Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.513 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Let op: het kan vanavond, vannacht én morgenvroeg ook in Helmond gevaarlijk glad worden. De sneeuw die vanmiddag gevallen is, de bevroren grond en de komende aanvriezende regen kan tot veel gladheid leiden.
Welk effect dat kan hebben, blijkt uit de onderstaande must-see video uit de oude doos. Kijk, luister, huiver en wees gewaarschuwd!

Weet je in welke straat deze glijpartij was, zet het in de reacties. Dit is geen vraag in onze kennisquiz, al was het maar omdat wij het zelf niet weten.

14 reacties:

Weten jullie wel zeker dat deze video in Helmond is opgenomen? Dat jongetje in het begin praat wel een dialect, maar geen Helmonds volgens mij. De omgeving is te summier te zien, even dacht ik de flats in Noord, maar ook daaraan twijfel ik.

Beantwoorden

oude doos??die jongen belt met een mobieltje en die andere heeft euro’s in zijn handen,dus zo oud is dit niet,en volgens mij ook niet in helmond

Beantwoorden

Dit is volgens mij niet in Helmond.
Het zijn overigens wel allemaal oude modellen auto,s dus waarschijnlijk geen recente film.

Beantwoorden

Op youtube staat dat het filmpje al zo’n 5 jaar geleden erop is gezet door ene ‘Stroetenga”.

Ik zou daardoor gokken op Tilburg of Den Bosch.

Niks Helmonds aan. Maar aangezien leedvermaak ook vermaak is, is het wel leuk. Zolang je zelf niet in zo’n situatie zit.

@De Weblog, waarom zijn jullie er van uit gegaan dat dit wel een Helmonds tintje had?

Beantwoorden

Ik heb het hele filmpje nog eens gekeken, maar volgens mij is het helemaal nep. Inderdaad (was mij niet eerder ogevallen) een mobieltje bij allemaal oude modellen auto’s, Een agent die alleen uit zijn auto stapt (altijd met zijn tweeën), de agent laat zich tijdens het werk filmen, en (niet lachen) die agent komt ook niet zo snugger over. Niet reageren met dat zijn ze geen van allen, dat weet ik :). En dan die crashes, volgens mij in scene gezet. Waar komt die rode auto na crash 1 vandaan bijvoorbeeld.

Beantwoorden

Het zijn Limbo’s op de Jan van Brabantlaan. Kan niet missen.

Beantwoorden

@Hans Gruijters op zondag 27 januari 2013 om 00:29:

Het gevoel dat het in scene is gezet had ik ook.
Alleen de valpartij van de fietsers komt realistisch over.
Ook denk ik dat de gemeente niet amused is met een beschadigde
straatlantaarn.

Beantwoorden

Eindhoven gefilmd

Beantwoorden

volgens mij was dat in Eindhoven.

Beantwoorden

In reactie op de vragen en opmerkingen hierboven:
Omdat dit filmpje op 16 september 2007 op YouTube werd geplaatst, noemden we dit er 1 uit de oude doos (en dus iets voor onze rubriek Gefundenes Fressen).
In het verleden werden wij diverse keren getipt dat dit populaire YouTube-filmpje zeker niet mocht ontbreken op de weblog. Terecht, mits het zich in Helmond afspeelt natuurlijk.
Met regelmaat zochten we online en offline, maar wij konden nooit achterhalen waar het dan precies in Helmond was. Vroegen we het aan de tipgevers, dan wisten zij het eigenlijk ook nooit en kregen we soms iets als van ‘volgens mij is dat daar en daar’. Dit filmpje staat ook op meerdere plekken op internet en als er dan soms een plaatsnaam genoemd werd, was dat vaak Helmond.
Toen we het gisteren op Twitter weer met Helmond genoemd zagen, was de gedachte dat het mooi zou passen bij deze waarschuwing. In de hoop dat 1 of meerdere deskundigen er de juiste straat bij zouden noemen. En dat er met aantoonbare deskundigheid naar gekeken is, dat mag gezegd worden. Als je alleen al telt dat 3 reagerende Helmonders samen op maar liefst 7 (van de 20) tegels op de Catwalk of Fame staan!
Na jullie reacties lijkt ons nu vrij duidelijk dat het niet in Helmond is. Maar een echt bewijs waar dan wel is, is er nog niet natuurlijk… Wellicht dat iemand die een andere stad noemde, ook de straatnaam weet. Nu of later. Want dán moet het terug te vinden zijn op Google Street View. En kunnen we de mythe ontkrachten dat het in Helmond is. Of wellicht toch nog bevestigen…

Beantwoorden

Dit filmpje is gemaakt in Eindhoven in de Josef Israelslaan in Doornakkers, daar is inmiddels de Toeloop en een hele nieuwe wijk gebouwd. de flats die je op een gegeven moment op de achtergrond ziet, staan er nog en de rotonde waar men naartoe rijdt is er ook nog, dat is de rotonde doornakkersweg-Hefveld-Josef Israelslaan.
mysterie opgelost!

Beantwoorden

Wat ik heb kunnen vinden zou dit de, Jozef Israelslaan Eindhoven moeten zijn maar die hele straat is vernieuwd ondertussen.
Als je biij Google street kijkt zie wel de flatjes

Beantwoorden

@Henriëtte en @Henk:
Dank voor die straatnaam in Eindhoven! Met even snel kijken op Google Street View was het nog niet echt te checken, maar het lijkt er wel op. Ik ga er 1 dezer dagen eens goed voor zitten en kijk het dan rustig na.

Beantwoorden

@Henriëtte en @Henk:
Nu het YouTube-filmpje eens rustig vergeleken met Google Street View. Ondanks de vele veranderingen, zijn er toch behoorlijk wat aanwijzingen dat het filmpje daar op de Jozef Israëlslaan in Eindhoven opgenomen moet zijn.
Het mysterie lijkt ons nu ook opgelost. 🙂

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *