Buiten is het 17 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.909 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
17reacties

logo Festival ImpactFestival Impact ondergaat dit jaar een grote gedaantewisseling. In tegenstelling tot de 6 voorafgaande jaren wordt het een tweedaags festival op 1 plek in de stad. Dit jaar vindt Impact plaats op zaterdag én zondag, daar waar het tot nu toe altijd alleen zondags was. Dit jaar niet verspreid over het gehele centrum, maar alles is in de Kasteeltuin. Dat liet de woordvoerster van de Stichting Impact weten.
Het jaarlijks terugkerende, gratis toegankelijke jongerenfestival Impact staat op zaterdag 15 september helemaal in het teken van Dance. Vanaf 13.30 tot 00.15 uur zullen er vanaf het podium voor het kasteel house en dance beats uit de boxen galmen. Zoals voorafgaande jaren is de toegang voor de Dance Area wederom vanaf 16 jaar.
Zondag 16 september is omgedoopt tot de Impact Sunday Special. Van 13.15 tot 23.00 uur biedt de Kasteeltuin behalve muziek vanaf de Mainstage, ook een CultureZone, een Urbanstage en het Regionaal podium. Daar komt een groot aanbod aan kunst, cultuur, hiphop en dans voorbij. Zondags is wél toegankelijk voor alle leeftijden.
De programmering voor deze zevende editie maakt Impact later bekend. “Impact zal jullie gaan brengen wat jullie gewend zijn en zelfs meer dan dat” zo beloofd de organisatie.
De meeste ingrediënten van de voorgaande jaren (met zo’n 25.000 bezoekers) zullen ook dit jaar weer aanwezig zijn. Maar toch wordt het anders. Al was het alleen maar omdat voor het eerst het Havenplein ontbreekt. De zeer moeizame relatie die Impact al jaren heeft met de betreffende horeca-ondernemers is daar voor een belangrijk deel debet aan. Dit jaar heeft de Stichting Impact de knoop uiteindelijk doorgehakt. Met hun nieuwe opzet hebben zij veel meer invloed over wie wat waar doet. Een wijze beslissing? Half september weten we het.

17 reacties:

Vol Gas!! Een extra dag = extra feest! Go impact!!!

Beantwoorden

Hoop dat hierdoor de Line-up kan verbeteren.. grotere namen misschien?

Beantwoorden

Ik weet nog niet of ik dat leuk ga vinden.. Maar we zullen zien! 😉

Beantwoorden

@Danny op 10 april 2012 om 08:20:

Zou wel mooi zijn. Maar dan moet je bij Jazz festival zijn, die kregen wel extra geld. Impact heeft niet zoveel geld.

Beantwoorden
Impact-vrijwilligster

Goed besluit van Impact. Maandag moeten veel mensen naar school en werken en zo kan iedereen toch naar Impact gaan als ze willen.

Beantwoorden

Moet je natuurlijk wel van dance houden.:-)

Beantwoorden

Toegang vanaf 16 jaar. Het is dus iets voor de oudere jongeren.

Beantwoorden

@Impact-vrijwilligster op 10 april 2012 om 10:51:

Vind juist dat Impact meer geld moet krijgen, zeker veel jongeren kijken hier naar uit!

Beantwoorden

Waarom krijgt Impact dat extra geld eigenlijk niet? Gemeentebestuur zegt altijd dat ze de jeugd zo belangrijk vinden. Jazz is voor oude mensen, was de wethouder vd Heuvel daar niet de oud-voorzitter van? Nu is dat die vrouwelijke oud-VVD-wethouder Houthoofd.

Beantwoorden

De Festival Impact 2012 promo:

Beantwoorden

@ ronald ik denk dat dat komt omdat ze nog steeds willen dat Helmond als culturele (hoofd) stad word gezien. zo hebben we ook artimond waar blijkbaar veel geld ingestoken word. het is en blijft wel een feit dat we in Helmond veel hebben, kasteeltuin concerten, artimond, jazz in catstown, Festival impact en nog wat van die dingen.

ik vind het wel slim dat Festival Impact besloten heeft naar 2 dagen te gaan plus 1 centrale locatie. Ik denk dat Stichting Impact dit ook met het doel heeft gedaan om Festival Impact gratis toegankelijk te houden.

Ik ben in ieder geval nieuwsgierig hoe het gaat worden en ga zeker een kijkje nemen op beide dagen!

Beantwoorden

@Impact-vrijwilliger

Hoeveel is “niet veel” in euro’s?

Beantwoorden

Leuk dat we nu echt een “evenemententerrein” hebben. Terwijl afgesproken is om de kasteeltuin te ontzien, wordt er steeds meer en intensiever gebruik van gemaakt.

Daarnaast kan er bij lange na geen 25.000 man op dit terrein. De ervaringen met de kateeltuinconcerten laten zien dat bij populaire acts het bijzonder druk kan worden en dat het bij nog hogere bezoekersaantallen zelfs zo is dat de toegang gesloten wordt. Dit zou op agressie kunnen stuiten. Gezien de doelgroep is het maar de vraag wat er zal gebeuren.

Ben benieuwd hoe de nieuwe opzet uiteindelijk zal werken.

Beantwoorden

@ad maar zou het niet zo zijn dat ook het gedeelte voor het kasteel gebruikt gaat worden? zo was het afgelopen jaren toch ook? dat daar de dance is op zaterdag en dat dat podium dan op zondag de mail stage word? en de rest om het kasteel heen. althans als ze inderdaad alle bezoekers kwijt willen zou dat de enige manier zijn. en die 25.000 zal verspreid zijn over 2 dagen lijkt mij.

wij zijn in ieder geval nieuwsgierig geworden!

Beantwoorden

@Ad op 11 april 2012 om 23:13:

Inzake het ontzien van de kasteeltuin:
De politie, brandweer en geneeskundige diensten ban Brabant Zuid-Oost organiseren het 112-Spektakel op zondag 17 juni (Vaderdag) in de Helmondse Kasteeltuinen en het park Boscotondo.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op 13 april 2012 om 12:22:

En het nieuwe ridderfestijn. Plus nog heel veel andere activiteiten (kasteeltuinconcerten, artimond, jazz in Catstown, ontvangst wandelvierdaagse, brabantse markt, ijsbaan en kasteel van Sinterklaas) en dan vergeet ik er mogelijk nog een paar.

Dit terwijl de raad toch een afspraak heeft met omwonenden om niet nog meer activiteiten naar de kasteeltuin te halen. Schijnbaar denkt men er nu toch anders over.

Beantwoorden

Eindelijk! Ik heb Impact eigenlijk al 6 jaar grotendeels overgeslagen want een dergelijk festival is simpelweg niet handig gepland op de zondag. Nu de zaterdag er bijgetrokken wordt, is dit natuurlijk dé dag om te gaan om een pilske te pakken. Er er vele te laten volgen want het is immers zaterdag… 😉

Ik ben benieuwd hoeveel edities het gaat duren tot de zondag geschrapt gaat worden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *