Buiten is het 4 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.381 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
56reacties

Helmond

Helmond Sport en haar nieuwe stadion op BerkendonkHelmond Sport doet het sportief gezien al jaren fantastisch, met op dit moment een prachtige notering in de top van de ranglijst. Wie weet wat er nog meer in zit dit jaar. Met een 12e – 14e plaats als het gaat om de begroting in de Jupiler League is dit niet alleen een mooi, maar ook een uitzonderlijk goed sportief resultaat.
Toekomst
Het bestuur heeft zich de laatste weken stevig gebogen over een toekomstplan. We hebben ons daarbij laten adviseren door o.a. sponsoren en het bestuur van de supportersvereniging. In maart zal het strategisch plan met de visie en plannen voor de periode 2011-2015 gereed zijn. Het strategisch plan gaat in ieder geval uit van een nieuwe accommodatie.
We blijven benadrukken: Helmond Sport heeft een nieuw stadion nodig.
De huidige huisvesting is geen uitgangspunt voor de toekomst. Zonder dat kan de club onvoldoende nieuwe inkomsten werven. Zowel voor sponsoren en hun gasten als voor het publiek is een meer eigentijdse accommodatie een vereiste. We trekken nu een vaste schare fans naar het stadion. Maar we kunnen meer.
Er is een grote groep mensen in Helmond en omgeving die een leuke voetbalavond zoekt, maar de regen en tocht vanuit het open eind, de oude stoeltjes, de parkeerproblemen, het verouderde restaurant en café e.d. houden ze nu tegen. Dit ondanks het aantrekkelijke voetbal en de goede resultaten.
Multifuctioneel stadion
De keuze voor locatie Berkendonk is al eerder gemaakt; een mooie plek voor de stad en de regio. Een multifunctioneel stadion is een voorziening die past in een stad met de omvang van Helmond. Het gaat niet alleen om ons, het gaat om topsport in Helmond. De één vindt het onzin, niet nodig. De ander droomt van een schuifdak en oprolmat, zodat er ook wieler- en paardensport evenementen mogelijk zijn. Het wordt nog spannend in 2011.
Onze Stelling:
Zonder nieuw stadion op korte termijn geen betaald voetbal meer in Helmond!
Wij zijn benieuwd naar uw mening en uw ideeën over een nieuw stadion?

Bestuur Helmond Sport

56 reacties:

Ieder weldenkend mens (dus zelfs ik) deelt de mening van het bestuur van HS, een nieuw stadion is bittere noodzaak.
Echter: HS dient daarna het nieuwe stadion uit EIGEN zak te financieren. Ik vrees dat het dus nog wel even kan duren voordat ik op de nieuwe Lodewijk den Breejentribune kan plaatsnemen.

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Een nieuw stadion is inderdaad hard nodig. Je zag het al bij Wageningen waar de club falliet ging door een gebrek aan sponsors door de gebrekkige mogelijkheden in het stadion.

Beantwoorden

Terechte constatering van het bestuur. De “politiek” heeft al uitgesproken dat betaald voetbal in Helmond moet blijven en heeft daarnaast in de discussie voor een nieuw stadion de ruimte in Berkendonk aangewezen / gereserveerd. Alleen de politiek heeft, naast wat randvoorwaarden, ook uitgesproken dat er niet op een financiële gemeentelijke bijdrage voor de investering moet worden gerekend. Wel een mogelijke bijdrage als het multifunctionele ook door de gemeente zou worden ingevuld. Kortom de bal ligt letterlijk en figuurlijk bij het bestuur van Helmond Sport die met investeerders met plannen zou moeten komen voor een multifunctioneel nieuw stadion met als hoofdhuurder / gebruiker Helmond Sport. Maar één ding blijft dan wel heel belangrijk nl. dat Helmonders nu eens eindelijk achter haar betaald voetbal organisatiie (moeten) gaan staan. Want het is toch te gek voor woorden dat een stad met ruim 85.000 inwoners ( excl. de regio ) een stadionnetje van ca. 4.500 toeschouwers nog niet vol krijgt! Als de voetbalminnende Helmonder dat niet door heeft, dan is betaald voetbal (ook) in Helmond gedoemd tot een uitstervend geheel! Gelukkig is het bedrijfsleven nog zo actief om jaarlijks ruim 1.3 miljoen Euro te investeren in deze “bedrijfstak”. Als die poot gaat omvallen dan kunnen we de boeken helemaal sluiten. Dus met z’n allen de schouders eronder en steun de doelstelling en ambitie van het bestuur van Helmond Sport. We barsten toch allemaal van onze stedelijke ambities en daar hoort onze beste (sport) promotor ook bij!

Beantwoorden

Wellicht ligt de oorzaak van het te bescheiden aantal toeschouwers ook in het feit dat de huidige accomodatie absoluut niet meer van deze tijd is. Daarbij dient tevens rekening gehouden te worden met de onvoldoende aantrekkelijkheid voor sponsoren mbt de huidige locatie e.d. zodat er geen sportieve groeimogelijkheden aanwezig zijn, ondanks de fantastische prestaties tot nu toe (afgemeten aan de begroting). Het één is vaak het gevolg van het ander, en het ander van het één.
Het afgelopen decennium heeft bewezen dat “we” in Helmond inmiddels klaar zijn met het gediscussieer over het nieuwe stadion en dat HS haar bestaansrecht wel bewezen heeft, de club zit in de gemeenschap geworteld. Bij vele publieke discussies/evenementen e.d. valt de naam bijna altijd, dus zegt dat genoeg. HET IS TIJD VOOR ACTIE, m.a.w. geen gepraat meer maar concrete plannen.

Beantwoorden

Graag zie ik dit stadion liever vandaag dan morgen herreizen bij Berkendonk. Helmond Sport zet Helmond wekelijks in het nieuws en doet dit door de goede prestaties op een uitermate positieve wijze.

Een nieuw stadion is nodig, anders zal betaald voetbal in Helmond zeker verloren gaan. Groei is nodig, want stilstand is achteruitgang, de concurrent zit immers ook niet stil.

Het toeschouweraantal valt me dit seizoen inderdaad ook tegen. Maar als fan heb ik het er wel voor over om in de kou, regen en wind naar mijn cluppie te gaan kijken. Een neutrale toeschouwer heeft via radio, tv en internet ‘warmere’ alternatieven.

Goed nieuws is dat op twitter nu berichten verschijnen dat helmond en streppel elkaar gevonden hebben, hopelijk kan Helmond Sport gauw gaan bouwen aan een nieuw stadion en een mooiere toekomst dan dat we nu in het heden al meemaken!

Beantwoorden

Zou echt jammer zijn als Helmond Sport werd opgedoekt. Ook voor Helmond!! Een tijd terug las ik dat de helft van mensen buiten Helmond onze stad kennen via Helmond Sport. Dat moeten we niet verliezen dus!!
Ik hoop wel dat het nieuwe stadion dan De Nieuwe Braak zal heten, zoals bij FC Utrecht toen ook gebeurde. Nostalgie is ook belangrijk.

Beantwoorden

Ik ben het volledig eens met het bestuur en met de meesten hier.

HS heeft bestaansrecht, zoveel is in ieder geval duidelijk. Het is dus inderdaad tijd voor actie. De discussies zijn nu tot in den treure gevoerd, er moet eindelijk eens wat gebeuren.

Ik kan mij herinneren dat de gemeente de toeschouwers ging ‘tellen’, een tijd geleden. Waar zijn we dan mee bezig? Getuigt m.i. niet van visie.

Wie ik ook spreek (een enkele uitzondering daargelaten, vooruit): Wanneer gebeurt er nou eindelijk eens iets?!

Beantwoorden

Helmond sport moet gewoon een nieuws stadion hebben, het is een mooie club en verdient het gewoon. ze spelen klasse voetbal, ik zou zeggen kom met ze allen kijken in het oude wie weet dat het dan wel verandert.

Beantwoorden

Ik ben geen voetballiefhebber, maar wat mij bevreemdt is dat er nog geen nieuw stadion staat. Van mij mag het hoor; er komen tweewekelijks voldoende mensen. Meer dan in het Speelhuis bijvoorbeeld!!! Doen, is zeer waardevol voor de stad Helmond.

Groeten uit Mierlo,

Hans

Beantwoorden

Natuurlijk moet er een nieuw stadion komen.
Helmond sport is mijn hart.

Beantwoorden

en seizoenskaarthouder van helmond sport die tegen het nieuwe stadion is. De redenatie dat helmond sport failliet zou gaan zonder eeen nieuw stadion volg ik totaal niet. Het stadion zit nu sowieso al niet vol, dus het is niet dat er meer entreekaartjes kunnen worden verkocht. Maar een nieuw stadion kost wel veel geld wat volgens mij dus beter in de club kan worden gestopt, om te voorkomen dat ze failliet gaan. Gekld uitgeven om te zorgen dat de club niet failliet gaat vind ik een rare redenatie. Ook zit men nu redelijk centraal in de stad, maar dadelijk aan de rand. Voor een deel van de supporters, die te voet of op de fiets komt, zal een stadion aan de rand van de stad veelte ver worden gevonden en die zullen dus niet meer komen. Ook zullen, omdat er meer stoelen zijn, maar niet noodzakelijk meer supporters, de tribunes leger aandoen, wat voor minder sfeer zorgt en de spelers zich minder aangemoedigt voelen. Ook de nostalgie van het stadion waar je vroeger als klein menneke met je vader naar het voetbal ging kijken is ook weg. Wellicht dat daarom juist minder mensen komen. Kortom ik kan eigenlijk alleen maar nadelen van een nieuw stadion bedenken. Beter lijkt mij de braak op te knappen en te moderniseren. Goedkoper, en het heeft niet de nadelen die een helemaal nieuw stadion wel heeft, maar wel de eventuele voordelen. En de dijkse boys en oranje zwart stuurden toch aan op een fusie, dus als die nou geamelijk op het huidige dijkse boys sportpark gaan zitten, dan kunnen op die velden parkeer gelegenheid worden aangelegd.

Beantwoorden

correctie en seizoenskaarthouder van helmond sport die tegen het nieuwe stadion is.->Hier een seizoenskaarthouder van helmond sport die tegen het nieuwe stadion is.

Beantwoorden

Er moet zeker een nieuw stadion komen.
Helmond Sport verdient een nieuw stadion om verder te komen en in de subtop te blijven draaien en om naar de Eredivisie te kunnen gaan.

Gemeente Helmond,wij verdienen een nieuw stadion !!

Beantwoorden

ik vind de huidige locatie niet een plek waar topsport bedreven kan worden, kijk maar naar de veiligheid wanneer er grotere supportersgroepen naar de Braak moeten komen en de parkeergelegenheid is niet denderend. Ook de mogelijkheden voor een hapje en een drankje bij het stadion zijn nauwelijks voor handen.

Qua supporters, er is een groot achterland, kijkende naar Gemert, Deurne, Asten/Someren en dan is de locatie Berkendonk natuurlijk ideaal. Wellicht kan er met het Openbaar Vervoer extra inzet zijn voor de bereikbaarheid.

De braak renoveren heeft alleen zin wanneer het stadion een kwartslag gedraaid wordt, want een stadion met 3 tribunes blijft een lachertje (en een winderige ook). Dit is ook erg kostbaar, en levert problemen op: waar laten de bezoekende supporters hun auto en waar komt het trainingsveld van HS?

Waar is trouwens het huidige HELE trainingsveld??

Dijkse Boys kan wat mij betreft de straat oversteken en meeliften met de komst van het nieuwe stadion.. wellicht heeft de heer Gerrits hier wel oren naar..

en dan het volgende, uit praktijk is gebleken dat nieuwe, moderne, verwarmde tribunes, mits met mate aangebouwd en mits voldoende achterban, meer mensen trekt. Kijk naar heerenveen / groningen/ utrecht/ twente / heracles / zwolle / ga eagels/ de nieuwe tribune van Telstar die ook redelijk vol zit terwijl ze toch onderaan staan in de juupleague..

laten we proberen te denken vanuit mogelijkheden, en niet vanuit beperkingen..

Beantwoorden

Laat deze mooie club niet verloren gaan voor Helmond. Een nieuw stadion is een absolute must voor de club die goed reclame maakt voor de stad Helmond. Met minimale middelen toch een schitterende prestatie neerzetten is een hele knappe prestatie, Helmond Sport kan structureel meedraaien op dit niveau maar daar hoort dan wel een nieuw stadion bij!!

Beantwoorden

Natuurlijk is een nieuw stadion goed voor helmond sport en ook voor helmond.Er is al een paar jaar geen betere reclame voor de stad.En al dat gelul over ecologische schade is behoorlijke onzin ik heb al een tijd geen teken van leven gezien op die zandhoop die er nu ligt.En ik zal maar niet beginnen over die landbouwenclave die achter de Berkendonk ligt.

Beantwoorden

Berry Smits geeft in zijn reactie aan dat de gemeente geen financiele bijdrage wil leveren. Op zich een logisch standpunt, maar als de gemeente zich al in zou zetten om het bestemmingsplan volledig af te stemmen op de bouw van een nieuw stadion en de grond “gewoon” beschikbaar zou stellen, dan is er volgens mij geen sprake van directe financiele ondersteuning maar wel een politieke ondersteuning om Helmond Sport te kunnen laten groeien.
In het betaalde voetbal zijn de afgelopen jaren meerdere voorbeelden geweest waarbij clubs van een kleinere centraler gelegen accommodatie naar een grotere accommodatie zijn verhuisd en daarbij zijn zowel het aantal toeschouwers als het aantal sponsoren toegenomen: Groningen, Heracles, AZ, Den Haag, Roda JC, Twente.
Waarom zou dat in Helmond niet kunnen? Zeker als je bekijkt dat Berkendonk goed bereikbaar is. Niet alleen vanuit Helmond, maar zeker ook vanuit de omliggende plaatsen waar toch ook een behoorlijke achterban (supporters EN sponsoren) zit.
Helmond Sport is in principe een gewoon bedrijf en zal zelf zijn broek op moeten houden, van de huidige accommodatie zal eerdaags de broek vanzelf gaan zakken.

Beantwoorden

Wanneer Helmond Sport een nieuw stadion zou bouwen. Heeft het voor Helmond een positief effect. Hierdoor is de veiligheid van de toeschouwers meer gegarandeerd, neemt de bereikbaarheid toe voor zowel thuis als uit supporters, heeft Helmond Sport een betere functie ten opzichte van haar regio, is er wellicht promotie naar een hoger niveau mogelijk (sportief gezien laat Helmond Sport al jaren zien dat dit mogelijk is). Daarnaast is er door een nieuw stadion zoals al vaker gezegd voor sponsoren meer mogelijk en kan er bewijze van spreken op de buitenkant van het stadion ook sponsor name aangebracht worden zoals dat bijvoorbeeld in het Philipsstadion gebeurd. Er komen namelijk veel auto’s langs de betreffende weg en zorgt dus voor meer promotie.

Mocht Helmond Sport promoveren komen ze nog vaker op de landelijke televisie en heeft de stad Helmond hier enorm veel profijt van.

Beantwoorden

Het is een groot misverstand dat ik zou hebben gesteld dat HS niets mag kosten.
In het verleden was ik één van de raadsleden die steeds voorstemde.
Maar dan moet je wel de goede plek kiezen, Berkendonk blijft een foute keuze want daar zijn veel commerciele inperkingen door het natuurgebied Berkendonk. Beter is het om nieuwbouw te plegen op de Braak [hoeft niet exact op dezelfde plaats] of tegenover UPC aan de westkant [beter voor het werven van sponsors]. Veel daadkracht zit er niet in dit nieuwe college en nu kan men stagnatie niet afschuiven op de PVDA!

Beantwoorden

@ Lodewijk den Breejen
En toch schuiven wij de schuld af op de PvdA.
Tot de laatste snik!

Beantwoorden
Olivier Dhuysthergast

Geachte heer den Breejen,

gezien de supportersstroom uit het gebied Gemert-Deurne-Asten/Someren en hun sponsors die ook vanuit daar de weg naar Helmond weten te vinden, is de genoemde locatie bij UPC geen optie. Het achterland daar heeft meer potentie dan aan de Eindhovense kant van Helmond..
Verbouwen op de huidige locatie is duur en kijkende naar de toekomst zinloos, echte groei op allerlei fronten is daar niet mogelijk..

Schuldigen gaan zoeken in politieke besluiteloosheid heeft mijns inziens geen zin, laten we naar de toekomst kijken en dit constructief doen.

Wat betreft het ‘natuurgebied’ Berkendonk, specifiek die hoek waar het stadion hopelijk komt te staan;
genoemde plek behuisd nu een enorme zandbult die dagelijks met vele vervuilende kiepauto’s wordt bereden.. Veel natuur is op die plek niet te vinden.

Een stadion op die drukke weg kan eerder gezien worden als een mooi affiche van Helmond wanneer men via die zijde de stad binnenrijdt. Zoals ook de groene loper en suytkade als mooie toegangspoorten worden gezien voor de stad..
(lijkt me mooier plaatje dan bijvoorbeeld die ijzerbult aan de overkant van de weg)

Beantwoorden

Fijn voor HS dat ze een nieuw stadion nodig hebben. Dus flink sparen en zelf regelen, en niet gaan bedelen bij de gemeente ofzo.
HS is gewoon een commercieel bedrijf en zal dit dan ook als een bedrijf moeten oplossen. Als ik een nieuw bedrijfspand wil moet ik dat ook zelf bekostigen.

Beantwoorden

@ G.Prins: als de discussie wat beter gevolgd werd en niet uitgegaan wordt van (wellicht) behoorlijk wat vooroordelen, moet u toch al lang duidelijk zijn dat vanaf de eerste minuut duidelijk -en een primaire voorwaarde- was en is dat HS de financiering van het stadion zelf regelt. Dat de lokale overheid daarbij (inmiddels mors-)dode grond ter beschikking stelt (pacht?) is m.i. de enige bijdrage die de gemeente Helmond op de stadionlokatie levert. Uw verhaal klopt m.i. dan ook voor geen (centi-)meter.

Beantwoorden

Houdt er rekening mee dat het een MULTIFUNCTIONEEL stadion zal worden dus zullen er meerdere (sport-)faciliteiten komen. In combinatie met de te ontwikkelen Groene Peelvallei als recreatiegebied zal er iets moois en zeer nuttigs verrijzen.

Beantwoorden

Als er zo makkelijk miljoenen euro’s zijn voor een nieuw pand voor het Filmhuis en de Lakei (die allebei prima zitten, maar dan in een veel te groot pand gaan zitten) dan zal er ook snel veel geld voor onze club zijn. Want Helmond Sport heeft toch wel iets meer fans in Helmond.
Als ik het goed heb hoort het bij dezelfde wethouder, dus dat komt goed!

Beantwoorden

Tja… en wat dacht u van de meerwaarde van het esthetische aspect als vanuit Deurne Helmond binnen rijdt ? (zie bericht Ton) Ik ging in de jaren ’70 naar school en vond het toen al geen porem, die enkelbaanse Deurneseweg met een autosloperij (met herdershond) langs de provinciale weg en veel, erg veel, “rewazzie”. Wij zijn 35 jaar verder en betreffend gezicht is slechts 500 m. naar het oosten opgeschoven: nog steeds oud ijzer en “rewazzie” in de vorm van een GIGANTISCHE zandpuist met een arremoedige golfplaten opslagplaats, zo in het zicht van eenieder. Hoezo milieu en horizonvervuiling?

Beantwoorden

Al 30 jaar wordt er door de politiek en Helmond Sport over een nieuwe accomodatie gesproken, ik kan de krantenknipsels zo laten zien. Helmond is vooruitstrevend en ambitieus. Veel maatschappelijke ontwikkelingen. Cultuurprojecten, Nieuwbouwprojecten, renovatie van complete woonwijken. Prestige, trots en liefde voor de stad zijn de drijfveer. Alles kost geld, maar op een of andere manier mag overal geld voor worden aangewend. Niet voor Helmond Sport, terwijl wel het meeste toeschouwers op jaarbasis trekt als je gaat kijken naar evenementen die in en voor de stad georganiseerd worden. Wel geld naar een Filmhuis, wel naar het Speelhuis, wel Muziek, waarom niet naar Helmond Sport. Waarom hebben alle amateurclubs een betere accomodatie, betere en meer velden ? Waarom kan Helmond Sport aan het begin van de competitie niet eens ergens trainen. Maar goed, ik wil niet zeuren daar heb je niets aan. De club levert al jaren hele knappe prestaties die landelijk opzien baren. Alle betrokken doorbreek nu eens die ban van negativiteit rondom Helmond Sport, geloof er in dat het ons werkelijk gaat lukken, straal dat uit en werk samen. Ik roep alle betrokkenen om na 30 jaar eens eindelijks daadkracht te tonen. Geef Helmond Sport de kans en de steun om zichzelf in de toekomst te kunnen bedruipen, dat hoeft niet voor iedereen te betekenen dat de beurs getrokken hoeft te worden.

Beantwoorden

Nu we het er toch niet over hebben……

Zolang HS nog “op de Braak” zit zouden er tijdens wedstrijd-dagen bussen moeten rijden!

Maar dit de hele “bus-regeling” is belachelijk in Helmond.

Beantwoorden

Nieuw Stadion Helmond Sport stap dichterbij
Een nieuw stadion voor Helmond Sport op Berkendonk begint concrete vormen aan te nemen. Het bestuur van de club, een groep investeerders onder leiding van Willy van de Kerkhof en het college van B&W van Helmond hebben hierover deze week in grote lijnen overeenstemming bereikt.
Er wordt uitgegaan van een milieuvriendelijk en duurzaam complex, dat gemakkelijk in de toekomstige ontwikkelingen van het gebied Berkendonk (Groene Peelvallei) kan worden ingepast. Het streven is dat het nieuwe stadion in het seizoen 2013 – 2014 gebruikt kan worden. De nieuwbouwplannen zijn helemaal losgekoppeld van de ontwikkelingen op "de Braak", de huidige locatie van Helmond Sport. Ook in de nieuwe situatie gaat Helmond Sport de accommodatie huren.
Komende maand worden de plannen nader uitgewerkt, waarna er meer duidelijkheid zal zijn.

Beantwoorden

Mooi nieuws, de goede resultaten in de nacompetitie werken blijkbaar.

Beantwoorden

Fantastisch nieuws!

Beantwoorden

waardeloos nieuws. wij wonen in berkendonk en zitten helemaal niet te wachten op een stadion. laat het natuurgebied het natuurgebied en niet weer zo’n smerige vervuiling met zo’n groot gebouw. ik heb helemaal niets met de waarde die HS zou hebben voor helmond. trouwens heel dat voetbal gebeuren moeten ze maar eens wat inperken te belachelijk voor woorden wat daar voor geld in gestoken wordt en wij maar betalen als niet voetballiefhebber.

Beantwoorden
berkendonk bewoner

@berkendonk bewoner
Is dat niet heel nat en lastig met ademhalen?

Zo’n reactie is overigens niet de manier om wat te bereiken, zo jaag je alleen maar mensen mee tegen je in het harnas. Er zijn ook HS-supporters die tegen een nieuw stadion zijn probeer dan te zorgen dat er daar meer van komen in plaats van iets waar heel veel mensen heel veel plezier aan beleven te gaan lopen af te gaan zeiken. Daar bereik je dus echt helemaal niets mee, integendeel.

Beantwoorden

@berkendonk bewoner: Als het stadion op de plaats van de huidige zandbergen komt te staan zie ik het probleem niet echt. Of we nu die bergen hebben of een mooi, intiem stadion, veel erger wordt het er niet op.

Ik ben blij dat HS na al die jaren eindelijk een nieuw stadion krijgt, maar ik hoop wel dat ze meer bezoekers krijgen. HS heeft een goed seizoen achter de rug en ze hebben zeer leuk spel laten zien (hell, de meeste wedstrijden waren beter om aan te zien dan die van PSV). Maar ze moeten het nu wel doorzetten. Met nieuw stadion, een goede organisatie zie ik ze nog wel eens promoveren 🙂

Beantwoorden

Een nieuw stadion kost nu eenmaal enorm veel geld. Dan moeten we ons afvragen of de gemeenschap zoveel geld moet steken in de hobby van relatief weinig mensen. HS is een commercieel bedrijf en zou dus zelf moeten zorgen dat ze een nieuwe accomodatie gefinancierd krijgen. Aangezien de accomodatie “multifunctioneel” moet zijn kunnen ze dan zelf huurinkomsten gaan genereren. Ik vind het de omgekeerde wereld dat de gemeenschap de boel moet neerzetten en maar moet zien of men het verhuurd krijgt.
Kortom: zelf de broek ophouden en niet bedelen.

Beantwoorden

@dan, geld dat dan ook voor alle culturele instellingen? Want ook daar gaat een hoop geld heen voor relatief weinig mensen. Ik zie het verschil niet echt 🙂

Beantwoorden

@JohanR

Klopt. En op hun budgetten wordt -terecht- steeds meer bezuinigd. Ik zou het niet direct een “linkse hobby” willen noemen maar daar wordt ook teveel geld voor te weinig mensen aan gespendeerd. Geeft nogmaals aan dat HS zelf de broek op moet houden.

Beantwoorden

Klopt, kan ik me helemaal in vinden. Ik zou het echter wel fijn vinden als de gemeente beter kan helpen met de ontwikkeling van de locatie en het stadion.

Ze hoeven dan van mij niet direct mee te betalen aan het stadion, ze hebben immers al werk zat aan alle infrastructuur in het gebied in orde maken voor een dergelijk stadion. Die kosten kunnen dan weer terug verdient worden door evt. betaald parkeren tijdens wedstrijd momenten.

Wat ik wel fijn zou vinden is een lening tegen gunstige voorwaarden waarbij wel duidelijk moet zijn dat het beleid van HS zo is dat ze niet in de financiele problemen zullen komen. Mits zij aan die voorwaarde voldoen ben ik dan ook volledig voor een gunstige lening.

Beantwoorden

Dat de gemeente planologisch betrokken is, is logisch. Hier mogen ook best de kosten liggen voor de aanleg van de infrastructuur en de inrichting van de buitenruimte. Dit mag inderdaad vervolgens ook best terugverdiend worden via betaald parkeren.
Een financiering tegen gunstige voorwaarden kan ik me op zich ook wel in vinden. Tegenprestatie is dan wel een stevige vinger in de pap als er grote uitgaven gedaan moeten worden of langlopende financiele verplichtingen worden aangedaan. Uiteraard moet er een realistische en sluitende begroting zijn. Verder zullen er harde terugbetaalafspraken gemaakt moeten worden. Het is immers een veelvuldig voorkomend iets dat voetbalclubs hun betalingsverplichtingen richting een gemeente niet na kunnen komen er in allerlei bochten gewrongen wordt om de club overeind te houden.

Beantwoorden

@JohanR en Dan
Ik dacht dat Helmond Sport al voor een paar miljoen leningen heeft waar de gemeente borg voor moet staan.

Beantwoorden

De eerste tekening van het nieuwe stadion is er.

Als je zo de Helmondse bevolking (en de provincie?) moet paaien….

Wordt wel benieuwd wie nou precies die investeerders zijn, want dat blijft toch met mist omringt.

Beantwoorden

@ Freddie: Helmond Sport heeft onlangs 350.000 euro van de Gemeente geleend.

Beantwoorden

Ik blijf hopen dat er uiteindelijk iemand toch een keer terug komt in de realiteit en het hele plan in de prullenbak gooit. Laten ze bij HS eerst maar eens zorgen dat ze al het gemeenschapsgeld aan ons hebben terugbetaald. Dat ze daarna maar eens een financieel gezonde organisatie neerzetten en een stabiel bezoekersaantal behalen. Kunnen we dan zien of er ooit iets moet gebeuren met het stadion; renovatie of nieuwbouw.
Dan zijn we waarschijnlijk al weer járen verder…

Beantwoorden

Stadion moet er komen, ben ik van overtuigd.
ga al jaren naar Helmond Sport, ook in de tijden dat ze jarenlang onderaan te vinden waren. Gemiddelde toeschouwers valt tegen ja. Capaciteit van het lavans stadion is 4200 mensen. Uitvak van iets minder dan 400 mensen. Er kunnen dus max 3800 helmonders op de tribunes, plus de mensen op de schuurtjes. Gemiddeld aantal toeschouwers schommelt de laatste jaren een beetje tussen de 3000 en 3300. Dat is een gemiddelde. Die 800 tot 500 plaatsen die overblijven zijn veelal dure plaatsen met
verwarmde zitplaatsen. Uit onderzoek blijkt dat er heel veel mensen “mee en dan” es naar helmond sport komen kijken. Die groep moet overgehaald worden om iedere thuiswedstrijd te komen. In combinatie met een nieuw stadion en dezelfde resultaten als de afgelopen jaren komen er zeker meer mensen. Tussen de 4000 en 5000 mensen moet makkelijk haalbaar zijn. Mochten ze ooit promoveren heb je daar bij lange na niet genoeg aan, getuige het record van helmondsport-feyenoord in 1983 met 11.000 mensen dankzij een noodtribune. Forza Helmond, Heja de Muws!

Beantwoorden

@oi!boy
die 4200 of 4100 (hangt van je bron af) is exclusief het uitvak. Met uitvak erbij is het dus 4600.

Zo konden er tegen veendam 4196 man in het stadion zitten terwijl het uitvak (het is een pokkeend) natuurlijk niet uitverkocht was. Je moet het uitvak niet van de thuiscapaciteit gaan aftrekken.

Beantwoorden

Er kunnen 4200 mensen in, dat is dus incl uitvak. Stonden veel teveel mensen op noord, kon nieteens zitten. Het is veel vaker uitverkocht geweest ook met een vol uitvak, 4200

Beantwoorden

Iedereen lult hier over gemeenschapsgeld dat in het stadion wordt gepompt. Wie zegt dat dat zo is? Hs gaat het stadion huren van de gemeente. Na een x aantal jaren wellicht winstgevend dus. Wat denk je dat het nieuwe sportpark in brouwhuis gekost heeft? Dar is zowieso gemeenschapsgeld. Op jaarbasis is er geen enkel evenement of wat dan ook waar zoveel mensen op af komen dan hs…en klagers uit de reipel, jullie hebben daar absoluut geen last van, nu ligt er een grote vieze zandbult, en hoezo supporters door de wijk? Er liggen 2 grote kruispunten tussen. vd kerkhof heeft investeerders gevonden dus niks geen gemeenschapsgeld.

Beantwoorden

Ook al zou het stadion volledig gefinancierd worden door investeerder; wat denk je dat het aanleggen van de infrastructuur kost. Dat zal gemeenschapsgeld zijn.
En verder is uit het verleden gebleken dat veel voetbalclubs hun huurlasten niet kunnen betalen en de gemeente moet bijspringen. Eerder regel dan uitzondering. Aangezien HS op de huidige locatie al geen sluitende begroting kan presenteren vrees is dus het ergste als dat nieuwe stadion er zou komen.
Ik blijf hopen dat het niet door gaat.

Beantwoorden

Het aanleggen van een infrastuctuur is nu eenmaal een overheidstaak, zo ook bijv. de aan te leggen spoortunnel t.b.v. Suytkade, kruispunt op A270 t.b.v. Brandevoort, opknappen van Dorpsstraat Stiphout, enz. Ook De Groene Peelvallei hoortdaarbij en komen er dus subsidies van o.a. Provincie. Het stadion wordt een onderdeel van die Groene Peelvallei, dus gebiedsontwikkeling. De bouw zelf wordt echter door externe partners gefinancierd en ook door hen verhuurd, bijv. aan HS of LEUK! (o.i.d.), vlooienmarktorganisatoren, beurs-gerelateerde activiteiten m.b.t. recreatie, enz. De infrastructuur dient dus veel meer en zeker niet alleen een “toevallige” toekomstige huurder als HS. Als je dit soort overheidstaken zou willen tegenhouden, dan verwijs ik je naar historische beelden van onze (binnen-)stad tot aan de jaren ’60, waar fabrieken met hun vervuilende schoorstenen e.d. ons centrum sierden. De overheid (onze belastingcenten dus) worden besteedt aan infrastructurele werken waar wij allen (de een meer dan de andere) gebruik van maken. Voorbeelden te over.

Beantwoorden
:Peggy Sue, I love you

Het ontwikkelen van de Groene Peelvallei of de infrastrucurele werkzaamheden hoeven op zich niet het probleem te zijn. Het probleem ligt bij de basis en dat is HS. Alles wordt opgetuigd en opgestart ten behoeve van deze club. En die heeft nu eenmaal de zaken niet op orde. We blijven zitten met het probleem dat HS financieel gezien geen gezonde club is. Het is dan een kwestie van tijd tot we in de krant kunnen vernemen dat ze de huur niet kunnen betalen. En dan mag de gemeente (dus de burger) weer geld gaan steken in deze nagenoeg failliete boedel.

Beantwoorden

De begroting voor dit seizoen is sluitend. mede dankzij een broeksponsor. kunnen veel clubs niet zeggen. inkomsten gaan hoe dan ook groeien in een nieuw stadion. lijkt wel of mensen kosten wat het kost dingen die wel of niet kunnen gebeuren erbij gaan halen. Feit blijft dat het stadion uiteindelijk niet voor hs is, maar voor de mensen die komen kijken. Hulde voor vd kerkhof en zn investeerdersgroep. Er wordt ook nog es vergeten dat de grond die vrijkomt op de braak ook nuttig gebruikt kan gaan worden voor oa woningen. Misschien kunnen ze er een clubhuis gaan bouwen voor alle mensen die tegen het stadion zijn, kunnen ze samen een pot bier pakken daar, wel huur betalen dan he

Beantwoorden

Bouw liever een buitenzwembad in helmond ipv stadion helmond sport zit gooed op de braak

Beantwoorden

Wat hebben hs en investeerders die voor een nieuw stadion zorgen met een nieuw zwembad te maken? Ben het met je eens dat er een moet komen…maar dat is taak van de gemeente denk ik zo. Hs zit niet prima op de braak want tijdens playoff wedstrijden is het te klein. Nogmaals het enige wat de gemeente doet is een zandbult ter beschikking stellen, en dan gaan ze nog huur ontvangen ook aan een stadion waar ze (terecht) niet aan mee betalen.

Beantwoorden

Juist Oi!boy.

Beantwoorden
Denkt na… Ik speel voor antwoord

buitenzwembad?… nee iever niet. Is vragen om problemen met bepaalde groepen die het toch gaan verzieken.

Overigens heb ik niet het idee dat de sportieve prestaties van nu…en nieuw stadion rechtvaardigen.. of hoe zite de gemeente dat?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *