Buiten is het 22 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.407 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
137reacties

Al ruim anderhalf jaar is er een repaircafé in wijkhuis de Brem waar alle Helmonders hun kapotte spullen gratis kunnen laten repareren. Pakweg 700 Helmonders hebben al van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Twaalf deskundige vrijwilligers staan klaar om de reparaties uit te voeren. Verbinding, participatie, duurzaamheid en gezelligheid karakteriseren het Repaircafé Rijpelberg.
Maar hier kan wel eens snel een einde aan komen!!!
De LEV-groep en de gemeente willen de werkruimte van het repaircafé gaan verhuren aan obs de Straap. Zij willen er twee klaslokalen vestigen en het pand minimaal 1 jaar, maximaal 2 jaar, gebruiken voor hun onderwijs. Verbouwing gaat vele tienduizenden euro kosten. Wordt er tijdens de verbouwing asbest aangetroffen dan zal dit bedrag nog veel hoger worden. Op een steenworpafstand staan vier klaslokalen leeg. Geldsmijterij van de eerste orde.

Voorafgaand aan de beslissing om de ruimte te verhuren worden de vrijwilligers in volledige onzekerheid gehouden. Ondanks vele verzoeken om nadere informatie doen LEV en gemeente er het zwijgen toe. Vaag is er wel een belofte over een vervangende ruimte maar in de Brem is dit niet mogelijk.
Het zou toch jammer zijn als een dergelijk succesvol project, met zo een grote maatschappelijke impact, ten gronde wordt gericht. In Helmond lijkt het te kunnen!!!

Twee weken geleden deed Omroep Helmond (vanaf minuut 2:05) nog uitgebreid verslag over het repaircafé:

In de reacties hieronder staan de updates.

137 reacties:

Op ‎woensdag ‎25 ‎maart ‎2015, tijdens van de “Opening Rijpelberg Bruist” schonk Wedhouder Nathalie v/d Zanden nog een compressor aan de Repaircafe die gevestigd is in de Brem.
Zij vond het een geweldig initiatief van ons vrijwilligers en wenste ons veel succes in de toekomst.
Nu laat de LEF groep en de Gemeenten niet tuis om te bemiddelen met ons vrijwilligers waar en wat betreft de ruimte in de Brem en eventueel over een andere ruimte om het Repaircafe te vestigen.

Beantwoorden

@Pierre Martens op donderdag 17 maart 2016 om 10:41:

Die ruimte, moeten daar permanent spullen in blijven staan of wordt het na elk repaircafé opgeruimd, zodat de ruimte op andere dagen voor andere doeleinden bruikbaar is? In het laatste geval hebben we misschien bij De Zonnesteen wel plek. Uiteraard hoop ik dat jullie er gewoon met De Brem en LEV uitkomen.

Beantwoorden

@Michiel van Geel op donderdag 17 maart 2016 om 11:43:

In de bedoelde ruimte zijn meerdere activiteiten. Alle activiteiten hebben ook hun opslag, ongeveer te grootte van een vrachtwagen. Ook dit kan een probleem worden.

Beantwoorden

Van mij MOETEN jullie blijven. Zo’n goed initiatief moet niet verdwijnen ik zal de politiek vragen hierop toe te zien, dit kan toch niet waar zijn?

Beantwoorden

Misschien de kantine van Oranje Zwart een optie?

Beantwoorden

@Diny op donderdag 17 maart 2016 om 13:06:

Wie heeft het over ‘verdwijnen’?

Beantwoorden

@ Buurman het beste idee van vandaag

Beantwoorden

@Johan op donderdag 17 maart 2016 om 12:30:

Een vrachtwagen vol kunnen we sowieso niet kwijt denk ik. Maar met wat opruimen valt er nog wel wat ruimte te maken. Wat zijn de andere activiteiten die uit zouden moeten wijken? En hebben jullie de garantie dat het na die 1 á 2 jaar ook echt weer beschikbaar komt voor jullie? Of zet de gemeente er dan doodleuk een kinderopvang in? De kinderopvang bij De Zonnesteen zou oorspronkelijk ook tijdelijk zijn zo is mij verteld en de gemeente hanteert kennelijk nogal lange perioden onder de noemer tijdelijk…

Al met al vind ik dat er wel wat gemakkelijk omgegaan wordt door onze ambtenaren met maatschappelijk kapitaal. Het is al moeilijk genoeg om actieve vrijwilligers te vinden en als die vervolgens ook nog eens gedemotiveerd worden door acties van de gemeente, dan wordt het er allemaal niet makkelijker op.

Beantwoorden

Morgen, zaterdag 19 maart is het Repaircafe Rijpelberg in wijkhuis de Brem geopend vanaf 11 uur tot 3 uur. Kom ook eens kijken en ondersteun ons in onze strijd dit repaircafe open te houden. Heb je iets kapot? Neem het dan mee dan repareren we het grais voor je!

Beantwoorden

@Johan op vrijdag 18 maart 2016 om 12:00:

Wat jammer als jullie moet stoppen. Zo goed bezig en nu dit. Heel veel succes! Dat aanbod van de Zonnesteen lijkt me trouwens nog niet zo heel verkeerd.
Misschien vergat je het door alle commotie, maar zet jouw noodkreet ook even op https://www.facebook.com/wijkrepaircafe want daar zitten je 123 vrienden die je misschien kunnen helpen.

Beantwoorden

Wat is dit toch in Helmond? Zo worden er verenigingen en andere instanties in een wijkhuis geplaatst en binnen 1 of 2 jaar is het beleid weer veranderd. Het wijkhuis wordt gesloten (recent de Terp, waar wij als jeu de boulesvereniging ruim 2 jaar zaten en 15.000 euro armer). Nu weer het repaircafe in de Brem, dat eerst geprezen werd. Waar blijven we met de participatie? Is de volgende stap sluiting van de Brem? Weer veel verenigingen die een ander heenkomen moeten zoeken?

Beantwoorden

Beste Ria,

Ik denk dat niet zozeer sluiting van de Brem aan de orde is alswel een wijkhuis vol plempen met andere bestemmingen zoals bv. een zg. excellente school en een horde werknemers van LEV zelf. De functie en de mogelijkheden van de Brem gaan volledig verloren.

Beantwoorden

@Johan op zaterdag 19 maart 2016 om 09:30:

Johan,

Dat klopt. Een wijkhuis is er toch voor de wijkbewoners, om daar hun hobby uit te oefenen. Een ontmoetingspunt voor de wijk. Zo worden de verenigingen en een goed lopend repair-café verdrongen.

Beantwoorden

SP laat een stalinistische anti-reactie zien in deze kwestie. Diverse partijen hebben mij al benaderd. Waarom? Wij doen veel voor minima. Wij worden volledig doodgezwegen door de SP. Schande!!!

Beantwoorden

of is het maoistisch?
Hebben zij niet langzamerhand de schurft aan de maatregelen die zij moeten nemen in deze coalitie?

Beantwoorden

Please don’t stop this beautiful initiative.

Beantwoorden

Een vraag toch wel: Waarom zou het niet kunnen samengaan? De lessen zijn overdag en het repaircafé en de meeste activiteiten ’s avonds toch? Kan het dan niet vanwege aansprakelijkheid voor de spullen die in de ruimte staan?

Beantwoorden

Beste Michiel,

Ga eens kijken in de Brem, dan weet je het. Bovendien werken we hier overdag.

Beantwoorden

@Johan
Ik hoorde gisteren van jullie mogelijk sluiting. Dat was nieuws voor me en eeuwig zonde van zo’n mooi groen initiatief.

Maar op jullie Facebook staat er helemaal niks over! Lang leve Google want nu lees ik het hier. Nu kun je hier natuurlijk wel gaan zitten afgeven op de SP, maar zelf pak je het natuurlijk ook niet erg slim aan als je er niks op je FB over zet.
Laatste FB-posting was op 19 juni 2015 met iets over wijknieuws huh??? en de FB-posting daarvoor was op 24 augustus 2014 dat de krant enthousiast is. Nou ja, zeg zelf maar welke FB-indruk jij dan krijgt over jouw initiatief. Ik heb al eens eerder tegen je collega gezegd dat je jullie lief en leed en andere weetjes op FB een beetje bij moeten gaan houden. Maar daar was geen tijd voor was het antwoord. Een linkje delen op FB kost je misschien een minuutje. Dat is minder tijd dan hier reageren! En wie weet wat daar uitkomt.

Hoe dan ook, heel veel succes met de strijd, hou vol!
Wanneer zijn jullie weer open?

Beantwoorden
Een tevreden klant

Ondertussen zijn er vier politieke partijen mee bezig om onze sluiting te onderzoeken en de Brem van verdere ondergang te behoeden. De bezuinigingen op de wijkhuizen gaat Helmond opbreken.

Beantwoorden

Helmond Aktief heeft gesproken met Wethouder van de Zanden. Zij was zeer verbaasd over het bericht, Volgens de wethouder is er totaal geen sprake van sluiting of verhuizing. HET WAS HAAR ONDUIDELIJK WAAR HET BERICHT VANDAAN KWAM.

Beantwoorden

@Gérard @Johan
Er is ook geen sprake van sluiting van het Reapaircafé.
Het is erg jammer dat dit zo beleefd wordt maar het Repaircafé is een geweldig goed initiatief wat alleen maar toegejuicht wordt. Er is discussie over een mogelijke herinrichting van de Brem. Men is nog volop aan het inventariseren en er lopen nog gesprekken met oa met De Belangengroep Rijpelberg. Het doel is om samen te werken aan oplossingen en niet om lopende projecten, activiteiten te sluiten of te staken.

Beantwoorden

@Lonneke Maraczi op dinsdag 22 maart 2016 om 17:19:

@Gerard op dinsdag 22 maart 2016 om 14:36:

Het is in elk geval wel duidelijk dat het Repaircafe, wat ongelooflijk goed werk doet in heel veel opzichten ongevraagd met een probleem wordt opgezadeld. De zoveelste keer dat dit College en deze coalitie iets roept of meehelpt aan het zaaien van onrust. We zagen dit bij de sluiting van de wijkhuizen en inzake het ophalen van oud-papier. Daarna, als iedereen weer min of meer zijn of haar gal heeft gespuit komen de coalitiepartijen met sussende woorden. Maar het voeren van goede politiek betekent vooruit zien en niet achteraf repareren!

Beantwoorden

Hoe meer politici, des te verhullender het taalgebruik. Dit deel van wijkhuis de Brem moet en zal aan de excellente school de Straap verhuurd worden. Wel fijn voor de medewerkers dat er eindelijk enige antwoorden komen. Wij zijn al maandenlang bezig enige duidelijkheid te krijgen. Volstrekt stilzwijgen door politiek, gemeente en LEV-groep was ons deel.

Liever een excellent wijkhuis dan een excellente school in wijkhuis de Brem!!!

Beantwoorden

Het schijnt dat de Brem minder ruimte ter beschikking krijgt dan eerst beloofd werd. In 2015 is het besluit genomen dat er drie jaar lang bezuinigd moet worden op wijkhuizen. De Terp is gesloten per 1 januari 2016. Vandaag uit betrouwbare bron vernomen, dat verenigingen, die destijds uitgeweken zijn naar de Brem, daar nu spijt van hebben en naar elders willen verkassen en als de mogelijkheid er niet is, schijnen er zelfs verenigingen opgeheven te worden. Bovendien zitten andere wijkhuizen te vol, zoals De Boerderij. Daar draait men overuren. De gemeenteraad had een mooi verhaaltje, dat er meer vrijwilligers ingezet moesten worden in de wijkhuizen. In de praktijk is dat een utopie. Je krijgt dan nl. Als vrijwilliger de verantwoording over het hele wijkhuis te dragen. Wat te doen met mensen die overlast veroorzaken en vernielingen dreigen aan te richten op zo,n moment? Kortom, wat Doe je met calamiteiten? Er ontstaan steeds meer problemen in de wijkhuizen en dat in een tijd, dat de wijkhuizen een grotere maatschappelijke rol moeten gaan spelen. Denk aan participatie, dagbesteding en -opvang, stemlokaal e.d.

Beantwoorden

Beste Ria,

De beweringen over participatie en samenleven van ons gemeentebestuur staan volstrekt haaks op het beleid over de wijkhuizen. Het is afbraakbeleid door een ingewikkelde coalitie van partijen in het college. Er is geen enkele visie en de LEV-groep, verantwoordelijk voor het beheer van de Brem, zwijgt als het graf over de toekomst van de Brem maar speelt een tricky spelletje om wat geld binnen te halen.

Dit doen zij ook over de rug van de beheerder en de vrijwilligers van de Brem. Bij hen is zeer veel onzekerheid.

Beantwoorden

@Maarten Janssen op dinsdag 22 maart 2016 om 18:32:

En wat het oud papier betreft: ik hoef geen container. Breng het zelf wel weg naar verenigingen die het inzamelen. Ik heb respect voor verenigingsvrihwilligers die zich hiervoor vrijwillig inzetten!

Beantwoorden

@Johan op woensdag 23 maart 2016 om 00:18:

Ik kan me hier helemaal in vinden. Met de bezuinigingen op wijk accommodaties is een weg ingeslagen, die het sociale verval van Helmond inluidt. Helmond is een industriestad met gewone mensen. Zij vinden ontspanning bij verenigingen en activiteiten veelal in wijkhuizen. Hetzij door deelname aan activiteiten en/of vrijwilligerswerk. Ik heb het gezien in de Terp, waar wij als jeu de boulesvereniging naartoe werden geleid door wethouder de Leeuw. Vervolgens overal bij plaatselijke instanties geld aan moesten vragen. Al ons eigen geld erin moesten steken. In totaal 15.000 euro!!!!! Na twee jaar wordt het gesloten. En we hebben NOOIT een bericht hierover gekregen van gemeente Helmond. Alleen van het Eindhovens Dagblad. Dit is het beleid in Helmond. En volgens mij is nu de Brem aan de beurt. Men moet nl drie jaar lang 500.000 euro per jaar besparen, maar doordat de Wegwijzer en het Brandpunt zich verzet hebben en hun zin kregen, is er in het eerste jaar al 450.000 euro onkosten gemaakt om 500.000 euro te besparen. Tel uit je winst. In het bedrijfsleven zou dit zo niet gaan, maar die werken dan ook niet met gekregen geld!

Beantwoorden

In Helmond zijn er zoveel vrijwilligersactiviteiten door goedbedoelende bewoners. Het is zo jammer dat het gemeentebestuur dit niet meer ondersteund. Er is teveel bezuinigd op de wijkhuizen en de afbraak lijkt door te gaan.

Beantwoorden

@johan op woensdag 23 maart 2016 om 00:55:

Ik vind het ook jammer. Heb me talloze jaren ingezet als verenigingsvrijwilliger, maar gemeente Helmond denkt alleen maar aan dure projecten waarmee ze denken op de voorgrond te kunnen treden. Ze willen een vooraanstaande rol gaan spelen. Maar als je van een gebouw de fundamenten afbreekt, stort het in. Dit gaat het echt niet worden. De bezuinigen op wijkhuizen zijn bovendien peanuts als je ze vergelijkt met de uitgaven voor de verlies draaiende automotive campus. En dan gaat er nog het nodige geld naar het stadsleerbedrijf ( we hebben al Atlant) en het stadslab (we hebben al LEV). Hoe komt het dat we in de bovenste regionen staan wat criminaliteit betreft? Woensdag 23 maart komt er weer een wethouder (Stienen waarschijnlijk) de prijsuitreiking doen van de stadscompetitie. Vorige keer had hij een heel verhaal over het beoogde miljoenen koistende project op sportpark de Braak en dat terwijl gemeente Helmond de komende jaren miljoenen moet bezuinigen.

Beantwoorden

Wir setzen uns mit Tranen nieder

Beantwoorden

Dreigende sluiting van Repaircafe Rijpelberg lijkt meer en meer een solistische actie van een persoon op management-niveau binnen LEV. Politiek en gemeente wassen in deze week voor Pasen hun handen in onschuld. De spoedige wederopstanding van ons Repaircafe Rijpelberg lijkt nabij.

Beantwoorden

Met twee medewerkers van ons repaircafe vandaag een positief gesprek gehad met een delegatie van SP Helmond. Door warme belangstelling liet dit een goed gevoel achter. We zijn zo zolang in onzekerheid gehouden door de politiek, gemeente en LEV. Even afwachten of LEV ook nog over de brug komt en contact met ons opneemt.

Beantwoorden

Politieke partij Helmond Aktief stelt schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur over de verhuur van een deel van wijkhuis de Brem en de dreigende sluiting van het Repaircafe Rijpelberg. Is hiermee het eerste politieke schaap over de dam? Zie ook http://www.ed.nl

Beantwoorden

@johan op woensdag 30 maart 2016 om 16:27:
De raadsvragen die Helmond Aktief stelde (pdf).

Beantwoorden

Repaircafe Rijpelberg wenst Helmond Aktief veel succes om duidelijke antwoorden te krijgen van het gemeentebestuur. Wij zij er maanden mee bezig geweest maar hebben geen enkel antwoord gekregen. Het zijn stiekeme onderhandelingen waarbij de wijkbewoner slechts kan afwachten tot de zaak beklonken is. Elk democratisch proces is buiten werking gesteld. Schande!!!

Tip: blijf vooral letten op de rol die de LEV-groep hier in speelt! Hun houding als uitvoerder van gemeentelijk beleid is erg dubieus. Zij gaan in deze zaak volstrekt hun eigen gang en bij vragen zwijgen zij als het graf.

Beantwoorden

Komende week komt het gemeentebestuur met een antwoord op de gedeeltelijke sluiting van de Brem en het sluiten van het Repaircafe Rijpelberg. Hou deze site in de gaten. Weten we wat dan delen we dit onmiddellijk.

Beantwoorden

@johan op zaterdag 9 april 2016 om 23:35:

Ik ben erg benieuwd wat je te horen kreeg. Of is het inmiddels “Einde oefening”?

Beantwoorden

B&W: Repaircafé Rijpelberg kan in wijkhuis De Brem blijven
Het Repaircafé Rijpelberg kan gebruik blijven maken van wijkhuis De Brem. Dat laat B&W weten in beantwoording van de raadsvragen van Helmond Aktief (pdf) en Helmond sterk.
Openbare basisschool De Straap wil tijdens schooltijd de voormalige jongerenruimte in wijkhuis De Brem voor 5 jaar gaan huren. “De (voormalige) jongerenruimte werd in de afgelopen jaren slechts zeer beperkt gebruikt. Concreet maakt het repaircafé op dit moment 3 dagdelen per maand gebruik van deze ruimte” aldus B&W. Het repaircafé kan gebruik gaan maken van de grote zaal. De gemeente zal meedenken over eventueel extra materiaal dat hiervoor nodig zou kunnen zijn (bescherming vloer of karretje om zware materialen te verrijden).

Beantwoorden

Het probleem is niet alleen de ruimte voor het repaircafe. Het werkelijke probleem is dat de functie van wijkhuis de Brem verder wordt uitgehold door verhuur aan obs de Straap en het inrichten van kantoorruimtes. Dit is puur bezuinigen op de wijkhuizen.
SP bedankt!!!

Beantwoorden

@johan op woensdag 20 april 2016 om 16:27:

Dit is juist. En dat terwijl er meer gebruik van de wijkhuizen gemaakt zou moeten worden. Doordat de dagopvang voor ouderen o.a. voortaan in de wmo zit, zou men, zoals elders in de Peelgemeenten hier de wijkhuizen prima voor kunnen gebruiken. Maar ja, in Helmond indiceert men dit nu veel minder en bezuinigt men op de wijkhuizen! Dan heb je wmogeld over en kun je dat voor andere dingen gebruiken!

Beantwoorden

@johan op woensdag 20 april 2016 om 16:27
en
@Ria van Aerle op woensdag 20 april 2016 om 17:08:
en wie het nog meer betreft:

Vriendelijk verzoek om het hier (en natuurlijk ook op de rest van de weblog 😉 ) on topic te houden. Voor de duidelijkheid: het topic hier is het Repaircafé Rijpelberg dat met sluiting werd bedreigd.
Voor je reacties over de Helmondse wijkhuizen-perikelen zijn er immers voldoende (volgens sommigen zelfs te veel) andere weblog-topics.

Beantwoorden

Na mijn eerste schrijven op deze weblog (17 maart) is er nog steeds geen enkele duidelijkheid over het voortbestaan van ons repaircafe. Het deel van wijkhuis de Brem, o.a. gebruikt door ons, staat nog steeds exclusief te huur voor obs. de Straap. Gaat de verhuur door dan is volstrekt onduidelijk waar wij naar toe moeten. Ondertussen hebben we wel een stuk vloerbedekking en een karretje beloofd gekregen van de verantwoordelijke wethouder. Fijn!

Hoe kan het toch dat een succesvol repaircafe, waar veel minima komen, onder regie van SP-ers naar de kloten wordt geholpen?

Overigens ben ik van mening dat de Brem een wijkhuis is en geen school!

Johan Megens
coordinator Repaircafe Rijpelberg

Beantwoorden

@johan op dinsdag 3 mei 2016 om 12:07:

Helemaal eens Johan. Bij een wijkhuis hoort voor elke ruimte de wijkhuisfunctie primair te zijn. Beter benutten door op incourante tijden andere activiteiten onder te brengen in een wijkhuis is toe te juichen, maar dat mag niet ten koste gaan van de mogelijkheden van een wijkhuis om activiteiten te ontplooien.

Een van de grote problemen m.b.t. het meervoudig inzetten van ruimten ligt in de aansprakelijkheid bij diefstal of schade van eigendommen. Als de gemeente een garantiefonds op zou zetten voor dat soort gevallen (hoeft echt niet veel te kosten), dan zou daarmee al een belangrijke drempel worden weggenomen.

Een andere eis is dus dat eventuele extra opvulling van de ruimten alleen mogelijk is met activiteiten die ook toelaten dat de ruimte nog door het wijkhuis te gebruiken is. Scholen, kinderdagverblijven e.d. vallen daarmee dus automatisch af, maar bijvoorbeeld zelfhulpgroepen of kantoorfunctie voor bijvoorbeeld een wijkzorgteam zou prima moeten kunnen.

Beantwoorden
Michiel van Geel

Het doek voor Repaircafe Rijpelberg in de Brem is definitief gevallen. Morgen wordt beslist of er nog een plekje is voor ons in een leegstaande school. Onze, en niet alleen onze ruimte wordt nu verbouwd voor een tweetal schoollokalen voor Obs de Straap. De Straap gebruikt deze ruimte voor een jaar. Daarna wordt de ruimte weer voor ons beschikbaar. Kosten zeker 70 duizend euro voor 1 jaar. Verder het failliet van een wijkgebouw. Rijpelberg van god los. Wir setzen uns mit Tranen nieder…

Beantwoorden

@johan op dinsdag 10 mei 2016 om 01:07:

Wat jammer! Toi toi toi voor morgen.

Beantwoorden

Erg jammer

Beantwoorden
Wim van den Broek

We hadden 12 vrijwilligers en gemiddeld 20 bezoekers per bijeenkomst. Vandaag waren er 2 vrijwilligers en 4 klanten. De negatieve berichtgeving heeft zijn werk gedaan. Niemand stapt op een zinkend schip. De verantwoordelijke SP laat haar donkerste kant zien. Zij hebben deze activiteit, waar veel minima komen, definitief de nek omgedraaid.

Beantwoorden

De wijkhuizen worden in Helmond steeds meer verbannen tijdens de zitting van dit College. Denk je dat het meeregeren van de SP goed is voor het gewone volk, maar niets blijkt minder waard te zijn. Erg jammer van de gedwongen sluiting van het repaircafe.

Beantwoorden

Je mag bij mij in de winkel komen zitten MijnWinkeltje.eu WC de Bus

Beantwoorden
Hennie de Gooijer

Triest. Had in deze verwacht dat een school in leegstaande klaslokalen faat. Ooit is dat stuk met veel tamram verbouwd voor de jeugd, appeltjes van oranje en zo, toen kreeg het eigenlijk een bestemming van lik m’n vestje. Dan komt er dus een repaircafe met een hoop complimenten e.d en nu……
Schandalig.

Beantwoorden

Hoezo sluiting? Misselijkmakende stemmingmakerij, verdraaiing van feiten. Laat mijnheer Megens nu eens ronduit hier aangeven wie, wanneer, wat gezegd is en wie er buiten hem het woord SLUITING in de mond genomen heeft. Bah!

Beantwoorden

@Frans op woensdag 11 mei 2016 om 11:07:

Johan Megers is toch de coordinator van het Repaircafé? Die zal zoiets toch niet zeggen als hij dat niet weet??? Wat dat zou een beetje dom van hem zijn zou Maxima zeggen. 😉

Beantwoorden

@Toon op woensdag 11 mei 2016 om 11:38:

Inderdaad, dat zou erg dom zijn. Daarom, ik hoor graag zijn feitenrelaas.

Beantwoorden

Ongeacht wie wat gezegd zou hebben, zie sowieso liever dat kinderen OVERDAGS de juiste onderwijs krijgen met een normaal aantal kinderen in een leslokaal.

Het is toch een wijkhuis? voor iedereen, en kinderen gaan vóór, verschuif de Repaircafe maar naar de avond uren hebben de werkende wijkbewoners er ook nog iets aan.

Beantwoorden

Eindelijk licht aan de einder. Na maanden wachten op een antwoord over het lot van ons repaircafe was er vandaag een telefoontje van een wijkadviseur van de gemeente. We krijgen de mogelijkheid om onze werkruimte te vestigen in de leegstaande school tegenover de EMTE op de Rijpelberg. Volgende week gaan we er kijken en is het goed dan gaan we akkoord.

Het heeft maanden geduurd voor we een serieuze reactie kregen vanuit politiek en gemeente. LEV hebben we nog steeds niets van gehoord maar zij lijkt boven alle partijen te staan.

Situatie is nu dat een school na een zeer dure verbouwing in een wijkhuis gaat zitten en een wijkactiviteit zoals het repaircafe in een school. Maar volgens de wijkadviseur kunnen we na een jaar terug naar de Brem. Ik durf er mijn kop onder te verwedden dat de Straap nooit meer weggaat uit de Brem.

Repaircafe Rijpelberg 2.0 is in de maak. We gaan door en we maken er werk van.

Beantwoorden

@Frans op woensdag 11 mei 2016 om 11:07:

Beste Frans,

Lees eerst het relaas eens waarmee deze discussie begon. Het is een grote trieste kongsi waarbij wij als belanghebbende volledig buitenspel stonden. Onze werkruimte in de Brem blijkt nu al maanden geleden verhuurd te zijn aan de Straap. Wij werden in het ongewisse gehouden.

Mvg. Johan Megens

Beantwoorden

@johan op donderdag 12 mei 2016 om 01:17:

je ontwijk mijn vraag. Normaal heb je weinig moeite om persoonlijk te zijn, dus nogmaals: wie heeft gezegd dat het café moet sluiten?

Beantwoorden

@johan op donderdag 12 mei 2016 om 00:53:

Nu ik toch aan Googlen was: 🙂

Eerste repair café Helmond in Rijpelberg
Helmond krijgt zijn eerste repair café. Het begint dinsdag 9 september in wijkhuis De Brem in Rijpelberg. LEVgroep hoopt dat in andere wijken ook plannen komen voor een repair café.
In een repair café herstellen vrijwilligers allerlei spullen. Dat bevordert de sociale samenhang in een wijk. In Rijpelberg is het initiatief genomen door bewoner Johan Megens. LEVgroep geeft advies en ondersteuning.
In Rijpelberg wordt begonnen met drie vrijwilligers en is het repair café twee keer per maand open. Meer vrijwilligers zijn welkom.
http://www.levgroep.nl/nieuws.asp?sleutel=2172

Dat schrijft LEV groep over jullie dus zo negatief zijn ze niet over jullie!
Ik hoop dat het allemaal goed komt.

Beantwoorden

Beste Jan,

Dit is een kort schrijven zomer 2014. Bij het opzetten van het repaircafe ben ik erg goed door een adviseur van LEV ondersteund. Na de start zijn we ook door de beheerder van het wijkhuis goed ondersteund. Toen plots duidelijk werd dat wij plaats moesten maken in ons wijkhuis voor een school, en wij vragen gingen stellen, hoorden wij van niemand meer iets. Niet van gemeente, niet van de politiek en zeker niet van de LEV.

Om druk te zetten op die situatie heb ik op verzoek van de wijkadviseur een stuk geschreven over wat de gevolgen zijn voor wijkhuis de Brem. Wijkadviseur heeft dit 6 februari 2016 verspreid onder alle belanghebbenden en toen werd het heel stil. Een normaal, vriendelijk en inhoudeijk stuk.

Niemand reageerde meer. Achteraf blijkt dat onze, en ook door andere groepen gebruikte ruimte al toegezegd was door LEV, gemeente en politiek aan Obs de Straap. De stilte duurde tot gisteren toen een wijkadviseur een konkreet voorstel deed voor een alternatieve ruimte. Ook de politiek had inmiddels gereageerd maar
niet met een konkreet voorstel.

LEV, de hoofdrolspeler heeft nog steeds niet gereageerd. Ik heb met een aantal mensen van LEV samengewerkt en dat is meestal een moelijke excercitie. Veel teveel werkt deze organisatie met mensen die zich niet voegen in beleid maar volstrekte eigen ideeen hebben hoe het goed is en zelfs persoonlijke voorkeuren laten prevaleren boven het belang van klant en organisatie. Ik heb zef lang in soortgelijke dienstverlening gewerkt maar met dergelijk gedrag kwam je daar niet weg.

Wij wachten nu als repaircafe op een reactie van LEV. Ze hebben het op alle fronten af laten weten. We lusten ze rauw!!!

Beantwoorden

Beste Frans,

Inderdaad heeft niemand gezegd dat het Repaircafe Rijpelberg moet sluiten. Onze ruimte is al lang geleden zonder enige berichtgeving aan ons stiekem verhuurd aan obs de Straap. De Brem moet hierdoor fors interen op ruimte en faciliteiten.

Ik verwees je al eerder naar de brief waar deze discussie mee begon. Tekstverklaren was waarschijnlijk niet je sterktste punt op school. Geeft niks, joh. Lees het nog eens en pak er dan eens de stadsgids bij. Dan weet je de namen. Ik vind het niet sjiek ze te noemen op internet.

Misschien is het dan ook een goede gelegenheid om termen als stemmingmakerij e.d. terug te nemen. Wij zijn belazerd door LEV, gemeente en politiek. De Brem is de klos, wij zijn de klos.

Beantwoorden

De discussie over wijkhuis de Brem en het repaircafe is beeindigd. Wethouder en wijkadviseur hebben hun mail geblokkeerd. Mw. de wethouder waarschijnlijk eerst, vazal wijkadviseur volgend. He SP, waar eindigt dit stalinistisch beleid? Als repair cafe kwamen we steeds met redelijke vragen.

Beantwoorden

@johan op dinsdag 17 mei 2016 om 03:45:

Ik kwam ook met een redelijke vraag. Maar tot nu toe geef je geen antwoord.

Beantwoorden

@Frans op dinsdag 17 mei 2016 om 07:34:

Troost je, op mijn en door anderen geplaatste vragen en opmerkingen geeft hij ook geen antwoord. 🙁 Hij kiest ze een beetje uit wat hem goed uitkomt denk ik.
Ik denk dat Johan het heel goed bedoelt, maar veel te ver voor zijn schaapskudde uitloopt, die niet meer ziet en daardoor zijn kudde aan het verliezen is. Jammer. Ik had hem en zijn Repaircafé graag geholpen, maar kan de komende maanden niet meer.

@Hennie de Gooijer op woensdag 11 mei 2016 om 07:22:

Prachtig aanbod!
Ik zal haar maar voor Johan antwoorden. 🙂

Beantwoorden
Een tevreden klant

@Een tevreden klant op dinsdag 17 mei 2016 om 20:00:

Helemaal mee eens. Ook ik ben groot voorstander van het initiatief, maar met zijn manier van optreden doe je meer kwaad dan goed en dat is erg jammer.
Ik hoop dat de andere leden van het repaircafé dit inzien en hem wellicht wat kunnen sturen.

Beantwoorden

Beste tevreden klant en Frans,

Wij verkeren als repaircafe in zwaar weer. Het kost mij veel moeite om onze vrijwilligers gemotiveerd te houden. Gemeente, LEV en politiek laten de Brem en repaircafe in de steek.

Ik weiger namen van wie dit doet te geven aan een schreeuwerig type als Frans. Geef ook je eigen achternaam en vertel iets over je drijfveren om namen op tafel te krijgen?

De tevreden klant zie ik graag terug!

Beantwoorden

Maandag 23 mei gaan we met een paar vrijwilligers van het Repaircafe Rijpelberg kijken naar een nieuwe ruimte voor ons, in de leegstaande basisschool tegenover de EMTE. Het lijkt meer logisch dat obs. de Sraap daar gaat zitten voor 1 jaar maar dit soort logica bestaat niet in de gemeente Helmond. Per se moet de Brem tegen hoge kosten verbouwd worden voor het gebruik van slechts 1 jaar.

Onze verhuizing gaat ook veel geld kosten. We gaan ervan uit dat ook wij ook geholpen worden met de aanpassing van het gebouw. Financieel lijkt de gemeente Helmond een krachtpatser, dus dat zal wel goed komen.

We gaan het zien morgen. We laten gauw wat horen. Woensdag 1 juni vanaf 13.00 uur zijn we weer open. Nog stedes in de Brem!!!

Beantwoorden

Vandaag hebben we de eventueel nieuwe locatie voor ons repaircafe bezocht in de school tegenover de EMTE. Schitterende ruimtes. Instapklaar voor obs de Straap. Toch volhardt de SP dat de Brem voor vele tienduizenden verbouwd moet worden om de Straap daar plaats te bieden voor slechts 1 jaar. Mensen reageer eens?

Beantwoorden

Alles is gewisseld aan argumenten door ons als Repaircafe Rijpelberg. We hebben nog nooit een serieus antwoord gekregen en het probeem is over de schutting gegooid naar de Belangengroep Rijpelberg. Wij gaan met hen in overleg.

Deze zaak verliezen door simpelweg stilzwijgen is verdrietig om mee te maken. Er wordt ook zoveel geld weggegooid om de Straap voor een jaartje te huisvesten. Kan dit niet beter naar armoedebesrtijding voor de kinderen van die school?

Wij buigen het hoofd. SP dit is een schande. Dat weten jullie zelf ook.

Het goede nieuws is dat we vandaag open zijn. Kom vandaag met je kapotte spullen naar wijkhuis de Brem. We repareren gratis. Wij worden groter. SP kan ons niet stoppen. Solidariteit boven pluche!

Beantwoorden

@johan op woensdag 1 juni 2016 om 02:48:

Wanneer verhuizen jullie nu?

Beantwoorden

@Joke Smit op vrijdag 3 juni 2016 om 04:04:

Beste Joke,

Dit is volstrekt onduidelijk. Ook de nieuwe lokatie is nog steeds niet geheel zeker. Ik denk dat we binnenkort gedumpt worden met onze spullen in de grote zaal van de Brem. Een lokatie die eerder ongeschikt werd bevonden door de aard van ons werk. Vetten, olie, machines en een dure dansvloer.

Ik verwacht dat we dit binnenkort gaan meemaken want de ruimte die we nu in de Brem gebruiken moet verbouwd worden zodat eind augustus de kinderen erin kunnen.

Er is weinig tot geen respect voor ons succesvolle repaircafe. Jammer voor een gemeente als Helmond waar de SP de grootste politieke partij is. Veel minima bezoeken ons en de SP kiepert tienduizenden euri over schutting voor verbouwindg van de Brem voor slechts 1 jaar voor obs de Straap.

Ik word weer boos! Schande wat er gebeurt.

Beantwoorden

Update:
Repaircafé Rijpelberg akkoord met verhuizing naar leegstaande school
“We bleven liever in het wijkcentrum, maar zijn akkoord gegaan met de aangeboden vervangende ruimte in een leegstaande school tegenover supermarkt EMTÉ.” Dat liet Johan Megens, coördinator Repaircafé Rijpelberg, ons vannacht per mail weten.
De woordvoerster van de gemeente vanmiddag is iets terughoudender. Zij liet ons weten dat het klopt dat de gemeente en het Repaircafé in gesprek zijn. “Er is een (vooralsnog) tijdelijke oplossing in de maak. Het is nu afwachten of andere betrokken partijen zich daar ook in kunnen vinden. Daarvan zijn we in afwachting, hierna zal besluitvorming plaatsvinden” aldus de woordvoerster.

Beantwoorden

Hetzelfde verhaal ongeveer als de bezuinigingen op de wijkhuizen . Dit valt ook onder de WMO. Gemeente Helmond houdt niet voor niets 8.4 miljoen over, kunnen ze voor andere, meer in het oog springende dingen gebruiken. Waarom zou je het voor de gewone Helminders (waar het voor bestemd was) gebruiken?

Beantwoorden

Beste Ria,

Je hebt groot gelijk. Dit betekent uiteindelijk het sluiten van wijkhuis de Brem. Het langzaam koken van een kikker. Salami-tactiek. Wij als repaircafe gaan wel door. We betekenen veel voor minima, zijn door LEV en gemeente besodemietert maar we hebben onze trots!!!

Beantwoorden

@johan op vrijdag 10 juni 2016 om 01:58:

Gelukkig maar. Doe je ding zoals dat tegenwoordig heet. 🙂 Wie weet wordt jullie succes op de nieuwe locatie nog groter.

Beantwoorden

Al enige tijd stelde ik via de mail vragen aan de verantwoordelijke wethouder en een tweetal wijkadviseurs over de onduidelijke situatie rondom wijkcentrum de Brem en het daarin gevestigde Repaircafe Rijpelberg. Vandaag blijkt dat ik al enige tijd door hen geblokkeerd ben!!!

Hiermee creeert de gemeente (lees SP) een nieuwe sociale onderklasse, de klasse der monddoden. Komt dit wel eens vaker voor in Helmond? Is het jou wel een overkomen? Graag reageren want dit gaat toch werkelijk te ver. Kafka in Helmond.

Beantwoorden

Vandaag was het Repaircafe Rijpelberg voor de laatste keer actief in het OJC van wijkhuis de Brem. We ontvingen vandaag ruim 35 mensen en velen gingen tevreden naar huis. Gezelligheid en nut ten top.

Ergens volgende week worden onze spullen in de theaterzaal gezet door LEV en begint de verbouwing van onze ruimte om een school ten dienste te zijn. Wij weten nog steeds niets. De vele vragen aan de verantwoordelijke wethouder en wijkadviseurs hebben slechts geresulteerd dat we geblokkeerd zijn in de mail naar de gemeente. Uiteraard gaan we hier werk van maken. Belachelijk.

Na ruim 800 klanten is nu alles onzeker. Hoe verder? Wie weet het nog?

Beantwoorden

@johan op zondag 19 juni 2016 om 01:21:

Ik zit nu al een tijdje mee te lezen hier en kan dat daarom heel erg goed begrijpen. Wellicht weet jij dat niet, maar zij lezen ook wat jij hier schrijft.
Gratis advies: je vangt meer vliegen met honing dan met azijn…

Beantwoorden

We zijn als Repaircafe Rijpelberg op een absoluut dieptepunt aangeland. Vorige week hadden we nog ongeveer 55 a 60 bezoekers. Met veel verve en plezier hebben we samen met klanten zitten repareren. Heel veel nut en plezier.

Afgelopen donderdag is onze werkruimte ontruimd en zijn onze spullen in een inloopkast gedumpt door LEV. Dit om de Straap toegang te geven om hier een lokaal te vestigen. Gemakshalve hebben ze (LEV) de door ons gebruikte werkbanken maar geschonken aan die school.

Wat kunnen we nog? De wijkraad slaat woest om zich heen en maakt werkelijk met iedereen ruzie. Zeer contraproductief. De verantwoordelijk wethouder doet niets. We zijn geblokkeerd door de gemeente in de mail. LEV is sowieso een onbetrouwbare organisatie gebleken.

Ik denk dat we naar de kloten zijn. Bedankt LEV, SP, wijkraad en gemeente.

Beantwoorden

Na een emotionele vergadering deze middag met LEV, gemeente en Belangengroep Rijpelberg is besloten dat Repaircafe Rijpelberg zelfstandig doorgaat in de voormalige basisschool aan de Wederhof. Ergens in augustus repareren we daar op een mooie locatie.

In de maand juli kun je ons vinden op 6, 12 en 16 juli in de Brem. Check ook onze facebookpagina voor de openingstijden. Alle Hellemonders welkom met hun kapotte spullen!

De redding van ons repaircafe was een frusterend en lang proces. Mede dankzij deze goeie weblog zijn we er uiteindelijk toch uitgekomen. Dank!!!

Beantwoorden

@johan op woensdag 29 juni 2016 om 23:53:

Fijn om te horen en graag gedaan. We wensen jullie veel succes en plezier in jullie nieuwe werkruimte.

Beantwoorden

Veel succes op jullie locatie. Deze is veel centraler en zichtbaarder in de wijk.
Haal daar je voordeel uit!

Beantwoorden

Als makke schapen hebben jullie je weg laten jagen door Nathalie van der Zanden. Zelf zal ze dat niet direct doen, maar daar heeft ze mongolen genoeg voor die dat regelen voor haar. Als makke schapen staan jullie te kijken hoe alles onder jullie neus wordt weggehaald en (wellicht misschien tijdelijk) wordt verplaatst. Net als De Terp, dat nu nog meer gekost heeft met hun nieuwe bewoners dan dat het aan bezuinigingen zou hebben moeten opgeleverd. En wat dacht je hiervan. De opbouwwerkers van de voormalige Terp die door LEV worden betaald zijn ondergebracht in de Pannenhoeve. Wat dat kost per maand aan huur is te gek voor woorden. En jullie blijven alles maar gewoon pikken, onbegrijpelijk! Net als met de rest hier in deze klerestad en Nederland, wat je door de strot wordt geduwd. Wordt eens wakker schapen en doe iets. Verzet heet dat, in een democratie die we eigenlijk al kwijt zijn. Je raakt straks alles kwijt als je niet in beweging komt………………….

Beantwoorden

En nog iets, het repaircafe heeft nu een nieuwe locatie. Ik hoop van harte voor jullie dat dat blijvend zal zijn met het mooie werk wat jullie doen. Echter, ik heb er, met het gesjoemel met mensen de laatste jaren, wat hier inmiddels heeft plaats gevonden een ontzettend hard hoofd in. Het wachten is op het volgende wat moet verdwijnen door de politiek onder leiding van. v.d. Zanden.

Beantwoorden

Beste ton50,

Ik ben ook vreselijk teleurgesteld in de politiek maar heb dingen aanvaardt om het voortbestaan van ons repaircafe te garanderen.

Ik ken jou en je ervaringen niet en kan dan ook niet jouw aantijgingen tegen betreffende wethouder ondersteunen of tegenwerpen.

Groet, Johan Megens

Beantwoorden

Beantwoorden

Als vrijdenker heb ik het helemaal gehad met de Helmondse politiek. Ons repaircafe is zo goed, gezellig en nuttig. Wij hebben van de wethouder nooit iets vernomen over een deel van de Brem dat verhuurd zou worden. Vele vragen zijn aan haar gesteld. Heel veel, nooit een antwoord.

Ik heb wel eens de term gebruikt MOSKOU AAN DE BAKELSE AA. Ik temperde mijn toon om het repaircafe te redden. Mijn missie is uitgelopen op frustratie, alle informatie werd achtergehouden, en we worden tevreden gehouden met twee nieuwe werkbanken, eerder door LEV weggegeven aan de school.

Waarom doet de SP dit? Wij ontvangen zoveel minima. Het is een verdrietige situatie. Heel verdrietig.

Beantwoorden

@johan op vrijdag 1 juli 2016 om 02:18:

Gefeliciteerd dat het je gelukt is.

Ik hoop dat jij en jouw Repaircafé de komende pakweg 10 jaar de politiek nooit meer nodig hebben. Ik kan je namelijk op een briefje geven dat er geen politieke partij meer zal zijn die jullie zal willen helpen. Het met een gestrekt been erin gaan (zie hierboven, maar ik de onderlinge contacten moet het er nog erger aan toe gegaan zijn), wordt niet zo gewaardeerd en op zeker onthouden.

Misschien is het je onwetendheid, misschien is het omdat je niet beter wilt weten, hoe dan ook: het college bestaat niet alleen uit de SP. Ook CDA, VVD, GroenLinks en Helmond Aktief hebben daarin zitting. Dat je steeds hakt op de SP en wethouder Van der Zanden geeft aan dat je het echt niet snapt. Vanuit haar SP-achtergrond staat zij het dichtste bij wat jij zou willen, maar zij heeft het collegebeleid van alle vijf partijen uit te voeren.

Een bloemetje met een welgemeende sorry van jou aan de wethouder zal waarschijnlijk niet meer helpen, maar wellicht ben je man genoeg om dat toch te doen.
En nee, ik ben niet van de SP, maar ik vónd het Repaircafé Rijpelberg een mooi initiatief.

Beantwoorden

Afgelopen woensdag heeft er een gesprek plaatsgevonden in de Brem met afgevaardigden van de Lev, de belangengroep Rijpelberg, het Repaircafé, de wijkadviseur van de gemeente en ondergetekende. In dit gesprek is alles duidelijk (naar elkaar) uitgesproken en de conclusie getrokken dat er veel mis is gegaan betreffende de communicatie. Iedereen heeft hierin de hand in eigen boezem gestoken. Ik vind het dan ook ontzettend teleurstellend @Johan dat je met deze naming en framing door blijft gaan. Zoals @Tineke T hierboven ook al aangeeft heb je zelf, net als alle andere partijen in dit verhaal, ook een aandeel gehad in de problemen die ontstaan zijn. Niemand heeft ooit gesteld of beweerd dat het Repaircafé moest sluiten en al zeker niet door de wethouder vd Zanden of de SP. Het Repaircafé loopt goed, doet fantastisch werk en is van grote waarde voor de wijk en onze stad. Laten we onze energie steken in de toekomst van het Repaircafé die op de nieuwe locatie alleen nog maar meer waarde voor de wijk zal krijgen.

Beantwoorden

@Lonneke Maraczi op vrijdag 1 juli 2016 om 14:10:

Ik denk dat de houding van Johan een reactie is op iets dat al veel langer onderhuids leeft en wat ik vanuit meerdere richtingen al heb opgevangen. Terecht of onterecht, maar veel vrijwilligers hebben de indruk dat de professionals in de sociale sector hen niet voor vol aanzien en zeker ook niet voor vol behandelen. Ik heb veel verhalen gehoord over met name de LEV groep en hoe zij initiatieven over nemen of wegdrukken om meer werk voor de eigen werknemers te creeeren.

Of al deze kritiek klopt laat ik verder in het midden. Vanuit de professional kan ik me voorstellen dat vrijwilligers moeilijker te managen zijn om ook continuiteit te waarborgen en voortgang te houden wat betreft gemaakte afspraken. Als professional wil je graag coordinerend en sturend optreden, terwijl de andere partij een dienende en faciliterende rol verwacht. Het gevolg is miscommunicatie en een vermeende machtsstrijd, waar beide partijen eigenlijk alleen maar vooruit willen.

Het probleem ligt dus in een compleet verschillende benadering van hetzelfde, met alle communicatieproblemen tot gevolg. De sleutel ligt zoals vaak in transparantie en openheid over koers en intenties. Hier ligt een taak voor niet alleen LEV, maar ook andere sociale organisaties om de koers die zij varen goed te communiceren met niet alleen de vrijwilligers, maar ook met de buurt. Communicatie en inspraak dus, net zoals het college zo graag wil toch?

Als die conclusie nu eens getrokken kan worden naar aanleiding van dit hele gebeuren en daar ook naar gehandeld wordt, dan verdwijnt het wantrouwen en de rancune vanzelf hoop ik.

Beantwoorden
Michiel van Geel

Wij kennen elkaar wellicht heel goed Johan, waarschijnlijk uit De Terp, tenminste als ik begrijp dat jij de Johan van de LEV groep bent, een brildrager en de boel in de Terp hebt leeggehaald, een paar maanden terug? Als ik me vergis, laat maar ff weten. Als ik je weer tegenkom hebben we het er wel over.

Beantwoorden

@Ton50 op vrijdag 1 juli 2016 om 17:31:

Je verwart me met iemand anders. Ben nog nooit in de Terp geweest.

Beantwoorden

Ik trek me terug uit deze discussie. Ik denk dat alle argumenten gewisseld zijn. Het was geen fraaie affaire.

Allereerst hoop ik dat de nu hele kleine Brem haar functie kan blijven uitoefenen voor de wijk. Daarnaast hoop ik dat gemeente, politiek en LEV het lef hebben lering te trekken uit dit gebeuren. Dit geldt ook voor mezelf. Winnaars zie ik hier niet, verliezers plenty. Wir setzen uns mit Tranen nieder…

Wil je me nog wat toevoegen dan kan dit via mail: [email protected] of telefoon 0492-846991

Mvg. Johan Megens
Coordinator Repaircafe Rijpelberg

Beantwoorden

Is goed Johan,

Dank je voor het tegenbericht.
Je bent in ieder geval iemand die in de strijd tegen onrecht voorop gaat. Dat doet de andere Johan die ik ken nl ook. Excuses voor de verwarring.

Beantwoorden

Wat ik niet goed begrijp is het volgende: een gedeelte van een wijkhuis wordt (tijdelijk) omgebouwd tot klaslokalen.
Lege klaslokalen van een school in de directe omgeving worden omgebouwd tot een wijkhuisruimte. Of is dit te simpel?

Beantwoorden

Ach Ria,

Dat heet schuiven met de handel, van gekkigheid niet weten waarmee ze nou eigenlijk bezig zijn. Al die wethouders en raadslieden die over onze rug alles beslissen, met de belastingcenten van de burgers in handen, dat! zijn simpele mensen. Maar zij kunnen doen met hun macht wat ze willen. En de burger onderneemt niets tegen die gasten. Daarom blijft het ook doorgaan en….het wordt nog erger, reken maar. Ben ik ff blij dat ik er ver van af sta, wil er niks mee te maken hebben met die ‘mensen’.

Beantwoorden

Voor mijzelf had ik de discussie over het repaircafe graag gesloten. Edoch na zaterdag moeten we de sleutels inleveren en er geen alternatieve ruimte voor ons. De Belangengroep neemt geen enkel contact op, de verantwoordelijke wethouder zwijgt nog steeds in alle talen. SP-gemeente, waar zijn jullie mee bezig? Wij komen op voor minima, doen iets en worden vermorzeld.

Beantwoorden

Enige tijd geleden had ik nog goede hoop dat het Repaircafe Rijpelberg toch een plekje zou krijgen in de oude basisschool de Torelaar. Dit als vervanging van onze werkruimte in de Brem waar wij nu al bijna 2 werken en pakweg 900 mensen hebben mogen ontvangen.

Niets is nu nog zeker. Liever blijven we in de Brem maar hebben noodgedwongen een akkoord gesloten met LEV en gemeente om in september te verhuizen naar de Torelaar. Gedurende augustus blijven we in de Brem. Zwart op wit, inclusief bevestiging van de beheerder van de Brem.

Dit werd vandaag weer even betwijfeld door gemeente en LEV. Met name de rol van het hoofd faciliteiten is erg discutabel. De maand augustus kunnen we niet draaien in de Brem. Tijdens de vergadering tussen ons, belangengroep, SP, LEV en gemeente werd besloten dat wij in augustus in de Brem zouden blijven. Dit gaat dus niet door en we staan dus op straat.

We doen dit project met 12 mensen, hebben 1.5 jaar plezier gehad in ons nuttige en gezellige werk. We kregen erg veel waardering. Dit soort van tegenwerking, waarin wij vele consessies hebben gedaan, is wellicht een reden om onze gereedschappen aan de wilgen te hangen.

Beantwoorden

Vandaag is de een na laatste bijeenkomst van Repaircafe Rijpelberg in de Brem. Niets is duidelijk. De verantwoordelijk wijkadviseur reageert niet, de SP laat het gebeuren en na de vakantie is de Brem door de verhuur van het voormalig OJC zwaar in de problemen.

De Belangengroep Rijpelberg is de lachende derde. Zij krijgen de ruimte in basisschool de Torelaar die was gepland voor ons. Elke poging om contact met hun te maken over onze verhuizing wordt genegeerd. Zij willen ons niet.

Ik weet dat deze site veel wordt geraadpleegd door politici en gemeente-ambtenaren. Ik doe een dringend beroep op u te reageren op dit bericht of morgen tijdens onze opening ons te bezoeken.

Wij hebben de afgelopen 2 jaar ongeveer 1000 mensen mogen ontvangen en we zijn het grootste project in de Rijpelberg.

De Belangengroep Rijpelberg heeft werkelijk met iedereen ruzie maar bevindt zich wel in een positie om ons de nek om te draaien.

Kom morgen naar de Brem en steun ons.

Beantwoorden

Graag trek ik nog eens aan de bel van deze mooie weblog. Vandaag werkt Repaircafe Rijpelberg weer in wijkhuis de Brem van 11 tot 15 uur. Hiermee maken we het tweede jaar vol van ons succesvolle initiatief. We hebben bijna 1000 mensen ontvangen en veel kapotte spullen kunnen repareren.

Woensdag 7 september starten we ons derde jaar. Waar, is volstrekt onduidelijk. Eerder was ons nog een ruimte in de basisschool tegenover de EMTE toegezegd maar ondanks vele verzoeken van ons aan de gemeente en de Belangengroep Rijpelberg is er nog steeds geen duidelijkheid. Beide geven geen uitsluitsel.

Wij zijn een sterk team en hebben iets goeds en leuks in de aanbieding. Mijn zorgen, zoals geuit in mijn ingezonden bericht in de prille lente, lijken bewaarheid te worden.

Wie kan ons adviseren?

Beantwoorden

@Johan Ik begrijp echt niet waar dit vandaan komt en vind het dan ook geheel onterecht dat je hier een verkeerde voorstelling van zaken geeft. De ruimte in de Torelaar is nog steeds toegezegd en van de week vind er een gesprek plaats om verdere afspraken te maken. Ik snap echt niet na alle tijd en energie die we hier ingestoken hebben dat je het elke keer weer op scherp moet zetten. Hiermee doe je het Repaircafé maar ook je vrijwilligers geen goed.

Beantwoorden

Lonneke, ik zet deze zaak steeds weer op scherp omdat afspraken door gemeente en LEV niet worden nagekomen. De discussie is nu meer dan een half jaar oud en er is niets, maar dan werkelijk niets duidelijk. Wij samen doen nog pogingen om de zaak een beetje te redden maar je weet zelf ook wel hoe fors de tegenwerking is.

Het zou beter zijn je eigen wethouder eens scherp te stellen. Zij heeft na de bezuinigingsronde op de wijkhuizen alsnog stiekem onze werkruimte weggegeven aan bs. de Straap. Wijkhuis de Brem en wij zijn hierdoor in zware problemen gekomen.

Net doen of onze problemen zijn opgelost is een verkeerde voorstelling van zaken. Misschien een leuke zienswijze voor de SP, wij zitten met de gebakken peren.

Beantwoorden

@Johan Je kunt het oneens zijn met de huisvesting van de Straap in de Brem Daar is over gesproken met de verschillende partijen en daar is de conclusie uit getrokken dat hier sprake is geweest van communicatie problemen van alle betrokken partijen. Dit is ook door iedereen erkend. De normale gang van zake is dat de gemeente comuniniceert met de beheerder van de accommodatie en de beheerder op zijn beurt weer met de gebruikers communiceert. Ondertussen weten we allemaal dat er door alle miscommunicatie en misverstanden veel gebeurd is. Waar iedereen zijn verantwoordelijkheid in heeft genomen en lering uit getrokken zou worden. Gedane zaken nemen helaas geen keer en we zouden op ons richten op de toekomst.
Ondertussen is de gemeente de Belangengroep Rijpelberg tegemoet gekomen door twee lokalen in de Torelaar bescikbaar te stellen waar ook het Repaircafé gehuisvest gaat worden. Om dit mogelijk te maken wordt er een invalidentoilet in gemaakt en wordt het Repaircafé voorzien van werkbanken en kastruimte. De daadwerkelijke inrichting kan pas plaats vinden als de sleutels op 1 september overhandigd worden.
Ik geef geen verkeerde voorstelling van zaken want er is wel degelijk naar een oplossing gezocht. Het enige wat nog rest is dat partijen goede afspraken met elkaar maken over de inrichting en gebruik van de Torelaar zodat het Repaircafé gewoon zelfstandig kan draaien op de nieuwe locatie.
Het Repaircafé is een goed en waardevol initiatief dat zijn diensten voor de wijk zeker heeft bewezen! Er wordt alles aan gedaan om dit ook zo te behouden maar dat vraagt ook om medewerking van alle betrokken partijen.

Beantwoorden

Beste Lonneke, de stiekeme afspraken over de verhuur van een deel van de Brem moet je niet afdoen als communicatieproblemen. Langzamerhand is wel aangetoond dat er zaken bewust onder de pet zijn gehouden en toen er wat openheid over kwam was het een voldongen feit. Uiteindelijk bleek dit een solistische actie van de afdeling Vastgoed van de gemeente. Slecht, jullie wethouder had deze zaak moeten terugdraaien. Er waren instapklare lokalen beschikbaar voor de Straap op werkelijk een steenworp afstand. Nu gaat dit de gemeente heel veel geld kosten, wijkhuis de Brem komt in de problemen en ook wij zijn de dupe.

Wij werken al een tijdje samen om het Repaircafe Rijpelberg aan een goed onderkomen te helpen. Wat mij betreft ervaar ik dit als een prettige samenwerking. Het lijkt me dus niet goed dat juist wij elkaar in de haren vliegen. Je weet zelf ook dat er stoorzenders in deze affaire zitten en ambtenaren die de afspraken niet nakomen.

Voor ons repaircafe is het nu vijf voor twaalf. 7 september is onze volgende bijeenkomst en dan kunnen we niet terecht in de Brem. Het is dus heel kort dag en wij willen positief meedenken- en werken om te zorgen dat we dan zelfstandig kunnen draaien op de nieuwe locatie de Torelaar.

Jij denkt dat alles goed komt. Ik heb zo mijn twijfels. Laten we een daad stellen! Wij berichten samen 7 september op de weblog van Helmond over de toestand van die dag. Zit het repaircafe dan daar of staan we op straat. Ok?

Overigens was het vandaag druk en gezellig en we hebben met plezier en nut onze eerste 2 jaar volgemaakt.

Beantwoorden

@Johan Goed idee! Zo houden we iedereen op de Weblog die geïnteresseerd is op de hoogte.

Beantwoorden

Nadat wethouder van der Zanden (SP) tot een extra onverwachte bezuiniging op wijkhuis de Brem besloot is de Brem en ons Repaircafe Rijpelberg enorm in de problemen gekomen.

Het oude OJC werd, zonder enig overleg met de wijk, verhuurd aan Obs de Straap. Zo werd een onmogelijke situatie geschapen om het wijkhuis overeind te houden en het repaircafe te faciliteren.

Ons repaircafe werd een alternatieve ruimte beloofd waarin wij zelfstandig door konden gaan met ons nuttig en gezellig inititief konden voortzetten.

Dit bleek niet waar. De sleutels van de alternatieve ruimte ( Obs De Torelaar) werden gegeven aan de nieuwkomer Belangengroep Rijpelberg. Zij hebben werkelijk met iedereen, gemeente, hulpverleners en ons repaircafe ruzie.

Wij hebben in 2 jaar globaal 1000 bezoekers mogen ontvangen. We starten ons derde jaar met elan, durf en bevlogenheid.

Wij willen repareren, geen politiek spelletje spelen. Ik zou de veroorzaker, wethouder van der Zanden, willen oproepen om deze situatie te repareren en de Brem en ons weer ruimte te geven. Het alternatief in de Torelaar is zo duur en misschien kan dat geld beter besteed worden.

Beantwoorden

Waar is de gemeente (wethouder van der Zanden) mee bezig, het betreft hier een klein probleem waar niemand (de LEF groep, Belangengroep Rijpelberg) een verantwoording voor durft te nemen. Toen Mevr. van der Zanden een compressor schonk aan het Repaircafe was ze heel enthousiast over ons initiatief maar nu laat ze ons een beetje veel in de steek. Hopelijk stuurt Mevr. van der Zanden de LEF groep en de Belangengroep Rijpelberg eens flink aan om deze problematiek op te lossen, zodat het politiek spelletje eens afgelopen moet zijn. Want het Repaircafe kijkt naar de toekomst en wil gaarne repareren wat in het verleden stuk gegaan is.

Beantwoorden

Beste Pierre,

Wat mij betreft heb je helemaal gelijk. Ikzelf zou de zwartepiet in deze zaak willen uitdelen aan de verantwoordelijke wethouder. Zij is belazerd door de afdeling Vastgoed van de gemeente maar had moeten ingrijpen na dit haar bekend werd. Dit heeft zij niet gedaan en dat heeft buitengewoon negatief uitgepakt voor de Brem en het Repaircafe Rijpelberg.

Ik heb haar regelmatig proberen te benaderen maar zij weigerde te antwoorden. In een mail naar Bert Valentijn in februari heb ik op zijn verzoek beschreven wat de gevolgen voor ons en de Brem zouden zijn. Deze zijn desastreus en dit blijkt nu ook.

Het gelul rund de zogenaamde Belangengroep Rijpelberg ben ik meer dan zat. Het kijkt wel of hier een militaire junta is neergestreken. Een onzichtbare voorzitter, een schofferende secretaris en wat onduidelijke figuren.

Wij hebben bijna duizend mensen mogen helpen, hebben gezellige bijeenkomsten en laten de Rijpelberg op een positieve manier zien.

Dit positieve intrinsieke gegeven zal altijd winnen. Ook van de freule van der Zanden en de Rijpelbergse junta.

Beantwoorden

Beste Lonneke Maraczi,

Jouw inspanningen om het repaircafe te redden zijn fantastisch. Gemeend. In een eerdere discussie op deze site zouden wij een discussie voeren vanaf 7 september om de resultaten te bespreken.

Ik stel bij deze vast dat SP-wethouder van der Zanden niets heeft gedaan, de gemeenteambtenaar deze zaak niet begrijpt en dat de Belangengroep Rijpelberg de afspraken niet na komt. Voor ons als repaicafe is niets veranderd. Wij gaan naar de kloten.

Nu jij!

Beantwoorden

Ik zou zeggen: ook een subsidie van 20.000 euro, net als de Fonkel. Bij het repaircafe, zijn ook veranderingen geweest.

Beantwoorden

Beste Ria,

Het lijkt wel een grap die je in je reactie maakt maar niets is minder waar.

Toen de afdeling Vastgoed op eigen houtje besloot onze werkruimte aan OBS de Straap te geven was er een acuut ruimteprobleem voor ons en paar andere activiteiten die in de Brem plaatsvonden. Er zijn vanuit ons en anderen zeer vele verzoeken aan de verantwoordelijk wethouder gedaan om dit tegen te houden. Hier werd niet op gereageerd.

Laat, maar toch, werd als compensatie een tweetal lokalen aangeboden in de voormalige basisschool de Torelaar tegenover de EMTE op de Rijpelberg. Maar dit is een hele dure oplossing.

De ruimte moet worden gehuurd, een invalidetoilet moet worden gebouwd, wij krijgen nieuwe werkbanken (onze werkbanken zijn door LEV weggegeven aan de Straap), kasten, tafels en stoelen. Verder energie en internet. De onverwachte kosten kan ik niet overzien maar zullen er zeker zijn.

Met 20.000 euro red je dit niet. Deze compensatie voor de Brem gaat heel veel geld kosten. Deze hele affaire is een schaamteloze vertoning. Geldsmijterij.

Beantwoorden

@johan op woensdag 14 september 2016 om 00:49:

Ik ben niet zo goed in complotdenken, help mij even. Welk persoonlijk belang hebben de mensen van de afdeling Vastgoed en de LEVgroep erbij om jullie tegen te werken en met geld te smijten?

Kan het niet zijn dat tegenover de minnen die jij signaleert veel grotere plussen staan die jij niet kent? Dat het huisvesten van veel verschillende partijen met elk hun eigen vereisten in de beschikbare ruimtes met elk hun eigen beperkingen een complexe puzzel is? Dat ogenschijnlijk slimme oplossingen voor delen van de puzzel de rest van de puzzel alleen maar ingewikkelder maken?

Beantwoorden

Beste Sander,

Het gaat hier wat mij betreft niet over een complot. Het gaat hier over langs elkaar heen werken en domme dure beslissingen nemen. Verder valt er niets te plussen want binnen 1 of 2 jaar krijgt de Brem de ruimte weer terug en heeft deze exercitie heel veel geld gekost.

Een deel van de Brem is voor veel geld verbouwd tot klaslokaal, de Torelaar is verbouwd tot wijkgebouw. Binnen twee jaar gaat dit weer gebeuren maar dan vice versa.

Lees mijn eerste bericht nog eens op de weblog!

Beantwoorden

Aanstaande dinsdag 27 september neemt het college van B&W de beslissing om een deel van de voormalige basisschool de Torelaar voor maximaal 2 jaar te huren als compensatie voor het sluiten van een deel van de Brem.

Het gaat hier om twee mooie klaslokalen waarin o.a. het Repaircafe Rijpelberg kan worden gehuisvest. Voor ons een mooie optie maar wel een hele dure oplossing. Aan huur, aanpassing en verbouwing gaat dit meerdere tienduizenden euro kosten. Zonde van het geld, denk ik dan. Zeker omdat het maar voor een relatief korte periode is.

Door het steeds maar uitblijven van een beslissing over onze nieuwe werkruimte zijn wij noodgedwongen uitgeweken naar de grote zaal van de Brem. Qua opslag van onze gereedschappen niet ideaal maar het voelt wel goed dat onze wijkactiviteit plaats vindt in het wijkhuis en niet in een school. Verder een goede promotie van wijkhuis de Brem.

Ik wil dan ook het volgende voorstel doen aan het college van B&W: kijk eerst nog eens goed naar de mogelijkheden om de Brem efficienter te benutten voor dat er dure beslissingen worden genomen die niet nodig zijn?

Met relatief goedkope maatregelen kan de grote zaal voor 1 of 2 jaar eenvoudig worden aangepast om alle bestaande activiteiten te faciliteren. Geldsmijterij staat niet in mijn woordenboek!

Geacht college: denk nog eens goed na!!!

Beantwoorden

@johan op donderdag 22 september 2016 om 19:57:

Goede zaak dat jullie nu toch een plekje hebben gekregen. Al jouw inspanningen zijn dus niet voor niks geweest.

Beantwoorden

Eind goed, alles goed. Probleem afgekocht. Kost veel geld maar dat is geen item meer. SP gered. Iedereen happy. Wij als repaircafe gaan lekker verder met de nieuwe belangengroep Rijpelberg.

Beantwoorden

WE GAAN VERHUIZEN!
Dinsdag 11 oktober zitten we nog in De Brem maar
vanaf 15 oktober betrekken we onze nieuwe werkruimte
op de Groningenhof (in de oude basisschool tegenover de EMTE-supermarkt).

Beantwoorden

We nodigen alle Hellemonders uit om ons repaircafe te bezoeken op zaterdag 15 oktober op de nieuwe locatie. Groningenhof 4. Tegenover de EMTE Wederhof.

Beantwoorden

En zo Johan, worden mensen overal weggejaagd. Maar goed dat jullie dan een nieuwe locatie gevonden hebben. Maar het gaat om de achterliggende gedachte. Eerst het repaircafe, straks wellicht de hele Brem, net als met De Terp gebeurd is. En kijk nou eens wat er in dat voormalige gebouw aan de hand is. een stelletje ongeregeld loopt er de hele dag rond te kauwen zonder dat er iets concreet gebeurd. Een schoonheidssalon is er o.a. nu gevestigd en een snoepwinkel. In beide gevallen gebeurt er niets, geen enkele activiteit. De hele buurt rondom de Breitnerlaan en Havervelden voelt zich op geen enkele manier nog betrokken met het voormalig wijkgebouw. En wat het hele ombouwen gekost heeft en…….. de huur per maand. Wat bent u er nu in hemelsnaam mee opgeschoten Mevrouw v.d. Zanden? Maar, dat kan u niets schelen,toch? Gewoon doorgaan met uw beleid. Gelukkig dat ik me voor hebt kunnen bereiden op dit alles, want ik zag het lang van te voren aankomen. En geloof me beste lezers, er zullen nog meer slachtoffers gaan vallen t.a.z. van wijkgebouwen. En elke keer staan de betrokken mensen en zij die er belang bij hebben met lege handen. Ze kijken erna, laten het gebeuren en doen….niets!! In ieder geval, veel succes met jullie nieuwe repaircafe, net van de ondergang gered!

Beantwoorden

Beste Twan,

Ik heb me ook buitengewoon verbaasd over het ondoorzichtig gedrag en beleid van de verantwoordelijk wethouder. Van een SP-er zou je meer mogen verwachten rondom sociaal beleid en het faciliteren van burgers om elkaar te ontmoeten. Helaas is dit niet zo.

Het feit dat wij nog bestaan en verder doorgaan op een nieuwe locatie is uitsluitend te danken aan het feit dat wij een berensterk team zijn en zeker weten dat we goed bezig zijn. Wij gaan het wel redden maar voor ons was het ook een hele vervelende periode.

Zaterdag 15 oktober zijn we op de nieuwe locatie Groningenhof 4 (oude basisschool de Torelaar) tegenover de EMTE-supermarkt. Alle Hellemonders welkom!

Ik wens de SP sterkte bij de komende verkiezingen…

Beantwoorden

Nieuwe werkruimte Repaircafé Rijpelberg vanaf 15 oktober
Repaircafé Rijpelberg gaat verhuizen naar een nieuwe werkruimte in de voormalige basisschool De Torelaar, gelegen op de Groningenhof 4 (tegenover de EMTE-supermarkt) in Helmond. Vanaf 15 oktober zijn Rijpelbergers en andere Helmonders met hun kapotte spullen welkom in deze nieuwe ruimte.

Nut én gezelligheid
Repaircafé Rijpelberg is ruim twee jaar geleden opgericht. Enerzijds om mensen in de wijk te helpen door hun kapotte spullen gratis te repareren. Anderzijds om sociale contacten te bevorderen. Door een enthousiast team van 12 vrijwilligers is afgelopen jaren met veel plezier gewerkt aan maar liefst 1.000 verzoeken voor reparatie van allerlei huishoudelijke apparaten, fietsen, scooters, speelgoed, meubels, TV- en audioapparatuur, gereedschap en nog veel meer. Het Repaircafé is inmiddels echt een begrip geworden in de wijk zelf én in de rest van Helmond. Drie keer per maand is het Repaircafé geopend en kunnen inwoners van Helmond er terecht voor reparaties. En niet te vergeten: natuurlijk ook een kopje koffie of thee en een gezellig praatje.

Openingstijden oktober
Op dinsdag 11 oktober zit Repaircafé Rijpelberg nog in wijkhuis De Brem, Rijpelplein 1 in Helmond, van 13.00 – 17.00 uur. Op zaterdag 15 oktober is het Repaircafé geopend van 11.00 – 15.00 in de nieuwe werkruimte op de Groningenhof, in de voormalige school tegenover de EMTE-supermarkt.
Actuele informatie is altijd te vinden op de Facebook-pagina: http://www.facebook.com/RepaircafeRijpelberg

Beantwoorden
Repaircafé Rijpelberg

Vandaag, 15 oktober, is het gezelligste cafe van Helmond weer geopend op onze nieuwe lokatie Groningenhof 4 t.o. de EMTE. Kom ook en ervaar de gezelligheid en het nut van Repaircafe Rijpelberg. Aanvang 11 uur. Alle Hellemonders welkom!!!

Beantwoorden

Al maandenlang wordt ons zeer succesvolle repaircafe gesaboteerd door de Belangengroep Rijpelberg. Vrijwilligers worden tegen elkaar uitgespeeld, afspraken worden niet nagekomen en eigenlijk wordt de hele wijk gegijzeld door hen.

Ons repaircafe gaat door dit gemarchandeer naar de kloten. Dit kan niet zo zijn!

Ben je ook niet tevreden over de Belangengroep Rijpelberg, laat het ons dan weten.

Beantwoorden

Vandaag is ons Repaircafe Rijpeberg weer open. Vanaf 1 uur kunt u weer komen met uw kapotte spullen. Alle Hellemonders zijn welkom!

Beantwoorden

Repaircafe Rijpelberg is zaterdag 25 februari, ondanks carnaval, ook open. Kom ook eens kijken op de locatie Groningenhof 4. Wij repareren gratis.

Beantwoorden

Repaircafe Rijpelberg 2.0 is vandaag weer open. Kom ook eens kijken. Koffie en klets zijn gratis. Alle Helmonders zijn welkom.

Beantwoorden

repair===café===toepasselijk voor een leegstaand pand in de bloemenwijk,de letters repair ervoor de rest is aanvulling.

Beantwoorden

Beste klanten, politici en liefhebbers van Repaircafe Rijpelberg,

Wederom staat ons repaircafe onder druk. We zitten na amper 3 jaar al op de vierde locatie en het lijkt erop dat we ook weer daar weg moeten. Bs de Straap die vorig jaar niet naar de locatie Groningenhof wilde, en onze locatie in de Brem inpikte, wil nu wel onze locatie hebben. Om te janken. Hoeveel ged heeft dit gekost voor allerlei aanpassingen aan beide gebouwen. Vele 10 duizenden euros.

Politieke partijen is onder embargo medegedeeld dat ons repaircafe en andere activiteiten er uit moeten. Excellente scholen hebben blijkbaar altijd voorrang.

Ben benieuwd welke politieke partijen voor ons repaircafe opkomen. Ik ben zelf lid van de SP.

Stay tuned. Wordt spannend

Gr. Johan
Coordinator Reparcafe Rijpelberg

Beantwoorden

Goed nieuws over Repaircafe Rijpelberg. Even leek het dat wij weer moesten verhuizen naar een andere locatie. Gelukkig kunnen we blijven in de huidige locatie de Torelaar aan de Groningenhof 4 (tegenover EMTE). Het zou de vijfde lokatie zijn in drie jaar.

We blijven er dus en willen iedereen uitnodigen om eens een bezoekje aan ons te brengen. Woensdag 12 juli en zaterdag 22 juli zijn we nog open deze maand. Voor verdere info check facebook: http://www.facebook.com/repaircaferijpelberg

Beantwoorden

Zaterdag 26 augustus is Repaircafe Rijpelberg weer open. Sinds een half jaar is er ook een repaircafe in Helmond Oost. Zaterdag 2 september opent een repaircafe in Mierlo-Hout. Nog 2 of 3 meer en er is een stedelijke dekking van repaircafes. Heel positief!

http://www.facebook.com/repaircaferijpelberg

Beantwoorden

Woensdag 15 november is Repaircafe Rijpelberg voor de 99ste keer open. Zaterdag 25 november nummer 100. In de ruim 3 jaar dat we nu bezig zijn hebben we ruim 2000 mensen mogen ontvangen.

Kom ook eens langs op 25 november!

Beantwoorden

@Johan Megens op dinsdag 14 november 2017 om 00:30:

Gefeliciteerd alvast met jullie honderdste openstelling, een fijne dag morgen en op naar de duizend! Ik denk dat ik dat namens vele wijkbewoners mag zeggen.
Knap hoe jullie alle tegenstand steeds hebben overwonnen. Had er zelf even een hard hoofd in, maar jullie vochten door en met succes.

Beantwoorden

Beste tevreden klant,

Met tegenstand hebben we nog steeds te maken.

Een dergelijk succesvol project als ons repaircafe levert veel jaloezie op. Een jaar geleden probeerde de Belangengroep Rijpelberg mij en een paar andere mensen te wippen en het repaircafe over te nemen. Is niet gelukt maar sindsdien hebben we geen kans meer op maar een cent subsidie van de gemeente, zonder akkoord te gaan met evident onredelijke eisen van de wijkadviseur en het bestuur van de Belangengroep Rijpelberg.

Het feit dat we vandaag voor de 100ste keer mogen repareren maakt mij blij en ik ga er van genieten. Komt allen! Wij kopen vlaai van onze fooienpot. Geen gemeentevlaai deze keer!

Beantwoorden

Repaircafe Rijpelberg gaat in september beginnen aan haar 5e jaar. We hebben ondertussen ongeveer 2700 mensen mogen ontvangen met hun kapotte spullen. We zijn na veel huisvestingsproblemen nu al bijna 2 jaar gehuisvest in de oude basisschool de Torelaar tegenover de EMTE. En dat bevalt heel goed.

Mensen komen, mensen gaan. We zijn op dit moment dringend op zoek naar handige mensen die het leuk vinden om samen met klanten dingen te repareren.

Lijkt je dit leuk of ken je iemand die dit leuk vindt reageer dan op [email protected] of http://www.facebook.com/repaircaferijpelberg

Beantwoorden

Ooit waren we “hot” op deze site. Repaircafe Rijpelberg. Door problemen met de werkruimte in de Brem moesten we daar vertrekken. De Straap wilde uitbreiden en legde een claim op het deel van het wijkhuis waar wij gevestigd waren. Onze toekomst was onzeker.
We zijn het eerste repaircafe in Helmond en bestaan dit jaar al weer 5 jaar. Ondertussen zijn we gehuisvest in de Tolelaar, voormalige basisschool tegenover de Jumbo op de Wederhof. Fantastische ruimte.
Met nu 3 repaircafe’s in Helmond en 1 in oprichting is het repareren als middel van besparing en het milieu-effect geland in Helmond. Alleen wij al hebben 3500 klanten mogen ontvangen. Het was gezellig en nuttig en we gaan er zeker mee door.
Kom ook eens langs met je kapotte spullen. Onze enthousiaste vrijwilligers gaan graag met jou aan de slag om het te repareren.
Check onze openingstijden op http://www.facebook.com/repaircafe. Je bent van harte welkom!

Beantwoorden

Lees en huiver! Binnenkort bestaan we al 5 jaar! Morgen 20 april zijn we weer open voor alle Helmonders.Kom ook met je kapotte spullen voor een gratis reparatie.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *