Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.823 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Wij Helmonders zijn een vreemd volkje. Ik ben zelf een rasechte, dus ik mag dat zeggen. En ook al mag ik het niet, dan doe ik het toch want wij Helmonders ‘hebben een graute smoel en ginne skrik’. Eerlijk gezegd ben ik daar hartstikke trots op! Gewoon recht voor zijn raap, maar dan wel met behoud van fatsoen en met respect voor de ander. Naast het feit dat wij in Helmond geen blad voor de mond nemen, geven we bij voorkeur graag commentaar op zaken die ons niet bevallen. We kankeren nogal wat af en ik doe daaraan mee. Nou en? Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Dat mopperen dat we massaal doen, heeft ook een functie: het houdt de zaken scherp en het voorkomt dat wij met z’n allen wegdommelen in genoegzaamheid. Ledigheid is des duivels oorkussen.
Kritiek geven mag mits we er maar voor waken niet door te slaan in structureel negativisme. Helmond heeft ook veel mooie en leuke dingen waar we niet bij stilstaan. Laat ik dat daarom nu in deze column eens wèl doen! Gewoon omdat er op dit moment al genoeg vervelende zaken spelen.

Het verhaal gaat dat onze stad, dankzij een wethouder die nooit slaagde voor zijn rijbewijs, veel fietspaden heeft (en de nodige stoplichten, maar dat terzijde). En we hebben natuurlijk Het rondje Helmond dat maar liefst 45 kilometer telt, een knooppuntroute en een ANWB- fietsroute. Waarschijnlijk zijn er nog veel meer prachtige fietsroutes die ik niet ken. Ik houd me graag aanbevolen en nodig u uit uw aanvullingen onder deze column te plaatsen.
Aan deze fietsroutes zijn in Helmond Noord recent op twee plaatsen prachtige kunstwerken toegevoegd. Ze zijn een genot voor het oog en hebben bovendien een beschermende functie voor de gebruikers van de fietsroute. Kijk en oordeel zelf! En laat mij maar weten of de gemeente op meer plaatsen deze vrolijke fietsers heeft geplaatst.

Nu de lente voorzichtig is ingezet en het einde aan de donkere en natte winterperiode in zicht is, kunnen we al volop genieten van de vroege bloesems aan de bomen in onze straten. Mijn straat ziet er op dit moment prachtig uit. Als dat moois voorbij is, komt de natuur op andere Helmondse plekken weer tot leven. En dat krijgen we allemaal gratis en voor niets. Geniet er maar van!

Het Burgemeester Geukerspark, een aanwinst voor het centrum, vordert gestaag. Via onze horeca-kanaal- boulevard (leuk om even een pilsje te pakken of een ijsje te eten) kunnen we straks, als al de narigheid weer voorbij is, doorlopen naar het kasteelpark met daarin de enige waterburcht de Nederland rijk is. En wie dan nog een stukje cultuur- of geschiedenis wil opdoen, wandelt naar ‘t Hool, de steeg tussen de Markt en de Koninginnewal, om daar de openluchtexpositie over Helmond bekijken. In 22 vitrines zijn oude plattegronden schetsen van onze stad in vroegere tijden te zien. Van de middeleeuwen tot nu.

Aan wandelroutes hebben we in Helmond géén gebrek. Aan ontluikend groen ook niet. Het is op dit moment gepast genieten van al dat moois. Maar er komen andere tijden en dan kunnen we er weer samen op uit, ontdekken hoe leuk Helmond óók is.

Hanneke Hegeman

6 reacties:

‘Genot voor het oog’

Smaken verschillen

Beantwoorden

Top column Hanneke! Mijn dag begon goed en dat wil ik je nu even laten weten.

Van mij mogen die kunstwerken voor de veiligheid ook op de Molenstraat komen, ter hoogte van het Lev-gebouw. Ik reed daar half januari bijna een jonge fietser aan. Deze mijnheer bleek, kuch kuch, journalist te zijn die begrijpelijk wat uit zijn rol schoot. Het was inderdaad mijn fout, maar om mij dan kutwijf met je vieze dikke #automerk en erger te noemen. 🙁 Maar goed, mopperen doen we massaal. 😉

Beantwoorden

Dag José, dank voor het compliment. Jouw verhaal is herkenbaar…. heel herkenbaar. We hebben allemaal wel eens zo’n situatie meegemaakt, zowel als fietsers als automobilist. We zijn allemaal mens…. en we maken soms fouten. Goed plan van je om ‘de vrolijke fietsers’ op meer plekken neer te zetten. Ik weet dat het gemeentebestuur de Weblog goed leest, dus misschien neemt één van onze bestuurders je suggestie wel mee! We wachten af…

Veel groetjes en blijf gezond!
Hanneke Hegeman.

Beantwoorden

Mooi stukkie Hanneke, wel moet de titel even goed.(@redactie)

Beantwoorden

@dreetje op maandag 23 maart 2020 om 18:53:

Goed gezien, je hebt helemaal gelijk, dank. Dat is nu aangepast.

Beantwoorden

Helmond heeft zoveel moois
Zou meer aandacht aan geschonken mogen worden dan al dat negatieve

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *