De grote (buitenlandse) internetbedrijven, die hier geen belasting betalen, graaien steeds meer weg, ze komen alleen halen en investeren niks terug in onze sociale gemeenschap. Iets wat onze lokale ondernemers, sportclubs en instellingen van oudsher wel doen.

Grote vraag: Hoe winnen de lokale ondernemers de lokale consument weer meer en meer terug, m.a.w. hoe gaat men de dreigende ontwikkelingen (gedeeltelijk) een halt toeroepen? Afgelopen jaren was het nog dat de consument 65% lokaal winkelt en 35% online, maar men ziet elk jaar een verschuiving meer en meer naar het internet. Het zal nooit 0-100 worden, maar als men niks doet wel dicht erbij.
Ook Helmond zal moeten digitaliseren met onder andere een website waar men kan bestellen, kopen en beleverd wordt.
Mogelijkheden:
– Een lokale Helmondse site waar het product leidend is
– Een lokale Helmondse site waar de ondernemer leidend is
– Een lokale Helmondse site waar een betaalmiddel (geld) leidend is

Producten kan men op miljoenen sites kopen (veel keuze, morgen de een, overmorgen de andere), het van oudsher gunnen aan een ondernemer, is langzaam aan het verdwijnen, onze jeugd kijkt met gemak over de grenzen heen.

Als lokaal marketingbureau pleiten we voor de laatste optie. De reeds 5 jaar bestaande HellemondGift waardebon heeft haar bestaansrecht inmiddels ruimschoots bewezen.
Maak deze bon naast fysiek, ook digitaal! Meer omzet: Als er veel partijen bijv. gemeente Helmond, instanties, bedrijven, stichtingen, consumenten etc.) investeren in alleen HellemondGift waardebonnen en die uitreiken aan consumenten (in de gehele regio), met jubilea, acties, eindejaars giften, beloningen (vrijwilligers/mantelzorgers etc.), dan moeten de ontvangers VERPLICHT met die fysieke of digitale bon naar de Helmondse aanbieders of naar de site met lokale producten van lokale deelnemers (fysieke winkels/horeca zaken/musea/theater/sportclubs etc.) in Helmond. De miljoenen omzet die men nu al met zijn allen genereert blijft dan zeker in Helmond.
Enkele cijfers:

  • Helmond telt meer dan 90.000 inwoners.
  • Jaarlijks zijn er plm. voor 100 miljoen euro aan retail bestedingen in Helmond.
  • Er zijn bijna 7.000 bedrijven en instellingen die goed zijn voor 41.500 banen. Daarmee is Helmond een centrum van werkgelegenheid.
  • De detailhandel in Helmond is met 780 winkels goed voor ruim 4.500 banen.
  • De 230 horecagelegenheden zijn goed voor bijna 1.400 banen.

Laten we dit beschermen, het is nu tijd voor actie. Helmond, investeer in jezelf en laat de grote internetjongens niet met het goede Helmondse geld aan de haal gaan.

Ad Klaasen
KlaasenVandeursen/Weekkrant De Loop Helmond

John van Lierop maakt de foto.