Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.321 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
18reacties

Vanaf vandaag heeft Perry Vermeulen hier een eigen column. Om de 3 weken geeft hij op maandag zijn bespiegelingen over zijn Helmond. De weblog wenst hem alle succes.

Column Perry Vermeulen HelmondAls er frictie ontstaat tussen groepen mensen dan moet de onschuldige groep zich maar aanpassen. Dat vind althans onze burgemeester, Fons Jacobs. Onlangs werden marktkraamopbouwers tegen de grond geslagen door het uitgaanspubliek, vlak na het sluiten van de horeca. In de nacht van vrijdag op zaterdag beginnen marktkoopmannen al rond drie uur met het opbouwen van hun kramen, en volgens Jacobs is dat geen gelukkige combinatie met de langslopende stappers die net aangeschoten de cafés verlaten: “je weet dat er rond sluitingstijd altijd wat wrijving op straat kan ontstaan”. Welja. In Helmond-West bedreigde deze week een man zijn ex-vrouw met de dood. Had ze hem destijds maar niet moeten trouwen? Jezus Jacobs, wat zijn dat nou voor uitlatingen? Je hebt die vijf baldadige dronkemannen ingesloten, laat ze eens lekker een paar weken rotzooi opruimen in de omgeving van McDonalds en laat ze een fikse schadevergoeding betalen. Die marktkoopmannen restricties opleggen waardoor ze pas rond negen uur kunnen beginnen met de verkoop, is dus duidelijk géén oplossing. Terecht dat men de suggestie van onze burgervader een lachertje vind, daar op de Markt. Er volgt een gesprek met wethouder Yeyden. Extra politiebewaking is volgens de gemeente in ieder geval uitgesloten.

Misschien kunnen de bewakingspieten een tijdje een oogje in het zeil houden: sinds gisteren huizen zij weer met hun Sint in ons Kasteel. Ben benieuwd naar de opkomst dit jaar. Terecht dat Stadspromotie deze jonge Helmondse aanwinst uit gaat buiten met veel merchandise: exploiteren dit succesvolle evenement! Het zou mooi zijn als men over enkele jaren van heinde en verre komt om in Helmond de Sint te aanschouwen. Men moet nog wel even een systeem ontwikkelen waarop bezoekmomenten beter worden gereguleerd. Lijkt me geen ingewikkeld plan en is wel zo professioneel. Ik hoorde dat gezinnetjes vorig jaar urenlang in de kou moesten wachten voor men bij de goedheiligman op schoot mocht. Is voor die oude baas ook niet prettig, al die bevroren billetjes op zijn mantel.

Op 15 januari speelt hoofdklasser Deurne in ons eigen De Braak tegen Feyenoord, in de achtste finale van de KNVB-beker. Eindelijk weer eens goed voetbal dus, straks in Helmond. Onze eerste divisieclub vloog er in september al uit, tegen de Go Ahead Eagles. Is weer een tijd geleden, dat wij van ons lieten horen in de bekercompetitie. Dit jaar was het exact tien jaar geleden dat ik hoogstpersoonlijk getuige was van de halve finale in Heerenveen, die we met 5-0 verloren. Dat waren nog eens tijden. Laten we hopen op betere perspectieven: ook in de huidige competitie komen we niet in het linkerrijtje voor.

Waar ik nou benieuwd naar ben: de Helmondse Albert Heijn XXL, bestaat nu ongeveer één jaar. Hoe succesvol zou het zelfscannen-systeem nou zijn? Ikzelf was een jaar geleden sceptisch. Zou het Helmondse winkelend publiek nou geen misbruik maken van dit systeem waarbij de caissière overbodig wordt? Niet moeilijk, om dat dure wasmiddel nu onbetaald mee naar buiten te nemen… Hoeveel derving zou men al geleden hebben aan de Torenstraat? Wie een idee heeft mag het zeggen.

Perry Vermeulen

18 reacties:

Precies en zo is het maar net, Herrie van Perry!!!

Beantwoorden

Een geweldig stuk Perry.

Ik ben benieuwd of je in je volgende columns zo scherp blijft.

Ik hoop het wel. 😉

Groetjes,

Beantwoorden

Bij de Albert Heyn kan ik me er niet toe zetten om zo'n laserpistool te gebruiken. Het idee op zich lijkt me goed, alleen zou ik er niet aan kunnen wennen steeds alles te moeten scannen. Om dan bij de afrekenbalie telkens betrapt te worden lijkt mij minder. Wordt er dan trouwens politie bijgehaald???

Beantwoorden

Leuk stukje!
enne.. you’ve got the lookt 😉

Beantwoorden

Leuk stukje!
enne.. you’ve got the looks 😉

Beantwoorden

@perry valt wel mee hoor allemaal.Word veel aan zelfscan gedaan wel eens teveel.De ene vergeet het zogenaamd te scannen een ander scant (natuurlijk) per ongeluk 2 keer hetzelfde.Zo compenseert dat elkaar een beetje zeg maar.

Beantwoorden

Goed stukje, Perry. Alleen wel jammer dat je zo veel dingen tegelijk wilt behandelen.
Wat het Kasteel van Sinterklaas betreft, daar komen ze al vanuit het hele land, deze kant op. Inderdaad de wachttijden zijn soms niet echt motiverend en daar zou wat aan gedaan moeten worden. Maar wat? Hoe denken ze tegenwoordig in Nuenen over het verblijf van de Sint in Helmond?

Wat de AH XL (het is wel een grote, maar geen XXL) betreft, zullen de dervingen wel opwegen tegen de kosten van (extra) kassamedewerksters. Overigens ben je wel bekend als je gebruik maakt van de scanner, je moet immers de Bonuskaart gebruiken. Erg anoniem is het gebruik dus niet. Wat misschien toch een drempel opwerpt om dingen niet (of verkeerd) te scannen.

Beantwoorden

Wat is de gedachte trouwens achter de frequentie van om de 3 weken?

Beantwoorden

dffd

Beantwoorden

Leuk verhaal, zeker zo houden.

Beantwoorden

Beste Perry,

Ik moet eerlijk toegeven dat je veel verschillende onderwerpen in dit stuk behandeld. En ik vind dit niet storend.Het is een colum die eens in de 3 weken uitkomt en dan zijn er natuurlijk verschillende dingen bespreekbaar die alle helmonders aangaan. Wat ik heel positief vind is dat we eindelijk eens iemand hebben met een frisse en duidelijk kijk,en die duidelijk verstand heeft van schrijven.

Ik kijk uit naar je volgens stukje tekst
Vaste bezoeker Weblog helmond
Joke

Beantwoorden

Dag Perry maar ook de weblog,

Inderdaad is het leuk om op deze manier een column te kunnen lezen over zaken die in onze stad Helmond leven. En ik zal zeker de column over 3 weken weer gaan lezen.

veel succes,

Angelique

Beantwoorden

Leuk stuk, goed geschreven. Als het mogelijk is zou ik de column vaker willen zien. Is wekelijks geen optie?
Ik ben ook wel eens thuisgekomen na de boodschappen in de AH, met een kassabon die niet helemaal compleet was. Iets vergeten te scannen is mensen denk ik, ik moest er echt aan wennen. Heb geen idee hoe vaak het expres ‘vergeten’ wordt..
Groeten en succes.

Beantwoorden

Perry proficiat met je column en veel succes. 4 stukjes vind ik persoonlijk te veel, ik had liever elke week een stukje gezien met 1 onderwerp, maar wie ben ik om dat te vinden. Je schrijft in ieder geval wel lekker makkelijk.
D’r stond vandaag een heel leuk stukje in het AD over Sint en piet in het column van Marieke Henselmans

Beantwoorden

Dag mensen, dank voor reacties, zowel positief en opbouwend kritisch.
Eens in de 3 weken aangezien er op korte termijn meer columnisten komen, er dient te worden gerouleerd. Vandaar ook meerdere stukjes, je wilt toch n hoop zeggen die ene keer dat je in de 3 weken dit podium krijgt.
Wellicht kan ik met de webmaster overeen komen om iets frequenter stukjes aan te leveren. Of de tijd daarvoor aanwezig is moet ik nog bekijken, onderwerpen zijn er in ieder geval wel genoeg. Sluitingstijden horeca, de zelfmoord in het Aambeeld, nieuwbouw op de Markt, ondergelopen Kasteeltuin… Goed, we zien wel weer wat bij de volgende keer nog relevant is en wat niet 🙂
Gr, Perry

Beantwoorden

Leuk stukje Perry. Ben benieuwd naar de volgende bijdragen.

Zoals je al zei, onderwerpen genoeg. Wat mij betreft kan daar de komst van de oerlelijke kiosk op de Markt (E.D. vandaag) meteen aan worden toegevoegd. Er zijn inmiddels al heel wat gemeenten die met een moderne maar lelijke kiosk in hun maag zitten.
Je zou het als stad niet moeten willen!

Beantwoorden

Als er meer “tekstschrijvers” komen dan kan het inderdaad zo zijn dat de andere weken worden opgevuld door die mensen. Zit natuurlijk wel een risico aan vast, kijk maar naar de USA waar op dit moment de hele amusements(media)wereld op zijn gat ligt omdat de tekstschrijvers niet meer willen werken.
Om nog maar een onderwerp te noemen, het orgelmuseum. Gisteren in het nieuws dat het orgelmuseum in Apeldoorn (?) binnenkort waarschijnlijk dicht gaat omdat de gemeente daar niet in het financiële gat wil springen. Misschien kunnen de draaiorgels daar samen met die van Helmond ergens ondergebracht worden.

Beantwoorden

Hallo perry,

Ik vind het echt een super goed stuk, het leest heel fijn weg.
En wat betreft de burgemeester sla je echt de spijker op de kop.

gr Nadine

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *