Buiten is het 25 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.045 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
42reacties

Vrijdag starten voor het negende jaar weer de Kasteeltuinconcerten. Tot en met vrijdag 21 augustus kunnen we in de kasteeltuin gaan genieten van:

10 juli: The Soul Snatchers
17 juli: Kara Dara (& F.O.O.B. )
24 juli: Antwerp Gipsy Ska Orkestra
31 juli: Rude Rich & The High Notes
7 augustus: Toro Ensemble
14 augustus: Bernie’s Lounge
21 augustus: Ziggi and The Renaissance band (& Momenteel)

Op de sites van de bands kun je hun muziek beluisteren en hun filmpjes bekijken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Hopelijk hebben de weergoden de komende 7 vrijdagavonden goede zin (controleer hier wat ze in petto hebben). Want dán staan die avonden (van 20.30 uur tot 23.00 uur) weer garant voor mooie kasteeltuinfeesten. Veel plezier!
Zoals voorgaande jaren, kun je ook dit jaar hier weer de foto’s van alle 7 Kasteeltuinconcerten zien. Dit jaar verschijnen alle foto’s in een lopende band hieronder. Kort nadat het betreffende Kasteeltuinconcert is afgelopen staan daar de eerste foto’s.

42 reacties:

Een kleine voorspelling.
Overdag regen tot een uur of 8 ’s avonds, daarna veelal droog.

Beantwoorden

@Ad: Zo gaat het wel vaak ja!
Leuk programma dit jaar weer met de kasteelconcerten, ook Del Foob is een leuk band! Wel raar dat ik het Wilhelmonds nergens zie, hoort zeker thuis op zoiets Helmonds. Of komen die een avond als surprise-act?

Beantwoorden

Gezellig!!!

Beantwoorden

Hey Ad en alle anderen,

Del Foob is sinds mei 2009 verder gegaan onder de naam F.O.O.B. We zijn druk bezig met nieuwe boekingen, merchandise en vormgeving van de website! Natuurlijk is er wel al onze hyves pagina.

Groet en graag tot de 17e juli v.a. 20:00!

Trouwens, Kara Dara is ook vet dus dat wordt een mooie avond. Wij hebben er al veel zin in.

Beantwoorden

@Marijn:
Ons is niet bekend dat de winnaar van het WilHelmonds dit jaar op de Kasteeltuinconcerten optreedt. Wel een leuk idee inderdaad.

Beantwoorden

In het verleden is er, volgens mij, ooit sprake van geweest dat de pauze’s werden opgevuld met lokaal talent. Dus ik had zeker verwacht dat het Wilhelmonds hier gebruik van zou hebben gemaakt.

Beantwoorden

@Ad:
Je verwachting is geheel terecht. Natuurlijk heeft WilHelmonds daarover zeer tijdig contact opgenomen met Stadspromotie Helmond, de organisatie van de Kasteeltuinconcerten. Zij wilden dat niet. De reden(en) waarom zij dat niet willen kun je het beste aan hen vragen.

Beantwoorden

De eerste foto is geplaatst. Er wordt al druk opgebouwd voor het Kasteeltuinconcert van vanavond. Deze foto werd zojuist om 12 uur gemaakt van de opbouw door Party Tentenservice Rooijakkers. De mensen van Pronorm die voor het licht en geluid zorgen, beginnen vanmiddag met hun werk.
Het miezerde lichtjes, hopelijk is het vanavond droog.

Beantwoorden

Jammer dat Stadspromotie Wilhelmonds niet wil. Dat is toch een project van de eerste orde voor het promoten van Helmond via liedjes over Helmond! Een dikke fout van Stadspromotie of juist opzet en vinden ze ’t Akkoordje gewoon niks???
Ik hoop dat de weergoden niet kwaad blijven vanwege het ontbreken van Wilhelmonds en dat ze vanavond stoppen met de regen. 🙂

Beantwoorden

De eerste foto’s zijn geplaatst.
Stadspromotor Peter-Paul van Meerwijk, dit maal zonder wethouder, opende alweer voor het 9e seizoen om klokslag 20.30 uur een nieuwe reeks Kasteeltuinconcerten.

De aftrap dit jaar werd verzorgd door The Soul Snatchers uit Dordrecht. De groep die pure soul brengt met als inspiratiebron de jaren 60 en 70 bracht een mix van klassiekers maar ook eigen werk.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

leuk, maar niet zo druk als vorig jaar
jammer dat de pauze zo lang duurde, was leuk geweest voor het wilhelmonds

Beantwoorden

Ben het eens met karin. De lange stilte tijdens de pauze is niet echt uitnodigend voor mensen om te komen kijken. Zorg toch voor pauze-act.

Beantwoorden

Ik kwam op deze log via google en wilde even reageren. Ik zat in de band gisteravond en wij hebben maximaal 20 minuten gepauzeerd.

Dat lijkt mij niet erg lang, als je een andere act of band zou moeten plaatsen (in een pauze) ben je meer tijd kwijt met ombouw en dergelijke en worden naar mijn mening mensen op een gegeven moment ook moe van alles. Een rustpunt is helemaal niks mis mee, mits het niet te lang duurt en dat was gister zeker niet het geval.

Uiteraard is dit slecht mijn mening en hoeven jullie je daar niks vaan te trekken 🙂

Frank

Beantwoorden

Frank; jullie waren hartstikke goed gisterenavond. Ik denk dat wij Helmonders gewoon een beetje verwend beginnen te raken. Ikzelf heb geen problemen met een pauze van 20 minuten die niet opgevuld wordt. Ik vermaak me toch wel.

Beantwoorden

Natuurlijk heb ik het niet over het ombouwen van het podium. Maar, er zijn ook acts die niet zo veel nodig hebben en ook onderhoudend kunnen zijn.

Als het weer iets vochtiger (hoe krijgt PP het toch elke keer voor elkaar) was geweest, dan ben je wel iedereen om half 10 al kwijt. Als er iets te doen blijft op het podium dan hou je mensen toch beter vast, volgens mij.

Beantwoorden

Ellen,

Ik bedoelde het ook niet vervelend hoor, maar zelf raak ik altijd overprikkeld zeg maar als alles achter elkaar doorgaat. Ik vind een rustpunt altijd wel lekker (als het niet te lang is), maar ik snap ook wel dat er mensen zijn die vertrekken als het een tijdje stil is, al denk ik dat de meesten een kwartier, 20 minuten wel kunnen overbruggen met een drankje.

Maar goed, in mijn ogen een erg geslaagd en uniek evenement. Daar mag Helmond trots op zijn!

groet,

Frank

oh nog een leuk kort youtube filmpje van de opening:

http://www.youtube.com/watch?v=EVYzC9itE_E&feature=player_embedded

Beantwoorden

Ik vond het fijn dat het niet regende vrijdagavond. Ik heb me wel vermaakt en van die pauze, ach voor de muziek zelf kom ik niet. Misschien is het een idee om in de pauze een cd op te zetten, dat kost niet zo veel moeite lijkt me, want die stilte in de pauze is toch wat minder.

Beantwoorden

Ook ik vind het jammer dat WilHelmonds niet als pauze-act, of eventueel openingsact, mag optreden. De redenen daarvoor zijn me niet geheel duidelijk. Het kan geen geldkwestie zijn, dus wat dan wel? En blijkbaar, gezien de reacties hier, is er vraag naar! Jammer dus. Misschien wil Stadspromotie hun beslissing heroverwegen?

@Johan: Het zal niet aan ’t Akkoordje liggen. Toevallig weet ik dat Stadspromotie al vele maanden geleden hiervoor benaderd is, dus toen was de winnaar nog helemaal niet bekend. Misschien waren ze bij Stadspromotie destijds juist wel bang dat, indien ze akkoord gingen, er een of andere metal-band zou gaan spelen?! Alles was mogelijk he? Maar nu heeft een koor gewonnen, met echte Helmonders, en leuke keurige Helmondse liedjes. Optimale ‘stadspromotie’ zou je zeggen, dus IK zie het probleem niet.
Meneer van Meerwijk: Een reactie? Er komen nog genoeg kasteeltuinconcerten, mogen wij de winnaar van WilHelmonds op een van deze mooie avonden verwachten?

Beantwoorden

Het was kei gezellig en ik heb van een pauze geen last, die klets, plas of drink je vol.

Beantwoorden

@Helga,
Oh, is daar de pauze voor. Als iedereen dat in de pauze gaat doen, dan is het bij de toiletten en de bars natuurlijk wel een stuk drukker die 20 minuten. Doe ik het toch maar buiten de pauze om.

Beantwoorden

Op http://kasteeltuinconcert09.hyves.nl/ staan nog meer sfeerfoto’s van afgelopen vrijdag.

Beantwoorden

Ad, gelukkig waren er meerdere bars beschikbaar en ik zag dat jij de pauze vol kletst met een ons welbekende meneer.

Beantwoorden

De weersverwachting voor vrijdag: overdag buien en vanaf 8 uur natuurlijk weer droog.

Beantwoorden

@Helga,
Ben benieuwd of jij net zo goed kunt voorspellen als dat ik dat kon….. 🙂

Beantwoorden

Volgens de Trompetter (dd. 15 juli, blz 3) was de wethouder weldegelijk aanwezig……

Beantwoorden

@Ad: Dat klopt. Maar niet om 20.30 uur bij de opening door Peter-Paul van Meerwijk.
De wethouder had zich verslapen en kwam pas veel later opdraven.

Beantwoorden

O ja, het was een druk bezochte(???) opening het weer was minder (???).

Beantwoorden

Er zijn weer foto’s geplaatst.

In het voorprogramma speelde de band F.O.O.B. met Helmondse inbreng een mix van meerdere stijlen.
Daarna om 21.50 uur de beurt aan Kara Dara wat bloemen tuin wil zeggen. Bandleider Andro Biswane met nog 6 andere companen brachten ook een mix van vooral Afrikaans getinte muziek.
Het was weer heel druk zoals vanouds.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

Het was afgelopen vrijdag gewoon echt gezellig wat een lekker weer en vanaf de dansvloer vlug bij de nieuwe bar langs het podium vondt ik ook idieaal.
En met iedereen lekker dansen jong en oud, en alleen jammer dat er mensen zijn die niet tegen bier kunnen maar verder geen wanklank

Beantwoorden

He, het regent niet op dit moment….. Het zal vanavond toch ook wel droog zijn?????

Beantwoorden

Ad: natuurlijk is het weer droog vanavond! Wij zijn er in ieder geval weer.

Beantwoorden

Er zijn weer nieuwe foto’s geplaatst.

Net iets voor de klok van negen uur waren de plensbuien over en konden de bezoekers weer een plaatsje zoeken waar men niet met de voeten in het water stond.
De muziek op deze avond werd verzorgd door de Antwerp Gipsy Ska Orkestra en bestond vooral uit prachtige Roma muziek.
Jammer voor deze groep want deze had zeker ook een volle kasteeltuin verdiend.

Beantwoorden
De weblog van helmond

Zou het vanavond wel gewoon droog blijven?

Beantwoorden

Er zijn weer nieuwe foto’s geplaatst.

In een voor 21.00 uur al drukke kasteeltuin speelde de 9 koppige band “Rude Rich & The High Notes” de spreekwoordelijke sterren van de hemel met voornamelijk reggae muziek afkomstig uit Jamaica.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

Heeft er iemand toevallig foto’s gemaakt van Rude Rich & The High Notes na 22.30 uur. Mijn 2 dochters stonden toen op het podium en ik was helaas mijn fototoestel vergeten (had niet voorzien dat ze het podium op zouden gaan).

Beantwoorden

@Els
Je zou over een paar dagen eens kunnen kijken op http://kasteeltuinconcert09.hyves.nl
Daar worden veel foto’s geplaatst van de Kasteeltuinconcerten.

Beantwoorden

Ik hoop maar dat het kasteeltuinconcert van het Toro Ensemble vanavond doorgaat. De vergunning zou nog in behandeling zijn volgens de gemeente.
Ik zat net namelijk even op de online evenementenkalender van de gemeente Helmond te kijken.
Daar staat op http://www.helmond.nl/smartsite.shtml?id=113325&ch=TRA
Kasteeltuinconcerten
Startdatum 07 aug 2009
Einddatum 07 aug 2009
Aanvangstijd 20:30
Eindtijd 23:15
Lokatie Kasteeltuin Helmond
Organisator Stichting Stadspromotie Helmond
Vergunning in behandeling
Dit staat overigens ook bij de komende kasteeltuinconcerten.

Beantwoorden

Er zijn weer nieuwe foto’s geplaatst.

Bij aanvang van de Venezolaanse Salsa klanken van het Toro Ensamble regende het nog in de kasteeltuin en stonden de trouwe fans onder een tent of een paraplu.
Of het nu door deze warme klanken kwam durven wij niet te zeggen maar na een klein half uurtje was het droog en stroomde het publiek alsnog massaal toe.
Omdat onze fotograaf tijdig zijn foto’s moet aanleveren heeft hij niet kunnen vastleggen of het nieuwe horecapunt ook een succes was.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

Er zijn weer nieuwe foto’s geplaatst.

In het voorlaatste kasteeltuinconcert van dit jaar speelde de Amsterdamse band Bernie’s Lounge.
Te horen was er onder andere Balkan, Afro, Latin, hip hop, Funk en dit alles overgoten met een jazzy sausje.
Kortom de vonken sprongen weer van deze energieke show af.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

Er zijn weer nieuwe foto’s geplaatst, de laatste.

Alweer het laatste kasteeltuinconcert van de jaargang 2009 en te gast waren de Helmondse reggaeband Momenteel en na de pauze Ziggi and The Renaissance Band. Zoals te zien was het weer heel erg druk en dit kwam niet alleen door de prachtige fonteinen in de kasteelgracht.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

Er zijn weer nieuwe foto’s geplaatst, de allerlaatste. Die foto’s tonen impressies van de spectaculaire lasershow die begon toen Ziggi and The Renaissance Band waren gestopt.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

het was weer erg gezellig met de band ziggi & momenteel .

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *