Buiten is het 4 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.415 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Die vraag blijft natuurlijk boven het dossier hangen. Bestuur Helmond-Sport heeft met de deelnemers in het Consortium onlangs aangegeven geen heil meer te zien in de bestuurlijke traject met de gemeente Helmond. Expliciet wordt door hen telkens verwezen naar wethouder Frans Stienen, die al jaren het proces zou traineren. Op 25 juni werd in de gemeenteraad besloten, iets wat we als gemeenteraad overigens ook al in de raad van mei hadden besloten, om het overleg met het Consortium te houden met 2 wethouders. Zo werd in de mei vergadering door de raad besloten dat weth. P. Tielemans de mede bestuurlijke gesprek partner zou worden. Achteraf hebben we vernomen dat dit nooit is uitgevoerd. Op het moment suprême was P.Tielemans, vanwege ziekte, niet in de gelegenheid om bij het geplande overleg aan te schuiven. Het gesprek is toen wel gevoerd, alleen met wethouder Stienen. In de raadvergadering van 25 juni, toen bekend was dat P.Tielmans het politiek speelveld had verlaten, werd door de gemeenteraad weth. Jan van den Heuvel als gesprekspartner aangewezen, dus samen met Frans Stienen.
Uit de eerste hand is vernomen dat ná 25 juni nooit met de aangewezen wethouders is gesproken. Dus van een aangepast projectvoorstel, waarin ook het Consortium hun bijdrage / deelname zou kunnen gaan leveren ( bijv. Berkondonk geheel exploiteren ), is nooit gesproken / besproken. Eigenlijk best begrijpelijk dat onlangs het Consortium heeft aangegeven, wat hun betreft, eenzijdig de stekker eruit te trekken. Investeerders, die het Consortium had gearrangeerd, waren ook niet meer bereid hun middelen in te zetten. Zij hadden schijnbaar andere vastgoed projecten gekozen waar zij hun geld konden spenderen ! Want let wel het Consortium had het nieuwe stadion financieel geheel afgedekt! Tot het moment toen de spelregels rondom Jumbo XL werd gewijzigd en andere financiële dragers moesten afhaken. Hoe nu verder? Een ding is wel duidelijk; de belofte in het collegeprogramma “Samen Daadkrachtig”, wat nu door VVD en CDA ter hand is genomen, zal niet worden ingevuld / gerealiseerd. In 2010 was namelijk opgenomen dat de gemeente de verplaatsing van het H-Sport naar Berkendonk zou gaan faciliteren. Waar we vanaf nu tot aan de verkiezingen 2014 op moeten gaan rekenen, is niet duidelijk. Het college heeft de raad onlangs nog wel schriftelijk geïnformeerd naar de mogelijkheden maar die brief was niet echt duidelijk. Dus een combinatie “overdekt zwembad met stadion in een recreatieve omgeving Berkendonk “ is nog verder weg dan voor mogelijk werd gehouden. En de bouw van een nieuw zwembad is hiermee ook getorpedeerd vanuit hetzelfde collegeprogramma. Of zit er nog een eindsprint in tot maart 2014? Na 8 jaar soebatten met H-Sport / Consortium ? Voor sprookjes kun je beter een dagje Efteling boeken!

Berry Smits
raadslid Helmondse Belangen

8 reacties:

Was voetbal maar een onderdeel van onze cultuur, onder die noemer kan er in Helmond namelijk wel van alles ook al kost dat de gemeenschap heel veel geld. Het is te gek voor woorden. Wie houdt wie voor de gek is een te stellen vraag. Nog liever zou ik graag willen weten waarom de Helmondse Politiek ons voor de gek houdt mbt stadion Helmond Sport.

Beantwoorden

Als de Helmondse politieke partijen nu allemaal eens afzonderlijk van elkaar een plan van aanpak opstellen, financieel onderbouwd, dan kunnen de hellemonders in 2014 stemmen. Dan kunnen de amateurclubs op de Braak ook weer vooruitkijken, want het is na acht jaar pappen en nathouden, slecht gesteld met de accommodatie van de clubs. Dus een oproep aan de politiek, daarna evt referendum, en bouwen nondeju. Word toch al genoeg geld over de balk gegooid, ken da bietje nog wel bai.

Beantwoorden

Triest Triest Triest! Triest dat het stadionverhaal nog altijd loopt. Hebben die mensen in de politiek in acht jaar tijd geen belangrijkere onderwerpen te bespreken dan steeds weer het Helmond Sport stadion? Neem een besluit, ja of nee, dat maakt mij niet heel veel uit. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.
Mijn oude burrman (niet de Helmond Sport columnist) gaat al meer dan 20 jaar naar de Braak. Hij zegt dat heel veel supporters het liefste op de Braak blijven.

Beantwoorden

Erg jammer inderdaad dat politieke besluiten vaak zo lang duren, want hier is werkelijk niemand bij gebaat. Het wordt tijd dat Helmond Sport en de omringende voetbalclubs duidelijkheid krijgen en er knopen worden doorgehakt.

Ik ben het ook wel met William eens dat er voor cultuur wel erg veel geld wordt uitgetrokken en moeite voor wordt gedaan, maar voor sport en voetbal veel minder. En dat terwijl daar een groter draagvlak onder de mensen voor is.

Beantwoorden

Voetbal IS een onderdeel van onze cultuur Willem, maar zoals zo vaak praten de politici alleen maar in hun eigen straatje.

Beantwoorden
Marc van den Boomen

Opdoeken en opnieuw beginnen.

Beantwoorden

Dat vind ik ook, William.

Maar, beste Berry, je betoog voelt en smaakt als mosterd na de maaltijd. Je bent raadslid en daarmee onderdeel van het hoogste bestuurlijk orgaan van deze gemeente. Ook de raad, en daarmee ook Berry Smits, heeft gefaald door – hoe laf – de verantwoordelijk wethouder(s) niet of onvoldoende ter verantwoording te roepen, ze op het collegeprogramma te wijzen of wat dies meer zij. Dus Berry, steek ook hand in eigen boezem.
Ik vraag me overigens ook af of ‘ondernemerspartij’ VVD het lef gaat hebben volgend voorjaar met de slogan ‘Met de VVD scoor je voor Berkendonk’ te komen.

Even een kanttekening: HS verdient ook kritiek. De club stelt zich soms misplaatst arrogant op en doet alsof het zelf geen enkele blaam treft. Dat is niet helemaal juist, lijkt mij.

Ten slotte nog een cynisch dankwoord aan het CDA, een clubje dat zonder te schromen trots en potsierlijk rondbazuint dat het de nieuwbouwplannen gedwarsboomd heeft. Ben er maar trots op! De grootste publiekstrekker van de stad wordt een langzame en pijnlijke dood gegund. En daarmee ook de supporters en de wat vooruitstrevender mede-Helmonder.

Beantwoorden
Quod licet Iovi non licet bovi

@Quod licet Iovi non licet bovi op dinsdag 29 oktober 2013 om 16:28:

Bende gai ‘r zo inne die gèr hòg van d’n torre bloast mi oew Latijn?
Bietje ligge lulle over planete en lastdière.

Typisch Hellemondse politiek …
Recta prava facere … Q.E.D.
Ofwel alles wa krom is recht lulle.

Lang leve (het) Hellemond(s)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *