Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.345 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Column Ilse uit HelmondEen mooie en gezellige binnenstad met daarin verschillende kledingwinkels, diverse muziekwinkels, enkele brillenwinkels, schoenenzaken, sieradenwinkels kortom;  eigenlijk kun je alles wel vinden in de stad Helmond. Een eindje verderop ligt  het industrieterrein met alle mogelijkheden om je huis op te knappen of een andere inrichting te geven. Gelukkig hoeven we ook niet altijd zelf te koken, want ook aan verschillende eetgelegenheden geen gebrek!

Daarnaast heeft Helmond 4 treinstations met daartussen een prima verbinding. Niet alleen om naar een andere wijk in Helmond te kunnen gaan, maar ook om jezelf een keer buiten Helmond te wagen. Voor de liefhebbers natuurlijk! Hoewel de spoorwegovergangen helaas vaak de nodige irritatie opwekken. En zelfs daar wordt  een oplossing voor geboden. Maar mocht de trein je toch niet bevallen, dan is er altijd nog een uitstekende busverbinding om eventueel naar de dorpen te gaan die nog niet van de luxe als een trein mogen genieten. Uiteraard brengen al deze vervoersmiddelen ook weer mensen Helmond binnen. Waar ze kunnen genieten van al het moois wat Helmond te bieden heeft.

Sinds dat Helmond al voor het jaar 1000 is ontstaan uit een nederzetting, promoveerde het in 1232 van een dorp naar een stad. Zo kun je zelf bijvoorbeeld op “De Weblog” wekelijks een inzage doen van hoe het toen was en nu is. De mensen van toen moesten eens weten wat een veranderingen Helmond heeft doorgemaakt. Wat natuurlijk mede te danken is aan de gigantische mooie groei die vooral na de tweede wereldoorlog is gekomen.

Wat ik met dit alles wil zeggen is het volgende. Of het nu eenmaal in de mens zit, dat weet ik niet. Maar toch, is het altijd zo dat mensen alleen maar meer en meer willen? Eerst willen ze in hun eigen leven meer en meer. Maar daarna is de omgeving waar ze wonen aan de beurt. Zo is het ook bij de inwoners van Helmond. Ik vraag mezelf bijvoorbeeld af, wat zou je zelf nog graag zien in deze stad?

Groeien is niet verkeerd, en dat deze stad al een flinke groei heeft doorgemaakt dat mag duidelijk zijn. Een groei voor zowel kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Want voor elke leeftijdscategorie is er wat wils.  Al zal het door de afstand soms per bus of trein bereikt moeten worden. Eigenlijk is het al vaker gezegd, maar ik wil het nogmaals benoemen; Helmond is echt een stad om trots op je zijn! 

Ilse

6 reacties:

Leuk stuk Ilse en zo is het eigenlijk ook. Helmond is goed!! Meestal wel. Ik voel me weer een tevreden Helmonder.

Beantwoorden

Gaarne meer kunst en cultuur! Te weinig initiatieven in de stad en al helemaal geen podium hiervoor. En vooral minder van dat ‘trots op helmond’, maar ook minder geklaag. Een middenweg zou fijn zijn.

Beantwoorden

Hoezo minder trots op Helmond?

Beantwoorden

Dan lees je het niet goed, T. Warnawa. Ik schreef niet niet dat men minder trots op Helmond moet zijn. Van mij hoeft het echter niet zo opzichtig uitgedragen te worden. Alsof je anderen er van moet overtuigen hoe geweldig het allemaal wel niet is. Dat roept eerder argwaan op.

Beantwoorden

Ieder zijn mening natuurlijk, wat mij betreft mag je “opzichtig uitdragen” waar je trots op bent.

Er is in mijn mening en gevoel geen mooiere stad dan Helmond en gin skönner volk dan den Helmonder, iets wat ik uitbundig laat weten.

Mocht dit argwaan oproepen jammer voor diegene, maar niet mijn probleem.

Beantwoorden

Ik ben dan ook meer iemand die zich als wereldburger beschouwd en toevallig in Helmond woont. Helmonders zijn in mijn opinie geen ‘skönner’ volk dan Twentenaren of Amsterdammers. Iedereen is gelijkwaardig in mijn ogen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *