Buiten is het 13 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.312 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Het is weer zo ver… voor de zoveelste keer sinds de afgelopen jaren ligt het paaltje op de hoek Abdijlaan – Vinkelaan weer plat. Ome Joop, de buurtbeheerder van Helmond-Noord, kan weer aan de slag om het gesneuvelde straatmeubilair in ere te herstellen. Tja, als dat paaltje op de kruising van de Abdijlaan met de Vinkelaan kon praten, had de Weblog voldoende copy voor de komende weken. Maar paaltjes praten niet, die hebben een andere taak. Welke, weet ik in dit geval niet. Laat ik dan maar de praatpaal zijn van deze maatregel van de gemeente Helmond, van dit houten slachtoffer.

Wie, o wie, heeft het bedacht op deze smalle hoek paaltjes neer te zetten? Lange vrachtauto’s kunnen de draai rechtsaf van de Abdijlaan (vijf en een halve meter breed), naar de Vinkelaan (slechts vijf meter breed) nauwelijks maken! Vaak gaat het goed, maar vaak ook niet en dan sneuvelt er weer zo’n houten ‘beschermer’. Het is geen kwestie van onvoldoende stuurmanskunst. Er is gewoon te weinig ruimte!

Wie, o wie, is verantwoordelijk voor deze blunderende verkeerssituatie? En wat heeft hem of haar gemotiveerd? Normaal gesproken hebben paaltjes de functie het verkeer tegen te houden of iets te beschermen. Hier is blijkbaar sprake van een ander doeleinde. Maar welk? Ik kan ik me niets bij voorstellen. Eén van mijn kennissen verzucht bij dit soort rare zaken: “Daar is waarschijnlijk iemand op afgestudeerd”. Het zal wel!

Na diverse gesneuvelde paaltjes op deze gewraakte hoek, heb ik weleens gedacht of die uit de kluiten gewassen vrachtwagens niet beter een andere weg kunnen nemen. Maar ja, de Abdijlaan sluit aan op de Helmondselaan en daar wonen mensen die af en toe een levering thuisbezorgd krijgen. En aan deze route staan twéé basisscholen die ook spullen krijgen. Tja, dat moet ook mogelijk blijven!

Binnenkort gaat de Helmondselaan op de schop. Het wegdek daar en de riolering zijn dringend aan vervanging toe. Ik ben heel benieuwd hoe dat zware werkverkeer daar gaat manoeuvreren en wat dit gaat betekenen voor de omliggende straten. Hoe groot wordt de druk op het veel te smalle kruispunt Abdijlaan-Vinkelaan? Arme paaltjes!

Ik denk dat we vaak een beroep op Ome Joop zullen doen. We zullen hem inroosteren zodat hij voldoende gelegenheid krijgt de omgereden paaltjes weer in ere te herstellen. Wat dat betreft is hij de komende tijd baan zeker!

Natuurlijk is er ook de mogelijkheid dat de gemeente Helmond het gewraakte kruispunt aanpast. Als ze toch bezig zijn… gaat dat in één moeite door. Maar misschien denk ik nu wel te simpel. In gedachte hoor ik de architect van deze ‘crime voor paaltjes’ al tegensputteren want ‘die is hier op afgestudeerd’ en ik niet!

We zullen wel zien. Ik ben er van overtuigd dat Ome Joop, na al die keren van herstel, de boodschap inmiddels aan zijn baas heeft doorgegeven. Misschien komt er nog wel feedback op. Zo niet, dan zullen we hem de komende tijd ongetwijfeld nog vaak aan het werk zien. Ik zal zorgen voor koffie. Ome Joop heeft dat wel verdiend!

2 reacties:

Nou Hanneke zo erg is het nou ook weer niet voor onze buurtbeheerder
Ome Joop.
Hij hoeft het alleen maar te melden aan de des betreffende Wijk Opzichter
van de Gemeente Helmond en die zorgt er dan voor dat de aannemer de
schade hersteld.

De buurtbeheerders van Woonpartners rijden rond op een fiets en hebben
überhaupt geen vervoer-materiaal of gereedschap om dit soort werkzaamheden
uit te voeren.

Beantwoorden

Dag Ikke, beetje laat, maar beter laat dan nooit. Wat je schrijft is niet helemaal waar! Ik ben al 2 keer in gesprek geweest, ter plekke, met de buurtbeheerder die bezig was het paaltje terug te plaatsen. De ene keer was het Joop, de andere keer zijn collega die het overnam van Joop omdat die op vakantie was. En jawel, Ome Joop (en collegae) heeft toch een mooi electrisch karretje ter beschikking. Als het nodig is….. en als het niet nodig is, zit hij, zoals je schrijft, op de fiets. Ook mooi!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *