Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.100 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
47reacties

Kasteeltuinconcerten2007Ook dit jaar zijn er weer de Kasteeltuinconcerten. Hopelijk hebben de weergoden vrijdagsavonds goede zin (kijk hier wat ze in petto hebben) en vormt de nieuw aangelegde Oude Aa in de kasteeltuin geen probleem. Want dán zullen de komende 7 vrijdagavonden (van half 9 tot 11) zeker weer mooie feestjes worden.


Het muzikale programma:

06 juli: Out of the Basement

13 juli: Orquesta Pegasaya

20 juli: Luie Hond

20 juli: Jah Storm

27 juli: Mark Foggo’s Skasters
luister

03 augustus: Benny Sings

10 augustus: Doble Impacto
luister

17 augustus: The Blues Brothers en Band

Via de publiciteit, bovenstaande links en de muziekfragmenten weet je hoe het zou kunnen worden. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.
Maar wat nú nog niet bekend is, is wat Helmond van die concerten vond. Kan ook niet natuurlijk, want dat kan pas nadát je naar een optreden bent geweest.
Net als vorig jaar kun je hier je mening geven. Dit jaar kan dat in zowel woord als beeld. Je woorden kun je zelf hieronder plaatsen. Je foto’s kun je ons mailen, mits acceptabel plaatsen wij die dan hier.

Opening Kasteeltuinconcerten Helmond 2007 Out of the Basement Helmond Out of the Basement Helmond Orquesta Pegasaya Orquesta Pegasaya Dansen voor Orquesta Pegasaya Publiek voor Orquesta Pegasaya Publiek voor Orquesta Pegasaya Jah Storm Jah Storm Jah Storm in Helmond op de Kasteeltuinconcerten Luie Hond in Helmond op de Kasteeltuinconcerten de avond valt in Helmond op de Kasteeltuinconcerten

Helmonds luchtgitaarkampioen Daan en Luie Hond Helmond 2007

Mark Foggo's Skasters in Helmond Mark Foggo's Skasters op de Kasteeltuinconcerten in Helmond Mark Foggo's Skasters op de Kasteeltuinconcerten in Helmond Helmond kijkt aandachtig naar Mark Foggo's Skasters Benny Sings in Helmond op de Kasteeltuinconcerten Klik op de foto's voor de grote versie Benny Sings in Helmond Benny Sings in Helmond Zonnebloemen op het kasteel Doble Impacto tijdens de Kasteeltuinconcerten in Helmond Doble Impacto tijdens hun Kasteeltuinconcert 2007 in Helmond Doble Impacto het Kasteel van Helmond verlicht The Blues Brothers arriveren met hun auto in Helmond The Blues Brothers en Band op de Kasteeltuinconcerten in Helmond The Blues Brothers tribute Band The Blues Brothers en Band The Blues Brothers en Band The Blues Brothers en Band

20 juli:

47 reacties:

Jammer dat het geen zomers weer is.
Maar het ziet er wel naar uit dat het (zo goed als) droog blijft.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Is het dit jaar zo rustig geweest bij de seizoensopening van de Kasteeltuinconcerten?
Er is maar weinig over geschreven? Is het niet doorgegaan?

Beantwoorden

Het was leuk druk afgelopen vrijdag. Leuke band. Jammer dat ik er as vrijdag niet bij kan zijn, maar de 20e zeker weer.

Beantwoorden

Afgelopen vrijdag was ik van de partij. Leuke band, best druk alleen weinig bekenden.

Beantwoorden

Oh Helga, was jij er afgelopen vrijdag?
Het was leuk, hé!

Beantwoorden

Vreemd dat er zo weinig over gemeld wordt. Misschien kan ik vrijdag ook een kijkje gaan nemen.

Beantwoorden

Wij (out of the basement) hebben afgelopen vrijdag enorm genoten van het optreden tijdens de kasteeltuinconcerten, en willen dan natuurlijk ook alle bezoekers bedanken voor het geweldig feestje!!!

Beantwoorden

Vanmiddag zijn er 2 toegestuurde foto's bijgeplaatst van het optreden van Out of the Basement afgelopen vrijdag.
Dadelijk om half 9: Orquesta Pegasaya op de kasteeltuinconcerten Helmond. Zij spelen (zoals je hierboven kunt horen) een vrolijke mengeling van salsa, zouk, merenge, son-montuno reggae, tumba, soca en bachata. Zoals je hierboven ook kon zien, lijkt alles erop te wijzen dat de weergoden het kasteeltuinconcert vanavond wederom gunstig gezind zijn. Op dit moment is het 26 graden en geen regen die de komende uren richting Helmond komt. Dus veel plezier vanavond. Neem je camera mee, we plaatsen immers ook graag mooie foto's (van de band en het publiek) van vanavond.

Beantwoorden

De toegezonden foto's van het zojuist afgelopen kasteeltuinconcert van Orquesta Pegasaya zijn hierboven bijgeplaatst.

Beantwoorden

Gezellig druk, vanavond in de Kasteeltuin. Er was wel veel politie in de buurt.

Beantwoorden

He Angelique ben jij morgen ook van de partij, als de weersvoorspellingen kloppen blijft het droog.

Beantwoorden

Voor de liefhebbers, voor zij die gingen kijken en ook nog voor diegene die het gemist hebben: de foto’s van de optredens van Jah Storm en Luie Hond zijn geplaatst.

Beantwoorden

Ik mis wel de foto van de Helmondse “kampioen” luchtgitaar spelen, de 8 jarige Daan.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Sorrie Porcupine maar kampioen Daan had ik niet op mijn lijstje staan anders had ik hem zeker ook geknipt.

Beantwoorden

Daan was bijna net zo goed als de echte gitarist van Luie Hond, Peter.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

@Porcupine,
Ik dacht toch echt dat de gitarist van Luie Hond wel echt gitaar aan het spelen was.

Vond het wel weer leuk gisterenavond. Op naar volgende week.

Beantwoorden

De gitarist van Luie Hond was ook echt gitaar aan het spelen, Ad. En hoe. Het leek wel of Carlos Santana op het podium stond.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

@ad, was je nog lang gebleven??

Beantwoorden

@Helga
Ik was voor het einde weg….

Beantwoorden

Ad, och wa saaaaai. Hoe later ’t is hoe gezelliger ’t wordt……

Beantwoorden

@Ellen,
Tja, ik moet nog aan andere dingen denken.

Beantwoorden

Ad, je hebt helemaal gelijk. Gelukkig hoefde ik dat afgelopen vrijdag een keertje niet.

Beantwoorden

Is er iemand die een foto van Daan heeft met Luie Hond?
Ik heb namelijk helemaal geen foto’s van mijn zoontje hiervan, en zou er erg blij mee zijn.
Wie kan mij hieraan helpen?

Beantwoorden

@Saskia
Je zou de komende tijd de website van Luie Hond in de gaten kunnen houden.
Hun fotoalbum wordt regelmatig bijgewerkt.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Zojuist zijn de foto’s geplaatst van het kasteeltuinconcert van vanavond van Mark Foggo's Skasters.

Beantwoorden

Mark Foggo was te gek !!!Ik ben weer helemaal uit mun dak gegaan.Weer een hoopje calorien verbrand met dansen!
Ik heb foto’s van Daantje de luchtgitaarkampioen kunnen bemachtigen, Peter van de Vrande heeft toegezegd ze naar me toe te mailen.Lief hé

Beantwoorden

@Saskia:
Leuk dat je die foto’s van je zoon toch nog toegestuurd krijgt. Misschien wil je er 1 of 2 naar ons mailen, dan plaatsen we die er graag bij.

Beantwoorden
De weblog van Helmond

Zal ik zeker doen zodra ik ze heb.

Beantwoorden

Morgenavond om 19.00 uur komt in het Omroep Brabant programma Zinderend Zuiden een verslag van het Kasteeltuinconcert van 20 juli met Luie Hond. Misschien zien we daar kampioen luchtgitaar spelen Daan ook wel bij.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Zojuist is de foto geplaatst van Daan, de Helmondse kampioen luchtgitaarspelen. Deze foto werd gemaakt tijdens zijn optreden met Luie Hond door Peter van de Vrande en ingestuurd door Saskia, waarvoor dank. Omdat Daan's titel er niet zomaar 1 is en hij volgens een muziekkenner erg goed bezig was, heeft Daan hierboven voorlopig de ruimte gekregen die hij verdient.

Beantwoorden

Daan was zeker goed bezig. Beter dan die luchtgitarist uit het programma Bijna Beroemd van afgelopen zaterdag. Die werd door het publiek al snel weggestemd.

Beantwoorden
Porcupine (a.k.a. Noud)

Een paar dagen geleden vroeg een kennis me om foto’s van een kasteeltuinconcert van een site te halen. Zij waren daar gefotografeerd door Driessen.
Staat op elke foto zo’n groot logo van dat bedrijf! Balen want dan kun je nog niks met die foto’s. Wel een leuk idee van dat bedrijf, maar zo heb je er niet veel aan.

Beantwoorden

De foto’s van het kasteeltuinconcert van Benny Sings van gisteravond zijn geplaatst.

Beantwoorden

Het optreden van Doble Impacto tijdens de Kasteeltuinfeesten (zoals sommigen de Helmondse Kasteeltuinconcerten noemen) is zojuist afgelopen. Onze fotograaf leverde de foto's die we daarom hierboven hebben geplaatst.

Beantwoorden

Het was weer behoorlijk druk vanavond, volgende week de uitsmijter.

Waar zijn eigenlijk de HelmondBurger gebleven?

Beantwoorden

Tjonge wat was het gisteren druk, zeg.
Vond het geluid gisteren wel wat minder, had men een deel nodig voor Jazz in Catstown? Voor de rest was het een leuke avond.

Beantwoorden

De foto’s van het concert in de kasteeltuin van The Blues Brothers tribute Band hebben hun plekje hierboven natuurlijk ook gevonden. Want als afsluiter van de reeks Kasteeltuinconcerten dit jaar is dat niet meer dan logisch.
De enorme drukte weerhield de fotograaf van dienst er dus niet van zijn klus wederom naar behoren te doen. Hij had trouwens ook nog een foto van de zussen van deze band gescoord. Maar of dát optreden in Helmond was, konden we op dit tijdstip niet achterhalen.

Beantwoorden

Wat een drukte zeg!!We zijn gisteren voor de 1e keer geweest.Was heel gezellig en kei druk.Maar als je teveel biertjes drinkt moeten die er ook weer uit natuurlijk haha.Probleem ik na die pleewagen ben de halve avond onderweg geweest.Maar het was gezellig tot die plensbui kwam.

Beantwoorden

@Hanny,
Misschien moeten ze volgend jaar overwegen om ook (gratis !?) toiletvoorzieningen aan de andere kant van het terrein te plaatsen, want als het zo druk is, is er inderdaad geen doorkomen aan.

Beantwoorden

Geweldig festijn die kasteeltuinconcerten hier in Helmond natuurlijk. Druk, aardige bands, goed weer en een relaxte sfeer. Maar het lijkt net of de organisatie elk jaar weer verrast is dat er veel bezoekers komen die ook nog graag een drankje drinken en een plasje doen. Bij zowel de muntenverkoop, als de drankverkoop en laat staan bij de toiletten: steeds lange rijen. Dat is dan niet leuk meer en zorgde bij menig bezoeker voor ergernis. Want dat het druk is vind ik positief. Pas als die drukte zorgt voor dergelijke ongemakken, dan ga je van die drukte balen.

Beantwoorden

inderdaad johan, de organisatie heeft de opkomst van het publiek een beetje onderschat en dat is een slechte zaak, zeker als je het al een paar jaar ervaring hebt met dit evenement. Het was niet leuk meer en wij zijn ook even na 22.00u gegaan want een kwartier moeten wachten en onderhand moet schreeuwen om wat drank vind ik waardeloos. Het valt me nog mee dat er geen ongeregeldheden zijn geweest (hulde daarvoor aan het helmondse publiek). Wat een leuke avond had moeten worden was al snel afgelopen dankzij de organisatie,JAMMER.

Beantwoorden

waar kan ik de foto’s zien die door da&a driessen zijn gemaakt?

Beantwoorden

@inge: Hier staan die foto's.

Beantwoorden

7 Weken lang heeft het ’s avonds tussen 8 en 11 niet geregent en wat gebeurt er vanavond…. Regen rond 9 uur. Als dat geen bewijs is dat het Kasteeltuinconcertseizoen in Helmond een abonnement op droog weer heeft!

Beantwoorden

Volgens mij heeft het vorige week vrijdag rond kwart voor elf toch even flink geregend, Ad.
(En later die avond ook)

Beantwoorden

De Kasteeltuinconcerten moeten meer subsidie krijgen, vinden de fracties van Helder Helmond, de SDH-OH, het CDA en de SP. Zij vinden dat dit evenement net zo veel geld (25.000 euro per jaar) van de gemeente moet krijgen als Artimond, Jazz In Catstown en het Impact-festival.
Daar ben ik het volledig mee oneens. Op zich zijn de kasteeltuinconcerten een mooie aanwinst voor de Helmonders en enkele niet-Helmonders. Maar dat ze nu net zoveel geld moeten krijgen als die andere evenementen is feitelijk allang zo. Want de Kasteeltuinconcerten worden georganiseerd door de stichting Stadspromotie. Zij worden zwaar of volledige (?) gesubsidieerd door de gemeente. En daarmee dus ook de vele uren en onkosten die zij maken voor de Kasteeltuinconcerten. De gok dat dat meer bedraagt dan 12.500 euro is geen gok, maar een zekerheidje. Daarmee hebben de Kasteeltuinconcerten dus jaarlijks ook minimaal 25.000 euro.

Beantwoorden

Pieter,

Op zich heb je wel een punt waar ook de wethouder mee kwam. Er worden ook nog kosten vergoed die verder niet als subsidie in het jaarprogramma Kunst en Cultuur genoemd worden en dat was voor ons (CDA) ook een reden om in te brengen dat het jaarprogramma breder van opzet gaat worden zodat het complete overzicht van Kunst en Cultuur in Helmond inzichtelijk word.

Angelique,
CDA Gemeenteraadslid

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *