Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.303 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Het is stil in de stad. Als ik door de stad loop, mis ik de reuring. Geen volle terrasjes of groepjes mensen die samen picknicken in het park. Een zomer zonder evenementen, zoals de Kasteeltuinconcerten. Het valt de stad zwaar en ik voel met die pijn mee. Er wordt op dit moment heel veel van de samenleving gevraagd. Enerzijds werken onze zorgverleners hartstikke hard en anderzijds kan ons horecapersoneel niet werken. Voor beide heb ik oog. En beide wil ik een luisterend oor bieden.

Het vraagstuk van het al dan niet versoepelen van de coronamaatregelen is een duivels dilemma. Het is goed om te zien dat onze kinderen langzaam maar zeker weer naar school en de sportclub kunnen. Ondanks deze versoepelingen, blijven veruit de meeste maatregelen in stand. Als we teruggaan naar het oude normaal, zou de crisis verergeren. Daarom gaan we in kleine stapjes naar het nieuwe normaal.
Omdat de meeste maatregelen in stand blijven, zullen de Ramadan, Lintjesregen en de Dodenherdenking dit jaar anders zijn dan andere jaren. Maar dat het anders zal zijn, betekent niet dat we deze momenten ongemerkt voorbij laten gaan. Integendeel, binnen de richtlijnen van het RIVM gaan we deze dagen op een waardige manier vormgeven. Juist nu moeten we de mensen eren die voor dag en dauw belangeloos klaarstaan voor anderen en juist nu mogen we niet vergeten wat er in oorlogstijd gebeurd is.

Dit soort momenten brengen verbondenheid en datzelfde geldt voor deze crisistijd. Bijvoorbeeld door al die mooie initiatieven die in Helmond ontstaan. Van de Koop Lokaal campagne tot het Stay Strong spandoek op de Traverse, van de mensen die helpen bij de dak- en thuislozenopvang tot de optredens bij de Ameideflat. Helmond op z’n best!
Tegelijkertijd is er enorm veel leed. Mensen die komen te overlijden, ziek worden of in grote financiële onzekerheid zitten. Het leed is ongekend, maar ik hoop en verwacht, dat de saamhorigheid van nu ook na de crisis fier overeind blijft.

Samen kunnen we dit aan. Daarom mijn oproep: Hou je ook de komende tijd aan de regels. Bewaar afstand, maar onthoud ook dat afstand bewaren geen synoniem is voor gebrek aan verbinding. We moeten niet stoppen, waar we als Helmonders goed in zijn, namelijk omkijken naar elkaar.

Hou vol. Stay Strong Helmond!

Elly Blanksma
Burgemeester van Helmond

14 reacties:

@Mevrouw Blanksma, wat heeft u dat fijn en met passie geschreven. Ik wens u en uw wethouders veel wijsheid toe in de komende maanden. Hopelijk maakt het corona Helmond uiteindelijk sterker. *hartjes*

Beantwoorden

Beantwoorden

“Voor de Islamitische gemeenschap breekt de vastentijd aan. De corona-crisis heeft invloed op de Ramadan. Ik roep iedereen op om zich te houden aan de richtlijnen van het RIVM. Allemaal een prettige Ramadan!” Dat meldt burgemeester Blanksma zojuist via haar Twitteraccount.

Beantwoorden

Zou helmond ook eens moeten doen omkijken naar de helmonders ????

Beantwoorden

Een hele mooie en oprechte speech. Uit het hart en ook goed dat dit eens gezegd wordt. Keep doing the good thing Mevr Blanksma, burgemeester van Helmond.

Beantwoorden

“Om de verzorgingshuizen een hart onder de riem te steken bracht ik samen met de wethouder en in samenwerking met het Oranje Comité taart voor de bewoners en medewerkers”. Dat meldde burgemeester Elly Blanksma vanmiddag. Ze wenst iedereen een fijne Koningsdag ???????? en meldde er voor de zekerheid maar meteen bij dat de mensen op de foto’s die geen 1,5 meter afstand houden quarantinepartners zijn.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 27 april 2020 om 16:10:

De nieuwe gezelligheid: quarantainepartners.

Beantwoorden

Wat mooi om te zien! Ik vond het ook heel fijn om te zien dat de cliënten van de Zorgboog in Brandevoort raambezoek kregen ????

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 27 april 2020 om 16:10:

Mijn moeder op de foto bij alphonsus met de burgemeester ????????

Beantwoorden

Die retoriek al veel te vaak gehoord. Ik heb er zo mijn eigen mening over.

Beantwoorden

Daarom wil ze 500 vluchtelingen die nog in het buitenland zit naar Helmond halen en huisvesten. Omkijken na de Helmonder, ja ja.

Beantwoorden

Ik vind het juist een hele mooie column, die hoort samen met haar advertentie in De Loop en ED bij de evergreens. Over een jaar staat die nog steeds als een huis en blijft die te lezen.
Heel veel wijsheid in het college. Hopelijk snappen de raadslieden wat u doet, want te veel Helmonders snappen het echt niet. 🙁

Beantwoorden

Ze kan de straten niet eens schoonhouden…

Beantwoorden
Eddy van Schijndel

Een fantastische vrouw ga zo door

Beantwoorden
Edie van den Elshout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *