Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.969 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
30reacties

Lisenka Martens heeft een bucketlist. Een verlanglijstje met zaken die ze graag wil doen, al was het maar één keer in haar leven. De geboren en getogen Helmondse wil graag naar Alaska. ‘Dream big en travel far’ is haar motto. Via een spelletje op Sky Radio wordt dat misschien werkelijkheid, maar daar moet ze nog wel wat voor doen. De eerste stap is gezet.
Sky Radio hoort tot de stal van mediamagnaat John de Mol die onder de naam Talpa Network in amusement grossiert. The sky is the limit, voor de geboren Hagenees en dat is precies wat Lisenka Martens dacht toen ze deelnam aan het spelletje “Leef 1 Jaar Gratis” en met succes het codewoord op de Sky Radio-app invulde. Haar beloning: finaliste in de nationale wedstrijd om de hoofdprijs: een jaar lang geen financiële zorgen over de hypotheek, de boodschappen of de benzine voor de auto. En zelfs een droomvakantie behoort tot het prijzenpakket. Hoe mooi kan het leven zijn!

Lisenka Martens is een doodgewone Helmondse vrouw van wie je geen sterallures verwacht. Ze werkt 32 uur per week als administratief medewerkster bij een bedrijf dat schuttingen bouwt. Haar woning deelt ze met de studerende dochter en met partner Wendy, een bejaarde hond, een echte huiskat en een vogel. Buiten zwemt een aantal vissen in de vijver. Op het werk, maar ook in de auto staat altijd Sky Radio aan. De zender laat non-stop de beste muziek horen, met onder andere hits uit de jaren ’80. Dat is nu precies waar de Helmondse graag naar luistert: reggae, UB40, Bonjovi en U2. “Heerlijke muziek tijdens het werk zonder oeverloos gezever van dj’s.”

Op 5 februari gaat Lisenka naar de studio van Sky Radio in Hilversum om deel te nemen aan het finalespel. Ze blijft er vrij nuchter onder: “Ik zie wel wat er gebeurt. Ik kan het zelf niet verpesten. Het is nu de factor geluk die bepaalt of ik win of niet. Het is een kwestie van nummers trekken die gescand worden. De scan bepaalt de hoofdprijs.” Als het aan Lisenka en Wendy ligt, wordt het een droomreis naar de wilde natuur van Alaska. Eerst met het vliegtuig naar Vancouver aan de westkust van Canada. Vandaaruit met een vrachtboot naar Anchorage in Alaska (U.S.A.). Deze prijs, met daarbij een jaar gratis leven, is van harte welkom in het Helmondse gezin.

Lisenka staat nauwelijks stil bij mogelijkheid dat ze bij winst misschien een bekende Nederlander kan worden. “O, ja?” Ze is ook niet van plan om ‘en grande tenue’ naar Hilversum te gaan. Ze trekt, zoals altijd, een spijkerbroek aan want die zit het prettigste in de auto. En natuurlijk via Sky Radio een swingend muziekje erbij; dat kan niet missen. En via Hilversum misschien naar Alaska, het land van de beren. Wie weet….

Het wordt in ieder geval een leuk dagje uit en dat neemt niemand haar af. Of ze nog hoopt John de Mol te ontmoeten? “Eh…. Mag het ook Johnny zijn??”
Lisenka Martens heeft in haar leven nog nooit een grote prijs gewonnen. Wellicht brengt het spelletje van Sky Radio daar verandering in.

Hanneke Hegeman

In de reacties hieronder staat een update door de weblog.

30 reacties:

Heel veel succes ????????????

Beantwoorden
Sylvia Emerenciana

Ik hoop dat deze dame het wint en ze met haar partner dit kan beleven
Succes in elk geval

Beantwoorden

Succes Lisenka!! ☘????☘???? Ik zag je staan tussen de finalisten. Ik gun t je van harte !!

Beantwoorden

Succes Lisenka!! Dat zou toch mooi zijn!!

Beantwoorden

Wat leuk. Succes Lisenka. We duimen….

Beantwoorden

Goed shirt! ????????
Ik gun het je! ????

Beantwoorden

Heel veel succes. Het is je gegund.

Beantwoorden

Veel succes oud klasgenootje

Beantwoorden

Heej wat gaaf Buurvrouw heel veel succes ????????

Beantwoorden

Heel veel succes. We duimen voor je ????

Beantwoorden

Hey mop heel veel succes…zou mooi zijn voor jullie❤❤❤

Beantwoorden

Zou super zijn .. succes! ????

Beantwoorden

Succes samen????????????

Beantwoorden

Oh super leuk hoop dat je wint gun het jullie ????

Beantwoorden

Succes ????

Beantwoorden

Dat is gaaf! Ben benieuwd! Fingers crossed! ????????????

Beantwoorden

Heel veel succes Lisenka. Ik hoop dat je wint.

Beantwoorden
Nonie van der Kammen-Berkers

Heel veel succes. ????????????

Beantwoorden

Suc6 Lisenka

Beantwoorden

Veel succes Lisenka!

Beantwoorden

Succes woensdag!! Muziekcafé Helmond duimt VOL GAS voor je. ????

Beantwoorden

@José op zondag 2 februari 2020 om 03:51:

En ikke ook, want je bent een Helmonder als je jou steunt. 🙂
Niet te zenuwachtig zijn hè.

Beantwoorden

Nou Lisenka Martens op naar Hilversum ????????????????

Beantwoorden
Wendy van de Kerkhof

Succes lisenka!????

Beantwoorden

Nou wat leuk zeg….heel veel succes!!

Beantwoorden

Update:
Helmondse is Hot in Hilversum, droom Lisenka even op de tocht
Vandaag vond het spel ‘1 Jaar Gratis Leven’ bij Sky Radio plaats. Hoewel de Helmondse Lisenka Martens slecht geslapen had reed ze samen met haar Wendy ontspannen naar Hilversum. Ze zijn in de ochtend even gaan lunchen bij LaPlace. Lisenka en Wendy hebben veel steun aan elkaar. Met name de support van Wendy komt vandaag erg goed uit.
Lisenka en Wendy houden heel erg van reizen. De 2 vrouwen zijn doeners. Ze zouden in Alaska graag grizzlyberen gaan kijken en erop een vrachtboot gaan reizen. De vakantie moeten ze na de scan even op de tocht zetten. Ze komen uit bij de backpack. Geen onaardige prijs voor vrouwen die van reizen houden. Zullen ze die ook gaan winnen?
De deelnemers vinden hen erg aardig. Ook op presentatrice Dyantha Brooks (bekend van Shownieuws bij SBS 6) maken ze een goeie indruk. Zij vindt Lisenka en Wendy heel relaxt overkomen. Dat is niet helemaal waar…….. bij het stel borrelt het. Ze loten het getal 22, zal dit Lisenka’s toekomstige geluksgetal worden? De spanning wordt er bij iedere kandidaat ingehouden met een klok waarbij de seconden weg tellen. Het gaat goed ……….. zal het dan toch gebeuren?……. En dan wint nummer 12 Kelsey de hoofdprijs.
Jammer voor Lisenka en Wendy. Niet getreurd, ze gaan vandaag nog gezellig wat eten en ondanks het verlies is deze dag precies zoals ze het verwacht hadden. Ze zijn absoluut niet teleurgesteld en vinden het mooi om op terug te kijken. De backpack komt er toch wel. Lisenka hoeft niet te treuren, zij heeft al de hoofdprijs. Wendy is haar lot uit de loterij.
Jorn Baars maakte de 5 foto’s.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 5 februari 2020 om 16:29:

Ohh, wat jammer! Wat zal dat spannend voor jullie geweest zijn! Helemaal vergeten om vandaag naar Sky Radio te luisteren. Dus ik heb niet kunnen duimen voor jullie. 🙁

Beantwoorden

Jammer Lisenka

Beantwoorden

Jammer dat ik niet de winnaar

Beantwoorden

Wat jammer! Hopelijk heb je toch van dit avontuur kunnen genieten ???? Succes met het alsnog realiseren van jullie Alaska-droom!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *