Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.211 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
9reacties

In eerste instantie zou die skatebaan komen op het grote grasveld in de Warande naast de vijver aan de voorkant van de weg naar Stiphout. Bezwaar van bewoners aan de overkant, die toch op behoorlijke afstand wonen, was genoeg om het plan af te blazen.
Geen discussie plan ging niet door!
Ook de nieuw aangewezen plek gaat niet door en terecht wat een belachelijke keus. Om dat plan van de baan te krijgen was er wel een burger nodig die het initiatief nam om handtekeningen te verzamelen.
Mijn complimenten daarvoor!
Nu drie mooie bomen kappen voor een tijdelijke oplossing, wat een waanzin, hoe noemen ze dat hier? Misschien een goed voorstel om het geheel aan te leggen op de plek waar voorheen de barbecueplaats was.
De politie controleert daar regelmatig en de plek is van alle kanten zichtbaar.

Leny van Muijen

9 reacties:

Beste Mevr van Muijen ,het kappen van drie bomen voor een tijdelijke oplossing kan inderdaad niet.

Beantwoorden

Nieuwe locatie skatepark is wederom in de Warande

Hierboven zie je de nieuwe locatie voor de skatevoorziening die B&W op het oog heeft. Die keuze (och weer in de Warande) kon bij de aanwezige partijen die bij een overleg op 26 september aanwezig waren (o.a. buurtbewoners, de initiatiefnemers, wijkraden en de initiatiefnemers van de handtekeningenactie) op draagvlak rekenen. Dat laat B&W weten op vragen van raadslid Gaby van den Waardenburg van de fractie SDOH-D66-Helmondse Belangen.
Naar deze locatie moet nog wel technisch onderzoek en onderzoek naar de sociale veiligheid worden gedaan. Deze of volgende week verwacht de gemeente daarover uitsluitsel te kunnen geven.
De gemeente heeft zeer regelmatig contact met de initiatiefnemers en de wijkraden Stiphout-Warande en Centrum zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van de skatevoorziening. Ook is er diverse keren overleg geweest met de wijkbewoners, bijvoorbeeld tijdens 2 inloopavonden over het onderwerp. Op de vraag of de 4 jongeren die 2 jaar geleden het initiatief namen (en toen nog in groep 8 van de basisschool zaten) überhaupt nog geïnteresseerd zijn in het skatepark, antwoordt B&W met een volmondig ja. Begin september is er overigens nog een initiatief bij de gemeente binnengekomen voor de realisering van een skatevoorziening vanuit Stiphout.
Het veel besproken skatepark voor de wijk Stiphout-Warande komt dus toch weer in de Warande. Maar wel op weer een andere plek dan eerder de bedoeling was. Vorig jaar december ging de gemeenteraad al akkoord met de financiering en in mei dit jaar besloten zij dat het veel besproken skatepark definitief in de Warande zou komen.

Beantwoorden

Mensen doe toch niet moeilijk. De jeugd kan de lokatie zelf netjes houden doen ze dat niet dan wordt de hele zaak weer opgeruimd en is het afgelopen.

Beantwoorden

De locatie zoals Google Maps die weergeeft:


Grotere kaart weergeven

Beantwoorden

Slechte locatie, komt geen hond op af, allemaal bladeren en poep op de baan.

Beantwoorden

Waarom altijd moeilijk doen, die bq plaats was toch ook geen bezwaar! Laat die jongeren het daar proberen,als het teveel overlast geeft laat je het die jongeren zelf weer afbreken. Geef ze het vertrouwen!

Leny van muijen.

Beantwoorden

Geen hond, geen poep!

Beantwoorden

Skatepark definitief in de Warande
Alle betrokken partijen zijn het nu eens dat de skatevoorziening nabij het dierenparkje in de Warande (zie hierboven) moet komen. Dat laat de gemeente vandaag weten. Die plek is nu dus definitief definitief, zo lijkt het.
Met alle partijen werd sinds begin 2013 gekeken naar een alternatief voor de andere voorgestelde plekken. Daarbij is gestreefd naar een locatie waar zo min mogelijk overlast kan optreden voor omwonenden en een maximale zichtlocatie in het kader van veiligheid en sociale controle.
Inmiddels is er overeenstemming met alle betrokken partijen over deze locatie nabij het dierenparkje in de Warande voor de wijk Stiphout-Warande.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 8 november 2013 om 12:56:

You win some, you kose some.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *