Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.800 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Ik houd niet van carnaval.
Laatst bezocht ik eens zo’n zittingsavond. Wat héét: dé zittingsavond in het (toen nog) Bavaria House. En wat krijg je voorgeschoteld? Uren ongein, gevat in de meest flauwe, uit het Rijnland overgenomen, ‘rituelen’. Je zit dan op ongemakkelijke stoelen waarin je niks ziet te kijken naar een stel gekken die in rare pakjes de zaal heen en weer rennen. Het hoogtepunt van die avonden is het op de stoelen klimmen. En de bar natuurlijk.
Verplicht leuk doen in rare kleren, het hoeft niet van mij. Op school vond ik het al niks. En dan moet je weten dat ik nog wel enige carnavalsbals georganiseerd heb daar. Met als grote voordeel dat je in de coulissen je werk kon doen.
Later heb ik jaren in de horeca gewerkt tijdens de carnaval. Wat je dan allemaal ziet en meemaakt, beneemt je ook wel de lust tot carnaval. Dronkenschap, agressie, brand, vrouwenjacht, vreemdgaan en ga zo maar door.
De leukste keer vond ik toen een dronken figuur me ‘wel zou helpen’ toen ik met een grote stapel lege glazen door de hossende, zwetende meute door terug achter de bar probeerde te komen. Hij sloeg de hele stapel uit mijn handen. Zonder spijt heb ik de man naar het ziekenhuis zien vertrekken met zijn hele onderarm opengesneden.
De emmer liep helemaal over toen ik dacht een rustige nieuwe woning in het centrum betrokken te hebben. Dat viel dus lelijk tegen toen het tegenoverliggende café een paar joekels van geluidsboxen buiten plaatste waar de godsganselijke dag het Smurfenlied uit schalde. Gek werd ik ervan.
Vanaf dat moment ontvlucht ik de carnaval en zorg ervoor minstens honderd kilometer van Helmond weg te zijn. Van een afstandje bezien, kan ik goedwillend naar deze folklore kijken. Gezien het grote aantal vakantieboekingen in die periode, ben ik bepaald niet de enige. Het enige vervelende is de zooi in de straat als ik terugkom en het klem zitten achter verdwaalde praalwagens onderweg.
Klem achter zo een tractor bedenk ik dan met spijt dat carnaval gezien wordt als het sociale en culturele hoogtepunt van het jaar. Jammer voor Helmond dan.
Ik ben dan ook een weekje weg. Alaaf, zou ik bijna zeggen.

Was getekend,

7 reacties:

Prettige vakantie en mocht je naar een van de vele wintersportgebieden gaan, veel plezier bij de apres ski 😉

Beantwoorden

Och, ieder z’n ding he!

Beantwoorden

Ik dacht dat Jean Cat een echte Helmonder was die dus ook zeker carnaval zou vieren. Maar ieder zijn ding inderdaad!!
Ik ben blij met carnaval en ga er weer tegenaan over een dikke week. Ik vond het nooit erg om met de andere sexe in contact te komen.

Beantwoorden

Gisteren sprak ik in De Wekkerrr iemand die uitzag naar carnaval, en met name Kloonendag. Toen ik zei dat er dit jaar geen Kloonendag meer is viel hij bijna van zijn kruk van verbazing. “Dat kan toch niet”, zei hij, dat is de mooiste dag van carnaval, met al die schitterend uitgedoste kloonen.”
Daarom roep ik iedereen op om zich iets aan te trekken van het besluit van de Keiebijters, en op dinsdag toch gewoon Kloonendag te vieren. Desnoods met een rood tintje.

Beantwoorden

Noud, iets of niets?

Beantwoorden

Inderdaad bedoelde ik dat je niets moet aantrekken van het besluit van de Keiebijters.
(Het is gisteren nogal laat geworden. Vandaar dat ik de fout niet opmerkte).

Beantwoorden

Ik wil iedereen, ook Jean mauwende Cat, een hele fijne Carnaval wensen. En iedereen die op vakantie gaat een hele fijne vakantie.
Proost!!!!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *