Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.241 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Column Ilse uit HelmondVoor mijn volgende column is het “noodzakelijk” om het volgende fragment even te luisteren. Klik daarvoor hier
Voor degenen die niet over de mogelijkheid beschikken om het nu te luisteren, kunnen later terug komen en het alsnog beluisteren of gewoon mijn samenvatting daarover lezen.

Het is een fragment uit een programma van 3FM waarin Fons Jacobs, u beter bekend als “De burgemeester van de gemeente Helmond” vragen over de gemeente Helmond gaat beantwoorden. Het doel hiervan is bonuspunten te verzamelen en daarmee kans te maken dat het Glazen Huis van radio 3FM in Helmond komt te staan.

De eerste vraag was een inkoppertje, een beetje begane burgemeester weet van zijn stad of dorp wel hoeveel inwoners deze heeft. En gelukkig, ook Fons is hiervan goed op de hoogte. Het eerste punt is daarmee in de pocket. Maar waarop onze Fons helaas geen antwoord kon geven was de volgende vraag. Wat betekent de uitdrukking  “Hij komt van Helmond”…? Eerlijk is eerlijk, ik zou hetzelfde antwoord als Fons gegeven hebben; namelijk dat iemand uit Helmond komt en daar geboren en getogen is. Maar het schijnt te betekenen dat wanneer iemand veel lawaai maakt en veel en luid praat, hij of zij “van Helmond komt”. De conclusie, die ik daaruit kan trekken, is dat zelfs mijn moeder (die niet in Helmond woont) “van Helmond komt”…

Gelukkig is Fons wel begaan met het Helmondse voetbal en zingt hij de volgende vraag, wat inhoudt om het clublied van Helmond Sport verder te zingen, uit volle borst en volle overtuiging mee. Bij 3FM is het niet ontgaan dat Fons vorig jaar met carnaval zelf een nummer heeft gezongen over Helmond. Maar dat er in 2002 ook een carnavals-nummer is gemaakt over meneer Jacobs zelf met de titel: “Zeg Jacobs, blie van minne wiet” daarvan raakt Fons zelfs helemaal verbouwereerd. Wat resulteert in weer geen punt voor de wedstrijd ” Burgemasterclass…” 

En hoewel de 3FM-dj zijn best doet om enkele zinnen van dit, vast prachtige, lied op zijn beste Helmonds uit te spreken besef ik me dat het ook te mooi is om waar te zijn dat het Glazen Huis in Helmond komt te staan. Op naar de volgende en laatste vraag… Wat zijn de openingstijden van de stadswinkel? En tja, dat zou je toch wel moeten weten eigenlijk. Maar helaas… Zelfs Fons geeft aan dat de openingstijden niet te onthouden zijn! En met een schrale uitstraling van Helmond verlaat Fons de uitzending met 2 hele punten…
Eindconclusie; definitief geen Glazen Huis op de markt van Helmond.

Ilse

6 reacties:

Leuk geschreven Ilse. Had het fragment ook gehoord op de radio. Helaas dat er geen glazenhuis komt.

Beantwoorden

Over dat harde praten heb ik nog een leuke anekdote.
Toen De Wekkerrr… pas een paar weken open was, zat Margit, één van de eigenaressen, nog even boven in de woonkamer. Plotseling hoorde ze heel hard gepraat en ging ze snel naar beneden, want ze dacht dat het café ineens vol zat met mensen. Toen ze beneden was zaten er maar een paar mensen aan de bar, maar die spraken met zo een luide stem, dat het leek alsof de tent vol zat.
Margit komt oorspronkelijk uit Eindhoven. Daar praten ze kennelijk minder hard.

Beantwoorden

Wat is dat nu voor een burgervader, met die man kom je toch ook geen steek verder!

Beantwoorden

Helmonder,

Pakt die handschoen op en organiseer een ‘plastic’ huis!!!!!!!!

Beantwoorden

Oeps…. ‘pak’.

Beantwoorden

Moet nie zoveel zuipe die kerel. Kwam hem nog tegen met carnaval. Was nog zelfs te beroerd om een pilske te betale. We mochten wel mee met de bus.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *