Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.107 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Column Perry Vermeulen Helmond

Je hebt van die buurten in Helmond waar je niet graag zou willen wonen. Om praktische redenen, of omdat je denkt simpelweg niet gelukkig te worden in een bepaalde omgeving. Sommige plekken zien er gewoon wat troosteloos uit, ook in Helmond. Zo fiets ik dagelijks langs het gedeelte tussen de Wethouder van Wellaan en het nieuwe kanaal. Heet dat hele stuk 'de Pronto'? Of 'Moskou'? Ik ben benieuwd of dit stukje Helmond wel eens ter sprake komt op het gemeentehuis, want waar veel gebieden flink aangepakt worden lijkt het hier iets minder belangrijk te zijn of het geheel representatief is of niet – het Rondje Helmond maakt een flinke omweg.

Dagelijks over de Traverse fietsend zie ik altijd die vier flats, met ertussenin braakliggende veldjes. 'Bestevaer' heet de haaks liggende straat die deze flats met elkaar verbindt – automobilisten kennen ook wel de digitale klok die vanaf één van de flats binnenkomers verwelkomt. Onlangs zag ik dat er eindelijk iets gedaan wordt aan de veldjes. Zelfs het gras maaien gebeurde er zeer weinig – het zag er gewoon niet uit en ik snap niet hoe zoiets in Helmond kan gebeuren. Er zijn wijken waar je van de straat kunt eten, waar je dan wordt aangekeken door kinderen die allemaal zo in Kinderen Voor Kinderen zouden kunnen. Een en ander is nu gekortwiekt en er zijn nieuwe voetpaden aangelegd. Zal dit het begin zijn van kwaliteitsimpulsen in de Pronto? Hoe zullen mensen die er wonen er tegenover staan? Ik zou zeggen, reageer!

En dan het nieuws dat het pand van Obragas door de gemeente is aangekocht – in mijn beleving was dat al lang in bezit van de gemeente, maar goed, het stond nu in de krant. Ik ben eigenlijk best benieuwd welke winkelketens zich straks zullen vestigen in het gebied tussen de Watermolenwal en de watertoren. Liep vorige week in Eindhoven rond en dan ga je wel denken: hoe geweldig zou dat zijn, een Bijenkorf en een Mediamarkt op loopafstand. De discussie of V&D nog terugkomt loopt nu ook al jaren, het wordt tijd dat hier definitieve spijkers met koppen worden geslagen. We worden aan het lijntje gehouden, lekker gemaakt met het idee dat er met een beetje geluk straks weer een groot warenhuis in onze stad is. Zoveel nieuwe inwoners, zoveel nieuw winkelgebied: ik geloof niet dat die winkels in Helmond zouden misstaan.

De leraren op het Ter Kemenade College wens ik weer veel succes deze week. Wees voorzichtig met de scholieren – voor je het weet  wordt je mishandeld door zo'n 16-jarige jongen die niet weet hoe het hoort.

Perry Vermeulen

7 reacties:

De flats hebben een tijd geleden een nieuw aankijk gekregen dacht ik. Ook zijn de parkeerplaatsen bij de flats aangepast.
Of men verder gaat wet ik niet.

Een leuk iets zijn bv de velden bij de andere flats die alweer enkele jaren een nieuwe looks hebben gekregen. Zo zijn er bv stenen opgelegd en andere leuke aankledingen gedaan zoals een soort terras, kijkt best leuk aan. Ook de velden achter deze flats zijn leuk geworden en is een leuk park om eens doorheen te lopen.
Met de kerst werden vroeger in de voorvelden ook kerstbomen neer gezet met verlichting, of dit nog zo is weet ik niet?

Of men het bij de Bestevaer ook zo gaat doen weet ik niet. Ik verwacht dat er niet veel meer gaat gebeuren in dit gedeelte van de Pronto.

Beantwoorden

Goed punt Perry, ik ben het zeker met je eens dat er wijken zijn die meer aandacht krijgen dan andere wijken. En ik ben het nog meer met je eens dat dit zeker niet zou moeten kunnen.

Ik denk als mensen die in de “Pronto” wonen het niet eens zijn met hun “leefomgeving” ze daar zelf een stapje voor naar voren moeten zetten. En dit moeten aankaarten bij de gemeente.

Of de V&D nog terug komt betwijfel ik, het zou wel weer een mooie aanwinst zijn. En zeker als er een mediamarkt bij komt!

Beantwoorden

De Traverse is de naam van de weggedeelte in het centrum tussen grofweg kruising Pr Roosenveltlaan/Eikendreef tot ING. Gedeelte bij Pronto heeft Deurneseweg. Natuurlijk komt er geen Bijenkorf/Mediamarkt in Helmond. Eindhoven ligt té dichtbij. Moskou is slechts een gedeelte van de wijk achter de Vondellaan en De Braak.

Beantwoorden

In augustus stond nog in het E.D. dat er, volgens een woordvoerster van V&D, voorlopig geen plannen zijn om een nieuwe vestiging te openen.

Beantwoorden

Meer ruimte voor winkels? Als ik me niet vergis zijn er links en rechts al cijfers beschikbaar die aantonen dat, vanwege een explosieve toename van aankopen via internet, het steeds minder rendabel wordt om vierkante meters voor winkelruimte te reserveren. Als je daarbij optelt dat er ook gaten vallen in bestaande winkelzones moet je misschien ook overwegen een andere invulling dan ‘winkelgebied’te kiezen.

Beantwoorden

beste perry,

Als Pronto-inwoner voel ik me na het lezen van jouw ‘column’ een beetje geirriteerd. Het kan zijn dat het door het weer komt maar ik denk eerder door jouw matige stukje. Als je eens wat verder de Pronto in zou fietsen dan zou je merken dat het nog lang niet zo slecht is als dat jij nu beweert. Het is waar dat de flats langs de Deurneseweg niet het toonbeeld van schoonheid zijn maar in andere gedeeltes van de Pronto is het prima wonen, ze zijn de wijk zelfs al aan het opknappen door de bestrating en belichting te vervangen, wat prima is, ondanks dat dit wat overlast geeft. Dus om nu meteen te roepen ‘Pak de Pronto aan.’ vind ik een beetje overdreven. Ik krijg zelfs het idee dat je deze column snel afgeraffeld hebt omdat het klaar moest zijn en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn beste Perry…

Beantwoorden

Mooi om de meningen over de wijk Pronto eens te lezen. Ik ben één maal in de wijk Pronto geweest, en die eerste indruk vond ik niet zo best. Ik denk dat er veel betere delen zijn in Helmond, buiten Dierdonk en Brandevoort dan nog gerekend. Ik wil zeker geen definitief oordeel vellen over de wijk Pronto, voor slechts er één maal te zijn geweeest kan dit ook niet.

Even voor de duidelijkheid: binnenkort wil ik naar Helmond verhuizen en wil wel een leuke buurt. Iemand met ervaringen? 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *