Buiten is het 1 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.355 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Dag Mohammed, je gaat het politiek toneel van Helmond verlaten om plaats te nemen in de banken van het Europees Parlement. Onze stad is te klein voor je geworden. Je ambities dienstbaar te zijn aan een groot publiek leiden je naar Brussel. Je hebt je 13 jaar lang in onze gemeenteraad ingezet voor het wel en wee van Helmond. De eerste keer dat ik je ontmoette was tijdens een politiek debat rond de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Je viel me toen al op door de kwaliteit en inhoud van je betoog, je gedachtegang en de manier van presentatie. We zijn nu 9 jaar verder. Ik heb je beter leren kennen en had je daarom graag toegesproken tijdens je laatste raadsvergadering op 10 september. Helaas blijkt dat het inspreekrecht hiervoor niet van toepassing is.
“Dit is niet gebruikelijk” was het antwoord van de griffie op mijn verzoek. Ik mag je na afloop toespreken in het theatercafé maar dat geeft naar mijn idee geen pas. Jij bent immers geen prins Carnaval! De weblog van Helmond biedt gelukkig wel een geschikt podium om jou als onze scheidende volksvertegenwoordiger en plein public te bedanken.

Beste Mohammed, dank voor de adviezen die ik van je gekregen heb. Ik heb nooit tevergeefs bij je aangeklopt en ik weet dat dit voor veel Helmonders geldt. Je hebt voor ons lange dagen gemaakt. Je was er toen mijn buurtgenoot problemen kreeg met zijn uitkering en tussen de wal van de UWV en het schip van de sociale dienst leek te vallen. Je verwees me naar de juiste instantie met mijn idee de overeenkomsten tussen de diverse godsdiensten duidelijk te maken zodat er meer begrip voor elkaars standpunten zou ontstaan. Je luisterde naar mijn ervaringen met de LEV-groep. En je was er met raad en daad toen wij recent de Belangengroep Vinkelaan e.o. oprichtten. Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden.

Mohammed, je hebt me nooit teleurgesteld. Jij hebt als enige in de raad altijd een antwoord gegeven op mijn vragen. Waar je de tijd vandaan haalde, mag Joost weten, maar je deed het wel! Je bent ooit puffend tussen twee andere afspraken bij mij thuis geweest om zaken te bespreken. Het was die dag bloedheet en je was al vanaf de vroege morgen op pad. Mijn huiskamer is niet de enige waar jij bent geweest. Je was er ook voor de mensen uit de Leonardusbuurt die onder leiding van je broer de problemen met de huurbaas aanpakten. Eigenlijk was je er altijd voor elke Helmonder die een beroep op je deed. Opkomen voor de zwaksten in de samenleving is voor jou heel normaal. Veel dank daarvoor!

Mohammed, naast politicus ben je ook mens. En dat ben je nooit vergeten! Als politiek leider ben je scherp maar oprecht, als mens ben je rechtvaardig en open. Je verdedigt je standpunten met verve waarbij jij je opponent in zijn waarde laat. Je hebt een natuurlijke charme waarmee je mensen voor je windt. Mijn column is te kort om al jouw kwaliteiten en goede eigenschappen op te noemen.

Beste Mohammed, tijdens de verkiezingsstrijd voor de gemeenteraad in 2018 heb je verteld dat jij je helemaal Helmonder voelt, maar dat anderen je nog steeds zien als die jongen uit het buitenland. Dat deed je verdriet. Ik kan niet namens de gemeenschap van onze stad spreken, het is ook niet aan mij jou te eren met een stadstitel. Dus doe ik het maar op persoonlijke titel: Mohammed Chahim jij bent een Helmonder in hart en nieren! Jij bent één van ons en dat zul je altijd blijven!

Heel veel succes in Europa! En als je na je vergaderingen in Brussel met al die belangrijke mensen weer terug bent in onze stad, staat in menig Helmondse huiskamer de koffie voor je klaar. Daar ben ik van overtuigd!

Hanneke Hegeman

In de reacties hieronder staat een weblogupdate.

11 reacties:

Mohammed, dank voor al je columns op de weblog.
Maar we zijn grotere dank verschuldigd voor al jouw hulp ‘achter de schermen’. Er is in de afgelopen 10+ jaar letterlijk niet 1 keer geweest dat we tevergeefs bij je aanklopte. En ja, ook als er eerder die week een minder vleiend weblogartikel over jou of je partij was verschenen en/of de weblogreacties soms wel erg scherp, hard of op het randje waren! Helmonders als jij maken De weblog van Helmond tot wat die vandaag de dag is.
Een kleine virtuele geste:


Er is 1 klein(?) voordeel dat je nu voortaan in Brussel en Straatsburg werkt. Wil de weblog een keer weten hoe de Europese hazen inzake Helmond lopen, dan hebben we je nummer.
Het ga je goed.

Beantwoorden

Ooit kreeg ik deze PvdA-???? van u op de zaterdagmarkt.
Nu krijgt u deze ???? van mij omdat u jaren later mijn buurman hielp. Dat vertelde hij me een keer toen het weer een heel stuk beter met hem ging. Veel mensen weten dat niet denk ik, maar nu wel! 🙂

Beantwoorden

Aanstaande dinsdag neemt Mohammed afscheid in de gemeenteraad. Iedereen is daarbij van harte welkom. 19.30u in Boscotondo.

Beantwoorden

Wat een ontroerende column Hanneke Hegeman!

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Ik ken de persoon Mohammed niet en mag uit de lofuitingen opmaken dat hij een uitzondering is binnen de PvdA die normaliter opkomt voor degene die het niet zo breed hebben. Jammer dat hij naar Brussel vertrekt, ik had liever gezien dat hij de top lees Asscher eens duidelijk had gemaakt dat zijn beleid er een is van links lullen en rechts…..
Wat ik bedoel is dat de PvdA eerst het leenstelsel bedenkt en goedkeurt en nu hiervan wil afstappen omdat de huidige jeugd met te grote schulden is opgezadeld.
Nu de verkiezingen weer in aantocht zijn komt ineens het ”voortschrijdend” inzicht om weer terug te vallen op een leenstelsel. Het is maar afwachten welke compensatie maatregelen er komen om de huidige generatie leenstelsel studenten van hun hoge studieschulden af te helpen.
Mooi voor Mohammed dat hij naar Brussel gaat, maar ik had liever gezien dat hij zijn genoemde kwaliteiten in Nederland binnen de landelijke PvdA verder had ten toon gespreid. Desondanks toch succes gewenst.

Beantwoorden

Bedankt voor de samenwerking Mohammed

Beantwoorden

Mo heb ik leren kennen als een sympathieke gast de laatste jaren met zeker een meerwaarde voor de lokale politiek in Helmond.
Hij weet het goed te verwoorden in de gemeenteraad, heeft zicht op hetgeen er in Helmond speelt en laat een grote betrokkenheid zien bij onze stad.
Zeker ook een rasechte Helmonder voor mij, without question!
Dus credits naar Mo wat dat betreft locale politiek.

Dan terug naar de columniste mevrouw Hegeman hier.
In haar vorige column ging het over een ander raadslid namelijk Martijn Rieter van Helder Helmond.
Deze werd door haar tot op de enkels afgebrand.
Nu lees ik deze column waarbij ze lichtelijk ( zachtjes gezegd) doorslaat in haar verering naar een andere Helmondse politicus.

Ik vind dat haar columns een beetje genant aan het worden zijn wat dat betreft.
Af en toe denk ik, wat zou mevrouw roken?

Maar goed, ieder zijn of haar mening, echter deze mevrouw kun je toch echt niet meer serieus nemen.

Beantwoorden

Nieuws sites moeten politiek neutraal zijn en niet soort dingen publiceren

Beantwoorden

De EU in, je moet maar willen, al staat er een zeer riante vergoeding en vooral secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden tegenover.
Ook ik weet niet vele van Mohammed’s prestaties lokaal,maar ik mag uit alle berichten over de jaren vernemen dat hij uit het juiste hout gesneden is.
Helaas van de PvdA zeg ik dan maar.

Beantwoorden

Dag André, voor een column van een paar maanden geleden, heb ik Mohammed precies dezelfde vragen voorgelegd over de riante vergoedingen waar Europa om bekend staat. Hij heeft mij daarbij het antwoord gegeven dat de PvdA in Europa intern de volgende afspraak heeft gemaakt: de honorering is rond de 100 duizend euro op jaarbasis en er wordt alleen gedeclareerd op basis van gemaakte kosten. Alle andere vergoedingen worden teruggestort. Ik heb geen reden om aan de woorden van Mohammed te twijfelen. Overigens is hij met zijn diverse universitaire titels één van de toponderzoekers bij TNO geweest met het bijbehorende salaris. Hij gaat er in Brussel financieel gezien niet op vooruit. Hartelijke groet.

Beantwoorden

Update:
Gisteravond nam Mohammed Chahim na ruim 13 jaar officieel afscheid als gemeenteraadslid. Hij kreeg een beeldje dat de verbondenheid met Helmond aangeeft. Zijn vrouw Hoyem kreeg een bos bloemen. Want “achter iedere succesvolle man staat ook een succesvolle vrouw” zoals burgemeester Elly Blanksma het zei.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *