Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Jackie Honings (25 jaar) woont in de omgeving van De Braak en werd geboren in Mierlo-Hout. Voorheen werkte ze onder meer als salesmanager bij de Cacaofabriek en organiseerde bruiloften en borrels. Als tiener hield ze erg van feesten en R & B muziek. Zo was ze regelmatig te gast bij Café Plaza op het Havenplein.
Op haar 22ste kwam Jackie na een wat mindere periode met yoga in aanraking. Ze kreeg hierdoor meer rust in haar lijf en een andere kijk op het leven. Ze leerde zichzelf te respecteren zoals ze was. Verder kwam ze er als jonge vrouw achter dat het immateriële belangrijker is dan het materiële.
Na een studie in Utrecht werd zij yogalerares. In april 2019 vertrok ze naar Bali voor een Yogastudie om zich nog meer te ontwikkelen als yogadocent. De Helmondse was er al eens op vakantie geweest en vond het een mooi eiland. Bali werd voor haar een eyeopener. “De mensen maken zich daar geen zorgen over dingen waar wij westerlingen ons wel druk om maken”, aldus de yogalerares. Verder is er een stiltecultuur en niet zoals bij ons een lawaaicultuur. Jackie heeft stilte nog meer leren waarderen. Mensen hebben er minder haast en onthaasten leidt tot ont-stressen, volgens haar. “Door stilte kom je tot innerlijke rust. Hierdoor kom je tot inzichten die je niet wist dat je die in je had. Innerlijke rust leidt tot het ware geluk”, aldus Jackie.
Na Bali begon ze juni vorig jaar haar eigen praktijk, genaamd Yoga Lotus Flow. Lotus staat voor een mooie bloem boven water met haar wortels in de modder. Het typeert een beetje de levensweg die de Helmondse heeft ondergaan. Ze begon haar praktijk in het klein in haar eigen huiskamer met een vriendin. Sinds januari heeft ze haar eigen studio op de Europaweg die op 1 maart werd geopend met een open dag.
Het begin verliep goed en Yoga Lotus Flow begon een reputatie op te bouwen. Toen leek de coronacrisis roet in het eten te gooien. De Helmondse vocht terug en geeft sindsdien 2 avonden per week online yogalessen. Als je interesse hebt: je kan er een gratis proefles volgen.

5 reacties:

Altijd heel fijn om Yoga te doen, je wordt er enorm relaxed van!

Beantwoorden

???? Heel mooi geschreven… en heel goed omschreven! Jackie, you rock!! ????

Beantwoorden

Lijkt mij geweldig om yoga te kunnen doen.
Rust gevend en ook voor je innerlijke rust

Beantwoorden

In februari een proefles genomen bij Yoga Lotus Flow. Daarbij kennis gemaakt met een relaxte en fijne yogales van Jackie. Ik ben op zoek naar een yogashala in mijn omgeving. Ik ben er nog niet uit maar Yoga Lotus Flow is wel een van mijn favoriet. Hopelijk is deze lockdown snel voorbij zodat ik mijn zoektocht kan voortzetten.

Beantwoorden

Yoga is zeker goed raad ik iedereen aan,maar als je ouder en gewrichtsproblemen hebt kun je hier moeilijk aan meedoen,voor diegene die net als ik toch innerlijke rust zoeken,ga op de bank liggen koptelefoon op en zet eens Binaural beats op.op youtube bomvol verschillende varianten,googel maar eens een uitkomst voor lichaam en geest als je niet meer zo soepel bent ,echt ik ervaar een zee van rust.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *