Buiten is het -0 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.338 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

23 reacties:

Update 1:
De elftalfoto’s van Helmond Sport

Helmond Sport in thuistenue

Helmond Sport in uittenue

René Smeets van Internetradio Helmond Sport maakte vanmiddag de bovenstaande foto’s tijdens de jaarlijkse persdag van Helmond Sport.

Helmond Sport liet over deze persdag het volgende weten.
Omdat zowel voorzitter Philipe van Esch als algemeen directeur Mario Captein op vakantie waren, werd de jaarlijkse persdag van Helmond Sport voorgezeten door technisch bestuurslid Ari de Kimpe. Hij vertelde wat er sinds het aantreden van het nieuwe bestuur (ruim 2 maanden geleden) is veranderd in de organisatie van Helmond Sport. Naast het aantrekken van Captein als directeur is er vooral in de technische staf het nodige veranderd. Eric Meijers is de nieuwe hoofdtrainer, in zijn staf zijn Remond Strijbosch en Rik de Rooij toegevoegd als full-time assistenten. Zij hebben ook een functie in de gezamenlijke jeugdopleiding met VVV, Remond Strijbosch (gestopt als keeper) zal tevens samen met Frank van Kempen (oud trainer van Jong HS en onlangs aangenomen bij VVV) het nieuwe gezamenlijke beloftenelftal Jong VVV/HS gaan trainen.
De sportieve doelstelling voor het eerste elftal is (zoals de laatste jaren gebruikelijk) het behalen de play-offs, aldus Eric Meijers. Met de amateurs van het Groesbeekse Achilles ’29 won Meijers alle prijzen die er maar te winnen zijn in het amateurvoetbal (inclusief de prijs voor de beste amateurtrainer), zijn uitdaging is om nu ook in het betaalde voetbal successen te gaan behalen.

Morgen om 17.00 uur speelt Helmond Sport tijdens de Familiedag tegen KVM Mechelen met als inzet de Jumelage Schaal.

Beantwoorden

Mooi shirts, maar had een beetje gehoopt met een logo of iets met Grauwte smoel, Ginne schrik.

Beantwoorden

@Ronald op vrijdag 13 juli 2012 om 21:28:

Denk jij dat de aanstaande tegenstanders van Helmonds Sport niet onder de indruk zullen zijn van die tenue’s.

Beantwoorden

Update 2:
De selectie van Helmond Sport voor het seizoen 2012 – 2013 stelt zich op de persdag voor via Helmond Sport TV.

Beantwoorden

Familiedag en Helmond Sport – KV Mechelen: het ging wel degelijk om deze schaal en de aanvoerdersband met ‘grauwte smoel, ginne skrik’ komt me bekend voor!

Beantwoorden
Wim van den Broek

@Wim van den Broek op zondag 15 juli 2012 om 19:22:

Goed opgemerkt Wim! Een mooie primeur scoor je daarmee.
Voor wie eventueel twijfelt of bovenstaande foto van Wim van den Broek echt is, hebben we het onderstaande filmpje toegevoegd Kijk naar de overhandiging van de Jumelage-Schaal door keeper Bjorn Sengier aan de aanvoerder van KV Mechelen vanaf minuut 12.30.

Het supergrote spandoek van de supporters heeft dus een vervolg gekregen in het tenue van Helmond Sport. Niet zo maar ergens, maar in de aanvoerdersband.

Beantwoorden

Gaafffff, goed gedaan Helmond Sport. Zijn die aanvoedersbanden te koop???

Beantwoorden

@ Voor wie eventueel twijfelt of bovenstaande
foto van Wim van den Broek echt is,

Bij de Telegraaf twijfelen ze niet !

Beantwoorden
Wim van den Broek

Zojuist bevestigde Helmond Sport deze scoop van Wim van den Broek. In het komend seizoen zal de club met deze speciale aanvoerdersband spelen.

Beantwoorden

@Wim van den Broek op maandag 16 juli 2012 om 13:34:

Gefeliciteerd. Mooi zeg, Helmond eens met goed nieuws met jouw foto in de Telegraaf. Vandaag ook op site van Eindhovens Dagblad zag ik..

Leuk die aanvoerdersband, mooiste van Nederland denk ik. Nu nog het oude HS-logo terug.

Beantwoorden

Update 3:
Foto: Wim van den Broek

Op de jaarlijkse Familiedag van Helmond Sport zaterdag werd ook de Helmondse Held Skiete Willy van der Kuijlen gespot. Samen met zijn nichtje werd ‘Mr PSV’ gekiekt.
Deze Helmonder is met zijn 311 doelpunten nog steeds topscorer aller tijden van de eredivisie! Nummer 2 Ruud Geels (265 doelpunten) en nummer 3 Johan Cruijff (215 doelpunten) volgen op gepaste afstand.

Beantwoorden

Update 4:
Helmond Sport – Ipswich Town op 17 juli 1999
Vandaag is het op de kop af 13 jaar geleden dat Helmond Sport op De Braak tegen Ipswich Town speelde. Die oefenwedstrijd op 17 juli 1999 werd met 1-2 verloren.
Voor Ipswich opende Marlon Anderson Harewood na 21 minuten de score: 0-1. Roland Vroomans (tegenwoordig manager technische zaken bij De Graafschap) maakte in de 44ste minuut de gelijkmaker. Maar in de laatste minuut werd het 1-2 door Temuri Ketsbaia. Andy Griffin van Ipswich kreeg halverwege de eerste helft een rode kaart voor een doodschop op de benen van Frank Weijers. Tegenwoordig is Frank de hoofdtrainer van De Valk, een Hoofdklasser uit Valkenswaard.
Na de verloren wedstrijd tegen KV Mechelen zaterdag, vanavond dus de tweede serieuze oefenwedstrijd van Helmond Sport. Tegen wederom Ipswich Town, de voormalige winnaar van een Europa Cup (1982) maar tegenwoordig spelend op het op 1 na hoogste niveau in Engeland.

Beantwoorden

TRIEST, HEEL TRIEST over die wedstrijd tegen Mechelen. Vandaag in de Gazet van Antwerpen:

Gehandicapte KV-supporter belaagd door dronken Nederlanders

09:25 Mechelen (2800) Wat een vrolijk uitstapje met de supportersclub van KV Mechelen naar zusterstad Helmond moest worden, is bijna slecht afgelopen voor Sabine Blavier (36), die met haar kruk onderuit werd geduwd door dronken heethoofden.

Het incidentje gebeurde na de voetbalwedstrijd in Helmond waar de KV Mechelen te gast was voor een wedstrijd ter gelegenheid van de Fandag bij de Nederlanders.

De ‘kakkers’ gingen op het veld van Helmond winnen met 1-4. Toen de Mechelse supporters na de wedstrijd naar de bus gingen, gaf een dronken Nederlandse voetbalsupporter Sabine Blavier een por in de rug.

De gehandicapte supporter ging met haar kruk onderuit en viel met haar neus op de grond. Na een controle door de clubdokter van KV-Mechelen in een lokaal van de Helmondse voetbalclub, bleek het allemaal goed mee te vallen.

Beantwoorden

@Ronald op dinsdag 17 juli 2012 om 14:00:

Hierbij 3 foto’s van Wim van den Broek die hij van deze Sabine Blavier nam toen zij nog vrolijk aan het genieten was tijdens de Familiedag van Helmond Sport. Voordat ze dus, naar zeggen van de fotograaf, “door een 3-tal dwazen (je moet maar durven) is omgeduwd.”
We dachten haar foto’s eerder niet te moeten plaatsen. Maar omdat ze nu zelf in de publiciteit trad, de foto’s van haar:

Beantwoorden

Het is inderdaad weer in- en in triest. Wanneer worden er nu eens maatregelen genomen, zoals een alcoholverbod. Alcohol op een familiedag past al helemaal niet.

Beantwoorden

@Ronald op dinsdag 17 juli 2012 om 14:00:

Wat een trieste bedoeling bij de ‘”voetbalclub” van Helmond. BAH BAH! Ruige jongens hoor.

Beantwoorden

@Frank, dit is generaliseren?

Beantwoorden

wat niet vermeld wordt is dat de dag tussen beide supportersgroepen erg sfeervol verlopen is. Het is een grote smet, de actie van die 3 gasten, maar verder was het een uitermate gezellige dag, jammer dat je over de positieve zaken van afgelopen zaterdag zo weinig leest!

Beantwoorden

Helmond Sport – Ipswich Town 1-1
De 1-0.

Beantwoorden
Wim van den Broek

Heel mooi spandoek van Ipswich Town bij Helmond Sport dinsdag.

Beantwoorden

Helmond Sport-supporter Byron wordt dinsdag 13 jaar. Daar hoort natuurlijk een taart bij, in zijn geval een Helmond Sport taart.
Wij zagen de onderstaande foto van die taart en vroegen waarom nu juist het oude (in plaats van het nieuwe) logo van Helmond Sport. “Hij vindt het oude logo gewoon mooier” liet Cupcakes enzo (waar de taart gemaakt werd) ons meteen weten.


.

Beantwoorden

Nog even over die aanvoerdersband van helmond sport deze werd als eerste gedragen tegen mulo door velasco ik haddeze banden eerst besteld voor ons eigen team helmond sport o.11 en heb er meteen 2 besteld voor het eerste elftal ik heb nog wat banden besteld voor het eerste en voor de jeugd er komen ook nog witten aanvoerdersbanden met het wapen van helmond in het midden met daarlangs aan beiden kanten het logo van helmond sport ik had al gelezen dat er mensen zijn die deze aanvoerdersbanden ook wilden hebben stuur mij dan gewoon even een mailtje [email protected] hotmail.com dan geef ik jullie de informatie waar jullie moeten zijn voor deze aanvoerdersbanden

Beantwoorden

Hoi Jos,

Super goed bedacht van jou van die aanvoedersband! Hoe duur zijn die?
Als je hier meteen even zegt hoe dat bestellen gaat is da ook wat makkelijker. Hoef je ook nie al die mails steeds naar iedereen te sturen.

Ginne Skrik en un Grauwte Smoel.
Groeten,
Frank

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *