Buiten is het 14 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 94.748 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
8reacties

Column Perry Vermeulen Helmond

Leuke foto vorige week in het Eindhovens Dagblad: de eerste contouren van het nieuwe West-Ende worden zichtbaar, hoog boven de omgeving uitstekend. Er wordt nu uitgebreid tot 70 kamers, en straks komen daar nog eens 35 kamers bij als het voormalige pand van restaurant Sicilia tegen de vlakte is gegaan. Fijn, zo'n groot hotel: we zullen toch een hoop toeristen weg moeten kunnen zetten als over een paar jaar het Centrumplan gerealiseerd is. Komt dat zien, de voorzieningen in Helmond eindelijk op het niveau dat de stad verdient. Ik hoorde dat busbedrijven in Zuid-Korea al handig op deze kans inspelen. Een dagje Helmond, met een diner in het nieuwe Sicilia en een slaapplaats in een gloednieuwe suite.

Enkele weken geleden hadden we iets te vieren en ik dacht, kom, laat ik eens gek doen, laat ik mijn vriendin maar eens mee uit eten nemen in het nieuwe Sicilia. Ik heb graag alles een keer geprobeerd, kan ik klachten en loftuigingen staven op eigen ervaringen.

Op Mediterraans gebied bakken we er in Helmond maar weinig van, bleek eens te meer. Ik weet niet hoe jullie daarover denken, maar ik ben niet enthousiast over het aanbod. Die enkele keer dat ik bij La Perla at stond ik na dertig minuten weer buiten en de Griek is ook niet om naar huis te schrijven: niet voor niets gaan de Griekse Helmonders die ik ken liever naar Uden. Daar heeft men het blijkbaar wel begrepen. (De Koninginnewal gaat nu worden aangepakt in de tweede fase van de kwaliteitsslag van het Centrum. Zullen ze dan ook de restaurantjes daar gaan aanpakken?) De enige exotische eetgelegenheid waar ik wel warm van wordt, is Mariposa op het Havenplein. Tapas eten in een leuke sfeer, leuke medewerkers en vooral lekker eten voor een mooie prijs.

En nu is er dan het vernieuwde Sicilia. Ik stapte niet blij de deur uit na de dure maaltijd. Twee keer werd het verkeerde eten gebracht en de tiramisu was niet zoals hij hoort te zijn. De kale muren en het gebrek aan sfeer maakten het ook niet aantrekkelijk (dat is dan in La Perla beter geregeld) en als ik ergens meer dan 120 euro betaal vind ik het ook wel prettig als iemand mij een fijne avond wenst bij het weggaan. Opstartproblemen? Een incident? Het zal allemaal wel, mijn geld krijg ik er niet voor terug. Deze klant stapt de volgende keer wel weer ergens anders naar binnen met zijn portemonnee.

Perry Vermeulen

8 reacties:

Vermeulen,
Als je echt italiaans/Grieks/Spaans/Marokkaans/Turks wilt eten dan zul je het toch echt buiten Helmond moeten zoeken. Ik bewonder jouw bereidwilligheid om de Helmondse horeca te steunen, maar (helaas) voor lekker eten (kwantitatief en kwalitatief) op dat gebied kun je niet echt in Helmond terecht…

Beantwoorden

Perry; ik ben laatst een keer voorbij het nieuwe Sicilia gelopen en toen had ik voor mezelf al besloten dat ik daar dus niet naartoe zou gaan; wat een kale, saaie tent. Jouw verhaal bevestigd mijn besluit gelukkig. En iemand een prettige avond wensen lijkt me trouwens niet iets te maken hebben met opstartproblemen. Hoe lang bestaat Sicilia al???

Beantwoorden

@Perry:
Ik denk dat je bij Sicilia na dit stukje ook niet meer zo heel erg welkom zult zijn. Maar bij andere Helmondse restaurants zul je nu natuurlijk juist als een eregast, als een soort Helmondse Johannes van Dam, ontvangen en behandeld worden.
Ben zelf nog niet bij Sicilia geweest en dat zal er waarschijnlijk ook niet van komen nu. Als je erlangs loopt heeft het inderdaad wel wat steriels.

Beantwoorden

@Johan-
ach ik wil niemand brandmerken en uiteindelijk is het slechts de mening van een simpele burger, niet van dé autoriteit op restaurantgebied ofzo.
Hoorde dit weekend op een feestje dat men ook zonder mijn column in de gaten had dat er het een en ander moest gebeuren: men heeft mensen in huis gehaald die het team moeten gaan begeleiden op weg naar een betere dienstverlening. Die man nodigde me uit om volgend jaar een keer terug te komen, we zullen zien 🙂

Beantwoorden

Op culinair gebied ontbreekt in Helmond vooralsnog een Mexicaans, en een Japans restaurant.
Een overkill aan friteszaken en Chinese haphuizen dat hebben we wel.
Helmonders willen blijkbaar veel voor weinig geld!?

Beantwoorden

Veel voor weinig geld is er bij de Japanner inderdaad niet bij.
Tja, het is al eens gezegd voor het betere eten moet je toch buiten Helmond zijn. Aan de andere kant heeft dat natuurlijk ook voordelen, dan kom je nog eens ergens. 😉

Beantwoorden

Afgelopen vrijdag 9 januari is Ons Loes geopend. Dit restaurant is gelegen aan de Frans Joseph v Thielpark.
Een culinaire smaaksenatie?

Beantwoorden

Wij hebben afgelopen week in hotel/restaurant St-Lambert gegeten. Ik vind het een aanrader als je lekker wilt eten voor een goede prijs. De bediening was er vriendelijk.

Beantwoorden
Annemarie Schepers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *