Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.192 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Column Perry Vermeulen Helmond

En de carnaval is weer voorbij, we kunnen toe gaan leven naar de Paasdagen, over zes weken alweer. Ik heb de carnaval dit jaar overgeslagen, maar ik woon midden in de stad en vanaf mijn hoge troon zag ik dat het goed was: lekker druk op zowel Markt, Havenplein als Steenweg. Wat ik me vaak afvraag: hoeveel jonge meisjes zullen nu op bed liggen met een longontsteking? De pakjes lijken elk jaar minder stof te bevatten, een raadsel welk soort ouders hun kroost zo de straat over laat rollen. Helmond op zijn ordinairst. En dat terwijl ik steeds snel door de Steenweg fiets in mijn dikke kleren, vluchtend voor de kou. Zal de alcohol die lichaampjes warm genoeg houden?

Helmond en carnaval: ik moet dan ook nog wel eens denken aan de editie van 1995. Alweer 13 jaar geleden werden op de Mierloseweg Fia en Jo Manders op gruwelijke wijze vermoord, het misdrijf dat bekend kwam te staan als de carnavalsmoord. De dader kreeg destijds acht jaar cel en zal inmiddels elders wel een ander leven hebben opgebouwd. Iemand nog iets interessants hierover te vertellen? Graaf eens in uw geheugen 🙂

Het einde van carnaval betekende dit jaar het begin van een nieuwe lokale omroep. Kanaal Helmond is deze maand begonnen met het uitzenden van de carnavalsoptocht, en in diverse media laten de initiatiefnemers blijken dat ze vol ambities zitten. Ik ben benieuwd: no offence, maar het kan nooit minder knullig zijn dan hetgeen we voorheen voorgeschoteld kregen. Leve de professionalisering!

Ten slotte het Helmondse geld en waar we het aan moeten besteden. De herstructurering van het centrum zal een flink deel van het budget opslokken, maar andere projecten vechten ook om een aandeel. Enkele weken geleden had ik het in mijn column over de Braak en de Wissen, beide onderwerp van discussie op ons gemeentehuis. De afgelopen week kwamen daar andere zaken bij: men is met een ontwerpbureau bezig om een 'themapark' in ons centrum te realiseren, in het teken van industrie en nijverheid. Er moet ruimte in komen voor het Edah-museum, voor de historische collectie van de Vlisco, voor de design-industrie en voor horeca. Helmond heeft natuurlijk alles aan die industrie en nijverheid te danken, maar, vraag ik u, hebben we behoefte aan een dergelijke nieuwe publiekstrekker? Een stap verder in ontwikkeling is het plan om de Traverse op te knappen, ons 'balkon van Helmond'. Een miljoen euro is daarvoor opzij gelegd, de verkeersader moet een 'beleving' zijn. Wat vinden jullie van deze ontwikkeling? Wat geniet jullie prioriteit?

Perry Vermeulen

5 reacties:

Hoi Perry, leuk stukje ik zal eens reageren of is het afreageren? Helmond heeft een leuk zwembad en ik denk niet dat er behoefte is aan een mooier of duurder. Er is immers Berkendonk en er zijn genoeg alternatieven in de buurt van Helmond. En lang leve de welvaart, hoeveel mensen hebben er een in de achtertuin. Wat de traverse betreft wil ik zeggen dat dit het stomste is wat de gemeente Helmond destijds gedaan heeft. Van mij mogen ze dat geld opzij zetten voor een tunnel onder de traverse en ik dacht toch zeker dat de traverse vorig jaar zomer al is opgeknapt. Als de traverse een beleving moet worden wat willen ze dan van die 1 miljoen doen?? Terasjes, tribunes??? Geldverkwisting van onze belastingcenten noem ik dat. En wat betreft de Braak, lekker laten staan waar die nu staat en wat opknappen. Misschien een sponsorloopje regelen voor de centjes, d’r zit daar altijd genoeg geld binnen. Mijn prioriteiten zouden liggen bij de lelijkste straat van Helmond: de Heistraat. Een klein museum voor industriestad Helmond zou leuk zijn.

Beantwoorden

Waarom zou je mensen de stad uit sturen om te zwemmen? Hou ze in je stad zou ik zo zeggen. En niet iedereen is gecharmeerd van natuurwater en veel mensen nemen een hond mee.. niet echt fris! Ook al is het verboden. En die Traverse…. da’s de grootste fout van de laatste 40 jaar. Tunnel is te kostbaar geworden en verleggen d.m.v. een rondweg kan ook niet meer.. die Traverse is helemaal vastgeklonken en teveel toe-en afvoeren zijn er afhankelijk van geworden.. fout fout, grote historische fout. Hoezo nog een extra museum? Is er geen ruimte meer in het Kasteel? En de Heistraat wordt toch nu opgeknapt? Duurt even, maar het gebeurd toch al? En een nieuw stadion, buiten de stad ermee… bij een voetbalwedstrijd staat heel Helmond-Oost vast.

Beantwoorden

Ik ben het hier voor het grootste deel eens met Flaris.. behalve dan over de Travese. Ik vind de Traverse juist wel goed. Een tunnel vind ik as echt een grote fout.. Ze moeten daarbij maar eerst eens naar Den Haag kijken met hun tramtunnel en alle problemen die daar bij aan te pas zijn gekomen, en hoeveel extra geld het heeft gekost. Een extra station vind ik onzin.. ze kunnen beter meer bussen invoeren die ook in de wijken zelf komen. Kijk maar eens naar ’t Haagje.. Als de mensen hier een bus willen nemen, dan is (als ik het zo uit m’n hoofd weet) de dichtsbijzijnde bus op de Europaweg of bij het station.

Beantwoorden

@klorriemorrie; er stopt sinds enkele weken een bus in de Cortenbachstraat/hoek Hornestraat.

Beantwoorden

Wat een leuke investering zou zijn en goed voor het milieu is een groene baan op de Deurnese weg, de traverse, en de europalaan.
Als onze belastingcenten daar heen zouden gaan vind ik het welbesteed.

Maar….Veel zal er niet overblijven dan, aangezien men voor dit soort werkzaamheden toch diep in de buidel zou moeten???
Het zijn in ieder geval vaak bedragen die je hoort bij zoiets.

Mij mening over de Wissen en het HS stadion staat al in het vorige Log van Perry, dus dat hoeft niet al teveel gemeente geld te kosten maar meer van de overheid en de horeca/investeerders.

De heistraat word blijkbaar opgeknapt.
Dus het geld wat overblijft kunnen we terug krijgen ;o) .
Ik vermoed dat daar ook wel belangrijke dingen voor te vinden zijn.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *