Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.119 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Lee Harvey Oswald, Via Rotterdam naar Dallas, de moord op JFK


Sinds deze week ligt ie in de winkels: Lee Harvey Oswald – Via Rotterdam naar Dallas, de moord op JFK. Onze columnist Perry Vermeulen debuteert met dit boek waar hij 4 jaar aan werkte.
Gefeliciteerd Perry! Voor zover wij weten onze eerste columnist die tijdens zijn of haar column op De weblog van Helmond een boek uitbrengt. We vroegen Perry iets over de achtergrond te schrijven.


Vier jaar geleden werkte ik een seizoen bij het programma Barend en Van Dorp. Rond de Amerikaanse verkiezingen van 2004 kwam ik in aanraking met talloze Amerikanisten, waarvan één mij enthousiasmeerde met zijn verhalen over de moord op Kennedy. Het was deze man die mij er alert op maakte dat de vermeende moordenaar, Lee Harvey Oswald, een jaar voor de moord op de president een weekend in Rotterdam was geweest. Hij was op doorreis van de Sovjet Unie naar zijn vaderland en het korte verblijf in Nederland is 45 jaar na dato nog altijd doorspekt van vraagtekens. Nooit is er gedegen onderzoek gedaan – en dat terwijl elk minuscuul detail, elk puzzelstukje dat op zijn plaats kan worden gelegd, kan leiden tot meer opheldering in deze beroemde moord. Ik besloot zelf op onderzoek uit te gaan.

Na drie jaren van ontmoetingen, grasduinen in dikke dossiers, alles lezen wat verkrijgbaar is en ontelbaar veel correspondentie, zette ik mijn eerste alinea’s op papier. En weer een jaar later ligt het dan uiteindelijk in de boekhandel. Spannende weken voor mij: zal er media op af komen? Zal het boek goed verkocht worden? Hoe zullen de reacties gaan luiden?

Meer informatie op de website, en lees hier het artikel dat vorige week in het ED stond. Via deze link kun je het boek bestellen op Bol.com.

Perry Vermeulen

11 reacties:

Succes met je boek, Perry.
Wel vreemd dat er op de website van BOL staat dat liefhebbers van jouw boek, ook belangstelling hebben voor boeken over autisme.

Beantwoorden

Dag Noud, dankjewel. Komt omdat er een auteur is die Peter Vermeulen heet, en die schrijft over o.a. autisme 🙂
@ Weblog, dank voor de aandacht 🙂

Morgen (woensdag) RTL Boulevard kijken allemaal!!

Beantwoorden

@Perry
Ik weet dat Peter Vermeulen veel over autisme schrijft, maar de namen van de schrijvers van die boeken waar BOL naar verwijst zijn geschreven door respectievelijk Theo Peeters, Tony Attwood en Luck Jackson.

Een andere verklaring zou kunnen zijn dat veel autisten interesse hebben voor geschiedenis.

Beantwoorden

Altijd een interesant onderwerp

Ik heb nog wat boeken liggen die ik moet lezen, maar ik denk dat deze ook wel in mijn bezit komt!

Beantwoorden

Leuk onderwerp Perry, zeker in deze tijd. Misschien kun je alvast beginnen aan je volgende boek, want ik vrees dat de nieuwe president van Amerika zijn ambtstermijn niet vol zal maken.

Beantwoorden

Succes met het boek. Was RTL Boulevard kijken een grapje? Ik zag niks over je boek of keek ik niet goed?

Beantwoorden

Haha ja de pers is wispelturig Johan… Gisteren werd besloten om het item pas op verkiezingsdag uit te zenden, dus aankomende dinsdag.
Gisteren was wel geweldig: had een lezing en er zijn items opgenomen voor Omroep Brabant en RTV Rijnmond. Beide zijn ook al uitgezonden, je kunt ze zien via
http://www.leeharveyoswald.nl/?page_id=13

Gr. Perry

Beantwoorden

@Perrie
Ik keek ook 🙁
Geef de pers maar de schuld, jij kondigt het toch aan!
Hoe dan ook: succes met je boek en de verkoop.

Beantwoorden

Perry,

Van harte met je boek!
Dat het als zoete broodjes over de toonbank mag gaan!

Groetjes,
Ilse

Beantwoorden

Inmiddels is het in Boulevard geweest. Leuk item met leuke reactie van Peter R. de Vries.
Hier te zien:

Beantwoorden

Vier jaar later ligt nu mijn tweede boek over dit onderwerp in de winkels! Kijk op http://www.50jaarlater.nl voor alle informatie. Vorige week heb ik over het boek verteld bij Felix Meurders, op Radio1. Dat is hier terug te luisteren: http://www.robbievermeulen.nl/radio1.mp3

Alle Helmonders zijn welkom in Boekhandel De Ganzenveer, dinsdagavond 23 oktober om 19:30 uur. Daar geef ik een lezing over de diverse complottheorieën. Heb het in 2008 ook gedaan en dat werd een hele leuke avond! 🙂 Bel ze voor meer informatie én om stoelen te reserveren: 0492-367070.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *