Buiten is het 18 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.212 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
38reacties

Vandaag exact 50 jaar geleden werd de Stichting Helmond Sport opgericht. Plusminus 22 uur geleden kreeg William Verkoelen dit bierdoppenidee en ging hij aan de slag. Fotograaf John van Lierop bezocht hem vanavond thuis.

Behalve dat William (51) sinds 1978 een hondstrouwe supporter en een aantal jaar sponsor is, is hij ook lid van de commissie die het jubileumweekend organiseert. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november zal er op De Braak respectievelijk een jubileumgala, een feestavond en misschien een wedstrijd van veel oud-spelers zijn.

Via updates in de reacties hieronder andere activiteiten en nieuws vanwege het 50-jarig jubileum.

38 reacties:

En om precies 00.00 uur begon het feest met verboden vuurwerk:

Eddie stuurde daarvan deze foto’s:

Beantwoorden

Proficiat Hellemond Sport!!!

Beantwoorden

netjes maat !

Beantwoorden

Geweldig gemaakt ????

Beantwoorden
Toos en Frank Voogels

Super leuk!

Beantwoorden

Mooi gemaakt william

Beantwoorden
Marcel van de Weyer

Goed bezig maat.

Beantwoorden

heel mooi

Beantwoorden

AA – SIDE 4 LIFE✊

Beantwoorden

De spelers die deze maand door de supporters in het jubileumelftal van Helmond Sport werden gestemd. Jan Notermans werd in de 12de en laatste stemronde gekozen tot hun coach.

Beantwoorden

KEI mooi William

Beantwoorden

SKON!, is wat anders dan theezakjes vouwen. Maak er een mooie dag van!

Beantwoorden

get a life

Beantwoorden
Alex van der Velden

Gefeliciteerd Abraham: die eerste 50 jaar zijn omgevlógen! ????
Prachtig gemaakt Abraham+1 ????
En aan de supporters vannacht: geweldig dat jullie je niet lieten afschrikken! ????

Mijn Helmond-❤️ klopt weer wat sneller.

Beantwoorden

Lekker bezig geweest William.

Beantwoorden

Supporters die vannacht bij De Braak waren en een sponsor van het eerste uur:


Beantwoorden

Geweldig!

Beantwoorden

Nice maat William!

Beantwoorden

@Alex van der Velden op donderdag 27 juli 2017 om 08:58:

Hellmond is our life

Beantwoorden

kei skon William

Beantwoorden
Hans en Connie Visser

Beantwoorden

@Dirk Hertogs op donderdag 27 juli 2017 om 15:37:

En daar is geen woord over gelogen.

Beantwoorden

Heel cool!

Beantwoorden

Prachtig gemaakt! Bier en voetbal blijft een mooie combi.

Beantwoorden
Toon van Laarhoven

Beantwoorden

Tijdens het jubileumweekend is er op zaterdagavond 11 november een feest voor de supporters. In een feesttent aan de kant van de Business Club zorgt DJ Steef voor de muzikale omlijsting en zingt De Vender weer mee. Kaarten voor die avond (inclusief 4 consumpties)kunnen online en bij de administratie van de club à 10 euro gekocht worden.

Beantwoorden

Jubileum Quiz door Supportersvereniging Helmond Sport
U komt aanstaande zaterdag toch ook? Wilt u niet meedoen met de quiz? Geen probleem, de bar is ook geopend om wat te komen drinken.

Beantwoorden

Jubileumwedstrijd Helmond Sport – VFL Bochum
Helmond Sport speelt zaterdag 11 november om 13.00 uur een oefenwedstrijd tegen het Duitse VfL Bochum. Deze gratis toegankelijke wedstrijd tijdens het jubileumweekend wordt gespeeld op De Braak.
Met VfL Bochum komt er een echte ‘traditionsverein’ naar Helmond. De huidige nummer 13 van de 2. Bundesliga werd in 1948 opgericht. Sindsdien speelde de club 34 seizoenen in de 1. Bundesliga, 2 bekerfinales en haalde 2(?) keer Europees voetbal. Rein van Duijnhoven, inmiddels de 50-jarige keeperstrainer van Helmond Sport, kwam in zijn verleden 180 wedstrijden in actie voor deze Duitse club. Daar boekte de doelman in het seizoen 2003-2004 een record: 911 minuten in 13 thuiswedstrijden op rij zonder tegendoelpunten.
Na de wedstrijd tegen Bochum is er om 15.00 uur een kindermiddag en om 20.00 uur begint het hierboven al aangekondigde het supportersfeest.

In 2008 werden de initiatiefnemers van de zoektocht naar het Helmonds volkslied WilHelmonds geïnspireerd op dit lied van Herbert Grönemeyer over Bochum:

Tip: zet de ondertiteling aan als je een beetje Duits spreekt en lees onder meer:

machst mit `nem Doppelpaß
jeden Gegner naß, du und dein VFL

Beantwoorden

Het volledige programma van het jubileumweekend van Helmond Sport:

Beantwoorden

Zojuist om 19.30 uur zijn de deuren van de Cacaofabriek open gegaan voor een uitverkocht jubileumfeest dat de Helmond Sport-supporters hebben georganiseerd. DJ Steef, DJ Lorentz, Heroos from the Zeroos (die de zieke Dave Vermeulen vervangen), DJ Francois en DJ JDA zorgen het voor muzikaal vertier, Bavaria doet de rest voor ruim 4 honderd supporters die naar binnen mogen.

Beantwoorden

Harde kern Helmond Sport presenteert eigen jubileummagazine
De cultuur van Helmond Sport, de cultuur van de stad. Daar draait het jubileummagazine We Are Helmond om. Een initiatief van de harde kern van de club. We Are Helmond is sinds gisteravond verkrijgbaar en geeft een inkijk in 50 jaar fanatieke supporters op De Braak.
Zo wordt er onder meer teruggeblikt op 4 generaties harde kern. Hoe tijden veranderden, hoe kwajongens volwassen werden maar fanatiek bleven. “In We Are Helmond wordt geen onderwerp geschuwd, geen enkel verhaal gefilterd. Geen ethische kwesties over goed of kwaad, maar gewoon op zijn Helmonds, dus recht voor zijn raap,” aldus initiatiefnemer Maarten Driessen. Met een uitgesproken interview met ‘mister Helmond Sport’ Hans Meeuwsen. Of is die titel toch voor Jurgen Streppel, die ook een bijdrage leverde. Want niet wordt teruggeblikt op de harde kern door de jaren heen, ook de publiekslievelingen van de afgelopen eeuw komen aan bod. Daarnaast een column van onze eigen Buurman, tal van foto’s, herinneringen en anekdotes en een stevige pot satire. “Kortom, een collectors-item niet alleen voor de supporter, maar ook voor de Helmonder in het algemeen” zo meldt het persbericht.
We Are Helmond, 50 years of cult is te koop voor 5 euro per exemplaar. Zaterdagmiddag is het magazine te koop rondom de jubileumwedstrijd Helmond Sport – Vfl Bochum. Het blad kan ook per mail worden besteld via [email protected] of via Facebook.
Vorige week overhandigde de organisatie van We Are Helmond het allereerste exemplaar aan Erik Mol, gisteravond kregen (oud-)spelers Hans Meeuwsen en Maikel Verkoelen in het Muziekcafé de eerste exemplaren. Bram van Oosterhout maakte de onderstaande foto.

Beantwoorden

Harde kern? Klopt niet! Het betreft hier de initiatiefnemers en tevens organisatie van We Are Helmond.

Beantwoorden

Ja en oudvoetballer Hans Meeuwsen

Beantwoorden

Harde kern van toen en nu zijn niet aanwezig

Beantwoorden

Je moest eens weten. Was meer harde kern aanwezig dan je kan voorstellen.

Beantwoorden

Jou trouwens niet gezien. Ook al tijden niet op de Braak, dus………

Beantwoorden

Beantwoorden

topfeestje gehad.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *