Buiten is het 2 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.789 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
366reacties

Een uur geleden tikte onze stad de #100 aan. Want dat is inmiddels het aantal positief geteste Helmonders. De corona-grafiek van vandaag:


Op deze pagina van het RIVM staan veel antwoorden. Antwoorden op vragen als bijvoorbeeld “Waarom melden jullie niet hoeveel Helmonders er zijn genezen van corona?” Of “Wanneer wordt mijn oma in Keyserinnedael getest?” Of …
Meer dan wat die deskundigen daar schrijven, weten wij ook niet. Of anderhalve meter afstand voor iedereen werkt? Bekijk deze video eens…

In de reacties hieronder staan updates.

366 reacties:

Update 81:
De RIVM-aantallen sindsvanmiddag 13.53 uur:
• 42 (+ 1) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 405 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Netjes Helmond we hebben de 100 gehaald goed gepresteerd

Beantwoorden
Herres Achterbuurt

En dan nog een paar 100 die niet getest worden of zijn.

Beantwoorden

Zorgelijk heel zorgelijk vooral voor de mensen die risico zijn. Ik hoop dat het snel minder word ipv meer

Beantwoorden

Heel zorgelijk mijn man is al meer als een week dood ziek
Maar word ook niet getest is maar de gewone griep maar wel 8 kilo afgevallen ????

Beantwoorden

Take care in Helmond ❤ from Burnley.????????????????????????

Beantwoorden

Heel veel sterkte voor allen ????

Beantwoorden

Hopelijk blijft het bij dit getal ik zie wel dat het nu overal serieuser word genomen zoals in wc de bus de bankjes plat zodat je er niet meer op kunt gaan zitten want veel mensen gaan anders nog gezellig bij elkaar zitten vooral de kids..en karretjes verplicht en overal ontsmettings middelen super hoor maar hadden we eigenlijk al paar weken eerder moeten doen maarja beter telaat dan nooit!

Beantwoorden

Thank you Ian, how are thing in Burnley!

Beantwoorden

@cindy wat een onzin beter Te LAAT dan nooit ,TE LAAT is toch al niet meer nodig,je laat toch geen brandweer komen als het vuur al uit is.

Beantwoorden

Ohh 100 valt nog wel mee dan

Beantwoorden

En nog lopen er zat rond dicht bij elkaar.en zeggen och ze overdrijven gewoon Action houden geen afstand karretjes en mandjes worden niet schoon gemaakt hetzelfde bij lidl heisstraat en lidl pronto worden ook daar geen mandjes en karren schoon gemaakt.lidl heistraat houden ze ook geen afstand en er wordt niks van gezegd. Ze hebben gewoon skijt Polen.marokanen.somaliers en Nederlanders en nog meer culturen.ik moet soms gewoon ruzie maken met ze.uit mijn buurt blijven Helliemond.

Beantwoorden

Update 1:
Het aantal bij het RIVM gemelde Helmondse coronapatiënten is sinds gisteren gestegen van 100 naar 105. Dat aantal werd vanmiddag om 14.00 uur bekend gemaakt via de zeer druk bezochte RIVM-website bekendgemaakt.
Het aantal Helmonders met corona is én wordt de komende weken nóg veel hoger.

Beantwoorden

@Van lierop op maandag 30 maart 2020 om 14:24:

Je kan ook zelf doekjes meenemen en schoonmaken, of handschoenen aan doen… Je kan wel afhankelijk blijven van wat een ander doet, of je neemt zelf de verantwoordelijkheid…. Just saying.. ????
En wat afstand betreft, ja dat blijft voor een aantal mensen nog altijd lastig, erger ik me ook aan…

Beantwoorden

ze zijn nog lang niet streng genoeg met de maatregelen die we al hebben. Gewoon nog meer “op slot” en overal deurbewaking, zodat er telkens maar een aantal mensen naar binnen kunnen en als ze het niet verstaan, gewoon wegsturen. Blijkbaar luisteren de mensen toch niet. Dus niet goedschiks, dan kwaadschiks.

Beantwoorden

Zojuist gehoord dat er een positieve corona infectie is in Keyserinnedael verpleeghuis.

Alle info wordt nu tegengehouden

Beantwoorden

@Van lierop op maandag 30 maart 2020 om 14:24:

Als winkeliers zich niet houden aan de opgelegde bepalingen kun je daarover de gemeente Helmond informeren. Voorzover nodig grijpt de gemeente in.
Bij Action en Lidl kom ik nooit. Bij Albert Heijn XL wordt heel voorbeeldig gewerkt.
Er zijn ook (nog steeds) consumenten die niet weten wat er gaande is. En zich te goeder trouw gedragen. De maatregelen die die worden genomen zijn nooit eerder in deze vorm aan de orde geweest.

Beantwoorden

Update 2:
Er zijn 35 Helmonders met corona opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat aantal werd een uur geleden bekend gemaakt.
Vanaf vandaag worden de bevestigde coronapatiëntenaantallen per gemeente niet meer door het RIVM verstrekt vanwege een te lage testcapaciteit in Nederland. Er zijn verschillende manieren om de verspreiding van corona te laten zien. De beste data die er op dit moment zijn, zo meldt dat instituut, zijn de ziekenhuisopnames per gemeente.

Beantwoorden

Update 3:
Er zijn 38 Helmonders met corona opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat nieuwe aantal werd zojuist door het RIVM bekend gemaakt. Zoals je in update 2 kunt lezen, zijn dat er 3 meer dan gisteren.
Het aantal besmettingen per gemeente wordt niet (meer) gegeven. Dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke coronabesmetting getest wordt.

Beantwoorden

Update 4:
Het aantal stadsgenoten dat met corona is opgenomen (geweest) ergens in een ziekenhuis is sinds gistermiddag 14.00 uur gestegen van 38 naar 45.
Dat aantal werd enkele minuten geleden bekend gemaakt via de RIVM-website.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 2 april 2020 om 14:03:

Gaat hard omhoog nu! 🙁 🙁 🙁

Beantwoorden

Sterkte toegewenst ????????

Beantwoorden

Bij jumbo brouwhorst zijn een x aantal wagentjes alleen met wagen naar binnen die ze eerst schoonmaken waar je bij staat top geregeld en een loop richting ????????

Beantwoorden

Bij de nieuwe Jumbo op de Azalealaan maken ze ook de karretjes netjes schoon, het personeel houd rekening met de 1.5 meter afstand. Er is een looprichting bij het binnenkomen ????????
De klanten daarentegen? Ik was de enige die handschoenen droeg (ik weet het, het is mijn eigen keus), ik was de enige die oplette in een rij van; ‘oh, is het druk in deze rij, dan ga ik wel even naar de volgende’
Ik zag oudere mensen de medewerkers een schouderklopje geven en vertellen hoe mooi de winkel was geworden. in normale tijden, geweldig! in deze tijd; aub niet doen! doe je het niet voor je eigen veiligheid, dan denk wel aan anderen!

Beantwoorden

In dierdonk werken er zelfs met een mondkapje op, en de wagentjes worden ontsmet???? en iedereen verplicht n karretje. Mooi toch,

Beantwoorden

Bij de aldi in wc de bus moet je eerst buiten een wagentje pakken en daarna in de winkel kan je desinfecteren ????verkeerde volgorde lijkt mij

Beantwoorden
Mariëlle de Kimpe

@Mariëlle de Kimpe op donderdag 2 april 2020 om 16:33:

Ga maar naar Albert Heijn XL. Daar worden winkelwagentjes gedesinfecteerd. Door AH-personeel. Bij o.a LIDL laten ze het over aan de klant. Niemand controleert, inspecteert of houdt toezicht.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 2 april 2020 om 14:03:

Sterkte ????????

Beantwoorden

Update 5:
Het aantal Helmonders dat met corona is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis is sinds gistermiddag gestegen van 45 naar 52. Dat nieuwe aantal werd zojuist bekend gemaakt.
Harrie Fotografie maakte maandagavond 2 maart deze foto:

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 3 april 2020 om 14:11:

Damm, we doen het cijfermatig dus slechter dan de rest van Brabant. Blijf aub binnen mensen!! Of moeten jullie gezellig gaan genieten van de zon ⛱ en ze op het Elkerliek ziekenhuis maar verder aanklooien… ⚫️

Beantwoorden

Ik vraag mij af als het advies is om zoveel mogelijk binnen te blijven en voor de boodschappen zoveel mogelijk alleen te gaan er zoveel mensen naar bv de Engelseweg gaan om onbenullige zaken te kopen zonder rekening te houden met de medemens en opstandig zijn naar winkelpersoneel?
Alsof er geen ergere dingen zijn op dit moment prullaria te kopen.

Als je dan toch van mening bent dat alle regels niet voor jou gelden hou verdomme rekening met de medemensen en gedraag je naar het winkelpersoneel.

Beantwoorden

@ Theo : beetje kort door de bocht reactie, wat voor jou onbenullig is hoeft niet voor iedereen te gelden 🙂

Beantwoorden

Ik vond het vorige week echt rustig overal in Helmond, moest straks even met de auto weg en het viel me op dat het weer een stuk drukker aan het worden is overal? Merk het ook in huis, woon aan een doorgaande weg en het verkeer is echt weer veel meer hier afgelopen dagen.

Beantwoorden

@ Jan: je hebt gelijk dat onbenullig voor ieder anders is echter spreek ik uit ervaring als ik zeg dat er gezinnen met kinderen massaal een winkelketen (zal geen naam noemen) binnen lopen zonder iets te kopen of komen om een batterij, washandje, kastje fotolijstje en dergelijke zie ik dat dit vaak geen dringende zaken zijn voor de eerste levensbehoeften zeker geen zaken waarbij een heel gezin voor op pad hoeft te gaan.

Het laatste wat ik wil om iemand iets te verbieden of zeggen wat andere moeten doen, wel vraag ik om na te denken alvorens de deur uit te gaan of en hoe belangrijk het is en of dit met een heel gezin moet in relatie tot risico’s zo laag mogelijk te houden.

En als laatste winkelpersoneel komen werken met alle risico’s van dien ze staan er voor u maar hebben ook een gezin behandel deze mensen ook met respect ipv geïrriteerd te reageren.

Dit is niet zomaar een reactie maar een vriendelijk verzoek aan al onze klanten namens alle collega’s in de detailhandel.

Hou u aan de regels gebruik uw gezond verstand dan houden we de winkels open en helpen u graag.

Beantwoorden

sorry, maar ik constateer een groot gebrek aan gezond verstand. Luisteren naar wat wordt voorgeschreven of van ons wordt gevraagd, geldt blijkbaar voor velen, maar lang niet voor iedereen.
Dat het aantal gevallen oploopt, is mede te danken aan mensen met weinig hersens of mensen die denken “ik krijg het toch niet” en lak hebben aan wat er wordt gevraagd. En straks maar klagen als de termijn van thuis blijven weer wordt verlengd (en dat gebeurt, daar kun je donder op zeggen).

Bovengenoemde mensen staan geen moment stil bij het verplegend personeel dat ze straks moet helpen. Die zeggen dan toch ook niet “stik er maar mee”??

Beantwoorden

Beantwoorden

Nou op het Cruijff veld in de binnenstad wordt gewoon door grote groepen gevoetbald, sterker nog er komen groepen gewichtheffen en bodybuilden.
Onze handhaving fietst er gewoon voorbij.
De gemeente doet er niks aan.

Hoezo social distance… Te zot voor woorden.
Ik zeg kijk naar Amsterdam, daar krijgen ze direct een boete als ze de Cruijff velden betreden.

Beantwoorden

@Gezondverstand op vrijdag 3 april 2020 om 21:20:

Carpoolen is voorlopig ook niet toegestaan. En met collega’s samen in een busje naar o.a. de bouw is niet toegestaan. Er wordt gecontroleerd en geverbaliseerd.

Beantwoorden

Is het werkelijk zo geworden dat we foto,s van anderen gaan maken en dan op internet gaan zetten,de kriebels krijg ik ervan

Beantwoorden

@Gezondverstand op vrijdag 3 april 2020 om 21:20:

het is toch allemaal niet zo moeilijk. De burgemeester, zoals elders in het land, kan het gebruik van die veldjes als “verboden gebied” verklaren. Sluiten die dingen.
Maar ja, heeft die tante wel genoeg ruggengraat om dit te besluiten? Veel strenger optreden, anders zitten we over een paar weken met de gebakken Corona-peren. Mensen die niet horen willen moeten het maar voelen, is mijn devies! Dus burgemeester laat zien wie je bent!

En ja “its me” van dat gedoe mogen ze gerust foto’s maken en op de weblog plaatsen, dan geloven de mensen het tenminste! Ophouden met een soft beleid. Klaar!!

Beantwoorden

@its me op zaterdag 4 april 2020 om 07:19:

Is het werkelijk zo geworden dat een Helmonder van 85 jaar zonder corona deze week zijn uitvaartdienst had waar zijn vrouw niet bij was omdat ze niet kan of mag komen omdat ze in een verzorgingshuis zit, een Stiphoutse opa van 94 jaar (wiens vrouw eind vorig jaar overleed) al een maand geen bezoek meer krijgt in zijn huis omdat we willen dat hij blijft leven, het Elkerliek inmiddels een steeds weer terugkerende filmlocatie is geworden voor de landelijke pers en een groepje onwetende jongeren nauwelijks herkenbaar worden gefotografeerd schuin tegenover het politiebureau en dat alles door een onschuldig griepje dat elk jaar opduikt, de kriebels krijg ik ervan.

Kortom, ik snap je reactie, maar mijn antwoord op jouw vraag is ja. Want zo ver is tót vandaag voor mij geworden. En het ergste corona-leed moet nog komen. En dáárna (over een maand of 6) gaan we de wonden likken en betalen. Is er dan nog evenveel Helmonds geld voor de Wmo, gaat de hondenbelasting omhoog, laten we het onkruid verwijderen door Senzer voortaan maar achterwege, hoeveel winkels en horeca in het centrum ging wonder boven wonder niet failliet en in 2021 het eerst volgende Kasteeltuinconcert. Om maar eens wat te noemen.

Beantwoorden

Oh erg hoop heel veel beterschap

Beantwoorden

Update 6:
Het aantal Helmonders dat met corona is opgenomen (geweest) in een ziekenhuis is sinds gistermiddag gestegen van 52 naar 54.
Dat nieuwe aantal werd vanmiddag bekend gemaakt via de RIVM-website.

Beantwoorden

@Rob op zaterdag 4 april 2020 om 10:01:

mijn diep medeleven Rob ik zit zelf ook en mijn vrouw ook in de risicogroep beide longpatiënt.Mijn reactie was meer van zijn we nu zover als 75 jaar geleden.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 4 april 2020 om 13:41:

Krijg je ervan als je nie aan de regels houdt afstand ga naar buiten als het nodig is!!

Beantwoorden

“Er moest me even iets van het hart! Ik sta me hier vanachter een gesloten deur te verbazen over de hoeveelheid mensen die aan mijn etalage voorbij wandelen alsof Corona niet aan de orde is!” Dat schreef JUUDs Foederer, eigenaresse van cadeauwinkel Foederer aan de Smalle Haven in het centrum bij haar videoboodschap.
.

Verrassend niet dus deze cijfers, grauwte smoel, ginne skrik keert zich nu tegen de inwoners…….

Beantwoorden

@Belinda Poeliejoe op zondag 5 april 2020 om 10:58:

Jij bent toch ook niet thuis pff

Beantwoorden
Belinda Poeliejoe

@HV op zaterdag 4 april 2020 om 18:49:

Hier gister 20 kinderen rollend over elkaar en de moeders aan de smoothie

Beantwoorden

ik had de zelfde op heistraat gezien. heel veel mensen met groepjes staan daar.

Beantwoorden

Dapper ding, zag je gister bij beau RESPECT ❤

Beantwoorden

Op de markt ook dicht op elkaar!

Beantwoorden
Ellen van de Mortel

Helemaal mee eens!
Ook bij de skateramp in Mierlo-Hout steeds veel jongeren bij elkaar!
En ze geven ook nog een opmerking als je iets zegt, vinden dat ze dat recht hebben. Laatst telde ik er 12.
Ook ik ben uiteraard al vanaf 11 maart gesloten om verspreiding van het virus tegen te gaan. Kom nergens alleen de hond uitlaten, boodschappen en idd zoals HV in mijn tuintje zittend. Gelukkig kunnen wij dat nog.
Ook ik hoor de verhalen van zorgmedewerkers…. heftig wat hun op hun werk allemaal zien. Dus volwassen…. houd uw kinderen binnen/thuis/achter op de plaats.
Des te eerder kan iedereen weer van alles doen ……

Beantwoorden
Hella van Kraaij

Wij allemaal streng???? aan de regels houden , zie de kinderen en kleinkinderen niet????
En dan zijn er toch nog mensen die alles verzieken ????????????

Beantwoorden

@HV op zaterdag 4 april 2020 om 18:49:

Snap d’r ook helemaal niks van!! Zit je met je goeie fatsoen al een paar weken thuis (op een kort boodschapje na), en anderen (veel teveel) gaan vrolijk hun gang om het virus te verspreiden 🙁

Verantwoord om de winkel te sluiten, maar als iedereen nou gewoon ff mee deed was dat niet eens nodig geweest. Dan hadden mensen toch hun crea spulletjes kunnen blijven kopen om THUIS bezig te kunnen blijven.

Teleurgesteld in hoe egoïstisch mensen daadwerkelijk blijken te zijn 🙁

Beantwoorden

Helaas zie ik hier hetzelfde. Veel ouders en grootouders lopen hier door zigzaggend door de straat om die beertjes te bekijken. Super leuk voor de kinderen, ik zie die genieten dus zeker blijven doen maar ket aub op medegebruikers van de straat. Oudere mensen die stoppen omdat ze vanwege het onvoorspelbaar gedrag van die groepjes omdraaien of toch het risico nemen. Vele zeggen er netjes iets van maar helaas krijgen ze een grote bek terug. Ouders, grootouders, heb je medemens lief en hou afstand en zorg dat andere ook veilig gebruik kunnen maken van de weg. Hier in de straat zijn de beertjes inmiddels verdwenen, wat heel jammer is, maar om telkens die scheld partijen te horen daar zitten wij niet op te wachten, is ook niet zo leuk voor de kinderen. Aub let op elkaar en hou afstand ????????????

Beantwoorden

Gemeente en handhaving laat het ook erg afweten ????

Beantwoorden

Vlieg de boom in en let op jezelf met die corona hysterie als je 1.5 mtr van elkaar vandaan blijft mag je best een blokje om!! Stelletje nsbers lijkt 45 wel elkaar verlinken

Beantwoorden
Joanna Verbaarschot

Ze waren even vergeten te zeggen dat bij de maatregelen te weinig handhavers ter beschikking staan. De mensen die er gewoon schijt aan hebben, beseffen schijnbaar de ernst van de situatie niet. Ik vermijd deze idiote menigte bewust.

Beantwoorden

@HV op zaterdag 4 april 2020 om 18:49:

Ik zag dat Beau ook live met haar sprak (zie link)

https://www.rtl.nl/video/b5fbbeb7-a2b6-44f8-a91a-285d7fc979ff/

In Amsterdam is het rustig, dat moet in Helmond toch ook kunnen….?

Beantwoorden

Handhaven en boetes uit gaan schrijven wie niet horen wil moet het maar in de portemonnee gaan voelen .????

Beantwoorden

Je moet niet mauwen. Als die corona zo erg was. Was de helft van de bevolking al dood
Mensen leef je leven gewoon. ! Zeikers.

Beantwoorden

geen waarschuwing en boete verhogen

Beantwoorden
Marie Louise Lohn

Mensen storen zich niet aan voorschriften en denken het gaat aan mij voorbij.
De regering (en gemeentes) moeten de regels nog veel meer aanscherpen, want als dit zo doorgaat, komen we van dat virus helemaal niet af.
En niet luisteren dan een flinke boete, maar ja wie heeft het lef om al die grootbekkern te verbaliseren?

Beantwoorden

@Marina Elisa op zondag 5 april 2020 om 12:21:

jij heb geen plank, maar een deur voor je kop.!

Beantwoorden

@Marina Elisa op zondag 5 april 2020 om 12:21:

Het aantal corona-doden in Nederland valt inderdaad mee, maar dat komt nou juist door alle maatregelen. Zonder maatregelen zou in korte tijd ongeveer 20% van de bevolking doodgaan.

Dat is bij lange na niet de helft, daar heb je een punt, maar het absolute aantal is toch best wel veel. Alleen in Helmond al zouden het er 18.000 zijn. Bij ongeveer de helft van alle huishoudens zou een lijkwagen voor komen rijden. Ook bij jou in de straat.

Doodsoorzaak: langzame verstikking. De meeste van die 18.000 Helmonders zouden te redden zijn geweest, als de medische zorg niet overbelast was geraakt.

Beantwoorden

@HV op zaterdag 4 april 2020 om 18:49:

dit kost je klanten

Beantwoorden
Wiljan van Doorne

Wat is het beleid van de @gemeenteHelmond en vooral hoe voer je dit uit. Handhaven heet dat geloof ik
Waar is de handhaving bij de drukte in het centrum van de stad

Beantwoorden

Update 7:
Het aantal Helmonders dat met corona is opgenomen (geweest) ergens in een ziekenhuis, is sinds gistermiddag gelijk gebleven op 54. Dat nieuwe aantal werd om 14.09 uur bekend gemaakt via de RIVM-website.
In update 3 kun je teruglezen, dat er woensdag 38 van zo’n Helmondse ziekenhuispatiënten waren.

Beantwoorden

@HV op zaterdag 4 april 2020 om 18:49:

Lekkere reclame voor je winkeltje ????????????????

Beantwoorden

Goed verwoord Juud het is gewoon de waarheid daar

Beantwoorden
Clementine van Dam

Fijn geen klanten dus …winkels zijn niet voor niets open hoor

Beantwoorden

Deze mevrouw heeft helemaal gelijk…
Waarom treedt politie Helmond niet op ?

Beantwoorden

Wat is het toch moeilijk voor sommige mensen, echt ongelofelijk..

Beantwoorden

Ik ben een man van 71 jaar , en ben met het binnen zitten sjaals aan het breien. Deze wil ik straks gaan brengen aan een verzorgingshuis. Deze mensen zijn in deze tijd zo eenzaam. Vandaar mijn bericht hier, 2 knotten garen gaan er in een sjaal, als u nog wat hebt liggen hou ik me aanbevolen

Beantwoorden
Gerard van de Wiel Derks

Het verbaasd me dat er totaal geen handhaving en politie te zien is op straat. Ze zouden nu meer tijd moeten hebben. Er zijn geen speciale evenementen, veel minder inbraken etc. Als ze zichtbaar rondlopen en fietsen op plekken waar veel mensen bij elkaar komen werkt dat preventief!

Daarnaast krijg ik echt de indruk dat het een speciaal type mens is die de regels aan zijn laars lapt. Bij dat soort werkt meestal maar 1 ding en dat is een hoge boete. Geen geld? Dagje zitten!

Lik op stuk beleid!

Beantwoorden

Update 8:
Het aantal Helmonders dat met corona in het ziekenhuis terecht kwam is ook vandaag 54 op blijven staan. Dat nieuwe aantal werd om 13.38 uur bekend gemaakt via de RIVM-website.
De NOS zette 3 weken geleden het onderstaande filmpje op YouTube om een ieder over “De allesbepalende lijn in de coronacrisis” te informeren. Tot op dit moment werd die video 1,8 miljoen bekeken.

Beantwoorden

@HV op zaterdag 4 april 2020 om 18:49:

Idd judith, ik moet elke dag weer mij gezondheid op het spel zetten omdat mensen zo nodig moeten fun shoppen. Waardoor mijn chef de winkel niet dicht gooit. Ja dan maar thuis blijven hoor ik de meeste al weer zeggen maar ik krijg dan niets betaald omdat de winkel open is en blijft dus werken anders geen eten, huur kunnen betalen etc en zoveel vrije dagen heb ik ook niet om deze periode uit te zitten. DUS BLIJF THUIS als je de mogelijkheid hebt !!!!

Beantwoorden

Update 9:
Er zijn 54 Helmonders met corona opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dat aantal werd om 13.50 uur bekendgemaakt door het RIVM.
Dat is dus hetzelfde aantal als zaterdag (update 6) en betekent dat er sinds die dag geen nieuwe Helmondse coronapatiënten meer werden opgenomen in het ziekenhuis.

Beantwoorden

Nou laten we hopen dat het daarbij blijft. Helmond doet het niet zo slecht.

Beantwoorden

@Mark op dinsdag 7 april 2020 om 15:26:

als ze nu allemaal maar niet gaan denken, dat ze zich niet aan regels hoeven te houden!!

Beantwoorden

Tja veel domme mensen, domme reacties , egocentrisch, er zijn er al veel overleden in deze regio, zorg dat je niet verantwoordelijk bent voor het overlijden van je naasten, want dat zul je nooit vergeten

Beantwoorden

@Maurice Vermaes op dinsdag 7 april 2020 om 22:59:

We moeten ons houden aan de instructies die via RIVM en overheid/gemeente worden verstrekt.
Inmiddels loopt het aantal tegenstanders van deze instructies wel op.

Beantwoorden

Je hebt helemaal gelijk stelletje onnozelen zijn het.
Niet te geloven

Beantwoorden

@Sander Lam op zondag 5 april 2020 om 13:28:

Waar is die 20 % waar jij over rept op gebaseerd ?
Op aannames en niet op feiten…in de landen waar nauwelijks of géén maatregelen zijn genomen komt men lange na niet aan 20% sterfgevallen door Corona !
Je gaat gewoon mee in de grote meute wereldwijd, die zich sinds aanvang dit jaar bezighoud met angst zaaien….massahysterie !
Feit : in Nederland zijn nauwelijks doden onder de 70 jaar, de grootste groep doden vallen in de leeftijd 80-84 jaar. Diegenen die onder de 70 zijn gestorven waren ernstig verzwakt, de meesten daarvan door grote onderliggende gezondheidsproblemen..
Ik vind het ook goed dat de overheid probeert de zwakkeren te beschermen, maar de mate waarop vind ik wel wat doorslaan.
In de winter van 2017/18 zijn in Nederland 9.444 doden gevallen door de “normale” griep, experts die daar op willen wijzen worden momenteel niet uitgenodigd door de reguliere media….

Beantwoorden

@Jan op woensdag 8 april 2020 om 12:28:
Deze laten reactie laten we nog net toe, maar:

Voor jou en wie het nog meer betreft:
Dit topic gaat over het coronavirus in Helmond. Reacties over de wereldwijde, Nederlandse en Brabantse oorzaken, problemen, oplossingen, (fake) nieuwtjes en gezemel inzake corona, beschouwt De weblog van Helmond als off-topic en verwijderen we daarom. Voor het geven van zulke meningen zijn er immers tal van andere plekken op internet te vinden. Zoals je hopelijk weet gaat De weblog van Helmond namelijk over… Helmond. ???? Dit kon je lezen op https://www.deweblogvanhelmond.nl/corona-in-helmond/ maar zag je waarschijnlijk niet.

Be safe!

Beantwoorden

Update 10:
Het aantal Helmonders dat als coronapatiënt opgenomen is (geweest) in een ziekenhuis steeg sinds gistermiddag van 54 naar 59. Dat aantal werd om 13.57 uur bekendgemaakt door het RIVM. Voorgaande dagen (zie eerder updates) stond dat aantal op 54. Vandaag werd ook bekend dat er 162 positief op corona geteste Helmonders zijn waarvan het RIVM weet heeft.
Harrie Fotografie maakte onderstaande foto.

Beantwoorden

@Jan op woensdag 8 april 2020 om 12:28:

Aangezien de weblogredactie jouw vraag nog net toelaat, mag ik vast nog net een antwoord geven.

Die 20% baseer ik op informatie van de WHO: ‘Most people (about 80%) recover from the disease without needing special treatment’.

https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Ik ga ervan uit dat ‘needing special treatment’ betekent dat zonder medische zorg die groep zal overlijden.

In mijn reactie op zondag 5 april 2020 om 13:28 schetste ik het uiterste scenario, als de hele bevolking besmet raakt en de artsen (dus) slechts een verwaarloosbaar percentage van de patiënten kunnen helpen. Gelukkig zien we dit nergens feitelijk gebeuren, maar het is wel denkbaar.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 8 april 2020 om 14:07:

Verdorie, nu weer een stijging. 🙁

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 8 april 2020 om 12:33:

Mijn reactie was inderdaad niet specifiek over Helmond, dat klopt dus excuses hiervoor:)

Wat ik bedoelde duidelijk te maken…het Helmonds voorbeeld :

162 positief geteste op 90.000 mensen, 60 ziekenhuisopnames hoeveel daarvan overleden zijn weet ik niet maar hooguit enkelen.
Om dan te roepen dat zonder maatregelen 20% zou overlijden vind ik wel heel erg voorbarig en zeer waarschijnlijk ongegrond angst zaaien !

Beantwoorden

Update 11:
Tot op dit moment zijn er 21 Helmonders aan corona overleden. Dat is het officiële aantal dat burgemeester Elly Blanksma zojuist meldde tijdens een online persconferentie. Omdat niet bij iedereen, die in deze periode is overleden, het coronavirus is vastgesteld, ligt dit aantal ongetwijfeld hoger, zo meldde zij.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 8 april 2020 om 16:31:

Een online persconferentie van Blanksma?
Waar was die te zien?
Waarom is hiervan geen melding gemaakt door Blanksma?

Veel mensen zitten thuis en willen op de hoogte blijven Burgemeester!

Beantwoorden

Buiten de bejaarde mensen die niet getest zijn en overleden aan de symptomen van de carona vires ???? ???? ????

Beantwoorden
Leentje Kwappenberg

???? 🙁 ????

Beantwoorden

Getal klopt niet!! Zijn er veel meer. Wat er in de verpleeghuizen gebeurt, hoor je niemand over. Jammer dit, zijn toch de mensen die na de oorlog met hun handjes dit land weer opgebouwd hebben ????

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Hoeveel besmettingen moeten er dan wel niet zijn?

Beantwoorden

Ik lees net dat iemand zegt dat ze er bij de action en Lidl Heistraat niets aan doen. Nou sorry doe al mijn boodschappen bij Lidl Heistraat daar staat iemand bij de ingang alle wagentjes en mandjes die gebruikt worden de hele dag te reinigen. En vorige week ook al. De afstand vab 1. 1/2 meter wird daar ook gied opgelet. Ook door personeel was bij de diepvries iets aan het zoeken en de gene die bij aan het vullen was vroeg netjes of die er even bij mocht. Bij de action Iden er zijn op dit moment bij de action maar 2 wagentjes beschikbaar daar staat n tafel met keukenrol en ontsmettingsmiddel om het karretje te ontsmetten verder worden de hele dag de mandjes ontsmet door iemand van het personeel staat langs de poortjes waar je door naar binnen gaat

Beantwoorden

Mensen mensen wat een domme mensen,als we ons niet allemaal aan de regels houden en de besmettingen nemen toe krijgen we een lockdown tot na de zomer dus niks berkendonk of buiten op straat zitten of terrasje pikken met 35 graden hitte ,wereldwijd wel te verstaan en diegene die denken stoer te zijn ook jij loopt risico en wat als er een familielid besmet raakt heb je dan nog zo’n grote smoel,en denk eens wat meer aan anderen mensen die wel zichzelf aan de regels houden die lopen risico door anderen ,en dat vingerwijzen naar hier is het goed en daar niet,allemaal meewerken dan hebben we de meeste kans van slagen.

Beantwoorden
stelletje brrrrrr

Update 12:
Het aantal Helmonders dat met corona opgenomen is (geweest) in een ziekenhuis steeg sinds gistermiddag van 59 naar 60. Dat aantal werd om 15.15 uur bekendgemaakt door het RIVM.
Dat instituut meldde ook dat er nu 180 positief op corona geteste Helmonders zijn waarvan het RIVM weet heeft. Gisteren waren dat er 170. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger. Dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 10 april 2020 om 16:11:

Onder andere mijn broer. 🙁
Ik wens hem en iedereen heel veel sterkte toe. Hopelijk blijft iedereen lekker thuis de komende paasdagen.

Beantwoorden

En de niet gemelde nog pfff

Beantwoorden

Jullie moeten ook eens gaan handhaven op de parkeerplaats bij de watertoren stikte net van de jeugd met bier dubbele bon.

Beantwoorden
Kristel de Bruijn

Jullie mogen ook wel handhaven bij kwekerij Linders wat een drukte pffff niet normaal. Komen binnenkort wel weer meer besmettingen bij op deze manier.

Beantwoorden

Hopelijk lezen de handhavers en politie dit ook. Gewoon op de bon.
Er zijn nog hele groepen mensen die lak hebben aan de regels en die
het op den duur verzieken voor anderen, want zo komen we er nooit
vanaf!

Beantwoorden

@punt-uit op vrijdag 10 april 2020 om 22:32:

Het leeuwendeel van de bewoners gedraagt zich voorbeeldig. Ook in supermarkten en winkelcentra. Na 4 weken verplicht/onverplicht quarantaine slaat de verveling wel toe. En we moeten nog 4 weken doorgaan. Wat is het uitzicht/voortuitzicht daarna?
Handhavers en politie begrijpen ook wel dat je met uitdelen van bekeuringen niet verder komt.
Er geldt voor hun een maatschappelijke taak. Mensen wijzen op verantwoordelijkheden en halsstarrigen wel bekeuren.

Beantwoorden

Update 13
Het aantal Helmonders dat met corona opgenomen is (geweest) in een ziekenhuis (in of buiten Nederland) is met 4 toegenomen. Dat aantal coronapatiënten steeg sinds gistermiddag van 60 naar 64. Er zijn nu 191 Helmonders die positief op corona werden getest, gisteren waren dat er 180. Die nieuwe aantallen maakte het RIVM vanmiddag om 13.52 uur bekend.
Woensdagmiddag maakte Harrie Fotografie de onderstaande foto’s.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 11 april 2020 om 15:55:

Zullen er nog wel meer worden helaas. Ik zie dingen om me heen, en denk dan…. Ben ik nu gek aant worden. Mensen snappen het ECHT niet ????

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Ja echt ben benieuwd de uitbraak na de pasen

Beantwoorden

Ja iedereen denkt dat t nu wel weer kan het is toch aan het afvlakken..

Beantwoorden

Ik begrijp het echt niet meer, ons wordt gezegd dat we allemaal thuis moeten blijven !! En dan kijk je naar de tv, dan zie je hoeveel Duitsers ons land binnenkomen,terwijl er marechaussee staat. Waarom staan die daar eigenlijk vraag ik me af???? alleen om ze te zeggen dat ze ook hier 1.5 meter afstand moeten houden. Had die grenzen toch dicht gegooid.
Dan lees je weer wat er hier op de markt gebeurd is, veel te druk. Even voor mevr. de burgemeester, er was toch plaats genoeg om de kramen een heel stuk uit elkaar te laten staan, en niet hutje op mutje bij de ameideflat. Kijk eens in de warande hoe druk het daar is, en zo kan ik nog wel meer opnoemen. Lieve mensen die het dan zogezegd ” niet begrijpen ” oké dat kan, maar denk eens 1 keer niet alleen aan jezelf maar ook eens aan de medemens. DIT GAAT ZO NIET GOED KOMEN. Of spoor ik niet????vraag ik me wel eens af

Beantwoorden

Update 14
Het aantal Helmonders dat met corona opgenomen is (geweest) in een ziekenhuis steeg sinds gistermiddag van 64 naar 66. Er zijn nu 207 positief op corona geteste Helmonders, gisteren waren dat er 191.
Die nieuwe aantallen werden om 14.00 uur bekendgemaakt door het RIVM.

Beantwoorden

Betekent dat , dat er op dit moment 207 inwoners zijn met COVID-19. Of is dit het aantal wat tot nu toe positief getest is, vanaf het begin?

Beantwoorden

@Corrie op zondag 12 april 2020 om 15:08:

Dat laatste, dat moet wel, kijk maar eens bij de andere updates.

Beantwoorden

Update 15
Het aantal Helmonders met corona dat opgenomen is (geweest) in een ziekenhuis steeg sinds gistermiddag van 66 naar 74. Alleen in de gemeenten Amsterdam (+13) en Eindhoven (+11) steeg dat aantal harder dan in Helmond (+8). Er zijn nu in totaal 208 Helmonders waarbij een test aantoonde dat zij corona hebben, 1 meer dan gisteren (zie update 14).
Die nieuwe aantallen werden om 13.58 uur bekendgemaakt door het RIVM. Op deze RIVM-pagina staan heel veel cijfers en informatie.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 13 april 2020 om 14:04:

????

Beantwoorden

Heftig! En nog blijven mensen alle regels aan hun laars lappen. Gisteren een kennis opgenomen in het Elkerliek en diezelfde ochtend haar moeder overleden. ???? Mensen let alsjeblieft wat beter op!

Beantwoorden

Blijft een moeilijke tijd heftig allemaal !

Beantwoorden

Maar ja het was ook best druk hier op het fietspad langs het kanaal, dus ja als ik dan hoe druk het was op andere plaatsen

Beantwoorden

Omdat sommige niet luisteren maar wel huilen als ze het krijgen????

Beantwoorden

Zo heftig dat ik geen reet merk van heel de corona niet in de stad!!! Schandalig

Beantwoorden

???? en zo tel er nog maar is een maand of 4/5 bij ..
sterkte voor alle zieken .. hoop dat ze allemaal opknappen❤

Beantwoorden

Ik zie nog steeds groepen bij elkaar staan en ook hier in de buurt. Nog geen politie extra gezien.

Beantwoorden
Jette van Helmond

Volgens stand van zaken moeten we echt rond 1 juli klaar zijn.Maar Corona is een blijvertje…nu roeptoetert de ene na de andere interessante lobby universiteit of onderzoeksbedrijf dat ze een vaccin verwachten in september…
de kans dat het virus ergens ter wereld voor die tijd gemuteerd is en NIET door dat vaccin gedekt wordt is rond de 99%.
Helmond doet het niet beter of minder dan andere steden.
Wel blijft er immense druk op personeel in zorg- en ziekenhuizen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op maandag 13 april 2020 om 14:04:

Zal nog wel harder harder gaan stijgen na het massale bezoek aan de markt afgelopen zaterdag

Beantwoorden

Zo lang er in de stad overal mensen lopen te winkelen alsof er niets aan de hand is, zal dat wel zo blijven. Als je al boa’s ziet, dan lopen ze naast elkaar op 0,5 meter en in de supermarkten kun je onmogelijk 1,5 afstand houden door het gedrag van veel klanten. Regelmatig staan er klanten gezellig met elkaar te kletsen middenin het gangpad.

Beantwoorden

Volgens mij, maar wie ben ik, komen we van dat Corona-virus nooit meer af. Mensen willen niet luisteren en blijven gewoon “hun ding” doen.
Er is een sprankje hoop als er een vaccin wordt gewonden.

Ik hoorde net een knulletje van een jaar of elf tegen me zeggen: “meneer dat Corona blijft bestaan en we zitten er zeker nog twee jaar aan vast”. Ik geloof dat manneke meteen. Als zo’n kind het al snapt, waarom dan ouderen, die toch meer verstand zouden moeten hebben, helemaal niet!
Domheid? Of laks en denken “mij overkomt het niet”, ik ben gezond. Ja, totdat ze Corona op bezoek krijgen en dan zitten ze te jammeren! Hadden ze meer eerder hun verstand moeten laten werken!

Beantwoorden

we komen niet van corona af, ook niet als er een vaccin is. Je kunt niet immuun worden. Mensen die corona hebben gehad hebben nu weer corona, kortom het blijft terug komen.

Beantwoorden

Update 16:
Elkerliek start nazorgtraject met app voor alle coronapatiënten
Een ziekenhuisopname in verband met corona heeft voor patiënten grote impact. Ze zijn verzwakt en hebben vaak te maken met uiteenlopende fysieke, cognitieve en psychische problemen. Om ervoor te zorgen dat deze patiënten ook na ontslag uit het ziekenhuis de juiste zorg, aandacht en ondersteuning krijgen, heeft het Elkerliek ziekenhuis een ‘corona nazorgtraject’ opgezet.
Zo houdt het ziekenhuis na ontslag frequent contact met de patiënt om te kunnen signaleren of er problemen spelen, waarvoor aanvullende zorg van belang is. Daarnaast geeft het nazorgtraject patiënten houvast met behulp van een special ontwikkelde corona nazorg app. Deze app biedt ondersteuning op afstand. Zo krijgt men via de app informatie, praktische tips en oefeningen om het herstel te ondersteunen. Ook geeft de app inzicht wanneer het raadzaam is om hulp in te schakelen.
Na ontslag uit het ziekenhuis krijgt de patiënt eerst even de gelegenheid om thuis te wennen aan de nieuwe situatie en te ervaren waar hij tegenaan loopt. Ongeveer twee weken na het ontslag is er het eerste telefonische contact met de patiënt. Een medewerker van de afdeling revalidatie neemt dan een korte vragenlijst met de patiënt door. Op basis daarvan krijgt de patiënt vervolgens advies op maat óf we verwijzen hem voor de juiste begeleiding naar één van onze zorgpartners in de regio, zoals een diëtist, logopedist, ergotherapeut, fysiotherapeut, psycholoog of geestelijk verzorger. Zo kan deze zorg zo dicht mogelijk bij huis worden geboden. Zijn de problemen complex of multidisciplinair? Dan komt ook de revalidatiearts en/of longarts vanuit het ziekenhuis in beeld. Een maand later wordt er nogmaals contact met de patiënt opgenomen. Men bespreekt met de patiënt hoe het gaat, controleert of de juiste behandelingen zijn ingezet (of wellicht al zijn afgerond) en geeft waar nodig nog aanvullend advies.
Het hele nazorgtraject is volledig op de persoonlijke behoefte van de patiënt afgestemd. “Zo proberen we patiënten te ondersteunen bij het verdere herstel en ook na de opname in het ziekenhuis voor de patiënt klaar te staan”, aldus Elske Berkvens, fysiotherapie-wetenschapper in het Elkerliek.

Beantwoorden

Update 17
Het aantal Helmonders met corona dat opgenomen is (geweest) in een ziekenhuis steeg sinds gistermiddag van 74 naar 81. Met die stijging van 7 inwoners staat onze stad net als gisteren wéér in de top 3 van Nederland. Alleen in de gemeenten Amsterdam (+33) en Rotterdam (+16) steeg dat aantal harder dan in Helmond (+7) en Maastricht (+7).
Er zijn nu in totaal 220 Helmonders waarbij een test aantoonde dat zij met het coronavirus besmet zijn. Dat zijn er 12 meer dan gisteren.
Die nieuwe aantallen werden om 14.00 uur bekendgemaakt door het RIVM. Op deze RIVM-pagina staan heel veel cijfers en informatie over het coronavirus (COVID-19) dat het leven dit jaar ingrijpend veranderde.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 april 2020 om 14:11:

Pff ellende

Beantwoorden

Maar er worden toch ook mensen beter of niet, maar ik vindt het wel eng dat het zo op loopt nu

Beantwoorden

yess goedzo jongens we zitten in de top 3

Beantwoorden

Plek 3 promoveert naar een hogere divisie?

Beantwoorden
Martin Coldeweijer

Mijn oma is kortgeleden overleden aan corona. Meerdere crematoria in de omgeving lagen volledig vol waardoor ze naar Eindhoven moest; de kerk was overbezet, begrafenisondernemers die zeggen dat ze het nog nooit zo druk hebben gehad; ik geloof niets van de daling in overlijdens. Er worden veel te weinig mensen getest.

Beantwoorden

Zal nog wel erger worden…! Net toen het allemaal “goed ging” moest men (niet slim) uitgerekend met een verklaring komen dat het iets of wat beter ging, want er was “een afvlakking”. Tja, dan worden de mensen weer (zie ik nu volop) nonchalanter en nonchalanter worden ????

Beantwoorden

Update 18:
Inmiddels zijn er 26 Helmonders die, volgens de officiële cijfers, zijn overleden aan het coronavirus. Dat maakte burgemeester Elly Blanksma vanavond bekend tijdens de eerste digitale raadsvergadering in Helmond.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 april 2020 om 21:11:

Door jullie brei aan cijfers elke keer ben ik eerlijk gezegd overtuigd geraakt dat het meer dan een griepje is. Ik ben het afgelopen dagen best uitgebreid nagegaan. Aanleiding was het overlijden van een vrij jonge vriend (may he rest in peace) en zijn pijn voorafgaand daaraan. Ik schaam me nu best wel, en daarom deze anonieme reactie.

Een Helmondse #heldopsokken

Beantwoorden
anonieme Helmonder

Ik ben benieuwd hoeveel doden er zijn die niet geregistreerd waren? Dus verschil ten opzichte van vorig jaar.

Beantwoorden

Soww en er wonende 91 duizend mensen in helmond “paniek zaaierij noemen we dat”

Beantwoorden

En zou dat puur carona zijn of mensen die met een sterke griep ook zouden sterven?

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 april 2020 om 21:11:

Vergeet niet hoeveel mensen er in bejaardenhuizen zijn gestorven alleen hier in Helmond aan carona ????????????

Beantwoorden
Leentje Kwappenberg

Vorigige jaren zijn er veelvouden gestorven aan de normale griep.

Beantwoorden

3de plaats ❓

Beantwoorden

Zijn deze mensen overleden met of door Carona??

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 14 april 2020 om 14:11:

Dit is echt zo interessant! Graag meer van dit soort posts!

Beantwoorden

Update 19
Het aantal Helmonders met corona dat opgenomen is (geweest) in een ziekenhuis steeg sinds gistermiddag van 81 naar 86. Er zijn inmiddels in totaal 227 Helmonders waarbij een test aantoonde dat zij met het coronavirus besmet zijn. Dat zijn er 7 meer dan 220 gisteren.
Die nieuwe aantallen werden vanmiddag bekendgemaakt door het RIVM. In onze eerdere updates staan veel meer cijfers en linkjes naar informatie over het coronavirus (COVID-19).
Gisteravond meldde burgemeester Elly Blanksma dat er tot op dat moment 26 Helmonders overleden aan het coronavirus. Sinds vanochtend is dat aantal met tenminste 1 verhoogd. In december spraken hij en zijn zoon met Sander voor de Clubiconen Special van ELF Voetbal.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 15 april 2020 om 14:41:

Wil je meehelpen die getallen zo laag mogelijk te houden? Blijf aub gewoon thuis! Is dat nou zo moeilijk?
Heel veel sterkte voor iedereen die door dat klotevirus de lul is. ????

Beantwoorden

Ze moeten niet steeds verkondigen dat het minder wordt . Jeugd moeten ze ook eens wat meer discipline bijbrengen. Door hun met hun onverantwoordelijke gedrag kunnen wij daardoor langer binnen blijven.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 15 april 2020 om 14:41:

Wim van den Broek mailde de 3 onderstaande foto’s die hij op De Braak maakte van Lambert Krekels, met 78 doelpunten nog altijd de eeuwig topscorer bij Helmond Sport. De eerste 2 foto’s maakte Wim in november 2019, de derde vorig jaar augustus.

Beantwoorden

Een icoon van onze club is niet meer. Lambert Kreekels kwam trouw naar iedere thuiswedstrijd. We zullen hem altijd blijven herinneren als onze clubtopscorer aller tijden. Sterkte aan zijn familie en vrienden gewenst !

Beantwoorden

Ze moeten eens wat meer optreden tegen die samenhangende jeugd. Bij het skate baantje in Brandevoort vanmiddag denk ik wel een man of 40. Niet normaal druk.

Beantwoorden

Stemmingmakerij die cijfers allemaal????

Beantwoorden

Update 20:
Dit keer de kale RIVM-coronacijfers:
– 86 Helmonders opgenomen in een ziekenhuis in Nederland of het buitenland
– 29 Helmonders overleden
– 234 Helmonders positief getest

Over 10 uur komen naar verwachting de nieuwe aantallen van het RIVM.

Beantwoorden

Update 21:
De coronacijfers sinds vanmiddag:
– 31 Helmonders overleden
90 Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
– 240 Helmonders positief getest

Morgenmiddag staan op de RIVM-website waarschijnlijk de nieuwe aantallen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 april 2020 om 14:41:

Ik staar nu al een tijdje naar die getallen en krijg het er gewoon koud van. ????

Beantwoorden

Verpleeghuizen niet meegeteld, dan zijn het er veel meer

Beantwoorden

Zijn er veel meer, tel alleen al in de verzorgingstehuizen. Die tellen schijnbaar niet mee in deze maatschappij

Beantwoorden
Hanny van den Broek

Ze tellen alleen die getest zijn zeker?

Beantwoorden

@Alexandra op vrijdag 17 april 2020 om 17:47:
@Hanny van den Broek op vrijdag 17 april 2020 om 17:53:

Deze 3 artikelen lazen wij, meer dan dat weten wij niet:
‘Ongekend aantal’ sterfgevallen in verpleeghuizen door coronavirus
Al 857 Brabantse coronadoden in verpleeghuizen en thuiszorg
Schrikbarende sterftecijfers op dementie-afdelingen in Zuidoost-Brabant: soms helft van bewoners overleden

Beantwoorden

@Ans op vrijdag 17 april 2020 om 20:14:

Dat kun je het beste aan het RIVM vragen.

Beantwoorden

@Jette van Helmond op woensdag 15 april 2020 om 20:15:

In brandevoort mag dat die zijn wat meer dan de gewone helmonder daar wordt juist wel hard tegen opgetreden klasse justitie

Beantwoorden

Update 22:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.56 uur vanmiddag:
• Geregistreerde Helmonders die aan corona overleden: 31
• Aantal Helmonders dat met corona in een ziekenhuis werd opgenomen*: 90
• Geregistreerde aantal met corona besmette Helmonders: 244

* Het aantal ontslagen Helmonders weten we helaas niet.

Beantwoorden

Bij de praxis stonden de mensen in de rij tot aan de engelseweg om naar binnen te mogen vanmorgen rond 9:30

Beantwoorden

Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten dat de bovenstaande lijndiagram alleen maar op kan lopen en dus het lijntje naar boven gaat.

Beantwoorden

In veel supermarkten zijn geen maatregelen genomen, die zouden een flinke bekeuring moeten krijgen! ????????

Beantwoorden

@Mark Berens op zaterdag 18 april 2020 om 17:44:

Die 2 lijnen zullen over een aantal maanden horizontaal gaan lopen. Tenminste: laten we dat hopen.

Beantwoorden

Update 23:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.51 uur vanmiddag:
• Geregistreerde Helmonders die aan corona overleden: 31
• Aantal Helmonders dat met corona in een ziekenhuis werd opgenomen: 90
• Geregistreerde aantal met corona besmette Helmonders: 253

Via eerdere updates vind je heel veel antwoorden op vragen die je wellicht hebt.

Beantwoorden

Update 24:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.57 uur vanmiddag:
• Geregistreerde Helmonders die aan corona overleden: 31 (+ 0)
• Aantal Helmonders met corona in een ziekenhuis opgenomen: 90 (+ 0)
• Geregistreerde aantal met corona besmette Helmonders: 257 (+ 4)

Beantwoorden

Update 25:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.50 uur vanmiddag:
• Geregistreerde Helmonders die aan corona overleden: 31 (+ 1)
• Aantal Helmonders met corona in een ziekenhuis opgenomen: 90 (+ 0)
• Geregistreerde aantal met corona besmette Helmonders: 257 (+ 2)

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 21 april 2020 om 13:59:

Gaat goed lijkt me

Beantwoorden
Martin Coldeweijer

Update 26:
De RIVM-coronacijfers sinds 14.03 uur vanmiddag:
• Geregistreerde Helmonders die aan corona overleden: 32 (+ 1)
• Aantal Helmonders met corona in een ziekenhuis opgenomen: 90 (+ 0)
• Geregistreerde aantal met corona besmette Helmonders: 264 (+ 7)

Meer informatie? Dat lees je (als je wilt) in de eerdere updates en reacties.
Weet jij daarover nóg meer of wil je meer weten, hieronder kun je dat zonder inloggen of zoiets melden. Op https://www.deweblogvanhelmond.nl/corona-in-helmond/ zie en lees je nog veel meer.

Beantwoorden

Update 27:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.52 uur vanmiddag:
• Geregistreerde Helmonders die aan corona overleden: 32 (+ 0)
• Aantal Helmonders met corona in een ziekenhuis opgenomen: 90 (+ 0)
• Geregistreerde aantal met corona besmette Helmonders: 269 (+ 5)

Beantwoorden

Update 28:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.53 uur vanmiddag:
• Geregistreerde Helmonders die aan corona overleden: 32 (+ 0)
• Aantal Helmonders met corona in een ziekenhuis opgenomen: 92 (+ 2)
• Geregistreerde aantal met corona besmette Helmonders: 280 (+ 11)

“Het gaat écht niet goed met dat virus in Helmond!” Dat legde een voormalig weblogmedewerker uitgebreid uit aan de telefoon gisteravond laat. Een monoloog en steeds verwijzend naar onze en de regionale RIVM-cijfers. Of hij meer wist over de cijfers van vandaag? Nee, maar hij krijgt vandaag waarschijnlijk meer gelijk dan hij wilde…
Harrie Fotografie maakte eind maart deze foto:

Beantwoorden

Is dat gek die stijging? Nee, eigenlijk niet als je ziet dat mensen toch nog vrij dicht bij elkaar zitten of staan. Blijkbaar zitten de oren verstopt en kennen ze de algemene regels niet (of willen die niet kennen). Jammer, maar zo blijft het sudderen en komt er nooit een einde aan!
Afstand bewaren aub. Wijs elkaar er op! En denk niet het zal mij een zorg zijn!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 24 april 2020 om 14:31:

???? Sterkte…
Is maar een griepje toch…
In de rest van ZO-Brabant gaat het niet slecht, maar ja…

Beantwoorden

Gek he …kijk berkendonk gisteren …leek spanje wel op dat strand

Beantwoorden
Marcel van de Weyer

Nou is niet zo raar, binnen blijven kennen we niet, alleen naar de supermarkt ook nooit van gehoord, gezellig samen op bankjes en in parkjes gaan zitten doen we het liefste, en dan ook nog met 4 vrienden in een auto zitten of feestjes thuis hebben meer en betere controle zou zo gek nog niet zijn…

Beantwoorden

En dan gewoon die markt open gooien!!!! Slim hoor burgemeester!!!!!

Beantwoorden

ja idd en waar zijn de “handhavers” die zo graag bonnetjes schrijven? B&W moeten zichzelf eens achter de “dovemans”oren krabben!

Beantwoorden

@Teun op vrijdag 24 april 2020 om 15:39:

toen ik Corona met gewone griep vergeleek werd mijn “bijdrage'” verwijderd!

Beantwoorden

Er zijn nog heel veel mensen die graag bij elkaar zitten en wel verbaasd zijn als de maatregelen tegen vallen voor hen. Punt dan ben je echt dom en egoïstisch. Neem een ander serieus die wel op let. Snap toch al niet dat de jeugd tussen 13 en 18 weer meer mogen want dat zijn de grootste groep mensen die schijt aan een ander hebben.

Beantwoorden

Ja bij ons achter is ook elk weekend feest.

Beantwoorden

Alle toegangswegen naar Berkendonk nu ineens gesloten. Heel veel bonnen uitgedeeld zeggen mensen daar, weet jullie hoeveel @weblog?

Beantwoorden

In de heistraat staan de hele dag een hoop van die buitelandse jongeren (om het netjes te houden) in groepen van 10 man.
En dan is de politie nergens te bekennen.

Beantwoorden

Doen toch niks hier zaten ze van de week op 2 bankjes bij de lidl met bier en ze fietste er gewoon langs zeiden niks

Beantwoorden

@José op vrijdag 24 april 2020 om 16:21:

Iemand (die we niet kennen) noemt 16 bekeuringen, zie deze tweet.

Beantwoorden

@Truus op vrijdag 24 april 2020 om 15:52:

mensen moeten hun eigen gezonde verstand gebruiken, controle is prima maar ook zij kunnen niet overal zijn. ook daar is te veel op bezuinigd…….

de basisscholen gaan weer open, dus dan kunnen we ook wel naar Berkendonk en samen winkelen.,… en lekker een terrasje pikken, want we hebben nu al wel lang genoeg geluisterd, geef ze een vinger en ze pakken de hele hand,…. dom dom dom

Beantwoorden

@William Klerx op vrijdag 24 april 2020 om 16:24:

het zijn niet alleen de buitenlanders die het fout doen …. kijk maar eens goed om je heen…….

Beantwoorden

@José op vrijdag 24 april 2020 om 16:21:

Waterplas Berkendonk behoort tot mijn dagelijkse fietsroute. Tot gisteren geen bobo tegengekomen. Wanneer is dat gebiedsverbod ingegaan?

Beantwoorden

waarom wordt er zoveel naar “anderen” gewezen met het vingertje: De Burgemeester, de “handhavers” incl de Politie, de marktkooplui, de winkeliers, maar mensen, kijk eerst eens bij jezelf…… en denk zelf na .

Beantwoorden

Weer overal druk, niet normaal !!

Beantwoorden

Fietste net langs de action en vandaar langs het hortensia park ,mutje vol en geen haan die er naar kraait ????????

Beantwoorden

LuL koek ist

Beantwoorden

Moet je eens ff op de Engelseweg kijken…lijkt wel gekkenhuis daar

Beantwoorden

In het weekend een feestje #Berkendonk zoals ik hoorde.
Da ken alinnig, nie? 🙁

Beantwoorden

65% van de Nederlandse bevolking staat achter het standpunt/de werkwijze van minister-president Rutte. Hij wordt geadviseerd door deskundigen.
De twijfel neemt wel toe. Vooralsnog: VOLHOUDEN HELMOND.

Beantwoorden

Intelligente lockdown… tsja
Ik hoor van familie en vrienden elders in het land dat parken en speeltuinen gesloten zijn. Dat er actief gereageerd wordt op samenscholing. Hier is alles open, #blijfthuis wordt hier #gawinkelen genoemd. Hier lijkt heel #blijfthuis niet te gelden….
Ik ben echt verbaasd over foto’s enzovoort over drukte overal

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 24 april 2020 om 14:31:

eindelijk Snapt de Helmondse pers het eens, er is een groot verschil tussen Helmond en de rest van dit deel van Brabant. Ingrijpen gewenst gemeente!

Beantwoorden

helmond de stad van elkaar verraden! veeg eerst je eigen stoep en kijk dan bij een ander steletje landveraders want meer zijn jullie niet ????????????????

Beantwoorden

Je ziet in de binnenstad steeds meer mensen lopen met mondkapjes. Wij hebben mondkapjes gekocht bij http://www.safetyme.nl super snel geleverd, type2 en betaalbaar!

Beantwoorden

Ik moest vanmiddag een boodschap halen in de Heistraat, ik wist niet wat ik zag, moest zelf gewoon op de weg gaan lopen zo druk. Maar ja, toen moest ik weer opletten dat ik niet van m, n sokken gereden werd.
Ook ’s avonds druk in de omgeving van de Heistraat. Handhaving? Welke handhaving
Mogen ook wel.eens gaan handhaven op geluidsoverlast, met 8 motors rondjes rijden met hoge snelheid en veel kabaal

Beantwoorden

Leef alsof het je laatste dag is leef alsof de morgen niet bestaat LEEF!!!!

Beantwoorden
Georgette Leijgraaf

Het is gewoon super druk overal, in winkels, in de bossen en parken, maar ook gewoon op de weg met al het verkeer wat er normaal ook is. De enkele keer dat ik buiten ben om een boodschap of een kleine wandeling verbaas ik me over de drukte die er niet zou moeten zijn in deze bizarre tijd

Beantwoorden

Ze kunnen wel zeggen en moet je daar kijken en daar en daar en hier ook erg druk
Maar hoe kun je dat zien als je thuis binnen zit
Conclusie dan ben je zelf ook buiten OOm dat te zien

Beantwoorden

@IngHar op vrijdag 24 april 2020 om 18:03:

Geloof jij nou echt jouw verhaal?? Je geeft zelfs je eigen bijdrage een positief vinkje.

Beantwoorden

@Stan “WIJ hebben gekocht” , beter schrijf je: “ik heb verkocht” Dan ben je eerlijk met je reclame voor je eigen bedrijf. Succes!

Beantwoorden

Bij de plus lijkt wel kerstinkoop doeners pppfff
Hoe zou het toch komen hier met die Helmondse ik heb overal schijt aan mentaliteit ppfff

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 24 april 2020 om 14:31:

Oooh een voormalig weblogmedewerker zegt dat… en die is viroloog met Covid19 expertise? En wat zeggen deze cijfers? Vergeleken met wie, wat, waar? Dat er mensen zijn die het allemaal niet zo serieus nemen zijn dat is een feit, maar ongefundeerde bangmakerij draagt ook nergens aan bij.

Beantwoorden

@Stan op vrijdag 24 april 2020 om 18:46:

Houd gewoon 1.5 meter afstand. Dat is voldoende. Met een mondkapje waan je je veilig. Je staat voor joker. Tenzij je risico’s wilt opzoeken.

Beantwoorden

Helmond gaat de kroon spannen qua burgerlijke ongehoorzaamheid…aan de ene kant leuk, maar ook oliedom.
Jammer dat hierin risico’s genomen worden, ook jegens medemensen…vergelijk het met dat roken een heel hoge directe ziekte geeft aan mee-rokers , dan heb je dus mensen die gewoon in het openbaar blijven roken want ze stellen hun “recht” boven dat van anderen…
Helaas, is mijn ervaring, zijn de oorspronkelijke Hellimonders nogal van dat soort blindgangers die alleen hun eigen primaire behoefte kennen.
Meer dan elders…
Waar of niet ?

Beantwoorden

Mevr. de Burgemeester zou toch zorgen dat er goed gehandhaafd zou worden, zei ze een week of 2 terug hier op de weblog van Helmond ???? nou ze doet goed haar best ????

Beantwoorden

Ik woon in de heistraat 4 hoog kijk zo over heistraat heen als ik dan zie wat er allemaal gebeurd en nee niet alleen buitenlanders ook gewoon Nederlanders
Iedereen loopt maar gewoon waar ze willen 1.5 meter afstand wat is dat.
Echt dieptriest wat er gebeurd en dat gaat zo door tot savonds laat zoveel herrie dat ik zelfs mijn ramen moet sluiten
Mensen denk niet alleen aan jezelf erzijn ook mensen die 1.5 meter wel serieus nemen denk daar ook eens aan

Beantwoorden

@Jo Swinkels op vrijdag 24 april 2020 om 18:14:

Zo denk ik er ook over Jo

Beantwoorden

@Eric Pennings op vrijdag 24 april 2020 om 20:30:

Dan vraag het eens bij het Elkerliek man! Op zeker de helft van alle ziekenhuisbedden liggen nu coronapatiënten. Dat is niet heel fijn voor hun en ook niet voor wie er allemaal wachten op een behandeling. Want voor een groot deel daarvan is nu geen plaats laat staan tijd. Snap toch eens iets. Of heb jij daar geen last van? Bangmakerij of ikke, ikke en de rest kan stikken?

Beantwoorden

Als je ook ziet met zn allen naar de bouwmarkt

Beantwoorden

als het zó erg is als ze zeggen in de Heistraat, dan is er maar één oplossing voor de burgemeester: Heistraat tot verboden gebied verklaren.

Beantwoorden

Wat ik belachelijk vind, is dat je wanneer je een corona boete krijgt, je meteen een strafblad aantekening krijgt.
Daardoor kun je dus 5 jaar geen verklaring omtrent gedrag aanvragen, zelfs als je per ongeluk te dicht bij ben!
Denk er eens aan wat dat gaat kosten, al die mensen die door zo’n boete werkeloos blijven! In Denemarken leven ze gewoon zonder maatregelen door, en er is niks meer of minder aan de hand dan hier, we worden gewoon om de tuin geleid door een stel landverraders, die zich ons kabinet noemt! O, en daarmee zeg ik niet dat Corona niet ernstig is, maar overdrijven is ook een vak! Als jullie onder leiding van dictator Kutte ter ziele willen gaan, mijn zege heb je, maar bedenk wel, dat al die arbeiders en vluchtelingen met bossen in een vliegtuig, bus worden binnengebracht, en met 20 man in een busje worden gepropt, om te werken op het land! En wij moeten binnen blijven en 1,5 meter afstand houden

Beantwoorden

Update 29:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.50 uur vanmiddag:
• Geregistreerde Helmonders die aan corona overleden: 32 (+ 0)
• Aantal Helmonders met corona in een ziekenhuis opgenomen: 92 (+ 0)
• Geregistreerde aantal met corona besmette Helmonders: 286 (+ 6)

Oud Huisarts Martin van den Bos vanochtend: “Let op Helmonders. Het aantal positief geteste Helmonders stijgt nog steeds!”

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 25 april 2020 om 14:39:

Terecht dat De weblog van Helmond hieraan aandacht besteedt. Hopelijk is hun verzoek niet gericht aan dovemansoren.

Beantwoorden

@Tonny; wat ene hoop onzin in 1 reactie.Jammer hoor dat je zoveel uit je duim zuigt.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 24 april 2020 om 14:31:

Wat een gezeur allemaal ben straks op de markt geweest was helemaal niet druk

Beantwoorden

Mijn oude-huisarts van den Bos, zegt het niet voor niets: Let op Helmonders. Misschien zouden de mensen eens naar hem moeten luisteren. Misschien dat er dan minder positief geteste Helmonders komen.

Beantwoorden

@punt-uit op zaterdag 25 april 2020 om 16:31:

Er wordt her en der nonchalant gereageerd. Misschien heeft jouw ex-huisarts een vergissing gemaakt.

Beantwoorden

@punt-uit op zaterdag 25 april 2020 om 16:31:

Ik verwar een oude-huisarts met een ex-huisarts.

Beantwoorden

Elkaar napraten is ook een kunst, was vanmiddag nog in de Supermarkt in Rijpelberg. Niet bijzonder druk en iedereen hield afstand.

Beantwoorden
Lodewijk den Breejen

Update 30:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.50 uur vanmiddag:
• 32 (+ 0) Helmonders overleden
• 92 (+ 0) Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
• 291 (+ 5) Helmonders positief getest

Zondagmiddag 29 maart (nog geen maand geleden) waren er precies 100 positief op corona geteste Helmonders.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 26 april 2020 om 14:11:

We staan pas aan het begin van de crisis.

Beantwoorden

Update 31:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.49 uur vanmiddag:
• 32 (+ 0) Helmonders overleden
• 92 (+ 0) Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
• 293 (+ 5) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 32:
foto Wim van den BroekDe RIVM-coronacijfers sinds 13.50 uur vanmiddag:
• 32 (+ 0) Helmonders overleden
• 95 (+ 3) Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
• 296 (+ 3) Helmonders positief getest

Deze cijfers kun je hier terugvinden en vergelijken met andere gemeenten. Ook staat op die pagina veel aanvullende informatie. In onze eerdere updates zie je de ontwikkeling van de cijfers tot vandaag.

Beantwoorden

Update 33:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.55 uur vanmiddag:
• 33 (+ 1) Helmonders overleden
• 95 (+ 0) Helmonders opgenomen (geweest) in een ziekenhuis*
• 296 (+ 0) Helmonders positief getest

Een maand geleden (zie helemaal bovenaan) waren er 100 positief geteste Helmonders (3 keer zo veel als nu) en 22 Helmonders opgenomen (geweest) in een ziekenhuis (4 keer zo veel als nu).
* Het aantal ontslagen Helmonders weten we helaas niet.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 29 april 2020 om 15:00:

Dit wil ik al een paar weken zeggen: een aantal leuke en fijne reacties hierboven. #NOT Trots op jezelf nu???

Beantwoorden

Gaat de goede kant op! ????

Beantwoorden
Ellen van de Mortel

Goddank lijkt het zich te stabiliseren. Pas allemaal goed op jezelf, lieve Helmonders!

Beantwoorden

Ja daarom staan ze weer bij het de braak met een groep lekker te chillen. Zo komen we er wel

Beantwoorden

Nu komt het aan op zelfdiscipline! Volhouden op de ingeslagen weg heeft stabilisatie gebracht.
Nu niet opgeven, want dan weet je zeker dat alles voor niks is geweest.

Beantwoorden

Gaat indd iets beter maar roep niet al te hard .

Beantwoorden

Die grafiek laat maar 1 wetenschappelijke duiding toe; er wordt veel en veel te weinig getest.
Hoezo loopt de lijn met aantal besmettingen verder omhoog weg van de lijn met opnames? Wordt het virus zwakker ?
Of meten we gewoon nog minder omdat nog minder mensen zich (nog) melden?
Zeker 50% van de doden zijn vanuit hun laatste maanden in een verpleeghuis; erg genoeg voor die mensen ,hun geliefden en vooral ook het personeel.
Deze groep zien we (expres?) niet terug in de blauwe of gele lijn.
Jammer maar het blijft een selectief verhaal zoals het gepresenteerd wordt.
Ik stel voor dat we Helmond als proefkonijn als eerste stad volledig opengooien.
Wel mag iedereen die niet durft zichzelf terughoudend opstellen en delen we veel kosten,en zeker om de armeren bij te staan.
Salam, vrede en liefde voor alle Helmonders

Beantwoorden

@Marianne Zwart op woensdag 29 april 2020 om 17:50:

Ook bij de Lidl in de Heistraat.

Beantwoorden

Heistraat telt ook niet mee, daar kun je geen corona krijgen, lang leve de lol daar.

Beantwoorden

Update 34:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.56 uur vanmiddag:
• 33 (+ 0) Helmonders overleden*
• 96 (+ 1) Helmonders opgenomen in ‘n ziekenhuis
• 298 (+ 2) Helmonders positief getest

*Bij overledenen telt het RIVM alleen mensen mee die positief zijn getest op het coronavirus.

Beantwoorden

Update 35:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.53 uur vanmiddag:
• 33 (+ 0) Helmonders overleden
• 96 (+ 0) Helmonders opgenomen in ‘n ziekenhuis
• 307 (+ 9) Helmonders positief getest*
*Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

De tekening werd gemaakt door de 14-jarige Ruben Hoppenbrouwers uit Dierdonk.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 1 mei 2020 om 13:56:

Ruben, leuk. Aan zo iemand hebt je wat.

Dat het negen personen meer zijn, is eigenlijk niet verwonderlijk. Bij mij in de buurt is iemand die Corona zou hebben. Ik kan het niet staven, omdat ik de persoon in kwestie wel zie lopen (onbeschermd overigens), maar geen zin heb om hem aan te spreken. Stel dat het klopt. Hoe onvoorzichtig kan een mens zijn, die geen rekening houdt met mede-bewoners. En dat op een flat!

Beantwoorden

@punt-uit op vrijdag 1 mei 2020 om 14:24:

Als het niet valt te staven, hoe betrouwbaar kan het gerucht dan zijn?

Misschien heeft die persoon onlangs een hooikoortsaanval gehad en heeft iemand anders dat aangezien voor corona.

Beantwoorden

@Sander Lam op vrijdag 1 mei 2020 om 16:26:

zoals ik al zei: ik heb geen zin om hem aan te spreken. Hij heeft het verteld aan een andere flatbewoner. De persoon in kwestie hield mij vanmorgen aan, toen ik de lift wilde instappen. Of het dus 100% zeker is, weet ik niet. Er worden zoveel verhaaltjes rondgebazuind.
En nee, hooikoorts was het niet. Maar de “zieke” heeft wel eens meer iets vreemds onder de leden gehad!

Kijk Sander. Ik wil straks niet voor NSB-er worden uitgemaakt.

Beantwoorden

@punt-uit op vrijdag 1 mei 2020 om 18:52:

Aha, dat werpt een heel ander licht op de zaak.

Ik twijfel niet aan je woorden, maar vind het wel een raar verhaal. Waarom zou iemand die van zichzelf weet dat hij corona heeft het huis verlaten, of waarom zou iemand zoiets beweren als hij het niet heeft?

Je slotopmerking snap ik niet. Waarom zou iemand jou voor NSB’er uitmaken?

Beantwoorden

@Sander Lam op vrijdag 1 mei 2020 om 21:34:

verraden, dat bedoelen ze met NSB’ers.
Ja, ik weet ook niet meer. Zal mijn oor nog eens te luister leggen, maar je weet dat er mensen zijn die compleet lak hebben aan regels. Dat blijkt overal en ook in Helmond. Dus waarom, moet je me niet vragen. Interessant doen misschien? Maar als dat zo is, is het een gevaarlijke jongen.

Ik ga echt niet naar die kerel toe en vraag het hem rechtstreeks. Ik ben al behoorlijk op leeftijd, heb van alles en nog wat onder de leden, maar wil nog niet onder de zoden liggen!

Beantwoorden

@punt-uit op vrijdag 1 mei 2020 om 21:49:

Wat valt er te verraden? De man vertelt/beweert zelf dat hij corona heeft, dus dat is geen geheim, evenmin als het feit dat hij zijn huis verlaat.

Ik geef je groot gelijk dat je niet zelf naar hem toe gaat. Maar al zou je het doen, hij zou alleen maar zijn mededeling/bewering bevestigen en dan weet je nog niets.

Is de flatbewoner van wie je dit hebt gehoord bereid te getuigen dat deze persoon dit heeft verteld/beweerd? Dan vind ik dit wel iets om aan de politie voor te leggen.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 1 mei 2020 om 13:56:

Ongelofelijk eigenlijk. Helmond ligt tegen het rampgebied dat begint met Aarle-Bakel-Deurne en in Oss eindigt. Helmond en Oss zijn de vijfde en zesde stad van Brabant. Qua percentage lopen of rennen we steeds meer naar die van het rampgebied en NIEMAND van het stadsbestuur slaat alarm?? Rare mensen die bestuurders.

Beantwoorden

@Anja op zaterdag 25 april 2020 om 01:05:

Eindelijk iemand die precies hetzelfde ervaart als wij!

Beantwoorden

Update 36:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.51 uur vanmiddag:
• 35 (+ 2) Helmonders overleden
• 103 (+ 7) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 311 (+ 4) Helmonders positief getest

Met de 7 inwoners die afgelopen 24 uur werden opgenomen een ziekenhuis, staat Helmond weer in de top 3 van Nederland. Alleen Rotterdam (+ 9) en Tilburg (+ 8) hadden er meer zoals je op deze landkaart kunt zien. Meer informatie kun je vinden in eerdere updates hierboven.

Beantwoorden

@Sander Lam op vrijdag 1 mei 2020 om 22:39:

ik ga hier niet verder op in. Het schijnt zelfs bekend te zijn bij de politie (GGD en woningbouw), maar volgens mij hebben die niets ondernomen. Andere mensen zijn met dit geval bezig en ik wil hen niet voor de voeten lopen!

Door sommigen wordt over deze zaak nogal licht gedacht en lachend gereageerd en lijkt het wel dat er geen geloof aan wordt gehecht, maar laten we zeggen dat ik bevestigd heb gekregen dat het inderdaad zou zijn gezegd door de “Corona”-klant. Als het vragen om aandacht is, dan is het wel misselijkmakend.

Ik sluit het hierbij af en hoop maar dat ik gevrijwaard blijf.

Beantwoorden

Meer testen hier, maar da gebeurd nie

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 2 mei 2020 om 14:01:

Shit, ik dacht dat het minder slecht ging. In de rest van Nederland wel ja, maar niet in Helmond. 🙁

Beantwoorden

Méér Dr uitgaan….. tjonge jonge..????????

Beantwoorden

Gaat goed met helmond

Beantwoorden
Marie Louise Lohn

Jeetje met zijn alle naar de planten en de bouwmarkt in de rij

Beantwoorden

En hoeveel zijn er genezen?
Al da negatieve altijd.
Tis een kutziekte maar iedereen blijft er ook elke dag over bezig.

Beantwoorden

@Nicky Sleegers op zaterdag 2 mei 2020 om 14:50:

We weten niet hoeveel er daarvan genezen zijn. Die cijfers meldt het RIVM niet over Helmond. Als jij ze wel weet: we horen ze héél graag van je!

Beantwoorden

@Nicky Sleegers op zaterdag 2 mei 2020 om 14:50:

Inderdaad, ga er maar vanuit dat er véél meer Helmonders dit virus overleven dan dat er van overlijden. Staaltje doemdenken is het beleid omtrent dit virus !

Beantwoorden

Nog meer met zijn alleen naar de zaterdag markt en de stad in! Wordt eens wakker mensen! Kunt beter Ff geduld hebben dan dat alles voor niks is geweest!

Beantwoorden

Hoeveel oudere mensen ik afgelopen week heb zien lopen fietsen of autorijden..doelloos rondtuffen…Dan denk je wel eens, waar doen we het met zijn alleen voor (in de zorg werken)

Beantwoorden

@dreetje op zaterdag 2 mei 2020 om 18:47:

Geef het goede voorbeeld. Blijf thuis!

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 2 mei 2020 om 14:01:

Jeetje wat veel…luister toch eens mensen…

Beantwoorden
Ellie van der Donk

@Ellie van der Donk op zaterdag 2 mei 2020 om 21:53:

Er worden bepaalde leeftijdsgroepen gestigmatiseerd. Zonder fundamentele onderbouwing. Die onderbouwing is niet mogelijk. Er bestaat geen bewijs. Enkel stemmingmakerij.

Een algehele lock-down kan dit verdere gedrag voorkomen. Heeft ook beperkingen. Die gelden dan voor iedereen. Dat is ook democratie.

Beantwoorden

Nogmaals voor de slechthorende

Beantwoorden

@Edwards,

Inderdaad, blijf thuis. Ik doe , alleen, boodschappen en dat nadat ik een dienst gedraaid heb. Wat ik echter dan “buiten”waarneem, zijn gewoon lanterfanterende oudjes, groeperende jongeren, en debiele stellen en zelfs hele gezinnen.
Intelligente lockdown is een juiste typering.
We zien nu wie het gemiddelde IQ omlaag brengen.

Beantwoorden

Tja het RIVM

En zo worden in slechts acht minuten tijd de handelswijze van het #RIVM en de discutabele adviezen van het #OMT vakkundig met de grond gelijkgemaakt!#nieuwsuur #corona #covid_19

Gepostet von Christa Bos am Samstag, 25. April 2020

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 1 mei 2020 om 13:56:

En doe die neus ook onder het mask…????????

Beantwoorden
William Martins

@dreetje op zondag 3 mei 2020 om 08:32:

Jij scheert mensen over 1 kam. Je zou je berichten misschien iets moeten nuanceren.

Beantwoorden

Update 37:
De RIVM-coronacijfers sinds 13.52 uur vanmiddag:
• 35 (+ 0) Helmonders overleden
• 105 (+ 2) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 316 (+ 5) Helmonders positief getest

Kijk ook eens bij onze eerdere updates. Daar staat veel informatie en wie weet het antwoord op jouw Helmondse corona-vraag…

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zondag 3 mei 2020 om 14:06:

Vandaag gelukkig wat minder dan gisteren. #glashalfvol #staystrong

Beantwoorden

Update 38:
De Helmondse coronacijfers die het RIVM vanmiddag om 14.02 uur bekend maakte:
• 35 (+ 0) stadgenoten zijn overleden*
• 105 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis**
• 321 (+ 5) inwoners van Helmond positief getest

* Het werkelijke aantal coronadoden in onze gemeente ligt waarschijnlijk hoger. Alleen de geteste Helmonders staan in de dagelijkse RIVM-cijfers.
** Wij weten niet hoeveel er daarvan ontslagen zijn in óf buiten Nederland.
Wil je meer over corona weten, dan zou je bij de eerdere updates hierboven kunnen kijken. Of je gaat naar het ED, Omroep Brabant, NPO1 of CNN. Ook bij die collega’s veel informatie, maar wat minder over de situatie in onze stad.

Beantwoorden

Op 19 mei is er een raadsinformatiebijeenkomst over de coronacrisis. Het college informeert de raad, maar ook de stad, want deze bijeenkomst is via een livestream voor iedereen te volgen. De link volgt later en wordt vast gepubliceerd op De Weblog.

De Helmondse cijfers mbt het aantal coronapatienten enzo lijken het afgelopen weekend weer wat beter te gaan. Gelukkig maar! De weken ervoor waren de Helmondse cijfers minder positief dan de landelijke cijfers. Ik heb aan het college gevraagd daar tijdens de informatiebijeenkomst op 19 mei uitleg over te (laten) geven.

Hartelijke groet, Nathalie Peijs (raadslid PvdA)

Beantwoorden

@edwards; lees nog eens goed, als er 1 genuanceerd bericht tussen staat, dan die waar jij op wijst!

@ allen; De Helmondse cijfers liegen er niet om..nog altijd worden er nieuwe besmettingen getest..het gevaar is dus nog niet geweken.

Iedereen die beetje ziek is;thuis blijven. Zwakkeren sowieso thuis blijven.

De rest; snel weer aan het werk en aub normale samenleving en NIET de anderhalve meter…(zeker wanneer daarbij arbitrair gehandhaafd gaat worden)

Beantwoorden

Update 39:
De Helmondse coronacijfers die het RIVM vanmiddag onder meer via Twitter bekend maakte:
• 35 (+ 0) stadgenoten zijn overleden
• 107 (+ 2) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 323 (+ 2) inwoners van Helmond positief getest

Morgenmiddag (naar verwachting rond deze tijd) komt update 40 met de nieuwste RIVM-feiten over corona in ónze stad. Weet jij waar meer betrouwbare Helmondse coronacijfers staan, mail dat dan (als je wilt) even naar [email protected].#FactsMatter! Of zet het in een reactie hieronder. Inloggen of zoiets is bij de weblog niet nodig.

Beantwoorden

jammer dat er nog altijd niet getest wordt om te weten…
323 getest; een derde in t ziekenhuis en een tiende overleden..
Moeten we aantal positieven met een factor tien twintig of misschien echt wel 100 inschatten. we weten het niet.
Eerste metingen bloedbank gaf 3% antistoffen, dat zou 2700 Helmonders zijn
Een factor rond de tien is dus logisch…ook gezien het feit dat 9 op de 10 mensen nauwelijks klachten kent(en dus nooit getest wordt)

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 5 mei 2020 om 14:14:

35 overleden stadgenoten met een positieve test voor Covid-19, daarmee is het echter nog géén feit dat ze daadwerkelijk aan dit Corona-virus gestorven zijn !
Het is ECHT NIET zo dat ik dit aantal overledenen wil bagatelliseren, elke dode is er één teveel, maar het is meer dan waarschijnlijk dat meerdere van deze overledenen ook zonder dit virus het loodje hadden gelegd…

Beantwoorden

Update 40:
De RIVM-coronacijfers voor Helmond sinds 13.53 uur vanmiddag:
• 37 (+ 2) Helmonders overleden*
• 108 (+ 1) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 323 (+ 0) Helmonders positief getest

* Het werkelijke aantal Helmondse coronadoden ligt waarschijnlijk hoger. Alleen de geteste Helmonders staan in deze dagelijkse RIVM-cijfers.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 6 mei 2020 om 13:57:

Sterkte voor nabestaanden zo triest ???? hopelijk dat iedereen aan de tegels houden en volhouden . Wij staan samen sterk ????

Beantwoorden

En helaas, zullen de regels versoepelt worden. Want , geld , economie is belangrijker dan mensenlevens. Sterkte aan nabestaanden, en mensen die zich aan advies/regels houden respect. Degenenen die alleen aan geld en vermaak denken, mogen van mij liever vandaag nog , dan morgen het persoonlijk of in naaste kring krijgen. Fijne dag aan ieder met een beetje verstand ????????????

Beantwoorden

Update 41:
De RIVM-coronacijfers van Helmond* sinds 13.59 uur vanmiddag:
• 40 (+ 3) Helmonders overleden**
• 108 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 327 (+ 4) Helmonders positief getest

* In Nederland wonen nu 17.432632 mensen, op 1 januari woonden er in Helmond 92.471 mensen. Dus van elke 188,52 inwoners is er 1 Helmonder.
** Het werkelijke aantal Helmondse coronadoden ligt waarschijnlijk flink hoger. Alleen de geteste Helmonders staan in deze dagelijkse RIVM-cijfers.

Beantwoorden

Update 42:
De RIVM-coronacijfers van Helmond sinds vanmiddag:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 108 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 328 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 43:
De RIVM-coronacijfers van Helmond sinds vanmiddag:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 110 (+ 2) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 332 (+ 4) Helmonders positief getest

Deze foto werd gemaakt door Wiliam Verkoelen vanaf de luchtbrug in het centrum. Maakte jij ook een Helmondse coronafoto, mail die dan naar [email protected]

Beantwoorden

Weer 4 positief getest: en maar lekker knus bij elkaar hokken. Veel mensen hebben lak aan de maatregelen en lappen ze aan hun laars!

Beantwoorden

https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/het-aantal-corona-patienten-in-helmond/#comment-267039

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2020/18/sterfte-in-verpleeg-en-verzorgingshuizen-daalt-vertraagd-verder

Jan, je praat onzin. Het aantal sterftegevallen is in de tehuizen 3x zo hoog als normaal in Brabant. Zie de link. Dat zijn dus echt niet allemaal gevallen die toch al op het randje lagen.

Beantwoorden

@EMG: de gemiddelde te verwachten leeftijd bij verpleeghuizen in NL is anderhalf jaar. Dat zijn dus in principe je laatste maanden, dan wel enkele jaren van iemands leven.
Veel schokkender is het wanneer een “gezonde”jongeman van 29 overlijdt.
Maar het gaat ook niet om de overlijdens alleen; ook alle ziekenhuisopnames en alle nasleep voor patienten hakt er flink in.
Volgens alle beschikbare data zullen we eind mei de consequenties van het lossere beleid gaan merken; wederom zullen aantallen besmettingen en opnames stijgen.
Toch is een versoepeling van lockdown nu gevraagd en gewenst.
Voor de kwetsbare groepen blijft echter alle voorzichtigheid geboden.

Beantwoorden

emg en @dreetje men wie het verder betreft:

Dit topic gaat over het coronavirus in Helmond. Reacties over de wereldwijde, Nederlandse en Brabantse oorzaken, problemen, oplossingen, (fake) nieuwtjes en gezemel inzake corona, beschouwt De weblog van Helmond als off-topic en verwijderen we daarom vanaf nu ook bij jullie.
Voor het geven van zulke meningen zijn er tal van andere plekken op internet te vinden. De weblog van Helmond gaat namelijk over… Helmond.

Mocht je op deze strenge regel willen reageren, dan is het topic Vragen staat vrij de plek om dat te doen. Daar heeft De weblog van Helmond en ieder ander dan de gelegenheid om je vraag te beantwoorden.

Beantwoorden

Update 44:
De Helmondse RIVM-cijfers sinds 13.59 uur vanmiddag:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 111 (+ 1) Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
• 332 (+ 0) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 45:
De Helmondse RIVM-cijfers sinds 13.59 uur vanmiddag:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 112 (+ 1) Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
• 332 (+ 0) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 46:
De Helmondse RIVM-cijfers sinds 14.24 uur vanmiddag:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 112 (+ 0) Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
• 336 (+ 4) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 47:
De Helmondse RIVM-cijfers sinds 14.07 uur vanmiddag:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 112 (+ 0) Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
• 337 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 48:
De Helmondse RIVM-cijfers sinds vanmiddag:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 112 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 342 (+ 5) Helmonders positief getest

In heel Nederland werden 270 mensen positief getest volgens de landelijke cijfers. Daarvan kwamen er dus 5 uit Helmond.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 14 mei 2020 om 14:41:

Positief: nul doden en ziekenhuisopnames in de afgelopen 24 uur.
Shit is natuurlijk dat er weer 5 corona-Helmonders bij kwamen.

Beantwoorden

Update 49:
De RIVM-cijfers sinds vanmiddag 13.54 uur:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 112 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 342 (+ 0) Helmonders positief getest

De eerste update met 3 keer (+ 0).
Wim van den Broek maakte woensdag 29 april de bijgaande #mfh-foto op het terrein van het Elkerliek ziekenhuis.

Beantwoorden

Update 50:
De RIVM-cijfers sinds vanmiddag 13.50 uur:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden*
• 113 (+ 1) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 345 (+ 3) Helmonders positief getest

* Er zijn vrijwel zeker veel meer Helmonders overleden aan het coronavirus (COVID-19). Naar verluidt waren er 20 in de Pannehoeve. Als die veelal oudere bewoners niet positief getest zijn op het virus, staan zij niet in deze RIVM-statistieken.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op zaterdag 16 mei 2020 om 13:52:

Wat triest voor die bewoners van de Pannehoeve. 🙁 Hoorde dat al van iemand die daar wel eens werkt. Daar moet je nu niet wezen dus.

Beantwoorden

Die jongen uit beek en donk was 29, die had pak m beet 60 jaar te gaan..en goede jaren daarbij.
Vraag : als er 60 oudjes sterven die nog geen jaar te gaan hadden is dat minder erg. ?

Beantwoorden

@José op zaterdag 16 mei 2020 om 15:33:

“hoorde” dezelfde soort verhalen van de Eeuwsels en Keizerinnendael, maar of dat waar is…… heb er geen exacte bronnen bij.

Beantwoorden

Update 51:
De RIVM-cijfers sinds vanmiddag 13.51 uur:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 113 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 345 (+ 0) Helmonders positief getest

In eerdere updates én reacties lees meer informatie over het virus dat Helmond in zijn greep houdt.

Beantwoorden

De genoemde cijfers zijn wel correct, maar toch niet de toegenomen aantallen die tussen () staan?
Ze zijn namelijk hetzelfde als update 50.
Er zijn dus sinds afgelopen zaterdag geen nieuwe aantallen bijgekomen.
Ook afgelopen 24 uur geen nieuwe opnames/overledenen/positief getesten.
Lijkt me dus dat update 51 aangepast dient te worden naar 3x (0) en dat update 52 dan hetzelfde wordt als update 51 toch?

Beantwoorden

@Govert op maandag 18 mei 2020 om 14:42:

Je hebt helemaal gelijk, er had 3 keer (+ 0) moeten staan (vandaar ook die duim als afbeelding). Dat is zojuist verbeterd. Dank voor je reactie!!

Beantwoorden

Die was me niet direct opgevallen, maar dat ontgaat me niet meer nu:-)
De Duim van Wim Lemmen!
Hopelijk mogen jullie die vaker gebruiken komende tijd. Goed bezig Helmond!

Beantwoorden

Update 52:
De RIVM-cijfers sinds vanmiddag 13.56 uur:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 113 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 345 (+ 0) Helmonders positief getest

Net als gisteren weer 3 keer (+ 0).

Beantwoorden

Update 53:
De cijfers die het RIVM vanmiddag om 13.55 uur publiceerde:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 1) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 346 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 54:
In de eerste 80 dagen van de coronacrisis zijn er naar schatting 100 Helmonders overleden aan dit virus. Dat zei burgemeester Elly Blanksma gisteravond aan het begin van een informatieve gemeenteraadsbijeenkomst in Boscotondo. Bij 40 van deze 100 stadsgenoten staat vast dat zij stierven aan de gevolgen van corona omdat zij daarop positief werden getest. Zie ook onze eerdere updates hierboven.
Je kunt terugkijken hoe onze burgemeester dat trieste nieuws meldde tijdens de ruim 3 uur durende bijeenkomst. Tot en met gisteravond overleden er dit jaar 400 Helmonders. In vergelijking met dezelfde periode in voorgaande jaren zijn dat 100 sterfgevallen meer. Statistisch gezien moeten die 100 overledenen toegeschreven worden aan corona. Op pagina 2 van de Dashboard impactmonitor coronacrisis (pdf) staan daarover meer cijfers en grafieken.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 20 mei 2020 om 08:14:

Dat is heftig,

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op woensdag 20 mei 2020 om 08:14:

Al 100 Helmonders overleden aan corona, wat in- en intriest zeg. Dat aantal verwachtte ik wel een beetje toen ik zaterdag die vijftigste update las en er ‘s nachts een beetje over doordacht. Maar toch, het grijpt mij bij de keel.

Ik heb net al even snel het eerste stukje teruggekeken, mijn compliment voor Blanksma die het gisteravond duidelijk vertelde en dit slechte nieuws niet onder de pet hield.

Beantwoorden

Gecondoleerd aan ieder die net als mij een dierbare heeft verloren aan/tijdens de coronacrisis.

*Stay strong*

Beantwoorden

sterkte voor alle nabestaanden❤❤❤

Beantwoorden

En hoeveel aan de gewone griep? Want daar lees je dit jaar nergens iets over. Serieuze vraag.

Beantwoorden

Sterven er normaal ook aan de griep

Beantwoorden

Dit gaat toch niet over de griep…!, sterkte aan de nabestaande

Beantwoorden

Ik ken niemand die ziek is van Corona of er überhaupt aan overleden is…

Beantwoorden

Na nog maar een paar opmerkingen begin je al te snappen waarom die 2e golf er komt.

Beantwoorden

Doden door Corona: ik ken niemand in mijn vrienden- en kennissenkring. Een iemand van héél, héél veraf. Niemand die zelfs het virus heeft of in het ziekenhuis is opgenomen.
Moet ik nu van geluk spreken of doe ik gewoon wat er van me wordt gevraagd? Afstand bewaren vind ik persoonlijk grote nonsens. Maar je moet doen wat je niet laten kunt. Mondkapjes lijken me ook overbodig, want het is grote kul dat je ze straks in het OV moet dragen, maar al die weken vooraf blijkbaar niet. Hoe komen ze erop?

Ik ken zelfs niemand die dit jaar van de gewone griep is overleden. Maar daar mag blijkbaar niet over gesproken worden.

Beantwoorden

Sterkte voor nabestaanden en betrokken in de zorg.
Griep of geen griep. Dat helpt niemand. Uitkomst blijft intens verdrietig. Alleen hoor je id nu niets over de griep.

Hoe dan ook weet zeker dat iedereen haar / zijn bedoelingen goed zijn.

Beantwoorden
Liselore van Veldhoven

Update 55:
De cijfers die het RIVM vanmiddag om 13.52 uur publiceerde:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 346 (+ 0) Helmonders positief getest

We hebben vandaag even getwijfeld of we deze cijfers nog zouden delen na update 54. Na overleg met enkele Helmonders besloten we (zoals je ziet) dat wel te doen.

Beantwoorden

Hopen maar dat die 0 blijft staan!

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 20 mei 2020 om 13:46:

Punt-uit je spreekt je zelf wel erg tegen, nu je hier laat weten dat je verschillende
maatregelen maar onzin, nonsens en kul vind.

Er staat van jouw ook een bericht hier op de Weblog dat je je eigen nogal druk
maakt omdat iemand bij jou op de flat Corona heeft en gewoon maar in het appartementen gebouw rond loopt en dat die persoon zich niet aan de regels
houdt.

Was je zelf soms de persoon en die overal schijt aan heeft ???

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 20 mei 2020 om 13:46:

Punt-uit lees je eigen berichten maar eens goed na.

Aleen al bij dit item 15 berichten van je met allemaal commentaar op andere
andere mensen om dat die zich niet aan de regels houden.

Hoe hypocriet kun je zijn ???

Beantwoorden

Verschrikkelijk voor alle nabestaansen, maar zijn we niet een beetje te ver doorgeschoten met alle maatregelen?

Beantwoorden

Update 56:
De cijfers die het RIVM vanmiddag om 13.52 uur publiceerde:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 346 (+ 0) Helmonders positief getest

En we hebben weer de 3 nullen weten vastgehouden.

Beantwoorden

@Pitbull op woensdag 20 mei 2020 om 19:53:

Mag iemand van gedachten veranderen? Ik stoor me er aan dat mensen mondkampjes in het OV moeten dragen, maar weken geleden is dat al gezegd. En in die tussentijd hoeft het niet. Dus het blijkt niet zo noodzakelijk te zijn en zo is er wel meer dat anders wordt uitgelegd. Zodoende “Pitbull”.
Overigens wat jij zegt kan me helemaal geen bal schelen.

En nee, ik was het niet die Corona heeft of zou hebben in de flat. Er zijn mensen die misschien iets te veel fantasie hebben. En zo ontstaan er dan “misverstanden”.

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 21 mei 2020 om 16:09:

Ja je kunt van gedachten veranderen.

Maar als jij je niet aan de regels kunt houden zoals voorgeschreven breng je je eigen in gevaar maar wat erger is ook je medemens.

Het blijkt wel dat wat ik schrijf je geen bal kan schelen, maar ook wat andere
die toch denk ik heel wat meer kijk hebben op het verspreiden van het virus,
het jou ook geen bal kan schelen.

Met andere woorden het kan jou geen bal schelen dat je besmet word of dat jij
anderen besmet.

Wat een egoist ben je dan !!!!

Beantwoorden

@Pitbull op donderdag 21 mei 2020 om 17:07:

je bent goed in het verdraaien van woorden en feiten. Zeg ik ergens dat ik de voorgeschreven regels niet aanhoud? Je kent me helemaal niet.

Of ik mezelf in gevaar breng, och op een leeftijd zoals ik, maakt het allemaal niet meer zo uit. Dat wil niet zeggen dat ik niet oplet voor anderen, maar ik ben wat laconieker geworden in mijn denken. En …ik heb geen corona.

Als je goed hebt gelezen, heb je ook begrepen dat ik nauwelijks mensen ken die het virus hebben opgelopen. In ieder geval niet in mijn omgeving en kennissenkring. Och en een beetje egoïst, is eigenlijk toch iedereen, of niet?

Ga verder met je eigen leven en bemoei me niet met mij.. Ik zie ze al denken bij de Weblog. Ook goed!

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 21 mei 2020 om 18:19:

Ja punt-uit, ik heb je reacties zeer goed gelezen.
Bij jou op de flat had er toch iemand corona, en die zich niet aan de regels hield.
Is dat niet in je omgeving.????

Nee ik verdraai geen woorden en feiten, ik citeer alleen maar uit je eigen berichten hier op de Weblog.

Dat je je eigen in gevaar brengt ja dat moet je natuurlijk zelf weten, maar mocht
( ik hoop voor je van niet !!!! ) zelf besmet raken door personen die zich niet aan
de opgelegde regels houden ( die net als jij het ook kul, nonsens en overdreven
vinden ) en je komt in het Elkerliek terecht zeg je daar dan ook leg mij maar apart en doe geen moeite voor mij want ik ben punt-uit en heb overal schijt aan.

Ja thuis zitten achter je computer een hoop zwets hier op de Weblog plaatsen en
ondertussen 7 kleuren stront te zitten schijten, als mij maar niets overkomt.

Ik weet dat je wat enkele jaren ouder bent als ik, maar ik heb zo een vermoeden dat je begint te dementeren.

Gij zijt gegroet.

Beantwoorden

@punt-uit op donderdag 21 mei 2020 om 18:19:

En ja hoor ik ga echt wel verder met mijn eigen leven.

Ik bemoei mij niet met jouw leven, maar reageer wel hier op de zwetsverhalen
die sommige mensen en jij hier plaatsen.

En dat is mijn goed recht !!!!!

Beantwoorden

@Pitbull op donderdag 21 mei 2020 om 18:55:

zwetsen, och laat maar zitten.
Dat die die persoon in de flat die helemaal geen corona had. Dat is achteraf gebleken.
Daar moet heel wat voor gebeuren alvorens ik die 7-kleuren stront schijt. En dementeren, geen sprake van. Kletsmajoor!

Ga verder met je leven. Dat doe ik ook! Ik zal echt niet meer op jouw geklets reageren. Dus tabé!

Beantwoorden

@punt-uit op woensdag 20 mei 2020 om 16:04:

Als mensen zoals jij de voorgeschreven regels nonsens, kul en onzin vinden zal deze 3x 0 niet lang bestaan.

Beantwoorden

@punt-uit en @Pitbull
Jullie standpunten zijn duidelijk gemaakt. Willen jullie allebei die tweestrijd per sé voortzetten: mail even naar [email protected] dan sturen we jullie elkaars contactgegevens even door.

Beantwoorden

Update 57:
De cijfers die het RIVM vanmiddag om 13.57 uur publiceerde:
• 40 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 347 (+ 1) Helmonders positief getest

Isabelle ging vanochtend per trein naar een andere stad en maakte deze selfie.

Beantwoorden

nou als alles steeds wee rop een 0 uitdraait dan zijn we dus klaar ermee.
dan kan alles weer open.

Beantwoorden

Update 58:
De cijfers die het RIVM vanmiddag om 13.54 uur publiceerde:
• 41 (+ 1) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 348 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 59:
De dagelijkse cijfers die het RIVM gistermiddag om 13.53 uur publiceerde:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 350 (+ 2) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 60:
De cijfers die het RIVM 15 minuten geleden publiceerde:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 348 (- 2)* Helmonders positief getest

* Een correctie door het RIVM.

Beantwoorden

Update 61:
De COVID-19 cijfers die het RIVM inzake onze stad vanmiddag bekend maakte:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 355 (+ 7) Helmonders positief getest

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 26 mei 2020 om 14:11:

Dat is zwaar slecht zeg, de afgelopen dagen was het steeds best goed en nu dit. Verdomme.

Beantwoorden

Begint weer te stijge nie ?

Beantwoorden

Gewoon alles dicht laten de scholen ook voor die paar weken nog pppppffff

Beantwoorden
Dymphie van Hoof

Wat raar 🤔

Beantwoorden

Helemaal niet raar, want er wordt nu meer getest en ook op groter deel bevolking. Dus er wordt wat minder gemist.
Zolang mensen niet weten dat ze besmettelijk zijn kan het virus zich verspreiden.
Toch kan je ook denken aan dat deze mensen toch ergens steken hebben laten vallen .Wat is dan hun “fout”geweest? Welke bronnen zijn er nog?
Vragen,maar geen antwoorden.

Beantwoorden

Zijn dit mogelijk de keurmeesters, dierenartsen en assistenten die in dienst van het ministerie van volksgezondheid regelmatig in het vleesverwerkings bedrijf komen kijken? Er wordt zo snel met een vingertje gewezen maar de waarheid ligt in het midden. Een virus wordt meteen door de veganisten misbruikt.

Beantwoorden

Als je weet hoeveel moeite het ook kost om te mogen testen. Ook voor de doelgroep waarvoor het zgn. nu toch zo gemakkelijk werd ? Bedenk aan wie betaald die test? En dat er tussen huisarts of GGD ook nog ea. op dat gebied van kosten speelt. En nee, denk niet dat vleesverwerkende bedrijf er al bijzitten. Die gingen immers later op dezelfde dag als bekende van me. (Of zelfs gisteren pas). En deze tot vandaag, en nog steeds, op de uitslag wacht. Ik verwacht nog wel een verdere stijging ook na 1 juni.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op dinsdag 26 mei 2020 om 14:11:

Zeker naar de markt geweest 2 weken geleden

Beantwoorden

@dreetje op dinsdag 26 mei 2020 om 19:33:

Jij schrijft “Helemaal niet raar, want er wordt nu meer getest en ook op groter deel bevolking.”
Ik neem aan dat dat jouw “alternative facts” zijn. In heel Nederland waren er 133 en in Helmond 7. Zou er alleen maar in Helmond meer getest worden? Antwoord nee, in heel Nederland wordt meer getest.
Ik zal hier maar niet voorrekenen dat Helmond daarmee gisteren weer in de top 3 stond, want ik realiseer me dat de meeste mensen niks met cijfertjes hebben.

Beantwoorden

Update 62:
De dagelijkse cijfers die het RIVM zojuist weer bekend maakte:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 357 (+ 2) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 63:
De aantallen die het RIVM vanmiddag om 13.52 uur bekend maakte:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 359 (+ 2) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 64:
De cijfers die het RIVM 2 minuten geleden bekend maakte:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 360 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 65:
De cijfers van het RIVM om 13.55 uur vanmiddag:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 360 (+ 0) Helmonders positief getest

En weer een keer 3 nullen.

Beantwoorden

Update 66:
De cijfers van het RIVM om 13.51 uur vanmiddag:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 362 (+ 2) Helmonders positief getest

Meer over de Helmondse coronacijfers kun je lezen in de eerdere 65 updates en zeker ook in een aantal reacties van andere Helmonders.

Beantwoorden

Update 67:
De cijfers van het RIVM om 13.51 uur vanmiddag:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 362 (+ 0) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 68:
De cijfers van het RIVM om 13.59 uur vanmiddag:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 366 (+ 4) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 69:
De RIVM coronacijfers om 13.54 uur vanmiddag:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 371 (+ 5) Helmonders positief getest

Met die 5 positief geteste Helmonders staat Helmond wederom in deze top 3 van Nederland. Alleen de steden Utrecht (+ 7) en Rotterdam (+ 6) scoorden de afgelopen 24 uur slechter.

Beantwoorden

Update 70:
De RIVM coronacijfers vanmiddag:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 377 (+ 6) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 71:
De RIVM coronacijfers sinds 13.51 uur vanmiddag:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in een ziekenhuis
• 378 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 5 juni 2020 om 14:04:

Die oude huisarts Martin van den Bos heeft er dus blijkbaar kijk op. En het wordt nog steeds erger. Gelukkig vandaag er maar eentje erbij. Hou afstand mensen, hou afstand van elkaar.

Beantwoorden

Opletten mensen

Beantwoorden

Update 72:
De Helmondse RIVM-aantallen die vanmiddag 13.50 uur werden gepresenteerd:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 378 (+ 0) Helmonders positief getest

3 keer + 0 = + 0. Harrie Fotografie maakte de bijgaande foto op zaterdag 28 maart.

Beantwoorden

Update 73:
De Helmondse RIVM-aantallen die vanmiddag 13.51 uur werden gepresenteerd:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 378 (+ 0) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 74:
De Helmondse RIVM-aantallen sinds vanmiddag 13.51 uur:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 385 (+ 7) Helmonders positief getest

Isabelle van Esch maakte de bijgaande afbeelding.

Beantwoorden

Update 75:
De RIVM-aantallen sinds vanmiddag 13.54 uur:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 387 (+ 2) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 76:
De RIVM-aantallen sinds vanmiddag 13.55 uur:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 391 (+ 4) Helmonders positief getest

Sinds de corona-uitbraak bij Van Rooi Meat stijgt het aantal positief op corona geteste Helmonders. Deze week hoorden we dat een flink aantal van de daar werkzame Roemenen in Helmond wonen.

Beantwoorden

Update 77:
De RIVM-aantallen sinds vanmiddag 13.53 uur:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 399 (+ 8) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 78:
De RIVM-aantallen sinds vanmiddag 13.51 uur:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 402 (+ 3) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 79:
De RIVM-aantallen sinds vanmiddag 13.52 uur:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 403 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Update 80:
De RIVM-aantallen wat betreft corona in onze stad sinds gistermiddag 14.13 uur:
• 41 (+ 0) Helmonders overleden
• 114 (+ 0) Helmonders opgenomen in ziekenhuis
• 404 (+ 1) Helmonders positief getest

Beantwoorden

Het zal wel weer gaan stijgen. Steeds meer mensen houden zich niet meer aan de regels. Gisteren waren er een illegale bokswedstrijden in het Weverspark, natuurlijk werd er niet ingrepen door politie,grr.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *