Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.061 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september wordt Quadrant, de Ouverture uitgevoerd op het Speelhuisplein. Deze ouverture is een audiovisuele ode aan Helmond, gemaakt voor én met de stad. Deze openluchtuitvoering met koren, harmonieën, fanfares vindt op beide dagen plaats van 20.30 tot 21.45 uur. De toegang is gratis. In de reacties hieronder zullen we foto’s gaan plaatsen, maar om je nu alvast een indruk te geven, kijk onderstaand filmpje.

Quadrant, De Ouverture zoekt in beeld en geluid naar de identiteit van de stad en geeft daarbij een overzicht van het artistieke en het rijke industriële verleden. De speciaal voor Helmond geschreven muziek wordt gekoppeld aan 4 grote videoprojecties, die verwijzen naar de 4 delen/kwadranten die ontstaan zijn door de kruising van het kanaal en de Kasteel Traverse. Sinds eind vorig jaar is men al bezig met deze groots opgezette productie.
Quadrant, de Ouverture is een idee van beeldend kunstenaar Rob Moonen, in samenwerking met de componisten Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk, koren, harmonieën, fanfares en Helmondse bedrijven en werknemers. De gemeente is de opdrachtgever van deze uitvoering die een voorproefje moet zijn van de grote Helmondse opera die het drietal maakt in het kader van culturele hoofdstad.

11 reacties:

Maandagmiddag was hetgeen Festival Impact (in bijna een week) op het Speelhuisplein opbouwde, alweer verwijderd.
Gisterochtend begon de opbouw van Quadrant, de Ouverture. In de stromende regen was men tot middernacht bezig. De vierde foto werd vanochtend gemaakt.
Vorige week maandag werd er trouwens al ingezongen op het Speelhuisplein.

Beantwoorden

Dat ziet er toch beter uit dan ik vooraf had gedacht!

Beantwoorden

Beantwoorden

Vanavond was de eerste van 2 avonden. Hierboven 3 foto’s van de begane grond, hieronder 3 foto’s vanuit de hoogte.

Beantwoorden

Liep niet echt storm zo te zien, bijna geen kip te zien

Beantwoorden

@berrie op zaterdag 14 september 2013 om 11:38:

Een paar honderd man volgens een kennis die er was. Menig kroegje hier in Helmond zou er blij mee zijn als die kwamen kijken bij een optreden!

Beantwoorden

Is ook niet echt aandacht aan besteedt in de media hè

Beantwoorden

En ook vanavond enkele foto’s van boven van de tweede voorstelling:

Beantwoorden

Beantwoorden

Quadrant vrijdagavond. Weinig diepgang. Veel herhaling. Niet echt een spectabel dat de moeite waard is. Een beetje veel lawaai. Weinig verbindend. Kostte moeite om tot het einde te blijven.

Beantwoorden

compilatie Quadrant de Ouverture

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *