Buiten is het 28 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.258 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
60reacties

Kasteeltuinconcerten Kasteeltuinfeesten 2011 KTC logo Helmond

Vrijdag 8 juli start de reeks Kasteeltuinconcerten en dus weer 7 opeenvolgende zomerse vrijdagavonden in de kasteeltuin. Behalve wederom een nieuw logo, geldt ook dit jaar weer Never change a winning team. Het recept is als elk jaar: elke avond zo’n 5 duizend veelal Helmonders, van 20.30 tot 23.00 uur een band op het podium, luisteren, genieten, feesten, sommigen zelf swingen, kinderen die je vragen om je bijna lege plastic ‘glas’, oude bekenden tegenkomen en (af en toe) de keel smeren. Allemaal gratis, behalve dat laatste.

Het programma:
8 juli: Staten Island Band soul
15 juli: La Cubana  salsa (kleinere formatie van de band Axioma)
22 juli: The European ClassicRockShow rockcovers uit ’80 & ’90
29 juli: Leticia y su Rumbadama latin
5 augustus: Yevgueni  Nederlandstalig
12 augustus: Laura Vane & The Vipertones funk & soul
19 augustus: Rock D Opera pop & klassiek  extra: om 23.00 uur: Rochelle

Zoals de laatste jaren gewoon is geworden, kun je meteen na afloop de eerste foto’s in de reacties hieronder zien. Rob Sep is 1 van de fotografen, wie de tweede fotograaf wordt is (ook voor ons) nog een verassing.

60 reacties:

Er zitten weer een paar interessante bands tussen.

Beantwoorden

Fantastisch dat er weer een reeks concerten gaat plaatsvinden. Ongetwijfeld zullen weer veel mensen uit Helmond en omgeving deze avonden gaan bezoeken. Toch wil ik een kritische kanttekening plaatsen.

Persoonlijk ben ik van mening dat de aanvankelijke opzet, kleinschalig, intiemer en minder commercieel ook wel wat had. Als ik bovendien de laatste ontwikkelingen zie, Woonpartners die er een avond aan gaat vastkoppelen en nog een andere avond die ook gereserveerd is voor een andere organisatie, vraag ik me niet af of we het doel echt voorbij gaan schieten.

N.b. Woonpartners deelt aan haar huurders 6 consumptiebonnen uit! Een deel van deze huurders, bijvoorbeeld iedereen in de Rivierenhof, kan hier weinig of niets mee. Als WP voor hun huurders iets terug wil doen, prima. Maar was een andere oplossing voor deze groepen niet mogelijk geweest? Misschien 2 consumptiebonnen voor een kopje koffie in hun eigen verzorgingshuis waar ze anders € 1,- voor moeten betalen?

Beantwoorden

De tweede fotograaf is ook bekend. Het wordt Ger Prins van Prinfoto Fotografie. Een bekende naam in Helmond eo als het om popconcert en sportfotografie gaat.

Beantwoorden

Het is ook nooit goed hé…
Is het weer te commercieel? 7 gratis concerten die te commercieel zijn? hoe is dat mogelijk?
Ow vind je commercieel dat er sponsoren zijn die het betalen? tja iemand zal het moeten doen want anders is het niet meer gratis hé.

En geeft WP iets weg GRATIS is dat ook weer niet goed. Of zijn de huurders niet welkom.

Ken je het gezegde niet.. een gegeven paard niet in de bek schijten!!!

En misschien doen ze ook wel iets voor de ouderen en de jongeren…

Achja zeiken is ook een kunst…

Beantwoorden

Ik zou het wel vervelend vinden als er overal “gereserveerd voor….” komt te staan. Dat gebeurde in het verleden, vooral de vrijdag voor de bouwvak, ook voor enkele bedrijven.

Als alle huurders van WP ook daadwerkelijk zouden komen, dan is er toch zeker wel een probleem (of zijn de gratis consumptiebonnen ook op andere vrijdagen geldig?)

Beantwoorden

@Ad
De consumptiebonnen van Woonpartners, het zijn er overigen 4 en geen 6 zoals frans hierboven schreef, zijn slechts geldig op 15 juli.

Beantwoorden

Morgenavond wordt de aftrap gegeven van het elfde seizoen van de Kasteeltuinconcerten. Op het podium staan soulzanger Jeffrey Staten en diens vaste begeleidingsband de Staten Island Band. Voor het podium staan duizenden Helmonders.
Morgen is Rob Sep de fotograaf van dienst. Kort na het kasteeltuinconcert kun je zijn foto’s hieronder bewonderen. Later in de reeks zal Ger Prins de foto’s maken.

Beantwoorden

@Noud,

Hoop dat ik op 15 juli (een van) de bar kan bereiken.

Maar eerst morgenavond maar eens een poging wagen.

Beantwoorden

Jammer dat 15 juli een besloten avond is. Maar iemand zal al die gratis avonden moeten betalen natuurlijk. Geeft niet, ik ga de andere avonden. Iedereen veel plezier.

Beantwoorden

@Astrid,

Volgens mij is 15 juli geen besloten avond. Het is alleen gekoppeld aan sponsor Woonpartners.

Of heb ik iets gemist?

Beantwoorden

Volgens mij zijn alle avonden voor iedereen gratis toegankelijk. Er zijn alleen twee gesponsorde avonden. Morgenavond wordt gesponsord door ROC Ter Aa, en volgende week door Woonpartners.

@Ad
Als ik volgende week vrijdag niet bij de bar kan komen, heb ik gewoon pech. Maar dit betekend dan ook dat andere mensen, die geen consumptiebonnen hebben, ook niet bij de bar kunnen komen. En dat lijkt me niet de bedoeling.

Beantwoorden

Besloten avonden zijn er volgens mij niet. Dat er sponsors zijn is prima want die zorgen er voor dat iedereen al die weken gratis naar de kasteeltuin kan komen!

Beantwoorden

De muziek is vaak niet mijn ding, maar vind het altijd super gezellig en inderdaad toch geweldig dat dit gratis georganiseerd wordt?
Al dat geklaag! Ja, ik heb ook wel 1 klein dingetje, van mij mag het wel tot later doorgaan! Zo leuk vind ik het! Haha

Beantwoorden

Hier zijn ze dan, de foto’s van het eerste concert. Het was een prachtige avond met een swingend optreden van de Staten Island Band.

Beantwoorden

Voor wie er niet bij was vanavond of het niet duidelijk verstond: Rochelle treedt op het laatste Kasteeltuinconcert (19 augustus) op van 23.00 tot 23.30 uur.

Beantwoorden

Als het niet lukt aan de bar te komen, neem toch zelf je drank mee, die wijn daar is toch al niet zo best eigenlijk, anders een kwestie van afwachten zou ik zeggen. Inderdaad een mooi gratis evenement in onze stad. Dat zie je bijna nergens.

Beantwoorden

Gaaf dat Rochelle komt!!!

Beantwoorden

€1.000 beloning voor aanwijzen dader diefstal grijs/blauwe Batavus Crescendo herenfiets bij Kasteeltuinconcerten Helmond in de nacht van 8 op 9 juli. [email protected]

Beantwoorden

@Meelker,

Had je de fiets niet in de fietsenstalling staan dan?

Beantwoorden

Ik vond het gisterenavond wel leuk. Een gezellig drukte. Wel jammer dat de prijs van de munten verhoogt is. Deze keer zelfs een pauzemuziekje.

Ik vraag me wel af hoe je 1,5 munt kan betalen voor een flesje bier, maar dat even terzijde.

Beantwoorden

Ik vond de pauzeact gister volledig nergensn op slaan. Kan die meneer niet gewoon op een veertigjarige bruiloft van zijn tante Bep wat Borsato-nummertjes zingen? Deed afbreuk aan de verder geweldige avond.

Beantwoorden

Altijd grappig als mensen denken dat zoiets gratis is. Alsof er een fee is die het allemaal regelde. Nee hoor, de organisatie Stadspromotie krijgt een evenementsubsidie hiervoor en een jaarlijkse subsidie voor hun hele toko. Die subsidies betalen wij Helmonders, ook de Helmonders die niet komen. Dus als je vindt dat ze je geld niet goed besteden, mag je daar best iets van zeggen!!

Nu vind ik die Kasteelconcerten best aardig, dus dat mag wat kosten. Maar het wordt wel een commercieel gedoetje met sponsoravondjes. En laat de organisatie nooit meer zeggen dat ze bang zijn dat het te druk wordt en daarom wat mindere bands programmeren. Met het programmeren van Rochelle (LEUK!!) kiezen voor HEEL druk!!

Beantwoorden

Wanneer komt die Rochelle dan? Zie ik niet terug in de programmering hierboven?

Beantwoorden

@ Xandra als je goed leest 19 aug !!!!!!!!!!!

Beantwoorden

@Rob Sep
Mooie foto’s, maar wie is die kale man naast de wethouder (op ‘de rode foto’)? Is dat die Herman den Blijker?

@Meelker
Voor €1000 kun je toch ook een nieuwe fiets kopen?

@Joop
Goed gesproken. Er was pas een leuk radioprogramma, wat er allemaal gratis was in Nederland en wat dat gratis zijn iedere Nederlander kost.

Beantwoorden

@dhr. Wassen
Die man op die foto is Peter-Paul van Meerwijk van Stadspromotie Helmond. Hij, en zijn team, zet zich ieder jaar in om van de Kasteeltuinconcerten iets moois te maken.

Beantwoorden

@Noud
Dank je wel, dat wist ik niet.

Beantwoorden

Geachte lezer,

Het eerste Kasteeltuinconcert van 2011 is een feit. Wij hopen dat iedereen, net als de organisatie, genoten heeft van deze swingende avond.

Wij halen uit de geplaatste opmerkingen enkele kritische noten en dat er onduidelijkheden bestaan over de avondsponsoren. Hier geef ik graag een nadere toelichting op.

Dit jaar worden twee avonden extra mede mogelijk gemaakt door sponsoren. Afgelopen vrijdag, 8 juli, was dit het ROC ter AA en komende vrijdag, 15 juli, zal Woonpartners haar 60 jarig jubileum feestelijk vieren. Deze vorm van sponsoring is inderdaad nieuw ten opzichte van voorgaande jaren maar het zijn geen besloten avonden. Iedereen is van harte welkom om te genieten van de muziek.

Op vrijdag 19 augustus zal Rochelle inderdaad samen met Rock D Opera de Kasteeltuinconcerten 2011 spectaculair afsluiten.

Tot slot betreuren wij het ten zeerste dat er bij de Kasteeltuinconcerten een fiets is gestolen en wij hopen dat de fiets weer bij de rechtmatige eigenaar terecht komt.

Wanneer men specifieke vragen, kritische op- en/of aanmerkingen heeft op een concertavond neem dan gerust contact op met ons. Wij geven u graag nadere informatie.

Wij hopen dat wij de onduidelijkheden met betrekking tot de avondsponsoren weg zijn genomen en wij zien erg uit naar het concert van aanstaande vrijdag met salsaband La Cubana met in de pauze een speciale salsaworkshop van salsa dansschool Salsa Sensation.

Met vriendelijke groet,

Peter-Paul van Meerwijk
Stichting Stadspromotie Helmond

Beantwoorden
Peter-Paul van Meerwijk

hoi wij waren voor een weekendje weg in Helmond.wij komen uit de regio Haarlem en ik moet zeggen toppie,geen controleer of je misschien een flesje drinken mee neemt of wat dan. ook geen intree dus voor iedereen toegankelijke en de kids konden zich lekker uitleven op de dans vloer (zonder drang hekken)idd die meneer in de pauze mm missertje maar dat was enige min puntje dat wij hebben kunnen vinden.zelfs de dag er na was de tuin al schoon,kunnen ze hier nog wat van leren(duurt soms 3 dagen)
Helmond wees trots op die evenement en we waren ook erg onder de indruk van de schonen stad en jullie talrijke kunst stukken.
vertelde een meneer dat ik alle tekst op de banken in de stad had gelezen ,deze moest bekennen er zelf nog niet 1 te hebben gelezen. wij hebben genoten van ons weekend in Helmond jullie mogen trots zijn.

Beantwoorden

Bekijk het filmpje van het eerste kasteeltuinconcert op helmondtv
http://bit.ly/nNtQ2R

Beantwoorden

Gisteren wordt in de helft van Nederland alles afgelast. Vandaag heerlijk weer in Helmond. Hopelijk blijft dat tot vanavond laat. Die Peter-Paul van Meerwijk heeft dat goed geregeld. Ik heb er zin in vanavond!!!

Met de sociale media is hij ook al goed bezig! Hierboven (ik hoorde zelf ook iets van een besloten avond vanavond, maar dat is dus gelukkig niet zo) en ook op twitter maakt hij flink reclame voor de kasteeltuinconcerten: http://twitter.com/#!/PromotieHelmond

Beantwoorden

Is de fotograaf gisteren als enige niet naar de kasteeltuin geweest?
Tjonge, wat was het druk. Hoe PP het toch elke keer klaar krijgt om op het juiste moment de zon te laten schijnen.Hopelijk lukt dat dr komende keren ook weer. Op naar de volgende. De jaren 80&90 ben benieuwd.

Beantwoorden

@Ad:
Helaas, de fotograaf was ziek, vandaar geen foto’s van gisterenavond.

Beantwoorden

Ik heb me vrijdagavond geweldig vermaakt. Met leuke mensen, lekker weer, een relaxte sfeer en op tijd een drankje.
Maar de muziek was erg slecht zeg! Ouwe lullen muziek zonder enige beleving. Ik neem aan dat die geprogrammeerd waren was vanwege het oudere Woonpartners-publiek. Hoorde zelfs de zangeres op het eind nog zeggen dat we voor ons zelf mochten klappen…
Maar gelukkig verpestte het onze avond niet. De muziek is vrij onbelangrijk voor de meeste mensen die er zijn. Daarna lekker naar het Muziekcafé geweest waar het binnen en buiten weer ouderwets goed toeven was.

Beantwoorden

Hier zijn dan de eerste foto’s van de derde avond met het optreden van The European ClassicRockShow. Gelukkig was het weer droog en zodoende kwam er dan ook een massale toestroom van publiek waar onder ook veel kinderen.

Hopenlijk dat het volgende week weer goed weer is en dat de technische problemen acterwege blijven zodat men een betere kwaliteit van de muziekinstallatie kan bieden.

Beantwoorden

Het kan natuurlijk aan mij liggen maar ik vond gisterenavond tot nu toe de beste avond. Misschien dat het geluid hier en daar wat beter zou kunnen, maar ook dit was volgens mij beter dan de vorige keren.
Het publiek toespreken kan men in de meeste gevallen beter achterwege laten, omdat daar toch niet veel van te maken is als men verder van het podium afstaat.
Ik heb me inieder geval weer best vermaakt.

Beantwoorden

Ik heb me geweldig vermaakt gisteravond. Zelfs dé rockklassieker onder de rockklassiekers, Stairway to heaven van Led Zeppelin, werd gespeeld.
Het geluid was vlak bij het podium inderdaad niet zo goed. Wat verder naar achteren was het een stuk beter.
Wat betreft het weer vraag ik me toch af hoeveel worst Peter-Paul van Merwijk aan de Clarissen heeft gedoneerd.

Beantwoorden

He he eindelijk is een stukske goede muziek gisterenavond. We hebben ons goe vermaakt.
Muziek waar volgens mij iedereen van houdt. Wat een goede band! Top.

Beantwoorden

ik vond het de top-avond sinds lange tijden. wat een muziek wat een mooie liedjes en mooi podium. graag meer van deze muziek !!

Beantwoorden

Mee eens inderdaad, meer van deze muziek.
En dat willen er meer, dat hoorde en zag je wel links en rechts! Misschien volgend jaar weer deze rockshow?

Beantwoorden

Zojuist een enquete over de kasteeltuinconcerten ingevuld.

Misschien ook iets voor de bezoekers hier.

http://bit.ly/mTtZHi

Beantwoorden

@Ad
Leuk zo’n onderzoek. Een paar rare vragen en een taalfoutje, maar ach.
Ben benieuwd was er uitkomt en of dat bekend wordt gemaakt.

Beantwoorden

En ja hoor, ook deze avond is droog gebleven wat het weer betreft. Het was weer gezellig druk en er werd weer goed gebruik gemaakt van de dansvloer. Met de klanken van Leticia y su Rumbadama was het ook moeilijk om stil te blijven staan.

Naast de Cubaanse stijlen, zoals cha cha cha, guaracha, son montuno, rumba en son, stonden ook de Dominicaanse merengue en de Portoricaanse plena en bomba op het repertoire.

Beantwoorden

dit is een keileuk feest elke week,maar waarom komen de meeste mensen zo laat,het gaat al vroeg in de avond los,maar ja,en meer pisbakken moeten er komen ,wat een ergenis als je bij het podium staat en je moet pissen,of nog zo’n piswagen rechts van het podium plek zat.

Beantwoorden

Vanavond treedt de band Yevgueni op tijdens het kasteeltuinconcert. Onze fotograaf Ger Prins zal zijn foto’s van vanavond na afloop hieronder plaatsen.
Terwijl we dit typen schijnt er een waterig zonnetje over de stad. Hopelijk is het vanavond ook droog.

Beantwoorden

De 5de avond van de Kasteeltuin Concerten is weer heel iets anders dan de andere avonden, nu geen dansmuziek maar luistermuziek en nog wel nederlandstalig. Dit weerhield het massaal toegestroomde publiek er niet van om ook hier van te genieten, vooral de wat oudere bezoekers stelden dit zeer op prijs.
Maar hier volgen dan de sfeer beelden van deze avond.

Al met al een geslaagde avond, het weer zat natuurlijk ook weer mee tijdens het optreden van onze Belgische gast Yevgueni.

Beantwoorden

Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan. Gisteren inderdaad weer goed weer. PP weet het toch elke keer maar weer te flikken. Nog 2x te gaan.

Beantwoorden

Gisteren weer genoten van dit heerlijke Helmondse evenement. Daarna op het terras gezeten en genoten van de vele mensen die in de stad aanwezig waren. Super vertoeven in onze stad!

Beantwoorden

Het weer van deze dag heeft toch enkele mensen er van weerhouden om vanavond naar de Kasteeltuin te gaan. Zodoende hebben zij een perfect optreden van Laura Vane & The Vipertones gemist.
Deze achtkoppige band samengesteld uit verschillende Nederlandse en Britse projecten. De bundeling van hun vaardigheden zorgt voor een opmerkelijke funk & soul sound.

Al met al weer een geslaagde avond met een geslaagde Helmond promotie.
Dit is de laatste serie foto’s gemaakt door Prinfoto (Ger Prins), want mijn collega Rob Sep zal de volgende avonden op de gevoelige plaat vastleggen.

Beantwoorden

Ter aanvulling wat de gemaakte foto’s betreft:
Alle foto’s dus ook de foto’s welke niet op deze site staan zijn te zien en eventueel te bestellen via:

http://www.oypo.nl/8E67F2C0B513659B

Dit als antwoord op de vraag van enkele bezoekers van dit evenement.

Beantwoorden

Natuurlijk worden er vanavond foto’s gemaakt van het laatste kasteeltuinconcert dit jaar. Door omstandigheden staan de foto’s er niet vanavond laat op maar zaterdagochtend.

Beantwoorden

Het was helemaal geweldig en druk. Ben benieuwd naar de foto’s morgen.

Beantwoorden

Inderdaad, zoals gebruikelijk bij de laatste avond, erg druk. Jammer dat de flesjes cola en bier uitverkocht waren gedurende de avond. Gelukkig wel meer muntverkooppunten. Een verbeterpintje voor zo’n laatste avond is een extra toiletvoorziening.
Verder weer goed vermaakt op de avond.
Op naar volgend jaar.

Beantwoorden

Ik ben heel erg benieuwd naar de foto’s.. ik stond met mn kids vooraan bij Rochelle’s optreden. Wat een stem heeft die meid zeg! Ik had alleen een grote pech.. Ik was mn fototoestel vergeten, en mn telefoon was leeg! aarrgghh!! En weet iemand waar de film te zien is die gemaakt is? Want iemand was aan het filmen voor de dranghekken, en die filmde Rochelle én het publiek.. 🙂

Beantwoorden

Was leuk gisteren. Jammer van het opraken van de voorraden, maar dan hadden we maar niet zo veel moeten drinken hahaha.
Ben wel erg benieuwd naar de foto’s want die zie je achteraan niet. Derde keer dat ik nu hier kom kijken. Merk je toch dat die foto’s wel fijn zijn steeds. Nu ook hoop ik.

Beantwoorden

Hier zijn dan eindelijk de foto’s van het optreden van
Rock D Opera en Rochelle.

Helaas is er vanmorgen iets mis gegaan bij het plaatsen,
mijn excuses hiervoor.

Beantwoorden

En ook nog wat foto’s van de lasershow en het vuurwerk.

Beantwoorden

Geachte organisatie,

Niets dan lof over het hele gebeuren super mooie muziek, dit mag nooit verloren gaan.
Jullie hebben er wel iets moois van gemaakt.
Dan heb ik toch een opmerking over grand cafe Berlaer.
Afgelopen Vrijdag 19 augustus bestel ik een glaasje wijn, krijg ik daar een lauw plastic glas moesel 4 euro fatsoenlijke hadden ze niet,bestel 1 kop koffie geen koffie te krijgen, dacht bij mezelf blij dat ik geen sponsor meer ben, want dan is het toch wel erg zuur.

Beantwoorden

Complimenenten en alleen maar lof aan iedereen die aan de kasteeltuinconcerten 2011 hebben meegewerkt .
Helmond mag echt trots zijn op een zo geweldige en strakke organisatie .
Nu maar even genieten van je afgelopen succes en daarna weer volop aan de gang voor 2012 .
Peter Paul en iedereen : BEDANKT

Beantwoorden
Ad Schepers ( Party Deal )

Problemen bij vergunningsaanvraag voor kasteeltuinconcerten in verband met veiligheid.
In verband met toenemende drukte en andere eisen moet er een nieuw veiligheidsplan gemaakt worden.
Ik hoop dat de kasteeltuinconcerten niet ten onder gaan aan het eigen succes.
Misschien moet een eventuele TOP-naam op de laatste avond maar niet meer naar buiten gebracht worden. Gewoon als mystery guest op het programma. Dat scheelt waarschijnlijk al behoorlijk in de drukte.
Het is immers voor niemand (misschien met uitzondering van artiest zelf) leuk als het zo druk is dat je als toeschouwer geen kant meer op kunt.
Ben benieuwd wat het weer gaat worden in 2012. Ga ervanuit dat alles wel weer goed komt.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *