10reacties

Helmond op een schlemielige 43ste plek?

Afgelopen week las ik in het Brabants Dagblad dat volgens de nieuwste Atlas voor gemeenten dat de Brabantse steden overwegend in de onderste helft van de lijst (50) m.b.t. de meest aantrekkelijke steden in Nederland vertoeven. Atlas Research vergelijkt de vijftig grootste gemeenten met elkaar op meer dan 50 punten.
Gemeente Helmond komt er zeer bekaaid vanaf. Helmond staat op de schlemielige 43ste plek. Vorig jaar behaalde Helmond nog de titel BNR-uitblinkgemeente op het thema woningmarkt. Zouden ze dat wel weten bij Atlas Research?

Een dag later las ik dat Frank Lammers in de bres springt voor de Brabantse gemeenten. Hij stelt dat het onderzoek alleen is gebaseerd op de Randstad.
Ik durf zoals Frank te stellen dat Helmond sterk in ontwikkeling is, we op weinig misgrijpen.
Wellicht zitten we nog in een overgangsfase? Verder zou ik het onderzoek met een dikke korrel zout nemen. Ik vind Helmond een heerlijke stad om in te wonen en misschien moeten we de andere Nederlanders maar niet te veel vertellen dat dat zo is. Anders willen ze straks allemaal naar Helmond komen.
Overigens vind ik het typisch dat de gemeente Meijerijstad niet op het lijstje staat. Volgens mij heeft die stad meer inwoners dan gemeente Roosendaal. Kortom heb ik niet zoveel op met dit onderzoek.
Wellicht moeten we nog trotser zijn op ons mooie Helmond en dit ook meer laten merken. Kijk eens naar alles wat vanuit het Helmonds kasteel wordt georganiseerd. Afgelopen 2e Pinksterdag was het de “Dag van het Kasteel”. En de 2 dagen daarvoor een zeer goed bezocht Ibizafestival aan het Burgemeester Geukerpark. Dit eerste festival in Helmond haalde zelfs het 20.00 uur journaal.
Ook de Helmondse gemeenteraad hield een drukbezochte commissievergadering waarbij het ging over de “Mobiliteitsvisie”. Dat dit leeft was zichtbaar doordat er 12 lokale insprekers aanwezig waren die allen Helmond een stuk mooier willen maken.
Alles bij elkaar genomen vind ik dat de nieuwe Atlas voor Gemeenten geen juiste afspiegeling lijkt van een waarheidsgetrouwe kaartenboek. En laten we ons niet te veel wijsmaken wat zogenaamd is onderzocht maar vooral wat je ondervindt.

Wilbert Linders
Burgercommissielid Mi Hellemonders