Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 111.466 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

65reacties

Als het aan Savant, Compaen en het gemeentebestuur ligt, dan verrijst er binnenkort een gigantisch nieuw complex midden in de rustige Pastoorsbuurt in ’t Hout. Op de website van de architect lijkt het een prachtig plan, met veel groen, wat ook nog eens kan rekenen op steun van o.a. de ondernemersvereniging en de wijkraad.

In de commissievergadering van de gemeenteraad van afgelopen dinsdag kwam de directeur van Compaen ook het mooie verhaal nog eens herhalen. Wat toen voor het eerst duidelijk werd voor de politiek, is dat de buurt zelf helemaal niet zit te wachten op deze grootse plannen en dat de plannen die worden voorgespiegeld nét iets anders in elkaar steken in werkelijkheid.
Op een snel ingelaste bijeenkomst in de buurt vandaag (zie de foto’s rechtsboven en helemaal onderaan) bleek dat de buurt zich helemaal niet gehoord voelt. Ook werd duidelijk dat aan alle principiële bezwaren van de buurt wordt voorbij gegaan (zoek de verschillen op het plaatje links, na overleg met enkele bewoners, maar niet op de website van de architect).

Wat zijn nu de bezwaren van de buurt tegen dit plan?

 • Er wordt onnodig groot, te hoog, te dicht op woningen en tuinen gebouwd. Hoger en vooral dichterbij dan in de oorspronkelijke plannen.
 • Middenin een rustige woonwijk, komt bóvenop de zorgwoningen een onnodig groot kantoor van 2200 vierkante meter (dat is volgens de arbo-regels van de overheid, genoeg voor meer dan 300 kantoormedewerkers).
 • Savant gaat 28 dure huurwoningen bouwen en verhuren, terwijl juist vraag is naar betaalbare huur voor ouderen in Mierlo-Hout.
 • Vanwege het kantoor en de dure huurwoningen komt er een gigantische half-open, en slechts half ondergrondse parkeergarage onder het hele project, tegen de bestaande woningen, met een in- en uitgang aan de Houtse Parallelweg.  Zeer waarschijnlijk krijgt deze een tweede in- en uitgang in de wijk, want de parkeergarage loopt wel  helemaal door tot aan de Pastoor Elsenstraat, maar niet tot aan de Hoofdstraat. Omdat deze parkeergarage niet helemaal onder de grond gaat, wordt het plan ook nog onnodig hoger en zorgt het voor meer overlast.

De volksvertegenwoordigers moeten aanstaande dinsdag stemmen over het hele plan, zoals het nu op papier staat. Aan het plan kan nu niets meer worden veranderd. Toezeggingen voor wijzigingen kunnen niet meer worden verwerkt. Ook kan de gemeenteraad geen wijzigingen meer aanbrengen, omdat het plan al veel te ver is uitgewerkt om het met een amendement terug te brengen tot een normale omvang. De raad wordt nu vlak voor de vakantie voor het blok gezet. Raadsleden kunnen nu slechts vóór, of tegen dit plan stemmen.

Uit de bijeenkomst van bewoners vandaag blijkt dat de buurt zich bewust is van de opgaven waar we met z’n allen voor staan, maar dat dit samen moet gaan met een plan waar de buurt achter kan staan. Een normaal plan, zonder kantoren, met gebouwen die qua formaat bij een dorp en in een woonwijk passen. Voor een normaal plan zal van nature draagvlak zijn in de buurt. Juist dat is belangrijk, want de buurt is helemaal niet tegen ontwikkelingen. De buurt woont al jaren samen met, naast en bijna in Alphonsus en ziet ook dat er behoefte is aan modernisering. De buurt ziet het alleen niet zitten dat alles dan ook meteen groter, hoger en dichterbij komt. Dat is niet nodig en past ook niet bij de ontwikkelingen van deze tijd.

De volksvertegenwoordigers moeten alle belangen afwegen: het belang van alle Helmonders, van de inwoners en ouderen in ’t Hout, maar ook dat van de buurt. Dat belang is volledig uit het zicht geraakt. Waar Savant en Compaen steeds over praten: de gesprekken met de ondernemersverenging. Maar die wonen op één na niet in de wijk en hebben juist tegengestelde belangen; hoe meer drukte en verkeer, hoe beter. Wie een belang heeft in de ijssalon, zal natuurlijk voor de plannen zijn. Maar die ene ondernemer die wél in de wijk woont, de bakker, díe is ook tegen de plannen. Dat zegt genoeg, want juist hij zou iedere dag meer broodjes en gebak kunnen verkopen aan de kantoorlui en de dure huurders.

Maar wat de raad op 12 juli niet mag vergeten: niet alleen het gezonde verstand, maar juist ook het algemene belang van alle Helmonders verzet zich tegen dit plan. Stelt u zich eens voor dat er straks midden in het dorp tussen de huizen in Stiphout, Brandevoort, Brouwhuis iemand komt met het plan voor een groot kantoorgebouw, wat dan? Als de raad dit mogelijk maakt in ’t Hout, waar is dan het einde? En als het college belooft dat men niets hoeft te vrezen? Waarom moeten de inwoners van ’t Hout dan worden opgezadeld met een plan wat nergens anders geprobeerd zou worden en niet past in hun woonwijk en bij het dorpse karakter?
Kortom, hoort de politiek niet alleen de mooie verhalen, maar luistert men ook naar de inwoners?

Benjamin Brill

In de reacties hieronder staat een update door de weblog.

65 reacties:

met de simpele ziel in Mierlo-Hout wordt geen rekening gehouden. De firma list en bedrog liegt zelfs de politiek voor. dat de gemeente, de wethouders en de raadsleden maar goed naar de mensen luisteren nu het nog kan en dit schandalige plan wegstemmen! het is toch niet te geloven zo’n flat in de wijk

Beantwoorden
Helmondse Harrie

De politiek heeft duidelijk zitten slapen. 🤔
Fouten maken is één ding, fouten corrigeren is hier het beste ding. ⏰

Beantwoorden

Goed gezegd Benjamin, dit is een belachelijk plan. Woon zelf in de Vissenbuurt, maar ik had er al iets van gehoord. Op die website van die architecten staat het allemaal ook gewoon niet eerlijk! 😡

Beantwoorden

Mooi uitzicht hebben dadelijk de bestaande woningen. Niet normaal midden in het centrum. Er is nu al overlast met parkeren. Er is meer behoefte aan betaalbare woningen inplaats van kantoren en dure appartementen

Beantwoorden

Tot de hoogste rechter gaan we strijden om dit absurde plan niet door onze strot geduwd te krijgen!

Savant en Compaen kunnen kapot vallen naar mijn mening. Geldgraaiers, dat zijn het…ordinaire boeven.

Samen het tegengeluid blijven brengen mensen, blijf elkaar allemaal steunen. Dan maken ze geen kans.

Beantwoorden

Los van dat het gehele plan natuurlijk rammelt aan alle kanten (parkeergarages en 100den plekken voor kantoorpersoneel dat absoluut niet in een woonwijk dient te gebeuren, volgens mij hebben we voor dit soort zaken prachtige bedrijventerreinen en behoorlijk wat geschikte leegstand aldaar), is het natuurlijk schandalig hoe Savant en Compaen de boel proberen te besodemieteren.

Zowel de eigen bewoners, als de bewoners van het Hout, maar zeker ook de volksvertegenwoordigers van de gemeente worden hier gewoon opzettelijk en structureel voorgelogen en om meerdere vlakken wordt “per ongeluk” de waarheid achter gehouden. Hier hebben ze echter “geen actieve herinnering” aan.

Beste volksvertegenwoordigers. Los van dat het plan gewoon niet ok is, heb je nu de kans op te staan tegen dergelijk gedrag. DIT IS NIET OK! Waar rook is is vuur.

Jammer dat er een klokkenluider voor nodig is geweest om dit boven tafel te krijgen, maar nu er dan toch een is opgestaan, is er maar een juiste uitkomst. Laat zien dat dergelijk gedrag in onze mooie stad niet getollereerd wordt. Wij hebben jullie gekozen om onze stad voor dit soort “maffioze” praktijken te behoeden.

Beantwoorden

Belachelijk om midden in een woonwijk kolossen van 12 en 15 meter hoogte te gaan bouwen. In achtertuinen nota bene, op 5 meter afstand van erfgrenzen. Verlies van privacy en daling van de woningwaarde van de omwonenden is blijkbaar geen enkel probleem voor de gemeente Helmond en de wijkraad van Mierlo-Hout. Al vanaf 2018 is door directe omwonenden kenbaar gemaakt aan Savant en Compaen dat dit niet gewenst is, zelfs tijdens meerdere bijeenkomsten en overleggen, maar ze spelen nu de gebeten hond. En dat de gemeente Helmond “van niks wist”, is te wijten aan het gebrek aan informatieverstrekking vanuit de initiatiefnemers. Ja er is draagvlak bij de wijkraad, de ondernemersvereniging en andere belanghebbenden, maar de directe omwonenden zijn voor het gemak buiten beschouwing gelaten. Want Kees en Truus als ‘inwoners’ die 7 straten verderop wonen, vinden het vast een prachtig plan. Maar is dat relevant? Als je gaat verbouwen zorg je dat je met je buurman op één lijn ligt, niet met mensen die niet straten verderop wonen. Het zogenaamde draagvlak wordt de direct aanwonenden door de neus geboord.

Beantwoorden

@Benjamin Brill:

Dat wordt nog een zware kluif morgen. Ik heb een beetje zitten lezen bij de gemeenteraadstukken. Maar liefst dertien stuks, sommige een pagina of tien. Alleen dat al begrijpend lezen kost me een dag en dan begrijp ik het waarschijnlijk nog niet helemaal. Jullie zullen het zwaar krijgen ben ik bang.
Kennis is macht. De gemeente en Savant in combinatie met Compaen kunnen veel deskundigen inschakelen en hebben een budget van heb ik jou daar. Dat hebben jullie niet. Oneerlijk misschien, maar zo is de wereld soms.
Ook zal de wethouder zeggen, denk ik, dat ze het op tijd in weekblaadje De Loop heeft aangekondigd. Ze zal zeggen en misschien wel terecht dat jullie maar eerder hadden moeten komen.

Maar goed, in de bijbel wint David het van Goliath. Dus hoop mag je hebben.
Succes, ik ben ineens heel blij dat er bij ons in de straat niks kan worden gebouwd omdat het al vol met huizen staat.

Beantwoorden

Iedereen wil een oplossing voor het woningprobleem alleen niet in de eigen achtertuin.

Beantwoorden

Het wordt tijd dat ze daar iets nieuws gaan bouwen, al die ouwe meuk tijd voor vernieuwing, mierlo hout loopt achter.

Beantwoorden

@Roland:

Praat jij nu mee met Savant en Compaen en zeg jij nu echt dat het probleem van de woningnood wordt opgelost door het bouwen van 2200 onnodige vierkante meters kantoorruimte midden in een woonwijk? Begrijp ik dat goed? Geloof je Savant als ze zeggen dat er maar 50 man gemiddeld komt te werken, zoals ze op de bijeenkomst vertelden? Waarom dan 2200 vierkante meter bouwen? Das bijna meer ruimte per medewerker dan de bejaarden aan woning hebben en een onnodige extra verdieping, bovenop een toch al te hoog gebouw in een woonwijk. Welk probleem lossen we daarmee op?

En begrijp ik dan ook goed dat het een goed idee vindt dat Savant 28 dure huurappartementen gaat uitbaten midden in ‘t Hout?

Vind je het ook een goed idee dat alle medewerkers van Savant die nu op kantoren in de regio zitten, straks samen met hun collega’s van het kantoor bij de Steenovenweg, midden in een rustige woonwijk komen te werken. En is dat gezien het overschot aan kantoorruimte in Helmond dan nog steeds een goed idee? Is dat een ontwikkeling die gezond is voor een wijk? Voor een dorp? Voor een stad? Er wordt onnodig extra gebouwd en het oude kantoor staat vervolgens leeg. Lost dat het woonprobleem op?

Beantwoorden

@eindlijk:

Daar heeft de buurt niets op tegen. En iedereen ziet dat vooral het oude gebouw aan vervanging toe is. Maar dat hoeft nog niet tot gevolg te hebben dat we er een kantoorflat voor terugkrijgen. Dat is toch niet uit te leggen. Of kun jij wel uitleggen waarom je dat een goed idee vindt? Vooruitgang is goed, maar graag wel een beetje rekening houden met de buurt en vooral plannen maken die passen.

Beantwoorden

@Helmondse Harrie,

Aan ruimte is sowieso een gebrek, het maakt niet uit welk doel je voor ogen hebt.
Wen er maar aan dat Helmond er binnen nu en 10 jaar volledig anders uitziet.

Beantwoorden

Je vraagt je toch af hoe een sociale corporatie en een zorgverlener het motiveren om te gaan “ontwikkelen” in dure huur? Heeft de politiek hier ook vragen over gesteld? Zo niet lijkt me dat wel tijd!

Beantwoorden

@Roland:

Das toch wel een hele flauwe dooddoener. Suggereer je daarmee dat de buurt alles bij het ouwe wil houwe? Want dat lees ik echt niet in Benjamin zijn blog en dat is ook echt niet wat de buurt vind. Volgens mij stelt de buurt zich juist heel volwassen op, maar wordt er niet geluisterd en worden de belangen van de buurt niet gezien. Of zie jij wel een goede afweging? Zie je bijvoorbeeld een overwogen alternatieve versie van de plannen? Als ik naar het plaatje kijk waar de zogenaamde wijzigingen in staan, dan begrijp ik het helemaal als men zich totaal niet gehoord voelt. Als je eerlijk bent, dan is dat plaatje nu bij uitstek niet alleen een gevoel, maar gewoon een bewijs van het negeren van de buurt, toch?

Beantwoorden

Inmiddels stromen de getekende petities binnen. Het aantal is sinds dit weekend bijna verdubbeld en is de 80 al gepasseerd. Voor de goede orde: dat zijn dus 80 unieke adressen, zonder dubbeltellingen. Het gemiddelde huishouden in ’t Hout centrum is ongeveer 2 personen. Dat betekent dus dat er nu al zo’n 160 mensen zich tegen dit plan hebben uitgesproken en ook de moeite hebben genomen om dit te laten weten. 160 mensen die zich niet gehoord voelen. Voorstanders zijn haast niet te vinden in de wijk.

Een van de inwoners, die direct getroffen wordt door de plannen is bakker Adriaan Dirks. Hij laat weten:

“Ik ben en blijf strijdvaardig. Net als de rest van de buurt voel ik mij niet vertegenwoordigd door de ongekozen wijkraad, of de ondernemersverening. Ík wóón en werk in de wijk, direct aan het plangebied, dat kunnen zij niet zeggen. Ik ben niet alleen een ondernemer, maar ook een echte Houtenaar en ik weet dat dit plan niet past bij ’t Hout. De politiek moet dit plan, in deze vorm en omvang afwijzen en de wijk schreeuwt om een nieuwe start!”

Wij roepen samen alle buurtbewoners op om de petitie te blijven tekenen en in te leveren tot morgen 19:00. Één per adres, want we willen geen discussie over gesjoemel. We roepen verder iedereen op om morgen naar de vergadering van gemeenteraad te komen. Al is het maar om te laten zien dat het leeft en dat we als buurt niet tegen alle plannen zijn, maar wel tegen deze plannen. De vergadering is in Boscotondo naast de Pathé-bioscoop en begint om 19:30.

Om alvast het goede voorbeeld te geven voor het creëren van draagvlak, laten we met een nieuw en dit keer zelf aangepast plaatje, hieronder zien hoe snel een alternatief voorgelegd kan worden aan de buurt. Dit is slechts een snelle impressie en is helemaal niet de eindoplossing. Hiermee willen we alleen maar aantonen dat het allemaal niet zo moeilijk hoeft in ’t Hout. Wij kunnen echt wel zelf nadenken en hebben daar de ondernemersvereniging en de zogenaamde wijkraad niet voor nodig. Luister naar de buurt, dan komen we samen wel tot een passend plan!

Beantwoorden

De ingeleverde petities tegen bestemmingsplan ‘t Hout:

Beantwoorden

Wat ik raar vind, is da er in het plan niet gesproken wordt over de huidige Odulphus school. Terwijl die zeker ook op de agenda staat met voor de toekomst een 750 leerlingen. Dat heeft ook veel impact op het plan wat er nu doorheen gefietst gaat worden.

Beantwoorden

Ben ik blij dat ik aan het knaal woon in Noord met alleen maar boten on the river. Veel succes daar in ‘t Hout.

Beantwoorden

@Hanzel:

De school is helemaal niet meer betrokken bij dit verhaal. Er worden wel praatjes gemaakt over het betrekken van de buurt, maar feitelijk ligt de school niet eens in, of aan het plangebied. Daarnaast gaat het om wonen en zorg voor met name ouderen. Daar heeft een basisschool ook vrij weinig mee te maken. Het was dus beter geweest om te focussen op de directe buren, dan hadden Savant en Compaen nu geen tegenstand gehad.

Beantwoorden

@Piet Visser op maandag 11 juli 2022 om 21:11:

Dat klinkt heel fijn, zeker met het mooie weer wat komen gaat. Maar niet iedereen leeft in die luxe. En dat snappen we in ‘t Hout ook prima. Maar voor de mensen met tuinen aan het plangebied, de rijtjeshuizen aan de Kardinaal van Enckevoirtstraat en de jaren ’30 woningen aan de Pastoor Elsenstraat, is straks alle lol er wel vanaf. Die krijgen straks geen zon meer. Daar wordt het eten van het bord gekeken bij de zomer bbq. Of nog erger zelfs, bij de gourmet met de kerst kijkt iedereen van bovenaf mee. En ze moeten dadelijk ook nog de gordijnen sluiten als ze naar de badkamer lopen, want op de tweede verdieping kijken ze straks van 5 hoog binnen.

Maar als ze de plannen nou gewoon een beetje aanpassen aan ‘t Hout, dan wil je toch niet ruilen met Noord;) Hoe mooi de Knaal ook is.

Beantwoorden

Ook Helder Helmond was afgelopen zondag aanwezig bij de buurtbijeenkomst. Wij vinden het belangrijk om te weten wat er in de wijk speelt en nemen dat mee in onze besluitvorming.

Tot zover is het een lastig dossier voor ons. Enerzijds zien wij de kracht en het potentieel van dit plan. Alphonsus is tenslotte een begrip in Helmond en een mooie locatie die het verdient om vernieuwd te worden. Niet alleen vanuit Mierlo-Hout maar vanuit heel Helmond vinden mensen daar een fijne plek met de juiste zorg.

Anderzijds zien we de weerstand bij de omwonenden én bij aangrenzende ondernemers. Het lijkt erop dat het voortraject richting de omgeving vooral gericht is geweest op informeren en niet op participeren. Terwijl juist dát is wat wij belangrijk vinden. Niet over de mensen maar mét de mensen praten.

Daarbovenop komt dat wij vanuit onze fractie(-ondersteuning) veel inhoudelijke vraagtekens plaatsen bij dit plan. Daarom hebben we aanvullende vragen aan het college gesteld. Onder andere over de specifieke risico’s (zgn. restrisico’s)

“Formeel dient de raad, als bevoegd gezag, dit restrisico te aanvaarden voordat het plan wordt vastgesteld.”

Of wij dit willen aanvaarden is voor onze fractie een centrale vraag. Zeker met de toename van zorgbehoevende en daarmee minder zelfredzame personen.

Willem Boetzkes
raadslid (Helder Helmond)

Beantwoorden

Ik heb geen uitgesproken mening over dit plan, maar zou wel dit op willen merken: als het een goed idee is om dit door te zetten, is het over enige maanden nog steeds een goed idee. En als het een slecht idee is en wordt doorgezet, zal het decennialang pijnlijk merkbaar zijn dat het een slecht idee was.

Dus het lijkt mij slim om een paar maanden te investeren in gesprekken met de omwonenden hoe het plan nóg beter kan worden, of waarom het beter is om het af te blazen. Op de totale doorlooptijd maken die paar maanden nauwelijks een verschil.

Beantwoorden

Niks aan te doen ,Plannen zin er al.graaiers

Beantwoorden

@Benjamin Brill op maandag 11 juli 2022 om 20:23:
Knap! Geen online-petitie die ook door een vriend in New York en een broer in Rotterdam et cetera getekend wordt, maar old-school op papier. Knap!

@Willem Boetzkes op maandag 11 juli 2022 om 22:45:
Goed dat jullie bij die bijeenkomst op een vrije zondag waren. Respect! Zo hoor je uit eerste hand van al die omwonenden wat er echt speelt. Want een kartrekker als Benjamin Brill kan het (met alle respect voor hem) slechter voorspiegelen in wat hier schrijft dan die minder mondige mensen het zien. Naar die mensen luisteren is dan een verheldering.

Het voorstel van Sander Lam om het besluit een paar maanden uit te stellen vind ik niet verkeerd. Laat de partijen in die tijd met elkaar praten en laat ze bij gentlemen’s agreement een deadline van bijvoorbeeld 1 september of oktober afspreken. Ik las ergens dat Savant en Compaen al sinds 2018 aan dat plan werken (krijg dat jaartal zo snel even niet teruggevonden in de berg papieren op https://helmond.raadsinformatie.nl/vergadering/925035/Gemeenteraad%2012-07-2022). Dus een paar maanden extra (ook nog in de vakantietijd) is er echt wel. Het is een kleine prijs om een paar honderd bezorgde Helmonders blij(er) te maken omdat ze zich dan wel gehoord voelen. Ik als buitenstaander zou het anders een beetje als er doorheen drukken zien.
Als er vandaag in alle haast wordt besloten, dan vrees ik dat sommige van die omwonenden alles uit de kast gaan halen om de periode tot de bouw start zo lang mogelijk te rekken. Elk jaar uitstel is er eentje, heb ik ooit geleerd van een Amsterdammer. Hij wist dat er nieuwbouw in zijn straat zou komen, naar eigen zeggen had hij geen poot om op te staan maar hij wist in zijn eentje met wat juridisch advies en enkele handtekeningen van buurtgenoten de start van de bouw bijna 5 jaar uit te stellen. Toen het gebouw er stond kwam hij erachter dat hij het nog langer had kunnen rekken door een of andere (door hem rondlopende) beschermde muis daar te fotograferen. Een Helmondse kat in het nauw maakt wellicht nog vreemdere sprongen.

Beantwoorden

Heel die wijk pastoor en hout wijk platgooien en vernieuwen ouwe troep.

Beantwoorden

Wel weer erg jammer dat niet alle fracties uitgenodigd waren voor deze buurtbijeenkomst. Oppositieleden waren wel aanwezig. Voor de goede discussie en draagvlak was het misschien toch slimmer geweest dat iedereen had mogen komen proeven wat er speelt. Was deze discussie vast ten goede gekomen.

Beantwoorden

Wederom een belachelijk plan waarbij de bestaande buurt wordt benadeeld door een gemeente die in de zak van een WOCO zit.

Beantwoorden

Beste Tom, iedereen was welkom op de bijeenkomst. Wij hebben zelfs nu (eindelijk) kennisgemaakt met de directrice van Savant… Lokaal sterk is gisteren nog langs geweest om de realiteit onder ogen te zien. Groenlinks, SP en andere partijen heb ik zoveel mogelijk proberen te bereiken en informeren.
Helaas wilde of kon niet iedereen tijd vrijmaken en zal het lot mogelijk vanavond dus bezegeld worden.

Wij hopen echter op gezond verstand en redelijkheid met wat extra tijd om tot een GOED plan te komen.

Beantwoorden

@Tom op dinsdag 12 juli 2022 om 09:29:

Suggereer je nu dat iemand buiten is gesloten? Dat iemand buiten de discussie is geplaatst, zoals de buurtbewoners zelf ervaren hebben de afgelopen tijd?

Er was geen enkele fractie uitgenodigd; het was een bijeenkomst door en voor de buurtbewoners die tegen zijn. Het was geen bijeenkomst om draagvlak te genereren, maar om helderheid te verschaffen over de plannen waar duidelijk geen draagvlak voor bestaat. Op eigen initiatief zijn sommige raadsleden aangesloten, zonder uitnodiging. Ik hoop dat deze raadsleden de kloof tussen politiek en burger hebben gezien en dat deze hun best doen om de kloof vanavond te dichten.

Beantwoorden

Naar aanleiding van deze reacties verwacht ik op z’n minst de zienswijzen van onze politieke vertegenwoordigers in de raad, met name van de collegepartijen en zeker ook van de oppositie. Of houdt eenieder zijn/haar kruid droog voor de aanstaande raadsvergadering?

Beantwoorden

@Helmondse Harrie
Kun jij je voorstellen dat er mensen zijn die voor dit plan zijn, met hun eigen overwegingen?

Beantwoorden

@Roland op dinsdag 12 juli 2022 om 12:16:

Uit de directe buurt? Impliceer jij dat daar hele andere ideeën leven? Zo lang ik geen enkel signaal uit de buurt zie of hoor… Maar vertel eens, wat zijn die overwegingen volgens jou? En wat vind je daar zelf van? Wat is jouw mening eigenlijk?

Beantwoorden

Mijn mening: het algemene belang (woonruimte voor senioren) gaat soms boven een individueel belang, en wat mij betreft is dat algemene belang groter dan dat van omwonenden. En het hele project kan, zo denk ik, alleen gefinancierd worden zoals in de beoogde situatie. Iedereen wil meedenken aan woonoplossingen, alleen niet in de eigen straat/achtertuin. Maar zie de kansen. Als ik bijvoorbeeld bakker was in de buurt ging ik plannen bedenken om brood en broodjes te kunnen leveren aan Savant, in plaats van elke verandering tegenhouden. Deze discussie wordt op andere plaatsen in Helmond ook gevoerd, maar ook jij wil denk ik graag (ooit) een fijn seniorenappartement. Ik las laatst ergens dat Helmond tot 2035 zo’n 12% groeit qua inwoners. Al die mensen wil ergens wonen en werken, en dat zal betekenen dat de stad er stukje bij beetje anders uit gaat zien. Dat kan ook bij mij in de buurt zijn. Ook ik zal niet altijd kunnen houden wat ik nu heb, het is dan niet anders.

Beantwoorden

@Roland op dinsdag 12 juli 2022 om 16:51:

En hoe worden die problemen opgelost door het realiseren van 2200 vierkante meter onnodige, zelfstandige kantoorruimte, midden in een woonwijk? Die kunnen dus gewoon weg, inclusief de daarvoor benodigde parkeergarage. In de rest van het plan wordt overigens max. 15% toename van zorgwoningen gerealiseerd, dus die 12% is gedekt. Het extra onnodige volume hoeft inderdaad niet midden in een woonwijk gebouwd te worden. Dat komt niemands leefklimaat ten goede en is dus ook niet nodig. Het is dus wel anders. En nu verkoop je het plan weer als een vaststaand gegeven waar niet aan gesleuteld mag worden, of meegedacht worden door de buurt. En nog erger, je wuift de bezwaren van een echte Houtenaar, de bakker, weg alsof het een simpele ziel is die niet snapt hoe hij zijn zaak moet runnen.

Beantwoorden

Heel veel succes aan alle omwonenden vanavond, ik heb zitten meelezen en ga dadelijk kijken en voor jullie duimen.

Beantwoorden

Update 1:
Bestemmingsplan ‘t Hout door de gemeenteraad vastgesteld
Tijdens de gemeenteraadsvergadering vanavond werd ingestemd met bestemmingsplan ‘t Hout – Hoofdstraat – Pastoor Elsenstraat. Dat besluit viel na een lange beraadslagging onder toeziend oog van een grote belangstelling op de publieke tribune.
Maar liefst 6 insprekers gaven hun visie en mening over het nieuwbouwproject en het proces tot op heden. Dat waren achtereenvolgens Monique Hertogs van Savant, mr. Jacqueline de Wit namens bakker Adriaan Dirks, Benjamin Brill namens omwonenden, omwonende mevrouw Van Beek, Joost Lobée van Woningstichting Compaen en (zie de foto onderaan) wijkbewoner Michiel Fondse. Daarna was het de beurt aan de gemeenteraad en wethouder Gaby van der Waardenburg. Het debat ging vooral over het ja dan nee gebrek aan participatiemogelijkheden voor de omwonenden.
Toen er zojuist uiteindelijk gestemd werd, bleek dat alleen Helder Helmond en Forum voor Democratie tegen het bestemmingsplan stemden. Omdat de meerderheid van de raad voor stemden, werd bestemmingsplan ‘t Hout vastgesteld. De nieuwbouwplannen in de dorpskern van Mierlo-Hout gaan dus door.

Beantwoorden

Deze uitslag moet op den duur van invloed zijn op het vertrouwen in de democratie! Lieden die menen dat zij via de politiek de democratie, zeg: de volksvertegenwoordiging MENEN te dienen, raad ik aan om nu zeker hoofdstuk 9 uit het boek ‘De Goede Voorouder / Langetermijndenken in een kortetermijnwereld’ van de cultuurfilosoof Roman KRZKARIC te gaan bestuderen.
Wat hier in Helmond vanavond weer eens gebeurde in het huis van de democratie…., terwijl in Mierlo Houten de mensen zo duidelijk aangegeven hebben hoe zij tegen de COMMERCIELE plannen aankijken, is onthutsend en diep droevig voor de democratie en de samenleving in Mierlo Hout.

Beantwoorden

Aanvullend op update 1 voor wie de raadsvergadering nog eens rustig wil terugkijken en -luisteren: ga naar de website van de gemeente. In de onderstaande 3 delen hetgeen er over het raadsvoorstel werd gezegd:

 • van 33:01 tot 39:16
  Willem Boetzkes (Helder Helmond) stelt voor het bestemmingsplan van de agenda te halen, wethouder Gaby van den Waardenburg adviseert dat niet te doen en de raad neemt haar advies over,
 • van 39:23 tot 1:20:36
  de 6 eerder genoemde insprekers,
 • van 1:32:53 tot 2:50:41
  de eerste en tweede termijn van de inbreng van de meeste politieke partijen en de wethouder, stemverklaringen en tenslotte de stemming.
Beantwoorden

Tja, jammer! Ik heb een groot deel zitten terugkijken en ik begrijp de gemeenteraad eigenlijk wel. Het algemeen belang gaat voor en de bezwaarhebbers kwamen gewoon veel te laat.
Dat een deel van die omwonenden niet eerder wisten van die plannen geloof ik best. Zeker bijvoorbeeld die vrouw die er tegenaan woont en haar verhaal in het Helmonds deed. Maar in alle eerlijkheid, ik zie zo iemand als haar er ook zomaar voor aan dat die in maart niet ging stemmen omdat dat volgens haar zinloos is. Tja, nu merk je dat als de andere helft van Helmond wel was gaan stemmen en allemaal op Helder Helmond of Forum had gestemd (oké, niet helemaal realistisch, maar toch) er gisteren in ieder geval geen besluit was genomen. Die partijen waren dan ingehuurd voor wat die vrouw met haar stem had ‘besteld’. Zij hoefde de wekelijkse gemeenteberichten in De Loop niet door te spitten en het schrijven van een bezwaar was dan ook niet nodig geweest.

Maar dit was de eerste etappe in dit dossier. Als ik het allemaal goed begrijp zal er nog veel water door de Aa stromen voordat ze met bouwen kunnen beginnen.

Beantwoorden

Had niet anders verwacht want naar de bewoners word nooit geluisterd. Midden in Mierlo Hout. Waar nu al parkeeroverlast is. Waar je elke keer 10 min moet wachten voor het spoor zodat alles vast staat. Heb het wel gehad met Helmond. Krijgen de mensen die nu vrij zitten met hun tuin compensatie ivm waardevermindering van hun huis?

Beantwoorden

De gemeente heeft hier weer enkel in het belang van de WOCO gehandeld, niet de eerste keer (toeval?)?

Er zijn genoeg boeren velden en lege kavels in de omgeving welke prima gebruikt hadden kunnen worden, en waar men nog wel 30 meter hoog had kunnen bouwen zonder een enkele bestaande bewoner het leven zuur te maken. Dit kost extra geld, dus dan maar liever ten koste van de kwaliteit van de buurt. Een gedegen onderzoek is hier niet geweest, hier heeft de gemeente als een loops teefje alle formaliteiten afgewikkeld zonder de juiste procedures te volgen en de buurt te betrekken. Een omgevingsvergunning afgeven zonder de omgeving te betrekken in een dergelijk project is natuurlijk tekenend voor het falen van het besturen van een gemeente – mensen denk hieraan bij de volgende verkiezingen, deze “vertegenwoordigers” doen dus helemaal niets voor u als bewoner van de stad, nu in mierlo-hout maar over 5-10-15 jaar mogelijk naast uw woning!

Beantwoorden

Toch vreemd dat we onze boeren, die ons voeden vragen te stoppen, maar hier hoor ik niemand over stikstof beleid en de impact voor de natuur. Bouwen midden in een woonwijk waar niet alleen mensen maar ook de natuur leeft heeft natuurlijk een grote negatieve impact voor bijvoorbeeld bomen, insectensoorten en vogelsoorten.

Tevens lees ik hier dat dicht bij bestaande bouw op een dergelijke hoogte gebouwd gaat worden, hoe heeft men trillingen, geluid, fijnstof, lucht vervuiling etc. beoordeelt voor de omgeving? Krijgen deze mensen te maken met gezondheidsklachten als het gevolg en zijn de gemeente en Compaen hiervoor aansprakelijk te stellen?

Beantwoorden

Tijd voor een onderzoek naar Gaby, dit zaakje stinkt dat kan ik ondanks dat ik 5 km van dit gebeuren afwoon hier zelfs nog ruiken. Tijd dat de compliance afdeling van de gemeente eens al haar, en van de familie en direct gerelateerde zaken gaat bekijken. Betalingen, emails, telefoongesprekken, woonsituaties (heeft recent iemand bv voorrang gekregen op een woning)? Ze heeft geen enkel oog voor argumenten en wil alles zo snel mogelijk erdoor heen drukken, hoe kun je dit volksvertegenwoordiging noemen dit is machtsmisbruik en wettelijk verboden.

Dit lijkt een dictator in de gemeente! Stem dus vooral niet meer op deze persoon of haar partij!

Beantwoorden

Ook leuk voor de nieuwe mensen die er eventueel komen te wonen, die worden niet gewaardeerd of zelf bezuurd.

De CDA heeft zich ook weer lekker laten zien, zoals we al wisten kozen ze de kant van de ondernemers omdat zowat heel de partij vriendjes en of familie in die sector heeft die er baad bij hebben.

De aangrenzende mensen niet informeren wel Piet en Truus 2 straten verderop, die klagen niet dus ze pompen het er doorheen.
Leuk en aardig om het in de loop te plaatsen maar wie leest hem van voor tot achter uit, of slaan ze überhaupt open?

“wij hebben toch een leuke kerstkaart gestuurd” aldus savant, nou troela zulke post stukken gaan direct de oud papier bak in want daar ligt m’n brievenbus wekelijks vol van.

Een brief sturen gericht naar de daadwerkelijke bewoner van het huis was op z’n minst eerlijk geweest maar dan wisten ze dat ze vanaf dag 1 tegengas kregen.

Ook zeggen ze dat ze geen officiële klachten hebben gehad over de plannen, ik kan zeker 8-10 mensen aanwijzen die op een bijeenkomst al klachten hebben ingediend maar ze wimpelden ze af dat het om een concept of zoiets ging.

Eind vorig jaar was er een bijeenkomst in Alphonsus zelf en hadden nog geen sloop- bouw- en nog meer vergunningen en nu hebben ze ineens alles binnen terwijl mensen zoals jij en ik voor zulke vergunningen onder op de stapel komen en jaren moeten wachten, maar dit heeft weer een ander soort belang (lees vriendjespolitiek)

Al die mensen die met dat project beter worden hebben zelf geen last van inkijkers, zelf wonen ze aan de rand van Helmond en weten sowieso niet wat het is dat de achterburen je tuin inkijken.

Ik hoop dat mensen wakker worden en die vriendjespolitiek gaan veroordelen in de volgende verkiezingsronde.
Zo zie je maar weer dat niet landelijk maar zelfs regionaal handjes boven het hoofd van vriendjes wordt gehouden en de “normale” man weer moet bloeden.

Ik zeg: strijd en stel het jaren uit zodat het alleen maar geld gaat kosten of dat de zelfs andere projecten mislopen!
Er moet eens een keer geluisterd worden naar de burger en niet naar mannetjes met geld en “invloed”.

Beantwoorden

Je kunt zeggen wat je wilt, maar het is er in elk geval niet als hamerstuk doorheen gejast.

Ik geloof niet zo in kwade bedoelingen, wel in een al te sterk vertrouwen dat goede bedoelingen automatisch goed uitpakken.

Zo ken ik een Helmonds re-integratiebedrijf dat op papier een prima klachtenprocedure had. De directie ontving geen klachten langs de officiële weg en concludeerde daaruit dat alles perfect liep. Klachten die de directie langs een andere weg bereikten, werden niet serieus genomen. Achteraf bleek dat er van alles was scheefgegroeid.

Ook tussen burger en politiek verloopt de communicatie vaak moeizaam. Toen ik mij geroepen voelde om over de misstanden bij dat Helmondse re-integratiebedrijf bij de lokale politiek aan de bel te trekken, heb ik veel tijd verloren doordat ik niet wist bij welke bel ik precies moest zijn.

De huidige coalitie wil graag de kloof met de burger overbruggen. De oppositie wil dat ook. Als dan bij een bouwproject alle procedures die er op papier perfect uitzien helemaal volgens de regels zijn doorlopen, en ineens blijkt dat de meest belanghebbenden zich niet gehoord voelen, dan is het zaak die procedures tegen het licht te houden.

Is er wel genoeg gedaan om de omwonenden op de hoogte te brengen? Wat gebeurt er met signalen die bij een verkeerd loket worden afgegeven?

Goede bedoelingen pakken niet automatisch goed uit. Daarom is het belangrijk om op vitale onderdelen zoals de communicatie met de burger controles in te bouwen of alles wel werkt zoals bedoeld. Laat bijvoorbeeld bij bouwplannen onafhankelijke onderzoekers van tijd tot tijd peilen of omwonenden van de plannen op de hoogte zijn en wat ze ervan vinden. Een dergelijk onderzoek had de huidige situatie kunnen voorkomen.

Meer algemeen kan de overheid niet genoeg controles inbouwen of de goede bedoelingen wel goed uitpakken, om waar nodig bij te sturen en de procedures beter op de weerbarstige werkelijkheid af te stemmen.

Beantwoorden

Proficiat, nu doorpakken.
Dit gebied moet een transitie doorgaan. Ligt vlak bij een ov-hotspot,dus hoger bouwen ism kantoor is zeer aan te bevelen ook met oog op de toekomst om het ov steeds rendabeler te maken en mensen uit de auto te krijgen.
Het krampachtig in stand houden dat ‘t hout nog een dorp is, is niet meer van deze tijd en zeer egoïstisch.
Volgens het cbs zal de helmondse bevolking groeien met 15-20% komende 13 jaar. https://indebuurt.nl/helmond/gemeente/nederlandse-bevolking-blijft-groeien-zo-zit-het-in-helmond~136988/

Beantwoorden

Lees de opinie van Helder Helmond via onderstaande link:

https://helderhelmond.nl/bestemmingsplan-t-hout/

Beantwoorden

@Ron op woensdag 13 juli 2022 om 05:46:

Welk algemeen belang bedoel je? In wiens belang is het om 2200 vierkante meter -zelfstandige- kantoorruimte midden in een woonwijk te bouwen, waardoor de gebouwen 2 á 3 lagen hoger worden? Dat is juist rechtstreeks tegen het algemeen belang. Extra verkeersbewegingen de wijk in, extra parkeerproblemen, extra files voor het spoor. Wat krijgt de buurt, de wijk, of de stad daar voor terug? Een leegstaand kantoorgebouw op een mooie en geschikte kantoorlocatie aan de Steenovenweg, met genoeg parkeerruimte, aan de rand van de stad, waar het hoort.

Beantwoorden

@Sander Lam op woensdag 13 juli 2022 om 11:18:

Je kunt participatietrajecten doorlopen zo veel je wilt, maar een plan wat in de basis een slecht plan is, zal daar geen goed plan van worden en zal ook nooit draagvlak krijgen. Dit plan is gewoon niet passend qua vorm en omvang.

Over het proces van participatie valt heel veel te zeggen, maar nu wil men naar de toekomst toe iets voorkomen, waar de raad gewoon gisteren nee tegen had kunnen en moeten zeggen.

Er is geen enkele oprechte participatie geweest, maar steeds verder groeiende plannen waarin geen enkele rekening is gehouden met een ander belang dan het financiële belang van Savant. Een enkel raadslid legde de vinger op de zere plek: uit alle contactmomenten blijkt, dat het eenrichtingsverkeer was: informeren, niet participeren. Ieder gesprek kwam er een bouwlaag bij en aan het eind zegt Savant met drogen ogen dat ze op het laatst nog een aanpassing hebben gedaan… Dat maakt een slecht plan nog steeds geen goed plan. En een slecht plan had nooit moeten worden voorgelegd aan een raad die er niets van begrijpt.

Beantwoorden

@Darwin op woensdag 13 juli 2022 om 13:20:

Ben je serieus, of ben je grappen aan het maken. Ik zal toch proberen serieus te reageren:

Welke ov-hotspot bedoel je? En met welk ov moeten de kantoorlui die nu naar de Steenovenweg komen, uit de regiolocaties van Savant en uit de omliggende dorpen, in Alphonsus belanden? In welke trein stapt iemand in Asten? Welke buslijnen die nu niet door de Hoofdstraat gaan wil jij omleggen? Hoe laat moet iemand die in Bakel, Someren, Lierop woont op de bus stappen. Hoe lang ben je onderweg van een van de dorpen naar ‘t Hout met het ov? Waarom zou iemand eigenlijk het ov pakken, zelfs als ooit de kilometerheffing wordt ingevoerd? Er is toch een gratis parkeergarage middenin de woonwijk, onder het kantoor. En ook op straat kan iedereen zijn auto nu nog gratis parkeren voor zijn eigen huis. Of wil je dat ook afpakken van de buurt?

Beantwoorden

@Helmondse Harrie

Het treinstation, dat op een paar minuten lopen ligt en waarbij je in 10 minuten midden in het centrum van Eindhoven staat.
Dat is sneller dan menig Eindhovenaar erover doet.
Verder sta je binnen een paar minuten midden in het centrum van Helmond.
Dat is een ontsluiting voor de wijk van jewelste voor iedereen beschikbaar jong, oud, slecht ter been.

De gemeente Helmond is met dit gegeven altijd laks omgegaan en lijken niet te beseffen dat ze met dit treinstation en ook de andere goud in handen hebben.

Het blijven faciliteren van alle gemakken voor autorijders, blijft er voor zorgen, dat mensen idd de auto blijven pakken.
Nu hebben iig mensen uit bv Eindhoven, Deurne, Brouwhuis een alternatief.

Dit project is misschien daarmee een eerste stap van een gebied in transitie.

Dit speelt nu ook en nog veel meer in de ontwikkeling van het stationsgebied Helmond centrum.

Beantwoorden

@Helmondse Harrie op woensdag 13 juli 2022 om 15:19:

Ik heb het nu helemaal teruggekeken, mijn dienst was deze keer heel erg rustig.

Welk algemeen belang bedoel je? Ik verwees naar wat élke woordvoerder van élke politieke partij dinsdag zei. In deel 3 kun je hun precieze woordkeus beluisteren.

In wiens belang is het om 2200 vierkante meter -zelfstandige- kantoorruimte midden in een woonwijk te bouwen, waardoor de gebouwen 2 á 3 lagen hoger worden? In de beantwoording van enkele technische vragen van woordvoerders van de politieke partij in deel 2 kun je die antwoorden terugluisteren.

Wat krijgt de buurt, de wijk, of de stad daar voor terug? De administratieve medewerkers van Savant zitten dan direct in de buurt bij (bovenop zelfs) de Savant-medewerkers op de vloer. Dat zie ik als een plus nu ik er nog eens over nadacht want dat betekent kortere lijntjes.

Vraag aan jou: waarom heb jij dinsdag niet ingesproken? Je weet er veel vanaf en vindt het begrijpelijk erg belangrijk.

Tot zover. 😉

Beantwoorden

@Helmondse Harrie op woensdag 13 juli 2022 om 15:35:

Inderdaad. Er zijn geen ov – hotspots in Helmond. Afgezien van de treinen van de NS is er niet eens openbaar vervoer – dat de naam openbaar vervoer verdient – in Helmond. En ook niet rond Helmond (u noemt meer dan terecht een aantal dorpen in de buurt van Helmond).

Het gaat bij dit topic namelijk over het Helmondse busvervoer want op De weblog van Helmond dient het altijd over… Helmond te gaan. (Citaat)

Beantwoorden
Peter van Lieshout

@Darwin op woensdag 13 juli 2022 om 18:54:

Om dat antwoord kan iedere Helmonder alleen maar huilen van het lachen.

Ben je nou nog steeds grappen aan het maken? Of doe je alsof je het niet snapt? Het verhaal wat je vertelt, kijkt op een verhaal om de gigantische parkeergarage voor auto’s middenin een woonwijk goed te praten? Dat is toch wel echt een hele kromme bocht waarin je je wringt. Je plaatst jezelf hiermee ook echt buiten de discussie. Met woorden als “transitie” en “ontwikkeling” laat je zien met wat voor onzin de mensen uit ‘t Hout te maken krijgen. Lege woorden, die niets zeggen, geen enkele kennis van de situatie in de wijk… Zie hier: De kloof tussen realiteit en mooie praatjes, tussen het volk en de politiek. Alsof er alleen maar debielen op ‘t Hout wonen die niet snappen wat goed is voor hun eigen buurt. Wie dat wel zeggen weten: de praatjesmakers en politici, die zullen de simpele zielen wel even naar de mooie toekomst leiden. Een toekomst die toch alle Helmonders willen? In het algemene belang he! Een toekomst met een flat in ieders tuin, met onnodige kantoren middenin een woonwijk. Met daaronder een gigantische parkeergarage. Waarom? Omdat er een stationnetje in de buurt is? Oh nee, wacht: het algemeen belang, dat was het!

Beantwoorden

@Ron op donderdag 14 juli 2022 om 07:36:

Kun je iets specifieker zijn? Wie zei precies wat? Ik heb geen sluitend antwoord op die vraag gehoord. En wat is nu precies het algemene belang? Probeer het eens samen te vatten voor de Helmonders.

Meer woonruimte voor ouderen? Daar hebben die kantoren en parkeergarage toch niets mee te maken? Dat snapt iedere Helmonder.

Ik vroeg: Wat krijgt de buurt, de wijk, of de stad daar voor terug?

Jouw antwoord: De administratieve medewerkers van Savant zitten dan direct in de buurt bij (bovenop zelfs) de Savant-medewerkers op de vloer. Dat zie ik als een plus nu ik er nog eens over nadacht want dat betekent kortere lijntjes.

Mijn vervolgvraag aan jou: En als je wat langer nadenkt, wat is daar positief aan voor de buurt?

Waarom zou het logisch zijn om backofficemedewerkers van de financiële administratie, van de planning, van de telefonie voor de hele Savant-groep, van een kantoorlocatie waar ze nu prima kunnen werken, te verplaatsen naar een rustige woonwijk? Waarom centraliseert Savant nu al zo veel mogelijk op de Steenovenweg en verplaatsen ze mensen uit de regio naar hun kantoor daar?
Wat schieten de ouderen in Aplhonsus daarmee op?

En als ze daar dan beter van zouden worden, leg dan een uit hoe? En is dat dan in het algemene belang? Of is dat alleen maar in het belang van Alphonsus. En als dat al in het belang van Alphonsus zou zijn, waarom moeten de Helmondse ouderen in de Ameide, in de Eeuwsels en in de Rivierenhof daar dan onder lijden? Daar ontstaat toch juist meer afstand? Nog meer functies gaan naar het centrale kantoor. En die andere locaties in de regiodorpen? Wat schiet hun algemene belang op met deze Helmondse verhuizing van de Steenovenweg, naar ‘t Hout?

Beantwoorden

@Helmondse Harrie op donderdag 14 juli 2022 om 17:33:

Kun je iets minder irritant zijn?
Denk je nu écht dat ik de moeite ga nemen om jouw vragen weer te beantwoorden als jij niet eens de moeite neemt mijn vraagje “waarom heb jij dinsdag niet ingesproken?” te beantwoorden? Get real!

Beantwoorden

@Helmondse Harrie: het nieuwe kantoor van Savant wordt hoogstwaarschijnlijk gasloos, modern, goed geïsoleerd, met zonnepanelen, dus beter voor het klimaat en de portemonnee. Medewerkers kunnen met de trein komen, wat op de huidige locatie niet kan.
Ik zie trouwens in het ‘vervangende plan’ van Dhr. Brill dat hij een 8-verdiepingen hoge flat tegenover de Voorstadhalte ziet wèl een oplossing vindt. Dat de mensen die in de Voorstadhalte wonen dan permanent in schaduw komen te zitten maakt blijkbaar niet uit. Als het probleem maar niet in zijn achtertuin is, toch?

Beantwoorden

@Ron op zaterdag 16 juli 2022 om 07:21:

Waarom zo emotioneel? Sinds wanneer is geconfronteerd worden met de realiteit irritant? Ik stel zinnige vragen naar aanleiding van jouw verhaal. Jouw verhaal lijkt overigens meer op het verhaal van de politici aan de andere kant van de kloof. Ik stel alleen maar zinnige vragen die in de buurt leven. Als je niet meer recht gepraat krijgt wat voor iedereen duidelijk krom is, dan probeer je af te leiden. Daar trap ik en de rest van de Helmonders niet in. Dus ik zal je onzinnige vraag toch beantwoorden, zodat je aan de slag kunt met het beantwoorden van de vragen die ik al aan je gesteld had.

In tegenstelling tot veel raadleden heb ik me inderdaad goed ingelezen en weet ik er veel vanaf. Maar inspreken was niet nodig; de vier insprekers die namens de buurt spraken hebben goed gesproken en vertelden het hele verhaal uit alle oogpunten. Daar heb ik niets meer aan toe te voegen. En dat was ook niet nodig, want als de raad zijn volksvertegenwoordigende serieus had genomen, de stukken had gelezen en het plan goed had bekeken, dan had men unaniem tegen moeten stemmen. Met gezond verstand kan namelijk niemand beargumenteren dat een kantoorflat met parkeergarage middenin een rustige woonwijk een goed idee is, of enige andere belang dient dan het financiële belang van de Savant-groep. Daar is echt geen enkel algemeen belang mee gediend, niet voor Alphonsus of zijn bewoners, niet voor de direct omwonenden, niet voor de buurt, niet voor het dorp, niet voor de stad en niet voor het milieu.

Vol verwachting wacht ik met de rest van Helmond op jouw reactie.

Beantwoorden

@CeeDee op zaterdag 16 juli 2022 om 08:27:

Dat zijn groene praatjes, die niet kloppen, nu niet en nooit niet. Er is straks echt niemand die met de trein naar zijn werk komt, al zou het al mogelijk zijn voor die anderhalve medewerker uit Deurne of Brouwhuis, die ook nog eens gratis kan parkeren en met de auto goedkoper en flexibeler is.

Voor de heer Brill kan ik niet spreken, maar ik zie wel dat je geen idee hebt wat de plannen voor impact hebben op de directe omwonenden. De Voorstadhalte hoort daar echt niet bij. En de zon komt echt van de andere kant. Wie er dus heel erg veel last van gaat hebben: vooral de brave mensjes aan de Kardinaal van Enckevoirtstraat en de Pastoor Elsenstraat.

Een kantoorflat hoort in niemands achtertuin.

Beantwoorden

Citaat Helmondse Harrie in zijn bijdrage van 13 juli 2022:
Waarom zou iemand eigenlijk het ov (toevoeging: in Helmond) pakken, zelfs als ooit de kilometerheffing wordt ingevoerd?

Het antwoord is simpel: er bestaat geen adequaat openbaar vervoer in en rond Helmond.

De oplossing is zo mogelijk nog simpeler: een “feasability study” over de bereikbaarheid van belangrijke plaatsen in/rond Helmond.
Niet alleen het Elkerliek – ziekenhuis in Helmond en ook in Deurne, het Crematorium, maar ook Dierenrijk.
En de Groenexpo Bloem &Tuin van 22 tot 31 juli die als ondertitel “en dit jaar ook extra aandacht voor verduurzaming” heeft.

Enigszins cynisch voeg ik daar aan toe: Hoezo verduurzaming als het gros van de bezoekers met de auto daar naar toe gaat?

Het ligt voor de hand, dat de Helmondse gemeenteraad voor dit “haalbaarheidsonderzoek” het initiatief neemt als een duidelijke opdracht aan het college van B&W. En daarna de uitslag van dit onderzoek stevig onder de aandacht brengen van het Brabantse provinciebestuur als de
ov – concessieverlener én aan Provinciale Staten én aan Hermes als de ov – concessiehouder.

Beantwoorden
Peter van Lieshout

Ik vind dat elke verandering, geen verbetering zal zijn!dat jullie woningen willen gaan bouwen ,in de tuin van alvonds prima!!maar daar hoeft zeker geen parkeer garage bij,en zeker geen kantoorgebouw voor de zogezegde personeel,die daar kunnen vergaderen, doen jullie nu toch ook in het bestaande gebouw,is ruimte genoeg daar ,jullie weten niet wat voor een ellende er gaat komen,,alles is dat vrij open ,dat brengt hangjongeren en criminaliteit mee,,en buiten dat zitten wij als bewoners 8jaar in een bouwput,dag in en uit lawaai vrachtvervoer straaten afgesloten ,een en al ellende, voor wat!!jullie praten over vergrijzing!welke vergrijzing??er zijn dezr afgelopen 3jaar ivm carona, teveel ouderen overleden,,erg genoeg,maar ik kan niet in de toekomst kijken,en jullie ook niet !maar hoe de situatie er nu uitziet, komen er nog wel een paar virussen aan,verder hoef ik daar niets meer over te zeggen,dat is allemaal mogelijk, maar ik ben er zeer op tegen al die plannen van centum mierlo hout laat de bewooners rustig leven in deze buurt ,daarom zijn we hier heen verhuist.

Beantwoorden

Tegen de plannen van mierlo hout.

Beantwoorden

@Maria op zondag 31 juli 2022 om 18:02:

Misschien dat u uw tekst even kunt herschrijven. Is totaal niet te volgen.

Beantwoorden

Ze bouwen nog net niet op het spoor !
Parkeergarage en de bewoners kunnen weer betalen daar zitten wij niet op te wachten om onze boodschappen te doen ! Goedkope huurwoningen en weg met die kantoren ! De binnenstad kantoren staan leeg.! RUST RUIMTE hebben we nodig in Mierlo hout !

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *