Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.300 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

20 reacties:

Echt heel mooi.

Beantwoorden

Kei leuk!

Beantwoorden

Schitterend !!

Beantwoorden

Mooi werk zeg!

Beantwoorden

Hallo Loes, wat zijn je schilderijen prachtig!!! Een expositie in bv het kasteel, stadsbibliotheek of theater zou ontzettend mooi zijn zodat heel veel mensen ervan kunnen genieten!

Beantwoorden

@Loes Rüland: Prachtig!!! Hoe groot zijn deze schilderijen? Kunnen we die ergens op een expositie of zo bewonderen of maak je ze meer voor je zelf?

Beantwoorden

@Toon op maandag 3 oktober 2016 om 11:22:

Hallo Toon, De schilderijen zijn; 80 x 100 x 3 cm

Het Peapark en het kasteel; 80 x 1.20 x 3 cm

Ik wil de schilderijen wel gaan exposeren, zodat men kan zien hoe mooi Helmond is.

Of maak even een afspraak, ze hangen bij mij in de woonkamer.

Beantwoorden

@Loes Rüland op maandag 3 oktober 2016 om 21:40:

Heb je al gesolliciteerd als stadskunstenaar? Met uitvergrote versies van je schilderijen zou je hier en daar een blinde muur kunnen opfleuren.

Beantwoorden

@Sander Lam op maandag 3 oktober 2016 om 22:06:

Hoi Sander, bedankt voor de tip, misschien dat ik dat ga doen, gr Loes

Beantwoorden

Echt mooi Loes

Beantwoorden

Skôn !

Misschien iets voor de lege etalage’s in de passage / veestraat ?

Beantwoorden

@Gerry op vrijdag 7 oktober 2016 om 10:34:

hoi Gerry, bedankt voor de tip!!!
groetjes Loes

Beantwoorden

Update 1:
Expositie Loes Rüland in het Industrieel Atrium
Zondag 18 december wordt om 13.00 uur de expositie van kunstenares Loes Rüland geopend in het Industrieel Atrium. Tot en met 31 januari 2017 zullen haar 11 bovenstaande schilderijen van bekende Helmondse gebouwen op de Kanaaldijk NW 29 ‘in het echt’ te zien zijn. Daar zul je dan ook nog enkele andere Helmondse werken zien zoals dit recentere schilderij.


Op zondag 18 december en zondag 15 januari zal Loes zelf aanwezig zijn bij de expositie. Zij zal dan demonstreren hoe zij te werk gaat. Ze is op dit moment bezig met een nieuw schilderij waaraan ze tijdens de expositie verder zal werken. Zo krijgen je de kans om het creatieve proces van de kunstenares van dichtbij te bekijken. Uiteraard kun je haar dan ook vragen stellen over haar werk.
In haar schilderijen creëert Loes een 3D effect, zodat de kijker zich als het ware in het schilderij waant. Ze schildert het liefst met olieverf en oliepastel.
In de jaren ’90 verhuisde Loes voor de liefde naar Helmond. Wat ze toen niet verwacht had is dat ze ook verliefd zou worden op haar nieuwe woonplaats. Ze viel als een blok voor de prachtige gebouwen. Loes: “Er gaat een bepaalde mystiek uit van de vele fabrikantenvilla’s die Helmond rijk is.” Het bijzondere gevoel dat deze gebouwen haar geven, vertaalt ze naar het schilderdoek.

Beantwoorden

Hoi Loes,

Ben je al bezig met de Heilig Hart kerk ?

Beantwoorden

Nou ik hoef dat amateuritisch geprul niet te zien, ga eens een echte opleiding volgen, waar je basisbeginselen van compositie en perspectief leert tekenen.

Beantwoorden

Expositie van de schilderijen aan de Markt nr 56;

openingstijden; dinsdag; 13.00 – 16.00
woensdag; 13.00 – 16.00
donderdag; 13.00 -16.00
zaterdag ; 13.00- 16.00

Beantwoorden

Update 2:
2 Jaar geleden toonde Loes Rüland helemaal bovenaan voor het eerst haar 11 schilderijen van karakteristieke Helmondse panden. Sindsdien maakte zij de volgende 7 nieuwe schilderijen die wij ook weer graag plaatsen in deze galerij:

Beantwoorden

Wauw prachtig

Beantwoorden

Wow Loes prachtig…trots op oud collegaatje????

Beantwoorden

Erg mooi Loes

Beantwoorden
Diny van Oorschot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *