Buiten is het 14 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.798 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

16 reacties:

in plaats van een foto door het raam te maken had je hem beter onder zijn sodemieter kunnen schoppen.

Beantwoorden

Dat is een zwerver… zie ik regelmatig door het centrum zwalken en vuilnisbakken leeghalen voor eten….

Beantwoorden

En toen trok hij zijn broek omhoog en vertrok…….. Stinkend en wel’, want papier zal hij wel niet gehad hebben en met zijn vingers die kont afvegen, vond hij toch iets té smerig. Een stinkende drol achterlatend, zijn spijkerbroek bescheten, want zo te zien had hij geen onderbroek aan. Lekkerrrrrrrr. En daarna een overheerlijke “snack” uit een stinkende vuilnisbak. Die vuilnisbak zal beslist gedacht hebben: “wat hangt er nu weer over me heen te stinken. Oh, ik zie het al het is die drol van een zwerver, die me telkens probeert leeg te halen”!!

Tja, ze moeten hun drollen toch ergens kwijt. Of niet soms? En natuurlijk had je hem een schop onder zijn reet kunnen verkopen, maar dan had jouw schoen onder de stront gezeten! Misschien heeft er later toch nog iemand zoiets smeuïgs aan de schoen gehad toen hij of zij in die drol trapte. Blijkbaar had die vent het lef niet om midden op de Markt te gaan zitten. Dat vond hij misschien toch te gênant. Liever stinkend op de fiets, lekker schuivend over het zadel…….

Hij had beter ergens publiekelijk een raam in kunnen gooien. Dan had hij gratis logies gehad en een fijne, rustige privé-plek om te schijten. Op het bureau aan de Traverse. Met ontbijt toe: “Nog een kopje koffie, mijnheer de zwerver”? Kijk, zo had ie het ook kunnen bekijken. Nou mensen toch een volgende keer dan maar weer, want hij zal beslist wel weer ergens anders een drol hebben achtergelaten?

Beantwoorden

@Specht op donderdag 19 juni 2014 om 21:59:

En nu weten we waar hij al dat eten laat. 🙂

Beantwoorden

Gemiste kans voor het item … “In welke straat bevond zich de fotograaf?”
Het antwoord is helaas al gegeven 🙂

Beantwoorden

Wat een ongedwongen foto!
Na wildplassen, bestaat er nu dus ook wildpoepen. Wereldprimeur?

Beantwoorden

Das een keer wat anders dan vogels spotten!

Beantwoorden

Triest dat zo iets zich nog voordoet in een zogenaamd beschaafde wereld.

Er zullen nu wel weer veel bloggers gaan schrijven eigen schuld, maar dan nog blijft de vraag waarom of waardoor is iemand op dit pad gekomen.

De reacties zoals hierboven zijn geschreven vind ik op z*ń minst onsmakelijk.

Beantwoorden

@LLeny van Muijen op vrijdag 20 juni 2014 om 12:39:

Mee eens!

Waar kun je nu nog gratis plassen en poepen?

Beantwoorden

@LLeny van Muijen op vrijdag 20 juni 2014 om 12:39:

Nou nou wat overdreven. Niet alles te serieus nemen is de tip van de dag 🙂

Wat de goede man gedaan heeft is nog altijd een stukje onsmakelijker te noemen.

Beantwoorden

Niet leuk dat het zo moet, maar zo kunnen die WK hamsters misschien ook een keer nuttig gebruikt worden…

Beantwoorden

Wat een gelul over een zwerver. Heb je wel eens ooit gekeken hoeveel anderen er tegen muren en huizen zeiken, vooral in de buurt van kroegen en wijk centra’s En dat terwijl er toch genoeg toiletten in de buurt zijn. Dat zijn dan de zgn ‘gewone’ mensen, werklui, zuipers en ander pluimvee. Die zwerver weet niet beter, hij is maar een zwerver en waarschijnlijk niet van Amsterdam!

Beantwoorden

@LLeny van Muijen op vrijdag 20 juni 2014 om 12:39:

Nou nou wat overdreven. Niet alles te serieus nemen is de tip van de dag, zegt Hein en dat was ook mijn bedoeling (zegt brombeer). Hein snapt het!

Maar ja, sommige mensen snappen soms dingen niet en menen dat het een en ander serieus bedoeld is. Zielig. Misschien – wie weet – ben ik wel een soort “ervaringsdeskundige met Amsterdam als standplaats” en weet ik hoe het soms gaat of kan gaan. Je wordt met de nek aangekeken, maar ondertussen strijk je wel een aardige duit op. Als je maar zielig genoeg overkomt!

Ik neem aan dat Leny van Muijen ook altijd de column van Jos Kessels in het ED – mits zij die leest – serieus neemt. Nou, die “schrijverijtjes” zijn ook bedoeld om ze met een kwinkslag te lezen en bekijken…….of om te choqueren. Op straat wordt je gehard en heb je (bijna) overal lak aan! Dus Leny, niet al te serieus nemen zo’n reactie…..

Beantwoorden

Ik zie hem altijd op een bankje zitten by de ameideflat..altijd heel aardig als ik daar wandel met mijn hondje..maar ik krijg een boete als ik geen zakjes bij heb voor de hond of als ik het niet opruim..mag dit wel dan?? Het is erg dat dit zo moet in deze maatschappij..

Beantwoorden

De wet van landloperij, was zo slecht nog niet.
Had toen wel als doel, om verloedering op straat te voor komen.
Waarom, geen onderdak voor deze man, dan was bed en brood, en zich verzorgen, een menselijker bestaan voor hun alle.
Kazernes, zijn er voor buitenlanders, de Nederlandste staat kan niet eens voor de Nederlanders hun dierlijk bestaan afschaffen.

Beantwoorden

Juist Mara, zo heette het vroeger: landloperij.
Maar er zijn “zwervers” die niet graag een dak boven hun hoofd willen. Zeker niet de “vrijwillige” zwerver.
Ik wil het kort houden, want ik heb geen zin om mijn levensverhaal hier te vertellen, maar één anekdote wil ik wel kwijt:

in het begin van de zestiger jaren (zo jong ben ik dus ook niet meer) werd ik ergens in het land op een kermis door twee agenten opgepakt en naar het bureau gebracht. Juist ja, landloperij.
Op een onbewaakt ogenblik ben ik héél rustig het bureau gewoon weer uitgewandeld. Ze hebben me nog wel gezocht, maar pech voor de wouten!!

Het is natuurlijk niet erg slim om een verhoorkamer pal naast de ingang van een politiebureau te situeren en bij het verlaten van de kamer (misschien moest de agent wel datgene gaan doen waar het hier allemaal mee begonnen is), de deur niet af te sluiten. En zeker moet je een bureau niet pal naast een park plaatsen met veel bebossing. Gewoon even je tijd uitzitten, want tijd heb je als landloper/zwerver genoeg!!

Voor de statistieken: het is allemaal nog goed met me gekomen! Geen zorgen hoor!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *