Buiten is het 7 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.322 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
20reacties

“Binnen het Elkerliek wordt nu alles op alles gezet om goede zorg te blijven bieden aan alle patiënten in ons ziekenhuis. De situatie doet een enorm beroep op de inzet van al onze zorgprofessionals. Vanwege de grote toestroom van patiënten die we verwachten, zijn wij op zoek naar vrijwillige handen om hierbij te helpen en te ondersteunen.” Aldus het Elkerliek op haar website.
We plaatsten dat vanavond op onze Facebookpagina, alleen daar. Dat doen we wel vaker als het ons aan tijd ontbreekt, maar denken dat het bijdraagt aan onze nieuwsvoorziening. In deze eerste corona-weken vaker dan we willen. 🙁 Nu is er wel tijd en nu dus ook hier hun oproep (screenshot).

In de reacties hieronder staan updates.

20 reacties:

Hoi Elkerliek. Ik werk op de luchthaven en die gaat dicht. Wat voor opties hebben jullie in het ziekenhuis om jullie te kunnen helpen. Mijn fijn om iets te kunne doen om te helpen. Ik hoor het graag hoe en wat ik moet doen. Groeten Chris

Beantwoorden

Morgen inschrijven ❤ elkerlieksite ligt weer ff plat of zo

Beantwoorden

Ingeschreven

Beantwoorden

Ik heb mij aangemeld ervoor.

Beantwoorden

Krijg de pagina niet geopend en op Elkerliek site zelf staat hierover niets vermeldt. ????

Beantwoorden

Gedeeld 🙂

Beantwoorden

Ik heb mij aangemeld 🙂 hoop dat ik mag helpen

Beantwoorden

Update 1:
Bij menig Helmonder werkt deze link https://www.elkerliek.nl/Mobile-Channel-1/Nieuws-overzicht/2020/Elkerliek-zoekt-hulp!.html beter.

Met dank aan de Helmonders die ons hierover vannacht benaderden en vanochtend hielpen. ❤ #trotsophelmond ❤

Beantwoorden

Update 2:
Gisteravond was drs. Marijn Castelijns, chirurg in ons ziekenhuis, te gast bij Eva Jinek op RTL4. Dutch Retriever (die ons achter de schermen meteen even tipte): “Wat ben ik als Helmonder blij dat we dergelijke mensen hebben lopen in ons @elkerliek. Allemaal, stuk voor stuk helden daar!!”
Klik op onderstaande Jinek-tweet en bekijk een deel van dat gesprek en/of kijk hier voor een langer deel.

Dinsdagavond liet het Elkerliek weten een overweldigende hoeveelheid hartverwarmende reacties te hebben ontvangen van mensen die hen graag een helpende hand willen bieden. Daarom zoeken zij op dit moment alleen zorgmedewerkers met een BIG-registratie: “Die zijn nog altijd heel erg welkom! Zij kunnen zich aanmelden via ons aanmeldpagina voor BIG-geregistreerden.”

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 26 maart 2020 om 07:07:

TOP gedaan, mijn complimenten. ???? ???? ????
Trots op Helmond. ❤️????

Beantwoorden

Wel mensen die een zorgopleiding hebben.

Beantwoorden

Wat een #held! Ik geef hem en daarmee eigenlijk alle #Elkerliek-mensen deze bossen bloemen.

Beantwoorden

misschien een voorbeeld nemen aan het Anna.Verloven intrekken en mensen meer uren laten draaien EN geen bezoekuur meer !

Beantwoorden

@Karin Kampers op donderdag 26 maart 2020 om 13:20:

Kon je echt niks anders verzinnen om hier neer te slingeren?
Erg negatief en vooral ongepast, mevr. Kampers.

Beantwoorden

Update 3:
Elkerliek start reguliere zorg stapsgewijs op
De afgelopen periode werden veel coronapatiënten in het Elkerliek opgevangen. Veel artsen en verpleegkundigen van de poliklinieken moest toen bijspringen op de corona-afdelingen, spoedeisende hulp en op de Intensive Care (IC). Hierdoor kon alleen de meest urgente zorg doorgaan, zoals de zorg voor oncologische patiënten. “Maar nog langer uitstel van bepaalde behandelingen kan leiden tot ernstige complicaties. Het is dus belangrijk dat de reguliere zorg zo snel mogelijk wordt opgestart. Nu het aantal patiënten met corona daalt, ontstaat daar ruimte voor” aldus het ziekenhuis in een persbericht vanmiddag. “Het opnieuw opstarten van de reguliere zorg verloopt voorzichtig en stapsgewijs. Zo kan het Elkerliek ook in de komende periode voldoende prioriteit blijven geven aan de opvang van coronapatiënten en spoedzorg.”
Deze herstart is veilig en ‘corona-proof’. Daartoe treft het Elkerliek voorafgaand aan de herstart van de reguliere zorg, diverse maatregelen. Dat betekent bijvoorbeeld dat wachtruimtes en spreekkamers worden aangepast zodat iedereen de ‘anderhalve meter’ regel kan naleven. Ook de werkwijze bij de ontvangst en in de behandelkamers verandert. De route van patiënten die voor reguliere zorg naar het ziekenhuis komen, wordt gescheiden van de coronaverdachte of coronapositieve patiënten.
Het tempo van herintroductie van de zorg varieert per patiënten-doelgroep. Vanaf dinsdag 28 april gaat het in eerste instantie om zorg waarbij geen OK- en/of IC-capaciteit nodig is. Artsen maken op basis van medische noodzaak een afweging welke patiënten zij kunnen zien. Deze patiënten worden telefonisch uitgenodigd en hoeven dus niet zelf naar het ziekenhuis te bellen. Het Elkerliek verwacht voorlopig zo’n 20% van de reguliere zorg in het ziekenhuis te kunnen aanbieden.
Een deel van de zorg zal sowieso niet terugkeren binnen de ziekenhuismuren. Het nieuwe normaal betekent namelijk ook: zorg op afstand als dat kan en in het ziekenhuis als het moet. De afgelopen periode is veel ervaring opgedaan met telefonische en videoconsulten. Vanzelfsprekend kunnen Helmonders met acute klachten altijd in het ziekenhuis terecht.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 23 april 2020 om 15:24:

Mooi , ik eerst !

Beantwoorden

Wat een fijn bericht.
Wie had in januari kunnen bedenken dat dit nieuws zou zijn in Nederland?

Beantwoorden

Beantwoorden

Update 4:
Ingang spoedpost Elkerliek weer toegankelijk voor alle spoedzorg
Sinds vandaag kunnen alle patiënten die spoedzorg nodig hebben weer de reguliere ingang van de spoedpost gebruiken. Deze ingang is 24 uur per dag geopend en te bereiken via de Wesselmanlaan. 
De ingang van de spoedpost is uitsluitend bedoeld voor patiënten die komen voor de spoedeisende hulp, verloskamers, eerste harthulp of de huisartsenpost. Bij de huisartsenpost kunnen vanaf nu ook weer reguliere/ niet-corona(verdachte) patiënten terecht. Deze patiënten werden de afgelopen periode verwezen naar het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.
Vanwege de afname van het aantal coronapatiënten heeft de spoedeisende hulp weer voldoende aan de reguliere capaciteit. Daarom zijn de tijdelijke mobiele units weggehaald. Deze units zorgden in de afgelopen coronaperiode voor extra ruimte wat noodzakelijk was. In de eerste unit werd de eerste screening van spoedpatiënten uitgevoerd, werden er longfoto’s gemaakt en soms ook bloedafname. In de tweede unit was er ruimte om extra SEH-bedden te creëren. De units (met alle toebehoren, zoals een rolstoel- en brancard-vriendelijke entree en een verbindingsplatform) werden beschikbaar gesteld door diverse regionale ondernemers, waaronder Movico en Gigant International. Dankzij hun belangeloze hulp kon het Elkerliek de afgelopen periode de capaciteit van de spoedeisende hulp uitbreiden en de reguliere en corona(verdachte) patiëntenstroom goed van elkaar scheiden. 

Beantwoorden

Hmm, lijkt er op dat ieder zich op eigen initiatief bij de spoedpost kan melden. Net als ik in Turkije gezien heb. Zal wel niet, hè.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *