Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.184 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Gisteravond hoorde ik op een feestje dat Jan Traverse is gestopt. Hoewel ik het eerst niet geloofde, bewees het mobieltje van mijn neefje dat het echt waar was.

Een jaar of vijf geleden zei mijn vrouw het ED-abonnement op. Ik vloekte er volgens haar bijna iedere ochtend alleen maar op. Nadat ze een paar keer dreigde, kwam de krant ineens niet meer. Dat was een paar dagen wennen, maar toen voelde het al goed, eerlijk gezegd voelde het zelfs beter. Via een rondje in de ochtend en avond langs Nu.nl, Telegraaf.nl, de Weblog van Helmond, Omroep Brabant, ED.nl en de website van Helmond Sport wist ik meer en sneller wat er in de wereld en Helmond gebeurde.

Toen een jaar of twintig geleden het Helmonds Dagblad opging in het Eindhovens Dagblad, werd beloofd dat het Helmonds aandeel in de nieuwe krant net zo groot bleef, misschien zelfs groter. Veel Helmonders geloofde er niks van, baalde en sommigen zeiden meteen hun krant op.
Ik dacht toen nog, ach wie weet… Maar ze hadden gelijk. Het Helmonds nieuws werd langzaam soms maar één artikeltje, Helmond Sport kreeg minder en minder aandacht en ook Jan Traverse kreeg steeds minder speelminuten.

Een jaar of tien geleden, schreef ik een ingezonden handgeschreven brief naar de krant waarin ik me beklaagde. Niet geplaatst. Waarom? Te kritisch volgens mijn buurman, hand geschreven volgens mijn zoon. Ach ja…
Jan Traverse was eigenlijk het enige wat ik soms mistte sinds we geen krant meer hebben. En die kan ik vanaf nu dus ook niet meer missen, want die is na 53 jaar gestopt. Een meisje uit Eindhoven gaat nu voortaan stukjes schrijven over Helmond. Nou ja…

Ik begrijp wel dat het in krantenland slecht gaat omdat veel abonnementen worden opgezegd. Dat er daarom bezuinigd moet worden en overbodig geworden journalisten overgeplaatst of ontslagen moeten worden. Maar als je de krant voor Helmonders dan ook nog stript van het Hellemondse, dan snap je het echt niet.
Dan kun je vorig jaar nog wel roepen dat je zit te denken om de titel Helmonds Dagblad misschien terug te laten keren, maar daar trapt geen Helmonder meer in. Want een Helmondse krant is het allang niet meer!
Mijn geld is te goed voor deze krant. Jammer, maar het is niet anders. Ook jammer dat het me eigenlijk nauwelijks meer iets doet.

6 reacties:

tja als het aan Eindhoven ligt lijven ze heel Helmond in

Beantwoorden

In al die jaren (53) zijn héél wat stukjes van Jan Traverse de revue gepasseerd, soms interessant of zelfs héél interessant. Ik heb heel wat “Jannen Traverse” leren kennen, toen ik nauw aan hen verbonden was. Ik zal met enige weemoed terugzien naar artikeltjes van Jan Traverse.
Blijkbaar kan het niet anders. Het zal er wel aan liggen dat tegenwoordig weinig mensen, die bij de redactie werken, binding hebben met Helmond. En zo gaat “Jan” een roemloos einde tegemoet. Klagen bij de directie zal wel niet helpen, denk ik, want die hebben al helemaal geen binding met “ons” Oost-Brabant, of zie ik dat verkeerd?
Ik heb een abonnement, dat nog wel, maar het is alleen maar om Jos Kessels en de strips te lezen. Voor de rest is het een krant geworden om er de schillen van de aardappels in te doen!

Beantwoorden

Vreemd neef,
De familie Traverse kon in al die jaren vele schrijvers!
Hij heeft ons 53 jaar laten lachen, verrassen , genieten, huilen, schamen, voelen, beleven, wat het ware Helmondse “stadsgevoel”
is! Maar de familienaam blijft (nog) steeds door het ED wekelijks dan wel, op de mat vallen…gratis, dus nemen we daar maar een abonnement op!

Beantwoorden

Mooi stuk ! Helemaal mee eens…

Het mooiste stuk Eindhoven is waar het bord staat Helmond 10 Km…

Beantwoorden

Het Eindhovens Dagblad zal eerdaags ook wel opgaan in het Brabants Dagblad, dat regionaal nieuws van die strontkar in de sloot zet toch ook geen zoden meer aan de dijk. Bovendien hebben Eindhovenaren altijd al een hekel aan Helmonders gehad.

Beantwoorden
Toon, oud hellemonder

Beantwoorden
Wim van den Broek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *