Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.561 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
27reacties

Dag Helmond! Vanaf nu heb ik een column en dit is mijn eerste officiële verhaal. Dankzij mijn hond ben ik veel buiten en zie ik nog weleens wat. En ik pik ook soms iets opdat dan weer in een artikeltje terechtkomt! Het is dan ook logisch dat mijn huisvriend prominent deze rubriek siert.

Laat ik mijn eerste column nu ook maar wijden aan mijn driekleurige krullenbol. Het is een heel grappig beestje. Veel wensen heeft hij niet. Eten op zijn tijd, slapen, spelen en als het kan, liefst de hele dag op pad met zijn baasje. Maar dat kan natuurlijk niet! Mijn vriend is een echte ‘vent’. Heel lief naar de vrouwelijke soortgenoten; naar de mannetjes toe….. wil hij soms dominant worden! Blufpoker, want behalve wat lawaai stelt het niet veel voor. Maar goed, aan een mannelijk honden-ego valt niet te tornen, dus hou ik hem bij me als ik een tegenligger van de ‘verkeerde’ sekse tegenkom.

Net als zo wat elke hondenliefhebber in Helmond Noord, zoeken hond en ik vaak de Bundertjes op. Daar kan hij lekker los, naar hartenlust snuffelen en 26 keer in een uur zijn poot lichten. Ik weet het, wij (de hond en ik) zijn zwaar in overtreding want hij mag daar niet loslopen! Want stel je voor dat hij achter een konijn aan zou gaan, of achter een ree! Niet dat hij dat ooit zou doen, want mijn van origine jachthond, eet uit de supermarkt. Net zoals veel (zo niet alle-) van zijn loslopende soortgenoten in de Bundertjes. Jagen? Hooguit achter een bal!

Helaas schijnt niet iedereen dit te begrijpen! Momenteel is een duister figuur in de Bundertjes actief waarvoor eigenaren van honden elkaar via Facebook waarschuwen! En ook van mond tot mond gaat deze waarschuwing. Deze idioot vond het nodig om op diverse plekken op de IJsbaan van Binderen, gebakken spons neer te leggen. Een poging tot moord met voorbedachte raden op de Helmondse honden die daar met permissie van boer Kuypers loslopen. Boer Kuypers is furieus want het is zíjn grond, het is zíjn achtertuin die hij hooit voor zijn paarden! Wat voor een hond geldt, geldt ook voor een paard: aan een gebakken spons gaat hij dood! Kuypers vindt het ”van de dolle dat het zo gaat” en dat vind ik ook! Ik ben blij dat de IJsbaan een plek is waar honden mogen spelen. Het is gewoon particuliere grond waar slechts één persoon de dienst uitmaakt en dat is de boer! En als dank voor zijn gastvrijheid brengt één of ander gefrustreerd persoon zijn paarden in gevaar. Kuypers: “Die weet niet waar hij (of zij?) mee bezig is!”

Als mijn naam Kuypers zou zijn, zou ik nu alle honden en hun baasjes van mijn grond weren. Maar dat doet hij niet! Het zou trouwens ook onbegonnen werk zijn. Boer Kuypers vraagt slechts respect voor zijn IJsbaan en goed gebruik van zijn grond. Géén plukken haar van geborstelde honden in zijn weide, géén stokken in het gras waarop zijn machines vastlopen en zeker géén gebakken spons. Ik breng deze boodschap graag namens de boer over. Laten we met zijn allen scherp uitkijken naar de ‘sponsfiguur’ en hem vangen zodat Kuypers niet langer boos en wij hondenbezitters niet langer bang hoeven te zijn.

27 reacties:

Hanneke is vanaf vandaag inderdaad een vaste columnist op de weblog. Nadat zij binnen een maand dit en dit mailde en die verhalen in de smaak bleken te vallen, hebben we haar voor die functie gevraagd. Gelukkig zei ze ja en gaat ze met haar hond verhalen ‘scoren’.
Welkom aan Hanneke en hopelijk veel leesplezier voor onze lezers.

Beantwoorden

‘Gebakken Spons’ ik had er nog nooit van gehoord (ben zelf geen hondeneigenaar) hoe ziek in je hoofd moet je zijn om hiervoor de tijd te nemen om een dier ziek te maken of misschien wel erger.

Beantwoorden

Gebakken spons, hoe kom je er op.
Maar die hond proeft dat toch of ben ik nou van gisteren?

Beantwoorden

Leuk verhaal Hanneke, en wat heb je toch mafkezen op deze wereld.
Knuffel aan je vierbenige. Krullenbol.

Groeten Hetty

Beantwoorden

Gebakken spons is zo oud als Methusalem!!
Als je een hekel aan honden hebt, hoef je zoiets niet ergens neer te gooien.
Een hond denkt, ha lekker.
Dat Kuijpers er niets op tegen heeft is zijn, zaak, maar dan wel tot aan het hek.

Ik rijd er vrijwel dagelijks en telkens hollen honden over de verharde weg. Je moet de eigenaren eens boos zien kijken als je alleen maar oogcontact maakt.
Laat staan je maakt een opmerking. Je wordt nog net niet afgeschoten.

Zo’n hondeneigenaar moest ook maar eens spons leren eten of anders rekening houden met fietsers of wat dan ook!

Beantwoorden

punt-uit: sinds wanneer fietst men op het weiland/de ijsbaan? Daarbuiten heb je recht van spreken, horen de honden gewoon aangelijnd inderdaad. Maar daar gaat het in dit artikel niet over, het gaat over Boer Kuijpers zijn wei! Goed lezen en eerst nadenken, is ook een kunst? Boer Kuijpers is een kanjer: met respect voor z’n weilanden, mogen onze viervoeters daar het hele jaar naar hartenlust spelen, onze kinderen in de winter schaatsen (als het kan), altijd voor een praatje, of wat uitleg in. Hart voor de natuur en haar schepselen. Geef je onze waardering door Hanneke?

Beantwoorden

“Ik weet het, wij (de hond en ik) zijn zwaar in overtreding want hij mag daar niet loslopen!”

Houd hem dan aangelijnd! Ik vind dat evengoed asociaal van u!

Beantwoorden

Ik laat mijn honden overigens nergens los in het voorjaar tot juni. Een reekalfje overleeft vaak niet, als moeders wordt opgeschrikt door een hond. Net zo goed mbt verstoren van weidevogels. Maar nogmaals, daar gaat dit artikel niet over. Je bent goed ziek als je gebakken spons neerlegt voor de honden, en terecht dat boer Kuijpers kwaad is, want z’n paarden eten het straks te maaien gras, en daar is gebakken spons eveneens dodelijk voor. DAT is de strekking van het artikel, niet zozeer de loslopende honden.

Beantwoorden

@Hanneke: Gefeliciteerd met je column, heel terecht! Succes.

Als ‘nieuwe’ Helmonder weet ik nu waar ze het over hebben als ik ‘s winters “Boer Kuipers” hoor noemen en weet ik waar ik moet wezen.

Van gebakken spons had ik ook nog nooit gehoord, maar de dierenarts in Maarssen informeerde me helder en duidelijk via http://www.dierenartsmaarssen.nl/index.php/info/spons
Wat een óntzettend mísselijk rótstreek! Ongelooflijk! Hoe verzin je het! 🙁
Misschien de dierenpolitie inschakelen?

Beantwoorden

punt-uit: In de Bundertjes mag niet worden gefietst of op een ander vehicle worden gereden! Het is daar voetgangersgebied. Al jaren! Als u dat toch doet, bent u in overtreding.
Dan nog even over de poep: volgens de gemeentelijke verordering mogen honden daar zoveel poepen als ze willen en dat hoeft niet te worden opgeruimd. Het is maar dat u het weet.

Esther: boer Kuypers leest mee dus hij ziet je waardering zelf. Maar toch: natuurlijk zal ik het doorgeven.

Beantwoorden

We gaan onze tijd toch niet besteden aan honden of huisdieren int algemeen. Zonde van de tijd en de ruimte in de krant.

Beantwoorden

@Hanneke Hegeman op zaterdag 20 mei 2017 om 08:28:

Goed zo Hanneke !!!

Ik ben vanmiddag alle ingangen van de Bundertjes LANGS gefietst om te kijken
of alle voetgangers borden er nog stonden, want ik wilde punt-uit er ook even op
wijzen dat hij daar op zijn fiets of iets dergelijks niets te zoeken heeft.

Er wordt wel door heel veel mensen gefietst maar dan moet je geen commentaar
geven op loslopende honden als je zelf ook al in overtreding bent.

Beantwoorden

Kortom: In de Bundertjes fiets aan de hand en hond aan de lijn!

Beantwoorden

Precies, ik heb zojuist even de stukjes gelezen van mevr Hegeman, in haar vorige bericht is mevrouw Hegeman heel goed met t vingertje wijzen naar “overtreders” in “haar buurt”, om vervolgens in haar volgende stukje te schrijven dat ze zelf de regeltjes aan haar laars lapt wanneer t haar uitkomt! Beetje dom en hypocriet!

Beantwoorden

Nou Hanneke Hegeman als ik zo jou columns bekijk met al die reacties valt mij op dat jij alleen maar reageert op positieve reacties en bijna niet op de kritische reacties.
Ik krijg het gevoel dat je niet tegen kritiek kan, kun je dan niet beter stoppen met die columns van je?
Ga iets doen vrijwilligers werk of zo want volgens mij verveel je je eigen.

Beantwoorden
Peter van Stiphout

Topcolumn Hanneke, blijf schrijven hoe je dat doet. In de wijk zijn we blij me jouw columns want eindelijk is er eens aandacht voor onze problemen. Gisteravond op een feestje ging het er al over en ging daarna iemands mobiel al van hand tot hand van vier boze hondeneigenaren. 🙂

Beantwoorden

Boer kuypers heeft daar geen grond. ijsbaan is gewoon gemeentelijk grondgebied waar ook de gemeentelijke regels voor gelden. Kuypers pacht het.
Jammer dat de hondenbezitters die gebied als hun eigendom zien en andere recreanten zich daar maar op moeten aanpassen. Beter handhaving op de regels kan geen kwaad daar. Koeien worden opgejaagd, geen haas of weidevogel meer te zien. Hekwerken worden opgeknipt. een beetje trots op het gebied zit er niet meer in….

Maar sponsen kan natuurlijk niet/nooit/never.

Beantwoorden

Esther, Hanneke en ikke2: jullie moeten ook goed lezen.
Verharde weg was het woord. Ik rijd nooit door de Bundertjes!! De verharde weg loopt langs het kapelletje, heeft een afslag richting ingang Jan Visser-museum en zwembad en gaat via de huisjes van het kampje, richting kanaal…….

Beantwoorden

Hanneke, Boer kuipers kan het dan wel goed vinden dat je op de ijsbaan je hond
daar mag los laten, maar ik zie ook dat je in de Vinkelaan op het voetbalveldje
je hond los laat om met een bal te spelen.

Ik weet niet of je het ooit gezien hebt of niet wilt zien maar rondom dit speelveld voor kinderen staan 5 borden verboden voor honden !!!!!

Dit speelveld word veel gebruikt door kinderen en zelfs door de bisisschool ik vindt je hond hier uitlaten dan ook asociaal gedrag.

Beantwoorden

Hanneke, je buurman is BOOS !!!!!!

Vanmorgen om 9:35 liet je jou hond weer uit op het speelveld in de Vinkelaan,
ben je echt blind of voel je je boven god verheven dat jij dit wel mag.

Ik vind jou een asociaal type dat eigenlijk geen column op deze weblog waard is.

Beantwoorden

@Hanneke Hegeman op zaterdag 20 mei 2017 om 08:28:

Hanneke, het is maar dat u het weet !!! ( maar u trekt er zich toch niets van aan )
het speelveld in de Vinkelaan is VERBODEN VOOR HONDEN, dus ook voor
jou hond !!!!

Vanmiddag rond 4 uur liet je je hond daar weer uit, je geeft een slecht voorbeeld
voor anderen.
Want er zijn er steeds meer die hun hond daar uitlaten, en wat typisch is het zijn voor 95 % vrouwen die dat doen en ze zijn ook nog eens bijna allemaal blond.

Dus het gezegde DOM BLONDJE gaat hier echt wel op.

Beantwoorden

Mw. Hegeman, wilt u a.u.b. uw hond aanlijnen of hier aangeven waarom u van mening bent dat u uw hond tegen de geldende wetten in niet hoeft aan te lijnen?

Beantwoorden

Mevr. Hegeman en alle andere hondenbezitters die hun viervoeter uitlaten op het speelveld aan het Adelaarplein / Vinkelaan.

Wilt u vanaf nu uw hond uitlaten op de honden uitlaatplaats / honden losloopplaats of het plantsoen bij de fontein !!!

Ik zie mij anders genoodzaakt om foto’s te maken en deze met naam of adres
door te geven aan de Stadswacht.

Het speelveld is er namelijk voor kinderen en niet om uw viervoeter uit te laten
het word duidelijk aangegeven door 5 borden VERBODEN VOOR HONDEN !!!

Beantwoorden

Waarschijnlijk kan mevr. Hegeman niet eens behoorlijk lezen. Dat vermoed ik gewoon, omdat ze ook reacties op dit item hier niet eens goed leest. Een simpele constatering.
Pitbull en anderen: zet “die madam” maar op de foto met haar hond en zeker als die hond op het veldje weer een drol neer draait. Praatjes heeft Hegeman genoeg, maar lezen: ho maar!!

Beantwoorden

Hanneke Hegeman,

U bent wel erg hardleers !!!

Om zojuist ( 10: 35 uur ) uw hond weer op het speelveld Adelaarplein / Vinkelaan
zijn behoefte te laten doen.

U ruimt het dan wel op maar het is ook daar verboden voor honden dus ook voor
uw hond.

Ik hoop van ganser harte dat de stadswachten u een keer betrappen en u een
flinke boete aan uw broek smeren.

En maar ” interessante ” verhaaltjes schrijven hier op de weblog maar aso gedrag

Beantwoorden

@ikke2 op maandag 2 oktober 2017 om 10:46:

Sinds Hanneke een vaste columnist is op De weblog van Helmond gedraagt zij zich misschien als een hoge Helmondse boom waarop de wind geen vat lijkt te hebben.

Voor de stadswachten is mogelijk iedereen gelijk. Als ze een bekeuring krijgt schrijft zij daarover als vaste columnist op De weblog van Helmond.

Dan zie je haar ook niet meer met haar hondje op het bewuste speelveld.

Beantwoorden

@Edwards op maandag 2 oktober 2017 om 11:29:

Nou ik denk niet dat ze als ze een bekeuring krijgt er hier op de Weblog iets van zal laten weten, want dan komt ze negatief in beeld.

Als je haar columns bekijkt reageert ze ook nooit op eventuele negatieve reacties.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *