Buiten is het 10 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 110.570 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Deze bedrijven maken de weblog mede mogelijk.

16reacties

Vandaag exact 34 jaar geleden: Helmond Sport speelt de finale van de KNVB-beker. Deze 67ste editie wordt in blessuretijd verloren van tegenstander FC Utrecht. Eindstand 1-0 door een kopbal van John van Loen in de verre hoek. Eerstedivisionist Helmond Sport loopt daardoor een Europees avontuur mis.
De 11 +1 van onze club die op 6 juni 1985 aantraden in de Galgenwaard:

en de opstelling van Utrecht:

De samenvatting:

In de reacties hieronder staat een update.

16 reacties:

Zal het nooit vergeten nog steeds een hekel aan van loen.

Beantwoorden

Goede oude tijd

Beantwoorden
Mario van de Burgt

Was erbij

Beantwoorden

John van Loen…… wie kent hem niet ????????

Beantwoorden
Wout van Vlerken

Minne mens war dur ok bai.

Het Vrije Volk van donderdag 23 mei 1985

Volkskrant van donderdag 6 juni 1985

Beantwoorden

Had nooit in Utrecht gespeeld moeten worden!

Beantwoorden

Toen had Helmond sport nog enig niveau, nu is het om te janken zo slecht.

Beantwoorden

Update:
Toen ging de bekerfinale wel door
Vandaag precies 35 jaar geleden werd de KNVB-bekerfinale FC Utrecht – Helmond Sport gespeeld. In deze ‘verkochte uitwedstrijd’ in een uitverkocht Galgenwaard weerde Onze Club zich dapper. De 11 van trainer Jan Brouwer gokten op counters. 7 Minuten voor tijd werd bijna de openingstreffer geforceerd toen René van Tilburg vrij voor doelman Jan Willem van Ede opdook. De aanvaller miste echter waarna Utrecht zich opmaakte voor een stormachtig slotoffensief. Dat resulteerde in blessuretijd in de winnende kopgoal door de ‘vuurtoren’. Helmond Sport liep zodoende op het nippertje een Europees avontuur mis.

Beantwoorden

Mooi en pijnlijk om terug te zien. Ik was erbij in Utrecht… wat een spanning en wat een teleurstelling dat we op deze manier verloren. Het was destijds een topteam!

Beantwoorden

Beantwoorden
‘n andere vuurtoren 😀

@’n andere vuurtoren 😀 op zaterdag 6 juni 2020 om 15:51:

Foto van HS elftalfoto in Wageningen?

Beantwoorden

Shirt van mijn ex zwager deed mee…, hardrennende lul van een vent, is het noemen niet waard…., toon nelemans voeierde hem met heerlijke paasjes. 😉 Shirt is nog in goede staat trouwens. 👍
Hieronder een soort medaille die de spelers toen kregen, als herdenking voor het bereiken van de finale, veel spelers schijnen die verkocht te hebben destijds…, later kwamen de badjassen.

Beantwoorden
Harald van de Ven

Huub Stokmans
Bikkelharde verdediger
Kon incasseren en uitdelen
Zeikte nooit
Voor altijd mijn favoriet

Beantwoorden
Peter van der Leegte

Beantwoorden

Wat een klote reactie van Harald van de ven op zijn toenmalige zwager René van Tilburg… mede dank zei René is Helmond sport in de finale gekomen… iemand die zoveel voor Helmond sport betekent heeft mag je niet zomaar negatief neerzetten.. neem aan dat Harald geen echte Helmond sport fan is… treurig dat mensen zoiets negatiefs neerzetten op een forum

Beantwoorden

Update… Harald van de ven heeft het shirt en plaquette van René van Tilburg in beslag genomen… is niet van jou jij hebt nog nooit in je leven wat gepresenteerd.. zorg dat René dat terugkrijgt het is niet van jou , en dan nog René afschilderen als een niet te noemen iemand walgelijk gewoon omdat hij mij je zus getrouwd was.. dat doet niets af aan zijn prestaties bij Helmond sport…

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *