Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.543 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

De TextielBaronToen ik eind april het stukje over de Braakse lente schreef op dit weblog, vond ik het nodig een sneer uit te delen aan het oude bestuur van de club. Ik zal er niet omheen draaien: ik vond en vind dat Antoinette Knoet er een mooi zooitje van gemaakt heeft. Ik gaf vervolgens het nieuwe bestuur van Helmond Sport het voordeel van de twijfel. Onder leiding van Philippe van Esch en met behulp van de teruggekeerde verloren zoon Mario Captein moest Helmond Sport in rap tempo financieel gezond worden. En dat moet dan ook nog eens gepaard gaan met sportieve prestaties; de doelstelling is opnieuw het behalen van de nacompetitie met als optie misschien een stapje meer richting eredivisie.
En eerlijk is eerlijk, het lijkt erop dat men op de goede weg is. De ene na de andere nieuwe sponsor wordt binnengehaald, met als grote klapper de Vlisco. Een échte Helmondse textielbaron wordt maatschappelijk hoofdsponsor. En dat is prachtig. Er worden eindelijk grote en sterke verbindingen gelegd tussen belangrijke Helmondse spelers. Of zoals wethouders Jan van den Heuvel het omschrijft: “Twee beeldbepalende bedrijven in onze stad slaan de handen ineen. Hier ontstaat een unieke vervlechting van sport- en cultuurbeleving. Het college juicht de sponsorrelatie die Vlisco met Helmond Sport aangaat vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid bijzonder toe.” Het grotere Helmondse bedrijfsleven stapt dus eindelijk in op de Braak.
Ook op organisatorisch vlak lijkt er iets gaande te zijn ‘aan d’n Dijk’. Social media worden aangewend om in te spelen op de moderne tijd. En dat gaat samen met het verschuiven (of wegschuiven?) van sommige poppetjes. Andere mensen op bepaalde functies; soms helpt het wel degelijk.
Het mag best eens gezegd worden. Een grote pluim voor bestuur en directie van de club. De toekomst zal natuurlijk moeten uitwijzen of de genomen maatregelen afdoende zijn en of de ontwikkeling zich doorzet. We moeten niet te vroeg juichen. Maar de voortekenen zijn in ieder geval veelbelovend.
Niet alleen naast, maar ook op het veld worden successen geboekt. Afgelopen vrijdag wonnen de mannen van Eric Meijers met liefst 2-5 (!) in Doetinchem van de Graafschap. Dat belooft wat. Zou men op de Braak ook in staat zijn om het droomscenario (ik denk even terug aan 1982) werkelijkheid te laten worden door een promotie te bewerkstelligen? Helmonders: gooi de schroom van je af. Niet zo bekrompen. Ga ervoor. Wat in Venlo en Zwolle kan, kan in Helmond toch zeker ook. Ik zeg topclub Helmond Sport!

De TextielBaron

17 reacties:

Laten we het hopen, dat promotie een keer lukt!

Beantwoorden

prachtige tekst en na de graafschap is ook den bosch erg makkelijk aan de zegekar gebonden.. de op-één-na-laatste wedstrijd is trouwens thuis tegen veendam.. wellicht de kampioenswedstrijd? net als vroeger?

Beantwoorden

Mascotte Helmond Sport en Eindhoven GSGS

Beantwoorden

In oktober meer duidelijkheid stadion Helmond Sport
Begin oktober krijgt het college van burgemeester en wethouders een presentatie over de stand van zaken van het nieuwe stadion van Helmond Sport. Hierna wordt de gemeenteraad, ook nog in oktober, geïnformeerd over het stadion en Berkendonk, mede in relatie met Groene Peelvallei.

Beantwoorden

Nacompetitie doelstelling?

Beantwoorden

De doelstelling mag best wat meer dan dat zijn. Nu er wel degelijk een daadkrachtig bestuur lijkt te zitten, lijkt er ook meer mogelijk.

Beantwoorden

Ik ken een soap en die heet sinds 2003: ik wil een nieuw stadion.

Beantwoorden

Doe eens “gek op maandag” ………… Kom vanavond 20:00 uur een potje voetbal kijken!

Beantwoorden

@Buurman op maandag 1 oktober 2012 om 11:46:

En als je vanavond niet naar de Helmondse kuip kunt komen kijk dan naar de televisie-uitzending van Eredivisie live.

Volgend seizoen zijn alle wedstrijden van Helmond Sport op die zender te zien.

Dat is de sportieve uitdaging.

Beantwoorden

En doelstelling.

Beantwoorden

Met Buurman eens; vanavond lekker naar de Braak. Beter dan verplicht bij moeder de vrouw op de sofa…

Beantwoorden

@Tejo Nu al gedronken?

Beantwoorden

@Buurman op maandag 1 oktober 2012 om 14:13:

Ik drink de hele dag.

Beantwoorden

@Buurman op maandag 1 oktober 2012 om 14:13:

Jij bent die bekeerde PSV’er.

Beantwoorden

Nee ik ben die onbekende anti-P$V-er……..

1 Mei 1982 (Helmond Sport – Veendam)

Ik was 13 jaar en aan de 1 meiviering deed ik niet. Wel ging ik iedere 14 dagen naar “De Braak”, het liefst op ‘het fietske’. Maar, ik woonde aan de andere kant van Helmond en mocht niet altijd op de fiets. Ik kon wel vaak met de auto van de vader van mijn vriendje meerijden. Maar hij vertrok altijd veel te laat en dan waren we pas 10 minuten voor aanvang in het stadion. Terwijl, als we op het fietske gingen, we een van de eerste waren. Nog erger was het dat hij, als er nog vijf minuten te spelen waren, al naar huis wilde. “Dan is het niet zo druk op de parkeerplaats”, zei hij dan. Onbegrijpelijk vond ik dat. Steevast vroeg hij, als we in de auto zaten: “Tegen wie moeten ze eigenlijk”. Hij wist niet eens tegen wie we moesten spelen! Tegen wie PSV dat weekend moest, ja dat wist hij wel. Het feit dat hij sprak over “ze” en niet over “we” toonde ook al weinig clubliefde. Bovendien haalde hij ook namen van sommige spelers door elkaar. Maar goed, ik mocht wel met hem meerijden. Zo ook deze 1 mei waarop het ongelofelijke zou moeten gaan gebeuren. We zouden kunnen promoveren, Helmond Sport eredivisie…

Na jaren van slecht voetbal, veel verlies en nog veel meer Helmonds gevloek speelden we op deze zaterdag voor promotie naar de ERE DIVISIE. Tegenstander: Veendam. Dit seizoen was vanaf de eerste wedstrijd uniek. Voor het eerst werden we periodekampioen. Na 30 wedstrijden hadden we pas twee keer verloren, iets wat meestal al na vier wedstrijden gebeurd was. Winst vanavond zou zeker promotie opleveren en bij een gelijkspel van Heerenveen was zelfs één punt al voldoende. Ik had die week erg slecht geslapen en droomde volop, volgend jaar uit naar PSV, stel je voor. Ik had toen al een hekel aan het rijke PSV. Er gingen vaak meer Helmonders naar PSV dan naar ons eigen Helmond Sport. Bovendien betekende het dat we volgend jaar grote Panini plaatjes van onze helden zouden krijgen, want de plaatjes van de eerste divisie waren veel kleiner.

Het stadion zat die avond bomvol met 9.000 toeschouwers. Het leek erop dat het stadionnetje zo in kon storten. Ik had wedstrijden meegemaakt met amper 1.000 klagende Helmonders.

Na 12 minuten scoorde Ruud Metz met een schitterend hakje (later geloof ik nog het doelpunt vd maand) de 0-1 voor Veendam. Dat was ook de ruststand. Heerenveen, dat tegen aartsrivaal Cambuur speelde, stond nog steeds op 0-0. Mijn nagels waren na de eerste 15 minuten al kaalgevreten.

Na de rust gebeurde er een klein wonder. Ad de Wert maakte 1-1. Ad scoorde bijna nooit. Ad de Wert was mijn held. Hij speelde dan ook op dezelfde positie als ik in ons elftal: “laatste man”. Iedereen wilde (Skiete) Willy vd Kuilen zijn. Ik niet, ik was op het schoolplein altijd Ad de Wert. Dat nou precies mijn held de man van de gelijkmaker werd. Acht jaar lang onverzettelijk, maar naamloos beulen voor Helmond Sport. De fabrieksarbeider (het waren immers semi-profs) maakte gelijk op 1 mei! Veel tijd om na te genieten was er niet. Er kwam bericht uit het hoge Noorden: Heerenveen had “nondeju” ook gescoord. We moesten dus toch winnen. Er waren inmiddels 85 minuten voorbij en nog steeds was het 1-1. In Friesland was het al afgelopen en bleef het 1-0. “Du volgende week in Skiedam dan mar” hoorde ik een echte Helmonder naast me zeggen. Naar Schiedam (SVV) zou ik waarschijnlijk toch niet mogen van mijn ouders. Nee, vanavond moest het gebeuren. De klok stond op 88 minuten en de vader van mijn vriend begon zijn autosleutels te zoeken. “Zal wel druk zijn op de parkeerplaats” zag ik ‘m denken. “Nu toch niet weg?”, denk ik. 89 ste minuut en hij zegt: “We gaan alvast, het zal wel 1 – 1 blijven”. Volgzaam lopen we achter “de lul” aan. Onder het lopen naar de uitgang volg ik, zover dat nog mogelijk is, de bal. We kunnen gelukkig niet snel lopen, want er zijn meer “waardeloze mensen” die al naar hun “Truus of Mien” willen. Plotseling blijft iedereen stilstaan, Harry Lubse (ja, de ex-PSV-er) scoort 30 seconden voor tijd de 2-1. De Braak ontploft en ik geloof dat ik die avond mijn eerste echte erectie gekregen heb. Voor ik het weet sta ik midden op het veld. Wildvreemde mensen omhelzen elkaar. Hoe laat we weer in de auto zaten weet ik niet meer, wel dat ik, vanaf die dag alleen nog maar op het fietske naar de Braak zou gaan.

Beantwoorden

@Buurman op maandag 1 oktober 2012 om 15:15:

Helmond Sport is opwindend en jij raakte extra opgewonden door dat kluppie. Waarom volgend seizoen niet de keuze? Naar De Braak of kijken naar Eredivisie live? Geloof jij niet in het laatste. Met Helmond Sport?

Beantwoorden

Ik geloof in “leuk meedoen bovenaan in de “bierliga””………. met mooi aanvallend voetbal. (maar promoveren zou natuurlijk erg leuk zijn………. maar met deze spelersgroep niet echt haalbaar)

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *