8reacties

“Klaar, nu aan de slag!”

Nieuwkomer VKM Leo Broers neemt niet deel aan het finale verkiezingsfeestje dat de gemeente Helmond op 20 maart in de Cacaofabriek geeft. Wij vinden dat het genoeg is geweest. Wij gaan aan de slag!

Helmond heeft, om de kiezer te motiveren naar de stembus te gaan, een serie bijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd. Voor het totale project ‘Opkomstbevordering Gemeenteraadsverkiezingen’ is maar liefst € 40.000,– uitgetrokken. Wij hebben aan diverse bijeenkomsten deelgenomen. Helaas hebben we daar weinig Helmonders getroffen. Wel telkens dezelfde politici. Het is keer op keer een ‘ons kent ons-feestje’ geweest. Gezellig en goed georganiseerd, maar niet zoals bedoeld.

VKM Leo Broers vindt het overdone deel te nemen aan de zogenaamde ploegenpresentatie en andere feestelijkheden in de verkiezingsnacht. De politieke partijen kennen ons inmiddels en wij kennen hen.

Wij gaan 20 maart liever op bezoek bij inwoners die ons ‘iets te vertellen hebben’. Helmonders waar wij van kunnen leren. De dinsdag voor de verkiezingen volgen wij een ‘bijscholing’ over de problematiek van de minstbedeelden in Helmond. Wij mogen gast zijn van een organisatie die als geen ander de problemen kent die ook in onze stad toenemen. Wij hopen een antwoord te krijgen op vragen zoals: hoe groot is de groep daklozen, wat zijn problemen, wat is nodig om tot een structurele oplossing te komen? Informatie die wij na de verkiezingen via ons vrij kiezers mandaat graag willen delen met de meer gelukkig Helmonders.

Wij wensen de collegae van de Helmondse politiek een leuke avond met afterparty toe. Hopelijk bewijst de opkomst van verkiezingsdag 21 maart dat de investering een goede is geweest.

Leo Broers
Lijst VKM Leo Broers