Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.733 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Column Perry Vermeulen Helmond

Honderd jaar na de Olympische Spelen van Amsterdam in 1928 zou Nederland weer het grootste sportevenement ter wereld moeten organiseren. Daarom trekt minister Van der Hoeven van Economische Zaken (CDA) 400.000 euro uit voor een onderzoek naar de haalbaarheid van het organiseren van die Spelen in Nederland in 2028. Een half jaar geleden domineerden ook berichten over plannen om het WK voetbal van 2018 naar Nederland te halen eventjes het nieuws: de KNVB heeft in november jongstleden gesprekken gevoerd met onze zuiderburen en de FIFA.

Lering die we hieruit trekken: dromen over grote evenementen mag, wees er alleen op tijd mee. Kennelijk duren de processen vele jaren. Daarom moet men op Boscotondo nu al de koppen bijeen steken: ik wil dat leden van het Koninklijk Huis onze stad bezoeken op koninginnedag 2015 – als het kwaliteitsimpulsproject van ons centrum is afgerond. Tegen die tijd zal Beatrix er zelf niet meer bij zijn, maar met WimLex en Maxima mogen we tevreden zijn, evenals met de drie dochters die dan 11, 9 en 8 jaar oud zijn. Wat dat laatste betreft komen ze eigenlijk tien jaar te vroeg, maar om nou op 2025 te wachten… Tegen die tijd zijn we alweer toe aan een nieuw centrumplan en ben ik de veertig al een tijdje gepasseerd.

Hoe schitterend zou die dag kunnen zijn, en hoe geweldig zouden we ons kunnen profileren: in één klap kunnen we ons verlossen van dat vervelende imago. Trainingspakken verstoppen we die dag even onderin de kledingkast. Beginnend in de buurt van de Julianabrug zou men zich kunnen bewegen richting de watertoren, waarna via de Torenstraat onze nieuwe bibliotheek kan worden bewonderd evenals de antieke kubuswoningen. De markt volgt, natuurlijk de Veestraat. De honderden kunstwerken die tegen die tijd ons centrum sieren kunnen één voor één bekeken worden door de kunstminnende dames met het blauwe bloed.

Via het kasteel en Boscotondo kan de zonnige dag afgesloten worden op het Havenplein en de Steenweg, met diverse afterparty's in dan totaal gerenoveerde tenten als West-Ende en Zeezicht. In de Velvet, tegen die tijd een zaak met vijf verdiepingen, kan genoten worden van de bandoneonmuziek van Carel Kraayenhof. Maxima's tranen zullen opnieuw vloeien van geluk, nu in ons eigen uitgaansgebied.

Gemeenteraad, B&W, kom in actie! Ik houd wel van een beetje ambitie. Haal dat Koninklijke instituut naar Helliemond, de glimlach in Brabant.

Perry Vermeulen

3 reacties:

Wat zal het leven in Helmond over 7 jaar toch mooi zijn. Ik heb nu al zin in die Koninginnedag of Koningdag.

Beantwoorden

Het rondje over de Markt en door de Veestraat kan helaas wegens herinrichtingswerkzaamheden niet doorgaan, en Velvet Lounge heeft dan het veld moeten ruimen voor Plato.

Beantwoorden

Ik wou net al gaan sparen voor een mooi duur trainingspak als de Oranje’s hierheen komen.
Chips, mag het niet, ga ik voor een maatpak, bspaar ik me wat centen 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *