Buiten is het 16 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.454 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
37reacties

logo Kasteeltuinconcerten 2010 HelmondVanaf vrijdagavond 9 juli is het weer zover. Voor de tiende keer organiseert de Stichting Stadspromotie Helmond de jaarlijkse Kasteeltuinconcerten.
Tot en met vrijdag 20 augustus kunnen we in de kasteeltuin weer 7 vrijdagavonden  genieten, luisteren, swingen en wellicht een paar drankjes drinken.
Dit jubileumjaar wordt er teruggeblikt. Onder het motto Let’s Meet Again komen dit jaar bands naar de kasteeltuin die voorafgaande jaren succesvol optraden op de Kasteeltuinconcerten. Het programma is al bekend:
9 juli: Halfvol
16 juli: Blues Brothers Tribute Band
23 juli: Joe Cover Band
30 juli: Poder Latino
6 augustus: Antwerp Gipsy Ska Orkestra
13 augustus: 32BLUES (voorprogramma) en Mala Vita —> La Chiva Gantiva
20 augustus: Tribute2BobMarley
Op de sites van de bands kun je hun muziek beluisteren en filmpjes bekijken. Een goede voorbereiding blijft immers het halve werk. Hopelijk hebben de weergoden die vrijdagavonden goede zin (controleer hier wat ze in petto hebben). Want dán staan die avonden (van 20.30 uur tot 23.00 uur) weer garant voor mooie kasteeltuinfeesten. Alvast veel plezier! Natuurlijk lezen we jouw ervaringen ook dit jaar hieronder weer graag.

37 reacties:

Ik heb nu al zin in de kasteeltuinconcerten en de muziek van bijna alle avonden spreekt mij aan. Tribute2BobMarley is goed, ik hoorde die een aantal jaren terug op een kasteeltuinconcert. Jammer dat de link daarvan naar een andere band gaat, maar die doen denk ik Tribute2BobMarley als een soort show.

Beantwoorden

Super, kan niet wachten en hopen op mooi weer.

Beantwoorden

Joehoe ik heb er zin in.

Beantwoorden

Ik hoor er iedereen over roepen dat het enorm gezellig moet zijn, misschien kom ik ook wel even beleven 🙂

Beantwoorden

Hallo Jan,
De link naar de Tribute2BobMarley klopt wel. Dit is de zanger van deze band. Onder zijn naam is de boeking ook gedaan.
Wij zien je graag op 9 juli!

Beantwoorden

ik heb er kei veuk zin in dit joar.
fred

Beantwoorden

Komende vrijdag beginnen de Kasteeltuinconcerten. Wij hebben er zin in!
Net als voorgaande jaren zullen kort na elke kasteeltuinconcert de eerste foto’s van die avond hieronder weer op de weblog verschijnen. Jan Dijstelbloem en Rob Sep zijn dit jaar de fotografen. Zij gaan alle 7 Kasteeltuinconcerten zo goed mogelijk op de gevoelige plaat vastleggen.

Beantwoorden

Ik heb er nu al zin in!!

Beantwoorden

De voorbereidingen van het eerste kasteeltuinconcert dit jaar zijn op dit moment in volle gang. Tientallen harde werkers zijn bezig om het vanavond allemaal op tijd klaar te krijgen. De stand van zaken om 4 uur:

Zoals hierboven aangekondigd komen na elk kasteeltuinconcert hieronder weer de eerste foto’s.

Beantwoorden

Ben benieuwd of er dit jaar met een (natte) traditie gebroken wordt….

Beantwoorden

Hier zijn dan de foto’s van het eerste kasteeltuinconcert. Het weer zat mee, de band was goed en het was gezellig druk. Wat willen we nog meer?

Meer foto’s op: http://www.oypo.nl/fotosep

Beantwoorden

En dat het bier goed is natuurlijk en dat was het. Gelukkig was het niet al te druk. Mooie foto’s Rob, als achteraanstaand volk zie je het niet zo goed vooraan.

Beantwoorden

Het was wederom heerlijk vertoeven gisteren in de kasteeltuinconcerten.

Beantwoorden

Hier zijn dan weer de foto’s!
Ondanks de dreigende lucht bleef het (op een paar druppels na) droog. Het was van het begin af aan al druk en wat maakte ze er een mooie show van. Ik vond ze in elk geval kei goed!

Blues Brothers

Blues Brothers

Blues Brothers

Blues brothers

Meer foto’s op: http://www.oypo.nl/fotosep

Beantwoorden

Na de succesvolle optredens van Halfvol en de Blues Brothers Tribute Band was vanavond de “Joe Cover Band” aan de beurt. Het publiek was in groten getale op komen dagen en gelukkig waren de weergoden ons wederom gunstig gezind. Ook deze band maakte er weer een mooie show van en het publiek genoot er van.

Meer foto’s op: http://www.oypo.nl/fotosep

Beantwoorden

Vond het vanavond te gek!

Joe Cover geweldige band, ik heb er van genoten.
Zeker voor herhaling vatbaar!

Beantwoorden

Vanavond bracht Orquesta Poder Latino Latijns-Amerikaanse dansmuziek naar Helmond. En gedanst werd er door jong en oud. Kijk maar eens naar de volgende foto’s.

Beantwoorden

Het was gisteren wel weer leuk in de kasteeltuin. Ben ook benieuwd hoelang het engeltje op de schouder van PP het nog volhoudt. Halverwege de avond moest PP schijnbaar het engeltje zelf weer naar huis brengen met een hoogwerker van de brandweer.

Beantwoorden

Morgenavond is er weer mooi weer voorspeld! De meeste bezoekers komen niet eens voor de muziek, maar voor de gezelligheid. En dat is het altijd zeker!

Beantwoorden

De Andwerp Gipsy Ska Orkestra had er de stemming weer snel inzitten, bij prachtig weer en veel publiek. Een camera (van Secureinair) gehangen onder een mini helikopter maakte opname vanuit de lucht.


Beantwoorden

Uit een aantal hoeken heb ik vernomen dat het optreden niet al te best was. Dat mensen het concert niet massaal de rug hadden toegekeerd had schijnbaar meer met het goede weer te maken dan met het optreden op het podium.

Ik ben er deze keer zelf niet bij geweest, dus moet afgaan op reactie’s van anderen.

Beantwoorden

Vrijdag de 13de
Aankomende vrijdag (13 augustus) heeft Mala Vita haar kasteeltuinconcert moeten cancellen wegens ziekte.
Daarom is er een vervangende band gezocht en gevonden: La Chiva Gantiva. Zelf omschrijven zij hun muziek als “fiesta latina”.

Beantwoorden

Vanavond weer gezellig naar de kasteeltuin. Feesten want mooi weer!
Nu weet ik ook waar die helicopter voor was, iemand dacht even dat het van de politie was. dat ze iemand zochten.

Beantwoorden

Ondanks de donkere wolken en enkele druppels was het weer redelijk druk.
Na het optreden van La Chiva Gantiva kwamen de dansers echt los bij 32Blues en werd het echt gezellig.

La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva

La Chiva Gantiva

Beantwoorden

Ik kan me natuurlijk vergissen, maar het eerste gedeelte van de avond is toch ingevuld door 32blues?

Beantwoorden

Klopt helemaal….foutje zal wel aan het late uur gelegen hebben………………… of de drank!!??

Beantwoorden

Vanavond het laatste kasteeltuinconcert van 2010. Net als 2 jaar geleden sluit ook dit jaar de band Tribute2BobMarley deze reeks kasteeltuinconcerten af.
Ook na dit concert worden hieronder weer de eerste foto’s geplaatst.

Beantwoorden

We hebben in ieder geval mooi weer!

Beantwoorden

Hallo beste Helmonders,
Het is natuurlijk leuk zo’n muziekavond maar MOET DAT ZO ONTZETTEND HARD zodat wij op het korhoenderhof onze ramen moeten sluiten om de tv te kunnen horen ????????
Foei !!!!!! dat noem ik geen muziek plezier !

hopelijk volgend jaar beter zodat wij van een rustige avond/nacht kunnen genieten/slapen.

groetjes van een muziekale muziek vriendin
Hanneke

Beantwoorden

Een prachtige en warme vrijdagavond met de band Tribute2BobMarley en zo’n 9000 bezoekers.
Een toespraak van de wethouder en een spetterende vuurwerkshow als afsluiting van het seizoen.

Bob Marley

Bob Marley

Bob Marley

Bob Marley

Bob Marley

Beantwoorden

het was helemaal geweldig !

Beantwoorden

@Rob Sep en @Jan Dijstelbloem:
Hartelijk bedankt voor de geweldige foto’s die jullie maakten van elk kasteeltuinconcert. En die jullie daarna meteen na elk concert op de weblog hebben gezet. Klasse!

Beantwoorden

@Rob Sep en @Jan Dijstelbloem:
Hartstikke leuk al jullie foto’s.

Beantwoorden

Bedankt voor het bedanken en graag gedaan.
Vond het ook leuk om te doen.

Beantwoorden

Zacht voor elkaar zijn

De discussie over de geluidsoverlast van Kasteeltuinconcerten en andere evenementen is nog niet uitgewoed. Ik hoorde van verschillende mensen die ver van het kasteel wonen, dat het vrijdag weer zwaar raak was. Te meer omdat het geluid tegen allerlei flats en andere gebouwen weerkaatste en van alle kanten lijkt te komen, misschien wel harder dan in de kasteeltuin zelf.
De zomer is traditioneel de tijd waarin mensen veel last hebben van geluidsoverlast. De tuin- of balkondeuren open, de geluidsinstallatie op maximum, lallende buren bij de barbecue, herrie van tuinfeest of examenparty.
Die eenmalige en voor het nut van het algemeen bedoelde herrie vind ik niet zo erg. Als je aan de markt woont, weet je dat je last hebt van de kermis of weekmarkt, wie boven een café gaat wonen, moet niet klagen over de herrie en concerten hebben een eindtijd.
Ik kan me echter mateloos ergeren aan de overlast die wij met ons allen elkaar aandoen. De dagelijkse herrie zal ik maar zeggen. Dat Helmonders hard gebekt zijn is bekend. Maar moet ik elke burenruzie, echtelijke onenigheid, boodschappenlijst per gsm en wat al niet door mijn raam kunnen horen en verstaan? Ik verbaas me daarbij eigenlijk het meest over de zeer persoonlijke zaken die ik geheel ongevraagd moet meeluisteren.
Luid sprekende Helmonders, muziek die de hele dag uit een of ander huis doordreunt, garages op straat, boemboxen achterin auto's en niet te vergeten scooters en asobakken zonder geluiddemper waarvan ik ook niet snap dat die niet aangehouden en verschroot worden. 's Nachts na café- of concertbezoek rustig naar huis fietsen zonder duvel en geweld lijkt ook niet meer voor te komen. En dan krijgen we aan het einde van de vakantie ook nog eens de opmars van bladblazers, drukreinigers en andere 'powertools'.
Met andere woorden: de herrie van de kasteeltuinconcerten swingt de pan uit, ja. Maar kunnen we in het dagelijkse leven misschien wat zachter voor elkaar zijn?

Beantwoorden

Inderdaad, Jean Cat. Af en toe een keertje wat muziek moet kunnen, al is het maar omdat hierdoor ook de kas van Bavaria goed wordt gevuld.
Echter de herrie die veel mensen tegenwoordig menen moeten te maken hangt ook mij behoorlijk de keel uit. Ook hier in de straat lijkt het tegenwoordig ook meer op een openbare werkplaats i.p.v. de rustige buurt waar we zo’n 32 jaar geleden zijn komen wonen.

Beantwoorden

wai hebben genoten van zeuven skon avunde ut waaru zeuve kei skon aavunde en we haan geboft mi ut weer.
en jan he skon platjes gemakt ut zin net prentjes bedankt
fred/ helmond

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *