Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

De Duitse justitie denkt dat er op de wedstrijd BV Veendam – Helmond Sport mogelijk illegaal gegokt is. Deze uitwedstrijd werd op 4 september 2009 gespeeld en eindigde in 0-0. In september 2013 stond berichtte de weblog al daarover. De eerstedivisieclub uit Veendam ging in 2013 failliet.
Gisteren hield de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) 5 Nederlanders aan wegens illegaal gokken op voetbalwedstrijden en witwassen. Daarbij werd ook zo’n 100 duizend euro contant geld, auto’s en luxegoederen, waaronder Rolex-horloges, in beslag genomen.

De hoofdverdachten zijn een 34-jarige man uit Rijswijk, een 40-jarige man uit Hilversum en een 40-jarige Nederlander die op Cyprus woont. Zij brachten volgens De Volkskrant op grote schaal weddenschappen aan de man waarbij gokkers anoniem contant geld konden inleggen en cash uitbetaald kregen. Behalve deze 3 is nog een man van 49 uit Zevenhuizen opgepakt voor valsheid in geschrifte en een 58-jarige Hagenaar voor het aanbieden van illegale lotto en witwassen.
2 Van de 5 aangehouden verdachten kwamen in 2009 in het vizier van opsporingsdiensten in het Duitse Bochum toen ze telefoongesprekken voerden met matchfixers die door de politie werden afgeluisterd. Volgens de Volkskrant, die in het bezit is van deze tapverslagen, spreken de mannen in het geheim over wedstrijden in verschillende Europese competities.
De Duitse justitie noemt nog 3 Nederlandse duels verdacht:, Fortuna Sittard – Cambuur, Volendam – Excelsior en De Graafschap – Telstar. Justitie heeft nog geen aanwijzingen kunnen vinden dat de verdachten betrokken zijn geweest bij het manipuleren van voetbalduels. Dit voorjaar verschijnt 1 van de verdachten, Paul Rooij (in de gokwereld beter bekend als Rooie Paul), in Duitsland voor de rechter. Hij wordt gezien als een spil in de internationale matchfixing. Bij de oosterburen wordt hij verdacht van omkoping en oplichting in verband met voetbalwedstrijden in 2008 en 2009. Rooie Paul zelf ontkent. Hij was wel actief in de gokwereld maar heeft zich naar eigen zeggen niet schuldig gemaakt aan omkooppraktijken.
De KNVB liet in een reactie op de arrestaties weten dat zij aanmoedigt dat justitie onderzoek doet naar gok- en matchfixingpraktijken. Volgens de KNVB laat het onderzoek zien dat georganiseerde misdaad betrokken is bij illegale weddenschappen op en manipulatie van wedstrijden.
Eerder in 2013 liet De Telegraaf weten dat zij wisten dat een speler van Helmond Sport in 1988 was omgekocht.

In de reacties staat een update.

4 reacties:

Illegaal gokken is iets anders dan wedstrijden manipuleren. Kom met bewijs of zeg niets. Misschien dat er beter een onderzoek ingesteld kan worden naar wedstrijden waar het bewijs overduidelijk aanwezig is / was zoals Duitsland-Hongarije 1954, Spanje – Malta 1983, Argentinie – Peru 1978 of elke wedstrijd van Barcelona en Madrid die ooit Europees is gespeeld…

Beantwoorden

Kun je dat bewijzen van Barcelona en Madrid (ELKE Europese wedstijd) of is dat een gevoel?

Beantwoorden

Ik vraag me af wat helmond sport en buurman hiervan vinden, nu zwijgen ze of betekent zwijgen toestemmen?

Beantwoorden

Update:
“Justitie onderzoekt 2 matchfixing-zaken. Zo wordt Paul R. ervan verdacht in 2009 onder meer de wedstrijd Veendam Helmond Sport te hebben gefixt”. Dat meldt het TV-programma Nieuwsuur vanavond. Dat onderzoek loopt al jaren, maar tot nu toe is er niemand voor de rechter gebracht. “Dat betreuren wij ten zeerste” aldus de KNVB.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *