Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.327 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Column Ilse uit HelmondEr zijn in Helmond natuurlijk verschillende plaatsen of gebouwen in Helmond  waar we écht trots op mogen of zelfs moeten zijn. Zo zijn er op deze website onder het kopje; "Waarop MOET Helmond trots zijn?" al vele dingen benoemd.  Zo wordt er meerdere malen het Kasteel van Helmond benoemd en natuurlijk de kubuswoningen.

Toch vind ik het spijtig om te lezen dat er, tot op heden, niemand trots is op het feit dat dé traditie van Nederland zich toch elk jaar weer huisvest in Helmond. Dat is namelijk niemand anders dan; Sinterklaas! Hij heeft dan niet de status Helmonder, maar toch… Ik vind dat hij zelfs een plaatsje op de "Catwalk of Fame" behoord te krijgen.

Dat vind ik namelijk omdat hij rond deze tijd van het jaar Helmond weer flink in de spotlights zet samen met zijn Pieten. Gezinnen van binnen Helmond, maar ook zeker van ver daarbuiten, nemen de moeite om urenlang te wachten in de rij om Sinterklaas een handje te mogen schudden.

Hetgeen resulteert in extra omzet voor de horeca daaromheen, extra omzet voor de winkeliers, extra omzet voor het Kasteel van Helmond en natuurlijk last but not least, extra reclame voor Helmond!

Al meerdere malen zie ik op de website van "Het Kasteel van Sinterklaas" dat het simpelweg is uitverkocht. (Hoewel ik de naam van de website iets of wat ver vind gaan, het kasteel blijft natuurlijk eigendom van de gemeente Helmond. Ik bedoel; het wil natuurlijk niet zeggen dat hij,  ondanks alle positieve dingen die hij brengt, het kasteel zomaar van zichzelf mag noemen!) Maar alleen het kasteel tot zich nemen is niet genoeg. Zelfs de Hermes veegt hij van zijn tabberd want via de "Sint Express" worden bezoekers vanaf diverse parkeerplaatsen vervoerd naar o.a. het kasteel.

Ik ben er trots op dat Helmond dit elk jaar weer organiseert. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door grote en kleine ondernemingen uit Helmond en omgeving. Zij zorgen ervoor dat kinderen een onvergetelijke dag kunnen beleven. Want zeg nou eerlijk, als dit er in onze tijd was geweest, zouden wij dat ook geweldig hebben gevonden! Helaas moesten wij het toen doen met hooguit een schoentje zetten in de Supermarkt en ons sufkleuren voor een karige prijs.

Daarom benoem ik bij deze "Het kasteel van Sinterklaas" als punt waarop Helmonders ook echt trots op mogen en moeten zijn!

Omdat dit mijn laatste column is voor dit jaar (niet getreurd, volgend jaar meer!) wil ik, ook al is het wat vroeg, iedereen alvast hele prettige feestdagen wensen en een gelukkig, liefdevol en gezond 2009!

Ilse

10 reacties:

Inderdaad is het evenement “Het kasteel van Sinterklaas’ iets om trots op te zijn. Van verre en heinde komen mensen om het kasteel te bezoeken. Ik ben een van de moeders die die uren in de kou gaat staan om samen met mijn kinderen (voor mijn zoontje is het dit jaar voor het eerst!) het kasteel te bezoeken. Het wachten is koud, maar helemaal niet erg. De vele pieten die zich daar vrijwillig de hele dag inzetten om het de wachtende mensen naar hun zin te maken krijgen van mij dan ook een groot schouderklopje!

Beantwoorden

Van Ilse begrepen wij dat zij haar column vrijdag schreef vanuit haar ziekbed in het Elkerliek ziekenhuis. Gelukkig mag ze morgen weer naar huis.
Beterschap Ilse! Fijn dat jouw column er weer staat en hopelijk leest ook de Sint jouw column. Dat zal jouw pakjesavond er alleen maar leuker op maken.

Beantwoorden

Beterschap Ilse!
Jouw aandacht voor de goedheiligman in Helmond is helemaal terecht!

Beantwoorden

ook van mij beterschap Ilse!
Ja, die goed heilig man heeft het er maar druk mee. Maar wel heel bijzonder op deze manier.

Beantwoorden

Bij deze staat “Het kasteel van Sinterklaas” door mij genoteerd bij “Waarop MOET Helmond trots zijn”
Weer een Hel(d)monder erbij! 😉

Bedankt voor jullie beterschapswensen!
Geen wonder dat het ineens allemaal zo soepel verloopt! 😉

Beantwoorden

Heel veel beterschap Ilse!!!

Beantwoorden

Weer een leuk stukje Ilse, en ik ben het er helemaal mee eens.
Blijf het prachtig vinden dat de Sinterklaas en zijn pieten hier toch elke keer weer ons kasteel als tijdelijk verblijf aanneemt en ook zo goed is om de kinderen van Z.O.B. een prachtige dag te geven.

Ilse ook een verder beterschap toegewens, fijne kerstdagen en een zeer goed 2009

Beantwoorden

Als je Sinterklaas zo hoog hebt zitten, dan had je toch echt met je “prettige feestdagen” moeten wachten tot na 6 december.

Overigens zijn er ook behoorlijk wat mensen teleurgesteld in het “Kasteel van Sinterklaas”, voornamelijk de vrijwilligers uit Nuenen waar de andere slaapplaats van de Sint al jaren is.

Ben overigens benieuwd waar de postbode tegenwoordig de brieven “Aan Sinterklaas” heen brengen naar Helmond of toch nog naar Nuenen.

Maar goed, als ze het landelijk al niet over één Sint en bijbehorend avontuur eens kunnen worden…

Beantwoorden

Ad,

Ik denk dat Sinterklaas gewoon 1 postadres heeft, daarnaast verwacht ik geen bezwaren van de post uit. Hij heeft immers ook vast internet. 😉

Maar speciaal voor jou (en alle Sint liefhebbers) uiteraard ook een hele fijne Sinterklaas gewenst!

We houden ons allemaal maar mooi Taai-Taai in deze tijd!

Beantwoorden

@ Ilse, allereerst beterschap!

En inderdaad kunnen we allemaal trots zijn op de vele vrijwilligers die het mogelijk maken dat de Sint tijdelijk kan overnachten in het Kasteel van Helmond. Zover als ik begrepen en gezien heb heeft de burgemeester bij de intocht van Sinterklaas de sleutel van het Kasteel van Helmond toch echt overgedragen aan Sinterklaas en daarom dat het Kasteel vanaf de intocht tot pakjesavond toch echt het Kasteel van Sinterklaas is 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *