Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.792 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
22reacties

Helmond Sport speelt in de Play-offs (ook wel bekend als de nacompetitie of PO’s). Met een beetje geluk staat Helmond zondag 29 mei na 4 wedstrijden feestend op het veld of in de stad in de wetenschap dat er na de zomer in de Eredivisie wordt gespeeld! logo Internetradio Helmond Sport (IRHS)
Beleef alle dagen tot en met die zondag, gezien vanuit het perspectief van de medewerkers en vrijwilligers van Internetradio Helmond Sport (IRHS), hét radiokanaal van de club. Want zo lang Helmond Sport in de strijd is, laten deze vrijwilligers je op de weblog dagelijks meegenieten. Beleef de ervaringen die zij opdoen en de spanning die de supporters voelen.

Maandag 30 mei: aanhang
Wat een feest daar in Rotterdam, wat een fantastische sfeer in het uitvak waar de vele HS-supporters zich verzameld hadden nadat een kolonne bussen zich vanuit Helmond richting Excelsior-stadion begeven had.
In tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen de Rotterdamse club, waar na een 0-3 tussenstand een deel van de aanhang van Helmond Sport mokkend het stadion voortijdig verliet, werd er gedurende de hele wedstrijd een ode gebracht aan de elf acteurs in het wit, de reservespelers en technnische staf van de Helmondse BVO. Niemand die het maar in zich liet opkomen om het stadion te verlaten. Het scoreverloop was zodanig dat zelfs nog het kleine sprankje hoop op promotie verder opleefde. 0-1 Was leuk, bij 0-2 ontstond de gedachte “het zal toch niet???” en de kansen op 0-3 wakkerde het vuurtje verder aan (gevaarlijk met deze droogte). Een half uur duurde de licht euforische stemming, maar na de 1-2 weer met alle beentjes op de grond. Het supportersfeest startte daarna pas echt. Luid zingend en applaudiserend zijn de Helmond Sporters de gehele tweede helft, of eigenlijk toch wel de hele wedstrijd, en na afloop toegejuicht en bedankt door de fans.
Met tranen in sommige voetbalogen is direct na afloop door de voetballers en staf op hun beurt de aanhang bedankt. Een emotioneel moment.
Deze dankbetuiging over en weer was pure reclame voor het voetbal in het algemeen, maar speciaal voor Helmond als stad en natuurlijk voor Helmond Sport als voetbalclub. Een middag die, voor alle Helmonders die daar in Rotterdam aanwezig waren, een onvergetelijke is en lang in het geheugen gegrift zal blijven staan. En een middag die weer energie geeft om er voor de toekomst weer de schouders onder te zetten.
Vanmiddag de huldiging door B&W en dan zal de komende tijd blijken waar de huidige voetballers volgend jaar ballen. Da’s natuurlijk ook weer realiteit.
Met dank aan de aanhang.

Helmond

Helmond

Zondag 29 mei: D-day ?
Jawel, het is zover. De definitieve beslissing valt vanmiddag aan de Honingerdijk 110 te Rotterdam: Excelsior – Helmond Sport. Zoals gisteren al bericht zal er uiteindelijk, wat promotie betreft, weinig te halen vallen, maar wel een leuke wedstrijd in het zicht. En we hadden nog zo gehoopt dat het een superbelangrijke middag zou worden, een soort D-day voor zowel Excelsior als Helmond Sport. Ik geloof dat deze keer Jan Wegereef mag fluiten, hopelijk dat hij het wat consequenter doet dat Polleke uit Vierlingsbeek. Het moet, ook voor de supporters die meereizen natuurlijk, voor de voetballers en staf van Helmond Sport een voetbalfeest worden. Er zullen diverse mensen vertrekken bij de club uit Helmond, da’s het gevolg van het succes. Vraag Excelsior maar. Hoe dan ook, de koffers staan klaar, de apparatuur is getest en alleen een niet goed werkende mobiele internetverbinding zou nog roet in het eten kunnen gooien. De geplande D-day wordt een d-day, met een kleine “d”. Want voor wonderen moeten we naar Ommel, Kevelaer of Lourdes en aangezien ik daarin niet geloof, denk ik niet dat Streppel’s mannen het einddoel kunnen bereiken.
Wij van IRHS gaan alsnog om de luisteraars alsnog een dient te bewijzen.
Geen nachtjes meer…. Misschien volgend seizoen weer.

 

Zaterdag 28 mei: Dalende bloeddruk
Nu is er de spanning wel af, de rust lijkt teruggekeerd in de provinciestad Helmond. Gelukkig, het leek er even op dat “we” konden aanhaken bij Nederlands besten, maar “ze” hebben verloren. En terecht (maar toch jammer). Ook wij van het internetradiootje kunnen onze wonden likken en de hardware weer op orde brengen want de koffers, en met name de inhoud daarvan, hebben een renovatie nodig. Morgen, zondag dus, de laatste wedstrijd en worden 8 bussen vol supporters toch in Rotterdam verwacht om onze helden een laatste tribuut te geven. Wij van IRHS zijn er ook weer bij. Nu zonder play-offstemming of -verwachting, dus met een wat normalere bloeddruk. Een nog strijdbare Höcher, van wie in De Lavans geen afscheid genomen is, vindt dat het nog steeds niet helemaal gedaan is, maar ja, Höcher komt dan ook van een andere planeet. De energie is uit mijn geest gestroomd, en, zoals De Vender ook afgelopen donderdag weer kweelde: “wat gebeurd is, is gebeurd”, en daar heeft-ie dan ook weer gelijk in. Wellicht dat rood-zwart tegen zwart-rood de batterij nog kan opladen en er een soort revanche of zo van kan maken. Zou leuk zijn, niet voor de kat z’n viool naar Rotjeknor af te reizen en alsnog een leuke pot zien. Goed voor de bloeddruk, wetende dat er niets anders dan de eer op het spel staat.
Morgen wel de door Pim Gubbels geregelde shirtjes ophalen, want dat verdient hij wel met zijn initiatief. Ik verwacht i.i.g. wel dat diegene die zo’n shirt besteld heeft, dat ook daadwerkelijk gaat ophalen, net zoals ik verwacht dat diegene die een bus- en toegangskaartje vol enthousiasme in de voorverkoop betaald hebben, ook meegaan. Onze club verdient dat.
Zo, mijn creativiteit begint nu zo’n beetje op te drogen en met het dalen van mijn bloeddruk en het minderen van de adrenaline, berust ik in het lot dat wij allen moeten ondergaan.
Nog één wedstrijd en nog één nachtje…

Vrijdag 27 mei: Petje op, maar vooral petje af
Nou daar zitten we dan, met een kater van jewelste. Een 1-5 tegen Excelsior, dat met z’n 11-en-een-halven tegen 10 Helmonders de equipe van Jurgen Streppel kansloos liet. U mag zelf de naam van die halve invullen, maar hem niet de nederlaag in de schoenen schuiven. Voor hem petje op. De credits van de overwinning laten we (gelukkig) aan Alex Pastoor met zijn mannen.
In een kolkend Lavansstadion was achteraf deceptie het woord dat gebezigd werd, maar dat geldt dan alleen voor het resultaat. Want mensen, wat hebben we een prachtig seizoen gehad met een climax zoals in de beste dagen van weleer. Petje af voor de organisatie die Helmond Sport heet en dit seizoen mogelijk maakte. Ook werd en passant bekend gemaakt dat er ook een nieuwe shirtsponsor gevonden werd (Driessen_HRM Payroll), een mededeling die het feest voorafgaand aan de wedstrijd compleet maakte. Dat de acteurs in rood uiteindelijk niet voldoende bijdroegen (of eigenlijk dat niet konden) aan het feest, heeft op zich ook zijn charmes. Het afscheid van een geëmotioneerde Jurgen Streppel en zijn assistent Frank van Kempen werd na de wedstrijd genomen en daarbij is, net zoals in de laatste fase van de wedstrijd, de ploeg in stijl toegejuicht. En dat gaf mij een brok in de keel. Dat bij een 0-3 stand er al, ik noem ze maar z
o, nep-supporters het stadion verlieten, neem ik op de koop toe. Petje af voor het Helmondse publiek dat het team bedankte voor een prachtig seizoen. En natuurlijk voor de 1xbd week spanning in de play-offs, een fenomeen waarmee iedere Helmonder dagelijks vrijwillig mee bezig was. Petje af voor -al duurde het nogal lang- de instanties, initiatiefnemers en anderen die het mogelijk gaan maken dat er eindelijk een nieuw stadion zal verrijzen.
Zondag nog naar Rotterdam met 8 (!) bussen supporters die er een feest van gaan maken, ondanks de wetenschap dat het sportieve resultaat uiteindelijk zal tegenvallen. Maar die supporters staan wel achter hun club. Petje af.
Zondag de laatste wedstrijd. Nog 2 nachtjes.

Donderdag 26 mei: Scheepsrecht
Dat 3x scheeprecht is, is een spreekwoord dat niet altijd uit komt.
1974: Oranje voetbalt de WK-finale tegen W-Duitsland en “we” verliezen met 2-1 en naar ons chauvinistisch gevoel onterecht. Wij waren beter ! Een jarenlang voetbaltrauma achtervolgde een deel van de Nederlandse bevolking en alle emoties werden van stal gehaald, zelfs die uit de donkere tijden van de jaren ’40.
1978: Oranje voetbalt de WK-finale tegen Argentinië, het land dat door generaals “bestuurd” wordt, nee eigenlijk “onderdrukt” wordt door Videla en zijn maten. Na de Rensenbrinkactie (bal tegen de paal, vlak voor tijd) en een verloren verlenging (3-1 voor de Zuid-Amerikanen), wat meer berusting omdat de Argentijnen daar aan de andere kant van de wereld ook wel konden ballen. Dat er een regime zat dat niet deugde was alleen voor de tv, Bram en Freek protesteerden, af en toe wat “dwaze moeders” op het nieuws, maar de Argentijnen verafschuwen zoals we dat met de Duitsers, die ons 4 jaar eerder versloegen, deden we niet. Waarom? Waarschijnlijk voor velen van ons een ver-van mijn-bed show.
2010: Oranje voetbalt een WK-finale tegen Spanje, het land met even zo grote voetballers als de onze en land van zon, zee en strand en vakantie. Nee, nu geen haat of anderszins tegen de Spanjaarden na de 1-0 nederlaag, maar een Engelse scheidsrechter die het moest ontgelden. Terecht? Oordeelt u zelf maar, we zijn een jaar later en wat afgekoeld. Maar die 1-0 blijft. Waar is het scheepsrecht toen Arjen Robben tegen Casillas’ voet schoot?
2011: de 3e nacompetitie/play-off finale van HS staat vanavond te beginnen. Ook de derde keer, dus het recht van het schip zou nu ook in ons voordeel moeten werken, in ieder geval beter als voor Oranje. Als we het wedkantoor moeten geloven is Excelsior licht favoriet. 2,85 voor HS, 2,35 voor Excelsior en 3,30 voor een gelijk spel. Daarbij is voor het gemak geen rekening gehouden dat wij met 12 man spelen in een uitverkocht huis. Dat de Rotterdammers ook zand in de Helmondse ogen tracht te strooien om een blessure van Roorda te Veinzen, is een logische maar reeds doorziene truuk.
We staan vanavond als één man achter ons team en blijven er achter staan, als zou het onverhoopt op een achterstand komen. Wij hebben deze keer het scheepsrecht.
Let’s go.

Woensdag 25 mei: Verrassing !
Helmond Sport vlak voor de finale van de Play-Offs. Alweer de derde (!) keer in 10 jaar tijd.
Wat een prestatie.
Eerst in 2003 met die verschrikkelijk geflatteerde nederlaag tegen FC Zwolle in Overijssel, de tegenstander 60 minuten van het veld spelen met ook een schitterend kopdoelpunt van Christof Aelbrecht en toe die gemiste niet-te-missen-kans van Roy Hendriksen. De vrije trap die van Luinge overgenomen moest worden en toen alsnog het net vond. Het schlemielige vervolg van voornamelijk geestelijk verval van de spelers van HS, in die zijn dat de moed letterlijk in de schoenen zonk. 4-1 eindstand en een Jan van Dijk hoofdschuddend bij “zijn” meegereisde fans. Wat verraste die Helmondse club Nederland, hoe was dat mogelijk. Het zal wel een incident zijn. Nee hoor, een van de lelijke eendjes (geen 2CV’s) van het betaalde voetbal werd wat knapper en ging structureel meedoen.
2005. Onder Ruud Brood werd in de toenmalige nacompetitie (in een poulesysteem) bij Sparta Rotterdam (!) gewonnen met 0-1 door een doelpunt van Cvetkov. In de voorlaatste wedstrijd werd in Doetinchem, na een 2-0 achterstand bij de rust, alsnog de laatste strohalm gegrepen. 2 Doelpunten van de genoemde Bulgaar zorgden voor een 2-2 en een beslissende wedstrijd op de toenmalige De Braak, weer tegen de Rotterdamse club Sparta. Verrassend keek Nederland op: een beslissing moest in Helmond vallen en de wedstrijd werd rechtstreeks op tv uitgezonden. De opdracht voor Brood c.s. was helder: een simpele overwinning betekende promotie, gelijk of verlies was weer een jaar 1e divisie. Hoe verrassend en opwindend was de lange bal van achteruit door Leon Hese op Nyron Wau die doelman Frank Kooiman kansloos liet en HS virtueel eredivisionist maakte. De vraag in Helmond blijft altijd, niet zozeer of Sparta in de dagen voorafgaand aan die wedstrijd met Cvetkov onderhandeld had over een contract in Rotterdam, maar in hoeverre dat dat de oorzaak van het verlies van die HS die avond leed. De Nederlandse media koos op voorhand de zijde van Sparta en degradeerde HS tot weer “een toevalligheid”. Hoe verrassend was het dan ook dat de duurbetaalde profs van Sparta lang het zicht op de eredivisie kwijt was.
2011. Een derde stek op de eindranglijst garandeerde HS de play-offs en vrijstelling in de eerste ronde. BV Veendam was een moeilijke horde om te nemen en nu wacht weer een Rotterdamse tegenstander, die het, i.t.t. BV Veendam, meer van voetbal moet hebben. Wat de uitkomst zal zijn is nu natuurlijk nog de vraag, maar verrassend was wel het vandaag verschenen persbericht over het akkoord tussen Burgemeester en Wethouders van Helmond, het bestuur van Helmond Sport en een groep investeerders o.l.v. Willy van de Kerkhof omtrent de bouw van een duurzaam en groen stadion op Berkendonk. Voor de buitenwacht als een donderslag bij heldere hemel. Verrassing, dus.
Morgen is het weer zover: in een kolkend Lavansstadion (hoogstwaarschijnlijk uitverkocht) aantreden tegen Excelsior om, zoals Jurge Streppel eerder verkondigde, te stunten en Nederland nu een definitief te verrassen.
Nog één nachtje…

Dinsdag 24 mei: Even uitblazen
Ik sta nog steeds bij te komen van de dubbele clash tegen BV Veendam, de teleurstelling van de eerste helft in suikerbietenstreek, de gigantische opwinding over de tweede helft met maar liefst 3 doelpunten van “de Spurs”, de toch wel lange, dubbele autorit heen en weer en dan toch ook weer de spanning van zondag. Sjonge, wanneer was het voor het laatst dat deze excitement-momenten zich zo snel elkaar opvolgden? Het doelpunt van Veldmate zorgde voor een ongelooflijke ontlading in De Lavans en zeker niet bij mij alleen! Je voelde voor de wedstrijd al die spanning, de opkomst van de gladiatoren met bijpassend vuurwerk was erg leuk, verhoogde de sfeer nog meer en droeg bij aan het onzekere gevoel dat spelers en publiek met hun gedrag niet onder stoelen of banken staken.
Een eerste smerige overtreding op ONZE (!) Bruno was een teken aan de wand en het geel dat Jansen ontving was niet de juiste kleur volgens de voetbalwet. De compensatiekaart die Ilja van Leerdam een paar minuten later gepresenteerd kreeg, was het signaal van Wiedemeijer om te laten zien dat hij er stond. Het tekende de druk die er bij de roden, witten maar ook de leidsmannen aanwezig was.
Na afloop mopperde Jurgen Streppel nog over die overtreding op Bruno, dit alleen maar nadat Joop Gall, na klaarblijkelijk snel de zenuwen van zich afgegooid te hebben, de complimenten aan de scheids gegeven had. Gall en zijn vrienden gingen voor 5 dagen naar Mallorca om zich te bezatten om de Veendamse ellende maar achter zich te laten, want de zaterdagse boodschap dat er gewonnen moest worden om een faillissement te voorkomen, hakte er bij de Groningers behoorlijk in. Lekker zuipen met jongens onder elkaar, da’s pas relaxen.

Gisteren even contact gezocht met de mensen op kantoor bij Helmond Sport: ja het was er al hartstikke druk v.w.b. de verkoop van toegangskaarten aan scc-houders, en de bussen: tja, er waren voor zondag al 6 bussen volgeboekt, maar er kunnen nog zo’n 75 personen mee, dus wat let u?
Vandaag start de vrije verkoop voor Helmond Sport – Excelsior, en geloof me, het gaat hard, keihard met die kaarten. Ik vrees dat de kassa’s donderdag niet lang open zullen zijn omdat de kaarten dan op zijn. Ook mooi… Geen rust voor de kantoormensen in De Lavans.
Wij van IRHS gaan onze spullen weer in orde maken en hopen dat de Wifi het weer niet begeeft zodat we nu eens eindelijk een ongestoorde 90 minuten kunnen brengen. Het mobiele internetdongeltje houden we toch maar achter de hand, je weet maar nooit.
Nog 2 nachtjes…

Maandag 23 mei: Voetbal zegeviert!
Tja, wat valt er nog te zeggen over die returnwedstrijd tegen de BV Veendam? Nou, ik arriveerde reeds om 13.15 uur in De Lavans met als doel de hele hardware om te uploaden te installeren. Toevalligerwijs volgde de spelersbus uit het Veendamse mijn auto en bij het uitstappen van de spelers en begeleiders zag ik die strakke koppies. Die blikken in hun ogen beloofden niet veel voetbalgoeds, daar was iets aan de hand. Later in de persconferentie werden mijn vermoedens over het rugzakje waarmee spelers het veld op zouden komen bevestigd: de directeur van BV Veendam had gisteren via de lokale pers verklaard dat er dit seizoen gepromoveerd MOEST worden om een faillissement te voorkomen. Ga er maar aan staan! Nou, als je in het stadion aanwezig was, en dat waren ruim 4000 mensen, heb je kunnen zien dat de Veendammers er inderdaad aan gingen staan. Hun spel was behoorlijk op fysiek gebaseerd, en dat is natuurlijk hun goed recht. Bij Helmond Sport daarentegen lopen toch meer wat verfijnde voetballers rond en natuurlijk een fantastische keeper. Jongens als Bruno, Velasco, en Höcher zijn niet bepaald te kwalificeren als “voetbalberen”, zij hebben techniek, finesse of snelheid. De voorzet van Höcher op de toch wat meer forse Mark Veldmate was er een om in te lijsten, een voetbalmoment om je vingers bij af te likken, maar verder zat de nieuwe Hagenees nauwelijks in de wedstrijd.Het spelletje ging volgens mij hem wat te mannelijk. Maar voordat het zover was zagen we onze Robert van Westerop met een aantal meer dan schitterende saves die het matig spelende Helmond Sport in de race hield voor de finale van de play-offs. Ook deze reddingen (o.a. een gestopte pinentie, genomen door Marnix Kolder) horen thuis in de categorie van schitterend voetbal. Neem daarbij ook het petje af voor de fantastiche sfeer in de drukbezochte Lavans (het was net niet uitverkocht, shame on you, thuisblijvers), het leuke vuurwerk aan het begin van de wedstrijd (en niet die fakkel die de club alleen maar geld kost !) en het prachtige weer, dan hunkert mijn gedachte weer naar de jaren ’70 toen zonder kunstlicht wel op de zondagmiddag gespeeld moest worden. Het voetbal zegeviert, maakt het weekend leuk, houdt je van de straat en je hebt ‘s-maandag weer wat te kletsen.
Nu nog donderdag even afwerken en met een 2-0 voorsprong naar Rotterdam afreizen om zondag de eredivisie veilig te stellen. Met zegevierend voetbal natuurlijk. Die eredivisie die de directeur van BV Veendam zo broodnodig acht om te overleven. Maar ik denk dat hij niet de enige is die dit wenst. Als het voetbal maar wint.
Nog 3 nachtjes… dan kunnen we weer.

Zondag 22 mei: Apocalyps en knock-out
Apocalyps, het boek van de Openbaring van Johannes, de ondergang van de wereld. Gisteravond in het nieuws dat ene heer Camping (nee, niet de plek waar je je caravan of tentje neerzet), specifieker gezegd: de Amerikaanse priester Harold Camping) uit indirecte Bijbelboodschappen gedestilleerd had dat op 21 mei 2011 de wereld zou vergaan. Net als in 1994, maar dat ging toen niet door omdat er een foutje in de berekeningen van het juiste tijdstip was gemaakt. Gelukkig maar, want anders hadden we niet mogen meemaken wat we donderdag hebben meegemaakt in Veendam. En ook gelukkig maar dat het gisteren niet doorgegaan is want dan hadden we vanmiddag niet naar De Lavans gekund om het slotstuk in de 2e ronde van de PO’s te bewonderen.
Mogelijk betekent voor één van beide verenigingen de uitschakeling wel de Apocalyps van het betaald voetbal in de betreffende gemeente. En dat heeft dan niets met de Bijbel of Johannes te maken, maar met centjes, ook wel platte witte genaamd.
Knock-out-ronde noemen we ook wel eens de wijze van uitschakeling (of doorgaan naar de volgende ronde) van een team in een competitie, zoals de Europacup of de PO’s. Mogelijkerwijs is de betekenis van deze knock-out behoorlijk heftiger dan in eerste instantie bedoeld aangezien beide clubs zitten te azen op promotie. Nee, niet zozeer om sportieve redenen, da’s trouwens wel leuk en mooi meegenomen, maar meer om de startpremie van onze heilige KNVB en extra mediagelden die bij het bestijgen van Nederlands hoogste voetbalafdeling gexefncasseerd worden. Schuift een berg, kost maar een beetje energie, zou je zeggen. Die knaken lossen wel wat problemen op v.w.b. de positie van de post Eigen Vermogen op de balans.
Als de voetballers van beide partijen de grasgroene mat van De Lavans betreden, zou het kunnen zijn dat zij aan het doemscenario denken: uitschakeling betekent niet alleen sportieve uitschakeling van hun club maar wellicht een echte apocalyps, dus het einde ervan in het betaalde voetbal. Een lekkere rugzak waarmee je de grasmat betreedt en hoe verlammend werkt dat dan? Een voordeel in de huidige tijd is wel dat de meeste spelers broodvoetballers en wat minder clubgebonden zijn, dus de emotie die hier aan vastzit wat minder ervaren. Maar toch, zijn zij er gerust op als ze een doorlopend contract hebben of een nieuw willen hebben omdat ze nu eenmaal fan van IRHS zijn? We zullen zien wat er van komt.
Vanmiddag is er weer uitzending met onze dijk van een verslaggever, Richard. Verslaggeven is een vak, daar weten wij over mee te praten, maar Richard is een kei daarin. Diverse bezoekers van de Lavans die hem live hoorden kwamen met complimenten. Dus de loftrompet komt niet alleen uit eigen fanfare. Mocht u niet één van de laatste kaartjes voor de wedstrijd tegen BV Veendam kunnen bemachtigen (bij het schrijven van dit waren er reeds zo’, 3.400 verkocht, dus retteketet vlug naar de HS-kassa van Harriët), adviseer ik u om naar IRHS te luisteren, of beter gezegd naar Richard. Als hij aan het woord is dan voelt u de spanning net zo hard als de spelers met die rugzak en is er, wat ons betreft, een knock-out voor Veendam, maar hopelijk geen apocalyps. Want dat verdient deze club niet.

Zaterdag 21 mei: emoties
Goh, gisteravond naar RTL7 zitten kijken en -niet echt toevallig- het programma Voetbal International deels gezien. Ik kijk anders niet, maar met deze dagen weet je maar nooit.
Naast oud HS-speler Johan van der Hooft, die daar voor zijn oude club FC Utrecht zat (opmerkelijk omdat hij bij IRHS een tijdje geleden ook gastcommentator was), waren o.a. de vaste medewerkers Van der Gijp, Genee en natuurlijk Derksen aanwezig. Opvallend genoeg werd daarbij aandacht besteed aan de PO’s van de Jupilerleague, alleen de verkeerde aandacht, dacht ik zo. Er waren volop beelden van de langs de zijlijn acterende coach van BV Veendam, Joop Gall te zien, die zich om de ene of andere voetbalsituatie of beslissing van de arbitrage druk stond te maken. Het blijkbaar bijbehorende commentaar schoot bij mij in het verkeerd keelgat omdat het gedrag van de trainer van Veendam badinerend en dus lacherig benaderd werd, want het betrof ook slechts de wedstrijd tussen Veendam en Helmond Sport. Nederland kon meegenieten van de beelden van een druk gebarende Gall waarbij enkel Derksen nog de moeite nam om het gedrag van de Veendam-coach te verklaren. Er zouden zomaar zo’n 30 gezinnen kunnen leven van
het al-dan-niet goed presteren van de voetbalclub en een scheidsrechterlijke dwaling zou deze gezinnen het brood uit de mond kunnen stoten. Mooie voetbalbeelden, zoals de schitterende goal van Guijo Velasco, hadden de heren van RTL7 echter niet voorhanden, dat was door Van der Gijp teveel gevraagd. Het is tenslotte ook geen Ajax, toch? Dus is de emotie van Gall is een gerechtvaardigde emotie in deze “clowneske vertoning”. Sjonge, wat menen die vetverdienende, op zijn minst naar behoorlijk wat arrogantie neigende matige tv-presentatoren zich te kunnen veroorloven, vraag ik me af. Dat ik me dat afvraag zal ook wel emotie zijn.
Ook Gall had donderdagavond zijn emotie m.b.t. scheidsrechter Ed Janssen geventileerd. Off the record hoorde ik hem briesen dat het toch onvoorstelbaar was dat deze Janssen werd aangesteld voor de wedstrijd tussen Veendam en HS. Want Edje Janssen woont op 10 km. van Helmond, volgens Gall. Begrijpelijke opmerking, maar Joop, troost je: Meijel ligt inderdaad een beetje in de buurt van Helmond, maar is wel Limburg ! Ook verkeerde emotie of is het een realiteit dat Brabanders en Limburgers niet altijd even goeie vrienden zijn? En dan nog een emotie: aanstaande zondag hanteert Reinold Wiedemeijer de fluit in De Lavans. Weet Joop Gall dan niet dat Reinold ooit eens in een verleden voor (het tweede elftal van) Helmond Sport heeft gevoetbald? Ik heb het hem donderdagavond maar niet verteld, omdat Joop Gall dan mogelijk zou kunnen ontploffen van woede. Da’s pas emotie.
In ieder geval vermaken wij ons best met het product dat voetbal heet. Het houdt de gemoederen van jong tot oud bezig. En als het dan ook nog ergens om gaat, promotie bijvoorbeeld, zullen de emoties die er bij horen voor volle stadions zorgen. Komt u ook?
Ik ga er in ieder geval van uit dat ik zondagmiddag weer present ben, ik wil het voor geen goud missen. De emotie van het voetbal en mijn club houd me nu al de hele dag bezig.
Morgen valt de beslissing. Nog één nachtje…

Vrijdag 20 mei: the day after
Twee wedstrijden in één. Da’s de conclusie die achteraf getrokken mag worden na het spektakelstuk van gisteravond daar in Veendam. Hoewel er een aardig balletje getrapt werd door ons eigen clubke, stond het toch -eigenlijk kansloos voor de rest van de PO’s- al 3-0 met de rust. Ik ga geen beschrijving van de wedstrijd geven, daarvoor verwijs ik u naar de website van Helmond Sport, maar wel de” relaxte” sfeer die daar in Veendam heerst.
Bij aankomst een meest luxe parkeerplaats geritseld, recht voor de ingang van het stadion. De 3 koffers, haspel, camera en ander spul waren ons alibi om de verkeersleiders te overtuigen dat we al dat materiaal niet zover konden sjouwen. Eenmaal binnen gekomen was alle perfect geregeld: toegangskaarten en koffie stond klaar, toegang tot de perstribune was geen enkel probleem ondanks dat die door de businessclub liep. Na het installeren en aansluiten van de apparatuur weer terug naar de perskamer om daar met een collega-verslaggever uit het land van Emmen te kletsen over de scheidsrechter Wildboer die zich door de scheidsrechtercie. van de KNVB in de kou gezet voelde.
Leuk, maar de wedstrijd was interessanter. Die strijd had een bizar verloop omdat ook het Veendamse publiek vanaf het eerste moment om tie doelpunten riep, “tien, tien, tien…”. Zou ik ook doen als ik Veendamsupporter was en met de rust op 3-0 stond.
Na rust een ommekeer: een tweede wedstrijd in één wedstrijd. De uitgelaten sfeer op de tribune sloeg om in een wat meer vijandige houding naar, met namen, scheidsrechter Ed Janssen, die echter een geweldige wedstrijd floot en terecht 2x rood trok. Hij kon niet anders.
Helmond SportNa afloop in de mixed-zone tijdens het interview met Daniël nog een opmerkelijke frustratie opgemerkt van een Veendam-aanhanger die zijn eigen mensen van o.a. nazi-praktijken beschuldigde. Dat was minder fraai. De frustratie was te begrijpen, maar dit ging nergens meer over. Hieruit blijkt toch weer dat sommigen niet het verschil kunnen zien tussen sport en rivaliteit t.o.v. doorgeslagen emotie. Gelukkig waren alle omstanders het met deze zienswijze eens. Jammer dat Joop Gall later zich wat liet meeslepen in de emotie om de scheids als de schuldige van de niet-winst-van-Veendam aan te wijzen.
Om 02.00 uur thuis en nog vol adrenaline vanwege de wedstrijd en de autorit. Het laatste licht dat ik zag was de display van mijn wekker die 04:30 aangaf. Was het maar zondag. Nog 2 nachtjes slapen…

Donderdag 19 mei 2011 !!!
Yes,yes,yes, het is eindelijk zover: het is DONDERDAG: proficiat en een gelukkige donderdag !
Ik maak allereerst maar meteen van deze gelegenheid gebruik om reclame voor ons internetradiostationnetje, te beluisteren via de website van Helmond Sport, te maken: Een rechtstreeks wedstrijdverslag te beluisteren via het Internet, waar u ter wereld ook bent!
Ik wil eigenlijk van alles digitaal wegschrijven, over de interviews van Philipp Haastup en Jurgen Streppel in de VI, de contacten die er inmiddels geweest zijn met BV Veendam, de twijfels van gisteren die weer wat zijn weggeëbt, de buscombi van vandaag en die van zondag aanstaande (voor de Veendam-supporters), maar ook de ergernis over de overdreven media-aandacht voor de nieuwe landskampioen en de sportieve en andere ellende aldaar in het Eindhovense (of moet ik -helemaal in de geest van de huidige tijd- zeggen: 040). Ik weet nog niet precies wat ik kwijt wil.
Van belang is in ieder geval dat Edje Janssen (jawel!) uit Meijel de fluit hanteert daar in Veendam. Ik heb een collega die in Meijel woont en Edje oppervlakkig kent en ik heb die collega gesuggereerd dat hij Edje mocht influisteren dat hij met mij mee kan tijden naar Veendam omdat ik nog een plaatsje over heb. Ik heb er nog geen respons op gehad. Het zou wel een stunt zijn.
Tevens is er een gerucht dat een aantal supporters/sponsoren de financiële handen ineen willen slaan om “eigenaar” van Bruno Andrade te worden om hem mogelijkerwijs in de toekomst met financieel gewin te verkopen. Een beetje vergelijkbaar wat Haj Berden bij VVV met vriendje Honda gedaan heeft. Maar… het zijn maar geruchten, net zoals de bouw van het nieuwe stadion.
Het moet me overigens van het hart dat in een publicatie vermeld staat dat het bestuur van Helmond Sport de gemeente Helmond maant tot duidelijkheid omtrent het nieuwe stadion en dat nog wel voor het einde van de maand mei. En van dit jaar nog wel. Anders zou dat wel eens, om commerciële redenen, het einde van het betaalde voetbal in Helmond kunnen zijn . Daarentegen heb ik ook vernomen dat een raadslid te kennen heeft gegeven dat de bal nu toch wel echt in het kamp van Helmond Sport ligt omdat de gemeente nu eenmaal de locatie waar het stadion zou komen al lang bekend heeft gemaakt.
Jonge jonge, wie zit er nu op wie te wachten? Elkaar eventueel de zwarte Piet toespelen schiet niet op. Ik zou zeggen: communiceer eens goed met elkaar, schep duidelijkheid en laat Helmond met al haar inwoners voor eens en altijd van dit horrordossier verlost zijn. Zo, da’s er ook uit.
Maar laat ik vrolijk wezen en de lezers van deze blog vertellen dat ik vanmiddag een halve vakantiedag opneem heb om vanaf de busremise bij “De Lavans” te vertrekken. Gelukkig niet alleen in mijn autootje, 2 andere Helmond Sport-“freaks” rijden met me mee. Om redenen vertel ik hun naam niet. Ik verheug met al op ruim 3 uur durende autorit, natuurlijk zonder file op de A28 bij Zwolle. Laptop mee, mengpaneel mee, microfoons en hoofdtelefoons ingepakt, kabels en toebehoren, 2 MD-recorders en natuurlijk ook een haspel met een verlengkabel voor 230 V. Die alleraardigste juffrouw van BV Veendam heeft mij telefonisch benaderd welke persfaciliteiten we nodig hebben. Beha
lve toegang tot alle ruimtes willen we ook graag een beetje van hun netspanning hebben zodat de apparatuur werkt. De rest verzorgen we zelf. De juffrouw opgelucht: “fijn, want we hebben maar één telefoonlijn ter beschikking en die heeft Radio Noord al gereserveerd voor hun radioverslag”. Haha, IRHS is niet voor één gat te vangen aangezien wij normaliter via het draadloze telefoonnet werken en de energie uit batterijen halen. Nu echter direct uploaden vanaf de perstribune aan de orde is, want dat geeft een uitstekend geluid, en wel veel gesleep met materiaal, mag die toekomstige steenkoolcentrale in de Eemshaven haar werk alvast gaan doen. Ik bedoel dus de noodzaak van netspanning. Toch hebben we het er voor over, al dat gesleep. Geeft niet, we mogen niet meer slapen, hebben geen twijfels over de goede afloop van deze ronde in de PO’s. Na afloop interviews en persconferentie en dan weer terug, in de donkere nacht, vermoeid maar voldaan vanwege een succesvolle uitzending en het goede resultaat van Helmond Sport. Terug naar het Brabantse land. En dan nog 3 nachtjes slapen, dan is het zondag. Dan wacht de volgende klus met Richard achter de microfoon. Dat mag u ook niet missen bij IRHS. Nog 3 nachtjes…

Woensdag 18 mei, twijfel
Nog één nachtje slapen.
De dagen kruipen voorbij. Sef Vergoossen heeft voor L1 geroepen dat geen enkele JL-club beter is dan VVV Venlo, simpelweg “omdat de Limburgers meer kwaliteit in hun ploeg hebben”. Pfff… gevaarlijke uitspraken en wellicht olie op het vuur van FC Volendam. Maar wij hebben vooralsnog te maken met BV Veendam en komen VVV niet eens tegen in de Play-Offs van deze jaargang. Helaas. Ik had die Limburgse kwaliteiten wel eens willen ervaren.
BV Veendam wil na afloop van de wedstrijd in De Lange Leegte alvast afscheid nemen van o.a. Joop Gall. Ondanks dat de Groningers er zeker van zijn dat zij de tweestrijd tegen Helmond Sport zullen willen, gunnen ze hun trainer (en oud-speler) toch een afscheid, want je weet maar nooit. Inderdaad, je weet maar nooit. Een spoor van twijfel. Verrassend daarbij is dat de supporters vooral Dick Lukkien als Joop’s opvolger zien. Jan van Dijk, toch ook bij ons niet onbekend, is opvallend genoeg geen favoriet bij de noordelingen. En dat terwijl hij zijn roots in Groningen heeft liggen.
Gelukkig hebben wij Hans de Koning die ervaring heeft met het winnen van periodetitels en plaatsingen voor de PO’s. Hij zal op korte termijn al vol aan de bak moeten want de Helmondse selectie zal voor een deel uit elkaar vallen. Van Marc Höcher is eigenlijk alles al bekend. Mark Veldmate (en broer Jeroen) zal mogelijk voor Sparta Rotterdam gaan ballen, Jurgen Streppel is vanaf het eerste moment gecharmeerd van “onze” Bruno. En in Tilburg hebben ze meer centjes. Tel uit je winst. Mogelijk dat Ilja naar het buitenland vertrekt en dat Robert Bossche bollen gaat consumeren. En Sjoerd’s Limburgs bloed kruipt wellicht toch waar het niet kan gaan: samen met André Rieu op het Vrijthof? Poehee, da’s nogal wat.
Weer wakker liggen en twijfels over de goede afloop van de PO’s. Zijn onze jongens gemotiveerd genoeg? Zitten ze met hun gedachten niet bij hun nieuwe club? “Welnee”, zal een goede trainer zeggen, “het zijn profs en die doen hun werk goed”. Jaja, dat kennen we. Of vergis ik me en overdrijf ik mijn scepsis schromelijk?
Steeds meer vraagtekens, steeds meer twijfel. Ik word zenuwachtiger. Na 27 wedstrijden in de reguliere competitie riep ik: “dat wordt Veendam, gelukkig, en geen Cambuur !” Nu mag dat “gelukkig” er van af. Hopelijk blijft de selectie in tact en overtuigt ze ons van haar potentie. Zoals Jurgen Streppel al het hele jaar roept: “Vergis je niet, wij kunnen erg goed voetballen en zijn klaar voor een verrassing.” Hij heeft blijkbaar geen twijfel. Nog één nachtje…

Dinsdag 17 mei, de aanloop:
Dinsdag (zucht…). Normaal niet zo’n vervelende dag van de week, dat is natuurlijk maandag, althans voor de meesten van ons. Maar maandag is inmiddels en gelukkig al voorbij. Gisteren ging voor het gevoel het licht op groen: eindelijk, eindelijk en eindelijk: de week van de Play-Offs voor onze lokale club breekt aan. Nu nog 2 nachtjes slapen (of wakker liggen) en dan de reis naar het hoge noorden, naar de Veenkoloniën.
Spannend… het is bij lange na niet zeker dat het team van Jurgen Streppel, Mario Verlijsdonk, Frank van Kempen en Rein van Duijnhoven de sterkere zal zijn. De geel-zwarten hebben tenslotte ook geen misselijk team en zeer zeker ook geen slechte coach. Kijk maar naar de eindrangschikking in de JL, dat zegt eigenlijk al genoeg. Geruchten gingen dan ook dat Joop Gall kandidaat zou zijn voor de trainerszetel in De Lavans alias De Braak. De klus zou hem niet misstaan, de club evenmin.
Onlangs het laatste nieuws gelezen dat Helmond Sport na de Play-Offs met Bruno om de tafel gaat zitten in een poging hem in Helmond te houden. Laten we hopen dat Jan (vd Zanden) succesvol is.
Gisteren in lichte paniek nog naar Veendam gebeld omdat tot op die dag nog niets vernomen is omtrent de aanvraag van de persaccreditaties. Een vriendelijke vrouwenstem met noordelijk accent verzekerde mij dat we welkom zijn en dat alles oké is. En dat we nog geen tegenbericht ontvangen hebben, klopte ook. Ik natuurlijk blij en met m’n Brabantse tongval vroeg ik om alsnog een toezegging via e-mail. Die zou komen.
Nu de voorbereidingen van het radioverslag, althans de technische kant er van. Draadloos internet is het middel om een kwalitatief goed geluid het net op te jagen, dus dalijk de laptop, het mengpaneel, de muziekspeler(s), draden, hoofdtelefoons en natuurlijk microfoons controleren. Batterijen alvast opladen van de minidisk voor een of meerdere interviews, indien daarvoor de gelegenheid zich aandient. We zijn maar met z’n tweeën en dat met al die apparatuur. Ook de persconferentie zal met MD opgenomen moeten worden, dus druk genoeg na afloop van de wedstrijd. Dat dat in alle blijdschap of droevenis vanwege het aanstaande donderdag behaalde resultaat.
Ik ga nu wat muziek opnemen en maak daarbij natuurlijk gebruik van de TOP 40-lijst van Radio 538. Zo weet ik tenminste welke artiesten en welke titels ik moet zoeken. Ik word oud.
Nog 2 nachtjes en een lange rit voor de boeg…

Zondag 29 mei, D-day ?

Jawel, het is zover. De definitieve beslissing valt vanmiddag aan de Honingerdijk 110 te Rotterdam: Excelsior – Helmond Sport. Zoals gisteren al bericht zal er uiteindelijk, wat promotie betreft, weinig te halen vallen, maar wel een leuke wedstrijd in het zicht. En we hadden nog zo gehoopt dat het een superbelangrijke middag zou worden, een soort D-day voor zowel Excelsior als Helmond Sport. Ik geloof dat deze keer Jan Wegereef mag fluiten, hopelijk dat hij het wat consequenter doet dat Polleke uit Vierlingsbeek. Het moet, ook voor de supporters die meereizen natuurlijk, voor de voetballers en staf van Helmond Sport een voetbalfeest worden. Er zullen diverse mensen vertrekken bij de club uit Helmond, da’s het gevolg van het succes. Vraag Excelsior maar. Hoe dan ook, de koffers staan klaar, de apparatuur is getest en alleen een niet goed werkende mobiele internetverbinding zou nog roet in het eten kunnen gooien. De geplande D-day wordt een d-day, met een kleine “d”. Want voor wonderen moeten we naar Ommel, Kevelaer of Lourdes en aangezien ik daarin niet geloof, denk ik niet dat Streppel’s mannen het einddoel kunnen bereiken.

Wij van IRHS gaan alsnog om de luisteraars alsnog een dient te bewijzen.

Geen nachtjes meer…. Misschien volgend seizoen weer.

22 reacties:

En ook vandaag is er natuurlijk weer een aflevering bijgeplaatst. Met onder meer, voor de fijnproevers, een aardig feitje over de scheidsrechter van morgen.

Beantwoorden

Er zijn nog kaarten HS heeft een volle bak nodig!

kassa’s open om 13:15 uur!

Beantwoorden

1 Mei 1982 (Helmond Sport – Veendam)

Ik was 13 jaar en aan de 1 meiviering deed ik niet. Wel ging ik iedere 14 dagen naar "De Braak", het liefst op 'het fietske'. Maar, ik woonde aan de andere kant van Helmond en mocht niet altijd op de fiets. Ik kon wel vaak met de auto van de vader van mijn vriendje meerijden. Maar hij vertrok altijd veel te laat en dan waren we pas 10 minuten voor aanvang in het stadion. Terwijl, als we op het fietske gingen, we een van de eerste waren. Nog erger was het dat hij, als er nog vijf minuten te spelen waren, al naar huis wilde. "Dan is het niet zo druk op de parkeerplaats", zei hij dan. Onbegrijpelijk vond ik dat. Steevast vroeg hij, als we in de auto zaten: "Tegen wie moeten ze eigenlijk". Hij wist niet eens tegen wie we moesten spelen! Tegen wie PSV dat weekend moest, ja dat wist hij wel. Het feit dat hij sprak over "ze" en niet over "we" toonde ook al weinig clubliefde. Bovendien haalde hij ook namen van sommige spelers door elkaar. Maar goed, ik mocht wel met hem meerijden. Zo ook deze 1 mei waarop het ongelofelijke zou moeten gaan gebeuren. We zouden kunnen promoveren, Helmond Sport eredivisie…

Na jaren van slecht voetbal, veel verlies en nog veel meer Helmonds gevloek speelden we op deze zaterdag voor promotie naar de ERE DIVISIE. Tegenstander: Veendam. Dit seizoen was vanaf de eerste wedstrijd uniek. Voor het eerst werden we periodekampioen. Na 30 wedstrijden hadden we pas twee keer verloren, iets wat meestal al na vier wedstrijden gebeurd was. Winst vanavond zou zeker promotie opleveren en bij een gelijkspel van Heerenveen was zelfs één punt al voldoende. Ik had die week erg slecht geslapen en droomde volop, volgend jaar uit naar PSV, stel je voor. Ik had toen al een hekel aan het rijke PSV. Er gingen vaak meer Helmonders naar PSV dan naar ons eigen Helmond Sport. Bovendien betekende het dat we volgend jaar grote Panini plaatjes van onze helden zouden krijgen, want de plaatjes van de eerste divisie waren veel kleiner.

Het stadion zat die avond bomvol met 9.000 toeschouwers. Het leek erop dat het stadionnetje zo in kon storten. Ik had wedstrijden meegemaakt met amper 1.000 klagende Helmonders.

Na 12 minuten scoorde Ruud Metz met een schitterend hakje (later geloof ik nog het doelpunt vd maand) de 0-1 voor Veendam. Dat was ook de ruststand. Heerenveen, dat tegen aartsrivaal Cambuur speelde, stond nog steeds op 0-0. Mijn nagels waren na de eerste 15 minuten al kaalgevreten.

Na de rust gebeurde er een klein wonder. Ad de Wert maakte 1-1. Ad scoorde bijna nooit. Ad de Wert was mijn held. Hij speelde dan ook op dezelfde positie als ik in ons elftal: "laatste man". Iedereen wilde (Skiete) Willy vd Kuilen zijn. Ik niet, ik was op het schoolplein altijd Ad de Wert. Dat nou precies mijn held de man van de gelijkmaker werd. Acht jaar lang onverzettelijk, maar naamloos beulen voor Helmond Sport. De fabrieksarbeider (het waren immers semi-profs) maakte gelijk op 1 mei! Veel tijd om na te genieten was er niet. Er kwam bericht uit het hoge Noorden: Heerenveen had "nondeju" ook gescoord. We moesten dus toch winnen. Er waren inmiddels 85 minuten voorbij en nog steeds was het 1-1. In Friesland was het al afgelopen en bleef het 1-0. "Du volgende week in Skiedam dan mar" hoorde ik een echte Helmonder naast me zeggen. Naar Schiedam (SVV) zou ik waarschijnlijk toch niet mogen van mijn ouders. Nee, vanavond moest het gebeuren. De klok stond op 88 minuten en de vader van mijn vriend begon zijn autosleutels te zoeken. "Zal wel druk zijn op de parkeerplaats" zag ik 'm denken. "Nu toch niet weg?", denk ik. 89 ste minuut en hij zegt: "We gaan alvast, het zal wel 1 – 1 blijven". Volgzaam lopen we achter "de lul" aan. Onder het lopen naar de uitgang volg ik, zover dat nog mogelijk is, de bal. We kunnen gelukkig niet snel lopen, want er zijn meer "waardeloze mensen" die al naar hun "Truus of Mien" willen. Plotseling blijft iedereen stilstaan, Harry Lubse (ja, de ex-PSV-er) scoort 30 seconden voor tijd de 2-1. De Braak ontploft en ik geloof dat ik die avond mijn eerste echte erectie gekregen heb. Voor ik het weet sta ik midden op het veld. Wildvreemde mensen omhelzen elkaar. Hoe laat we weer in de auto zaten weet ik niet meer, wel dat ik, vanaf die dag alleen nog maar op het fietske naar de Braak zou gaan.

Beantwoorden
19 jaar geleden ook Veendam……..

Mooi verhaal over 1982 🙂

Beantwoorden

Hoera voor HS, op naar de finale!

Beantwoorden

Ziegezagge Helmond Sport. Te gek!!!!

Beantwoorden

Robert van Westerop, de zeer tevreden sluitpost van Helmond Sport, wordt meteen na de wedstrijd geïnterviewd door Willem van Riel van IRHS.

Beantwoorden
Internetradio Helmond Sport (IRHS)

Blije koppies na de 1-0 tegen BV Veendam

Bovenstaande foto met het winnende doelpunt van Mark Veldmate werd gemaakt door Wim van den Broek. De onderstaande foto's van de supporters werden gemaakt door Robert Ernst.

Beantwoorden

Als je wint, heb je vrienden…………..

Beantwoorden

Waarom nu weer dat ondertoontje buurman?

Helmond (Sport) verdient het: al acht keer nacompetitie sinds 1999. Knap!!

Beantwoorden

Inderdaad HELMOND (Sport) verdient het, dus een uitverkocht huis tegen Excelsior ! En dat ondertoontje vind je ook in de landelijke pers. ZE KRIJGEN ONS NIET KLEIN !!!!

Beantwoorden
Echte supporter.

@IRHS niet uitverkocht? komt dat niet gewoon omdat het veendamvak niet was uitverkocht. Toen ik langs de kassa’s liep (had vrijkaart ivm verlengen seizoenskaart) zag ik toch echt grote borden uitverkocht op de ramen en ze waren dicht…

Beantwoorden

Hopelijk verloopt de voorverkoop een beetje soepel. Ik denk niet dat ze een grote toestroom aankunnen in dat kleine hokje vd administratie. Al heeft het ook wel wat die kneuterigheid.

Beantwoorden

En ook vandaag, voor de achtste dag op rij, is er weer een aflevering bijgeplaatst.

Beantwoorden

Spandoeken om Helmond Sport aan te moedigen. Onderstaande foto’s van William Verkoelen werden ons gemaild door Angelique.

Beantwoorden

De supporter van Excelsior verzamelen in het supportershome. Voor het vertrek van de bussen om 17.45 uur vanaf het parkeerterrein van Stadion Woudestein richting Helmond eten zij gezamenlijk spaghetti bolognese en salade:

Beantwoorden

Haastrupp heeft igg laten zien hoe cruciaal die man toch is in onze verdediging, toen hij eraf ging verloren we….

Beantwoorden

Het heeft niet zo mogen zijn. Toch nog een mooie wedstrijd voor de meegereisde supporters.

Volgend seizoen weer nieuwe kansen. Met hopelijk weer een goede positie aan het eind van het seizoen.

Beantwoorden

Prima sfeer gisteren. Ook in het supporterscafé (van Excelsior)was het (als Helmonder) gezellig. Leuk te zien hoe er met Robin v Persie (en andere oud-spelers) wordt omgegaan. Een beetje een Kralinger geworden gisteren. Maar vooral trots op Helmond!

Beantwoorden

De laatste bijdrage van René Smeets van IRHS staat nu in zijn blog.
Helaas geen promotie voor Helmond Sport, maar René gaf ons wel een prachtig inkijkje en leesgenot. Wij danken hem hartelijk voor zijn 14 blogs en hopen hem in de toekomst vaker op de weblog te zien.

Beantwoorden

Gaaf, toch een huldiging en dus toch feest.
Shit, wist ik niet, ik moet werken.

Beantwoorden

Helmond Sport vanmiddag gehuldigd
Vanmiddag werd het bestuur en spelers van Helmond Sport door het college van burgemeester en wethouders gehuldigd. Deze huldiging op het kasteel vond plaats omdat de gemeente erg trots op de club is. "Het voetbalseizoen 2010-2011 is een geweldig seizoen geweest. Helmond Sport heeft prachtige sportieve prestaties neergezet. Een promotie voor de stad" aldus burgemeester Fons Jacobs.
Wim van den Broek maakte onderstaande foto's voor de weblog.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *